Hae Anna.fi-sivustolta

Turkkilaiset vuorostaan lähi-idän pahiksia?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 11.10.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Turkilla ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia päästä EUn jäseneksi ainakaan yhteen sukupolveen. He ovat valinneet voimapolitiikan Syyrian suhteen, politiikan jonka kannattajia sen kohteeksi joutuvat luullakseni nimittäisivät kusipäiksi.

  Kansainvälinen politiikka ja sen keinot ovat tätä nykyä niin kovin usein moraalista paskaa. Tämä tietysti johtuu siitä että ao politiikan tekijät ovat .... .....!
   
 2. vierailija Vierailija

  Turkkilaisetkaan eivät tykkää syyrian pakolaisista, heitä on turkissa liikaa. Turkilla on kaksi ratkaisua aikeissa: Joko palauttaa syyrian pakolaisia takaisin syyriaan mukamas turvavyöhykkeelle, tai/ja päästää/ajaa heidät eurooppaan eli kreikkaan.

  Uusia syyrialaisia turvapaikanhakijoita ei tarvitse myöskään enää päästää maahan turvavyöhykkeen luomisen jälkeen koska hehän ovat vyöhykkeelle tultuaan jo turvassa!

  Valitettavasti turvavyöhyke on jo asuttu.

  Nousee turkin kurdiväestö kapinaan turkkilaisia kohtaan, syntyykö turkissa sisällisota?
   
 3. vierailija Vierailija

  Turkkilaiset ovat hyvin nationalistisia ja rasistisilla ajatuksilla on vahva kannatus turkissa. Rasismi kohdistuu kaikkiin turkin vähemmistökansallisuuksiin, olivatpa he muslimeja tai ei, ja ulkomailla arabimuslimeihin ja ei-sunneihin. Turkkilainen nationalismi selittää presidentti Erdoganin kannatuksen.

  Natsit aikoinaan puhuivat arjalaisen rodun ylemmyydestä. Myös turkkilaista rotua halutaan ylentää:

  On December 20, 2017, the Ötüken Union Party was founded. According to the party, in order to be considered a Turkish national, you need to have Turkish parents and Turkish as your native language. Alternatively, you should be so “awakened” that you have simply become aware of your innate “Turkishness” as any natural Turk. Has also announced plans stop the refugee influx, cancel the citizenships of those who have migrated to Turkey from abroad, to have "Turkish"-only soldiers and police officers, and to ban marriage to foreign citizens. Upon the possibility that it comes to power, it would only allow “pro-Turkish lawmakers”. In addition, the party has singled out Turks as a superior race and they mentioned that “Our holy mission is to raise our race to a higher point. The goal of the Turkish race is to have authority over the entire world

  https://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Turkey

  Syyriassa turkkilaiset näyttävät alempirotuisille kansoille kuka määrää ja käskee....
   
 4. vierailija Vierailija

 5. vierailija Vierailija

  Sisällisota turkissa on yksi tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tyytyvätkö turkin kurdit vain katselemaan syyrian tapahtumia?
   
 6. vierailija Vierailija

 7. vierailija Vierailija

 8. vierailija Vierailija

 9. Jenkit pahipia Vierailija

  Eihä koko lähi-idän sotia olisi,ellei jenkit tieten tahtoen halunneet sotaa alueelle. Miljoonia ihmisia on tapettu ja ajettu maanpakoon pelkästään USA:n toimesta. Syyrian kriisin aloittaessaan USA aseisti myös terroristijärjestöjä jotka pyrkivät myös kaatamaan Syyrian presidentin. Siinä ei onnistuttu, mutta viimeisenä vetonaan USA varastaa Syyian alueelta raakaöljyä rahoittaakseen tiedusteluaan ja yksityisiä armeijoitaan.
   
 10. vierailija Vierailija

  Suomeksikin asiasta on kirjoitettu. Liiteartikkelin näkökulma taitaa olla kurdeja suosiva, mutta artikkeli sisältää toki paljon aivan neutraalia tietoa turkkilaisten toimista syyrian ja irakin alueilla.

  Presidentti Erdogan vahingoittaa omaa maataan, kohtelee epäoikeudenmukaisesti sen kansalaisia, tapattaa sotilaitaan valloitustoimillaan ja luo vuosikymmeniä kestäviä katkeruuden ja vihan tunteita naapurimaiden asukkaiden mieliin.

  Hän sulkee kotimaