Hae Anna.fi-sivustolta

Turkki Krimin jatke?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 12.08.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 529
  Saadut tykkäykset:
  0
  Turkin läksytys voi johtaa siihen, että maa irtisanoutuu yhteistyöstä Naton kanssa. Krimin niemimaan tärkeys Venäjälle korostuu entisestään, mikäli länsiliittouma ohenee. Kiinalaiset kaiketi haluavat myös maakaasumarkkinoille, koska ovat ostaneet kaasukenttiä Iranilta. Suurvallat ovat selkeästi luomassa uutta sotilaallista järjestystä, missä pienillä EU-valtioilla on vähäinen rooli muutoin kuin energian ostajana.

  Autoteollisuus on sekin murroksessa, sillä akkujen tehot paranevat koko ajan, mikä merkitsee sitä, että sähköautoilla voidaan ajaa paljon nykyistä pidempiä matkoja yhdellä latauksella. Tokkopa sähkön hinta ainakaan alenee sen vuoksi, että sen käyttö lisääntyy. Pulmaksi voi muodostua riittävyys, jollei aleta rakentaa aiempaa enemmän ydinvoimaloita. Suomi on lähellä Venäjää aivan samoin kuin Turkki, joissa kummassakin Rosatom on jo saanut jalansijaa.

  Eivätkä juurikaan muut kuin venäläiset osaa enää edes rakentaa atomivoimaloita, joten ruplan kurssi on hyvä pitää matalana samoin kuin turkkilaisten liiran. Itse asiassa niin Suomi kuin Turkkikin ovat melko vakaita valtioita tällä hetkellä, joten ydinvoimaloita voidaan rakentaa kumpaankin maahan. Ihmiset tarvitsevat energiaa, eikä fossiilisilla polttoaineilla voida savustaa ilmakehää enempää, koska kenelläkään ei ole halua edistää ilmastonmuutosta nykyistä enempää.
   
 2. Kiinaan ja Turkkiin Vierailija

  On valmistumassa kaasuputki Venäjältä, joka on vähentämässä ainakin Kiinan suuria ilmansaasteita. Neuvottelut Kiinan toisesta kaasuputkesta lienevät meneillään.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 529
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime aikoina on keskusteltu paljon siitä, onko Suomi sotilaallisesti liittoutunut valtio vai ei. Turkki on näihin päiviin asti ollut Naton täysjäsen, mutta ilmeisesti kyseinen sopimus on yhtä tyhjän kanssa, joten suomalaistenkin kannattaa pohtia omien allekirjoitustensa merkitystä. Turkin esimerkki osoittaa, että USA:n kannanotot ratkaisevat, eivätkä muiden. Jos ratkaisut eivät miellytä Yhdysvaltoja, putoaa kelkasta.

  Henkisesti suurin osa suomalaisista haluaa kuulua länsimaiden rintamaan, vaikka tietysti itänaapuria kannattaviakin on. Venäläisille on jäänyt väärä mielikuva, jos ovat kuvitelleet suomalaisten pysyvän puolueettomana valtiona ikuisuuksiin. Ruotsalaisilla on pidempi kokemus omaehtoisuudesta kuin Suomella, joka on pienenä maana aina etsinyt tukea voimakkaimmaksi kuviteltuun länsivaltioon.

  Ruotsalaiset osaavat yhä diplomaattiset koukerot solmittaessa sopimuksia, jotka eivät sido hallintoa ennen kuin ne hyväksytään lopullisesti. Suomi sen sijaan ei jätä takaportteja, vaan toteaa, että sopimus on allekirjoitettu ja se siitä. Valtakin on siirretty osin puolustusvoimille, joka ei piittaa niinkään poliittisista seikoista, vaan sotilaallisista. Tällä tavoin toimien luulisi kaikille olevan selvää, kuka on ystävä ja kuka vihollinen.
   
  Last edited: 13.08.2018
 4. vierailija Vierailija

  Suomalaisten Naton jäsenyyshalukkuutta on tutkittu vähän väliä, viimeksi tutkittiin halukkuutta sen jälkeen jos Presidenttimme sen haluaisi.
  Vain kolmasosa kansasta oli senkin jälkeen Natokiimaisia, joten kannattaisi varmaan lopettaa vuosia jatkunut aivopesu Nato-jäseenyyden puolesta.
   
 5. YK: n pääjohtaja Vierailija

  07:08 14.08.2018

  YK: n pääsihteeri Antonio Guterres ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että viiden rannikkovaltiot allekirjoittivat Kaspianmeren asemaa koskevan sopimuksen, pääsihteerin tiedottaja totesi julkilausumassaan. Azerbaidžanin, Iranin, Kazakstanin, Venäjän ja Turkmenistanin johtajat allekirjoittivat muun muassa vesipinnan ja merenpohjan pääsyn sääntelyn.

  "Pääsihteeri ilmaisee tyytyväisyytensä Azerbaidžanin, Iranin, Kazakstanin, Venäjän ja Turkmenistanin Kaspianmeren oikeudellista asemaa koskevan yleissopimuksen allekirjoittamiseen. Tämä historiallinen asiakirja osoittaa alueellisen yhteistyön tärkeyden, mikä on elintärkeää kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämisessä, "tiedottaja sanoi maanantaina julkilausumassa.

  GuteKres onnitteli allekirjoittajia saavuttaakseen sopimuksen, joka toimi "alueellisen yhteistyön ja monenvälisyyden merkittävänä saavutuksena".

  Sunnuntaina viiden valtion, jotka ovat Kaspianmeren rannikolla, Azerbaidžanin, Iranin, Kazakstanin, Venäjän ja Turkmenistanin rajalla sijaitsevien valtioiden johtajat, allekirjoittivat yleissopimuksen, joka säätelee maailman suurimman vyöhykkeen vakautta. Asiakirjassa säännellään pääsyä pintavesiin ja merenpohjaan sekä erilaisiin kysymyksiin, kuten kalastukseen, putkilinjan rakentamiseen ja ympäristönäkökohtiin. Yleissopimus takaa erityisesti alueelta tulevien muiden kuin satamavaltion asevoimien puuttumisen. Merenpohjan ja maapohjan jakautuvat naapurivaltiot alueille asiaa koskevien sopimusten ja kansainvälisen oikeuden perusteella.
  Kaspianmeren tila, jolla on runsaasti hiilivetyjä, oli säännelty Iranin ja Neuvostoliiton välisillä sopimuksilla siihen asti, kunnes jälkimmäinen purettiin ja viisi uutta itsenäistä valtiota, jotka tulevat rajaamaan vesimuodostumaan .

  https://sputniknews.com/politics/201707301056009337-us-kazakhstan-cooperation-russian-response/
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 529
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivopesuako lienee se, että pyritään pitämään huoli omasta turvallisuudesta vaikka ajatusleikein, jotka pohjaavat kuvitelmaan turvatakuista. Ei niitä ole enää sitten, kun oikea rähinä alkaa. Poliittista sanahelinää, sillä sopimukset ovat silkkaa paperia tosipaikan ollessa kyseessä. Toivottavasti Nato on peloke, vaikkei jäsenyys siinä merkitse edes turvaa maan rahayksikölle, minkä Turkin kohtalo selkeästi osoitti.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 529
  Saadut tykkäykset:
  0
  Turkkilaisilla presidenttinä on mies, joka pyrkii avoimesti yksinvaltaan, eikä kainostele pyrkimyksiään, vaan muuttaa lait haluamallaan tavalla suosimaan hallintoaan. Ei tarvitse käyttää painostamiseen arvovaltaa, koska saa tehdä päätökset itsenäisesti. Oivallista elää demokratiassa, missä presidenttiä kuunnellaan herkin korvin sen jälkeen, kun kansa on äänestänyt. Ei haittaa, jos rahayksikkö menettää arvoaan, sillä väestön antama tuki on tärkein pilari vallankäyttäjälle.

  Erityisen tärkeätä on ymmärtää poliittiset syyt silloin, kun tehdään kauaskantoisia taloudellisia valintoja. Yksinvaltaisten maiden johtajat ovat tottuneet tekemään päätöksiä omin päin, eivätkä edes usko, etteikö samalla tavoin voi toimia kaikkialla. Poliittinen tuki ydinvoimalle tai kenties kaasuputkelle on tärkeä hankkeen edistymiselle, sillä rahaa on helppo painaa lisää, jos se ei ole euro. Suomi on rahaliitossa, joten nälkäkuuriin ei voi pakottaa inflaation turvin, vaan tarvitaan yhteisymmärrystä, jottei synny ulkopoliittisia vaikeuksia suuntaan tai toiseen.

  Suomessa vallankäyttäjillä on vaikeata sen vuoksi, että euro on vakaa valuutta, eikä alene edes samalla tavoin kuin Ruotsin kruunu. Näin ollen poliitikot joutuvat rankaisemaan köyhimpiä, jotka elävät usein yhteiskunnan tuen varassa. On keksittävä keinoja tuen alentamiseksi, mistä hyvä esimerkki on aktiivimalli. Tai lääke-etujen leikkaus ynnä eläkeiän nosto. Työväestön osalta mikään ei ole mahdollista, mutta onneksi voidaan laatia kilpailukykysopimus, joka takaa viimein sen, että voidaan sopia yhteiskunnalliset riidat. Niiden juuret juontavat siihen, että Eurooppa tarvitsee ydinvoimaa, vaikkei halua tunnustaa asiaa.
   
 8. vierailija Vierailija

  Turkin osalta on kiinnostavaa, miten sieltä esim. asunnon ostaneet ja jopa siellä käyvät, eli euronsa sinne kantavat, saavat tuta vääräuskoisuutensa, kun liira jatkaa valumistaan ja euron mahti luo kultaisen vasikan.
   
 9. vierailija Vierailija

  Tiedotusvälineiden jatkuvalla "Nato-kouhotuksella" pyritään lisäämään Naton kannatusta suomalaisten keskuudessa. Onneksi sillä ei olla vielä saavutettu merkittävää mielenmuutosta, mutta täytyy muistaa Göbbelsin viesti jälkipolville: mitä suurempi valhe sen enemmän sitä täytyy tarjota ihmisille.
   
 10. vierailija Vierailija

  Venäjän tarjoama "rauha" ja mitä siitä seuraa, on historiallinen fakta. Venäjä tälläkin hetkellä miehittää rikollisin toimin hankittua Suomen maaperää, kuten Jeltsin selvästi tunnusti. NKP Stalinin johdolla aloitti sellaista, mikä voi toistua erilaisin variaatioin nykypäivänäkin. On ihan sama, kuka silloin tulee avuksi, oli sitten Nato,Lato tai Mato, kuhan tulee.
   
 11. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 529
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisen maailmansodan jälkeen Venäjä sai haluamansa rajat, kun liittoutuneet hyväksyivät itänaapurin aikeet. Moni valtio on toki päässyt ikeestä, mutta Suomi ei, koska Urho Kekkosta seurasi Mauno Koivisto, joka ei uskonut Neuvostoliiton hajoavan ja antavan periksi itsenäisyyttä havitteleville valtioille. Suomessa presidentit ovat halunneet aina Tarja Haloseen asti hoitaa itäsuhteet ensin ja karttaneet Naton sisäpiiriä tietoisesti.

  Kokoomus on aina ollut sotilaallisesti suuntautunut, eikä Harri Holkerikaan ollut poikkeus, vaikka hyväksyi Kekkosen linjan pakon edessä. Presidentti Sauli Niinistö on länsimyönteisin presidentti toisen maailmansodan jälkeen, joten ei ihme, että hän pyrkii tosiasiallisiin turvatakuisiin. Luotetaan länsimaihin, jotka eivät ole tosin historiallisessa katsannossa olleet aina sen arvoisia. Toivottavasti ovat nyt.

  Ruotsi kaipaa Suomelta sotilaallista tukea, koska kuvittelee, ettei Tukholmaan löydy suoraa reittiä hyökätä. Tosin venäläiseet käväisivät Itämerellä osoittamassa, että hävittajillä on oikotiensä. Suomi on sellaisessa välikädessä, että on oltava paavia paavillisempi, jos halutaan osoittaa uskollisuutta länsimaita kohtaan, vaikka ne ovat pettäneet kamaramme aina kukin tavallaan. Taloudelliset siteet nivovat Suomen länsimaihin, eikä maamme eliitti halua luopua tuloistaan, jotka ovat yhtä hulppeat kuin suurmaissa.
   
 12. vierailija Vierailija

  Jospa se "Suomi suureksi, Viena vapaaksi ja Bolsevikit lyödyksi" vielä joskus joidenkin mieliksi toteutuisi.
   
 13. vierailija Vierailija

  Kuhan saadaan menetetyt alueet ilman venäläisiä takaisin. Venäjä hoitaa luhistumisensa itse ja toki muslimit kostaa joskus kokemansa Lähi-Idässä. Niitä on omasta takaakin Venäjällä 11 miljoonaa. Venäläiset on hankkineet paljon vihollisia.
   
 14. vierailija Vierailija


  Kumpikaan toiveistasi ei tule toteutumaan, joten sinun täytyy oppia elämään nykyisen tilanteen kanssa.
   
 15. vierailija Vierailija

  Historiallisesti katsoen tapahtuu varsin pian :D
   
 16. Hill: mielipide Vierailija

  19. elokuuta 2018 MÄKI alkuperäinen
  Hill: Yhdysvaltojen olisi ratkaistava ongelmia Venäjän kanssa vuoropuhelun avulla, ei sanktioita
  Materiaali esitetään InoTV: n jälkikäsittelyssä
  Tällä hetkellä Yhdysvalloissa "korvattiin diplomatia pakotteisiin" tärkein keino politiikkaa suhteessa Venäjän kirjoittaa materiaaliin The Hill, USA apulaisulkoministeri Eurooppa-asioista Reaganin, Richard Burt ja apulaisulkoministeri kansanvalta, ihmisoikeudet ja työntekijöiden että Bushin hallinto - vanhempi Lorne Kreiner. Sen sijaan, että pakotteiden ratkaista nykyisiä ongelmia alueellisten ja poliittista vuoropuhelua tarvitaan ja "energistä työtä diplomaattien" Moskovan ja Vashinngtona, koska lähitulevaisuudessa, Kremlin käyttäytyminen on todennäköisesti muutu, lisää tekijöitä.

  Yhteinen paikka oli ilmoitus siitä, että USA: n ja Venäjän suhteet eivät ole niin paha, kirjoita materiaalin The Hill, USA apulaisulkoministeri Eurooppa-asioista Reaganin, Richard Burt ja apulaisulkoministeri kansanvalta, ihmisoikeudet ja työntekijöiden hallinnossa Busha- Senior Lorne Kreiner. Nyt maiden välinen suhde on samanlainen kuin 1960- ja 1980-lukujen tilanne. Diplomaatit molemmissa maissa ovat eristyksissä, Yhdysvaltain senaattorit joka vieraili Moskovassa, arvosteli kotona, ja korkean tason kokous, havaittavissa "epäilys rajoittuvien vainoharhaisuus" . Suhteet ovat niin pahoja, että sanktioiden käyttöönotto on korvannut Yhdysvaltain diplomatian tärkeimmän välineen Moskovaan suuntautuvassa politiikassaan.


  Jo lähes kymmenen vuoden ajan Venäjällä ei ole käynyt merkittäviä aseiden neuvotteluja. Nykyiset alueelliset ongelmat, kuten Syyrian konflikti ja Ukraina, ovat tärkeitä aiheita neuvotteluille ja päätöksille. Ja taloudelliset ongelmat tällä hetkellä ratkaistaan vain sanktioilla. "Valitettavasti ihmisoikeudet ovat edelleen tärkeä ongelma Venäjällä, ja vaalien puuttuminen pitäisi ehdottomasti sisällyttää esityslistalle", kirjoittaa Burt ja Kreiner.
  Keskustelu useista kysymyksistä molempien maiden johtajien välillä edellyttäisi diplomaattien johdonmukaisuutta ja voimakasta työtä sekä Trumpin hallinnossa olevaa "kurinalaisuutta ja keskittymistä" . Kuitenkin useiden analyytikkojen mukaan Helsingin huippukokouksen jälkeen Valkoinen talo näyttää "epäjohdonmukaiselta" Moskovan suhteen: "Trump suhtautuu Putiniin, kun taas hänen kaappi tuomitsee Kremlin." Yhdysvaltain senaattorit Shelby ja Paul, joka vieraili Moskovassa, otti johdon vuoropuhelusta, koska he eivät usko, että hallinto johtaa sitä johdonmukaisesti. "Kongressi ei ole järjestetty eikä ole valmis kehittymään hedelmällisiä suhteita Moskovaan. Tämän pitäisi olla asianmukainen valmiin toimeenpanovallan tehtävä " , materiaalin tekijät korostavat.


  Jotkut amerikkalaiset voivat sanoa, että vuoropuhelua ei voida tehdä Putinin hallinnon "pahan ja korruptoituneen luonteen" vuoksi , ja jos se toteutetaan, se vain vahvistaa Kremlin legitiimiyttä. "Putinin hallinnon luonteesta johtuen vuoropuhelu on välttämätön väärinkäytön ehkäisemiseksi. Yhdysvaltojen presidentit ovat onnistuneet tällaisen vuoropuhelun vastaisesti Neuvostoliiton johtajia vastaan, jotka avoimesti pyrkivät heikentämään länsimaita ", Burt ja Kreiner väittävät. Kuten Ukrainan ja Syyrian esimerkissä voidaan nähdä, Venäjällä on vahva sotilaallinen potentiaali ja se kehittää sitä nopeasti. Lisäksi Venäjä on"Ainoa maa maailmassa sen ydinvoimavarojen ansiosta, joka pystyy tuhoamaan Yhdysvallat alle tunnissa." "Emme tarjoa" palautusta "suhteista. Tuemme tarvetta laajentuneelle ja tasapainoiselle vuoropuhelulle juuri siksi, että Kremlin politiikka ei todennäköisesti muutu lähitulevaisuudessa ", kertoo The Hillin materiaalin tekijät.

  InoTV: n materiaalit sisältävät arvioita yksinomaan ulkomaisista tiedotusvälineistä eivätkä heijasta RT: n asemaa


   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti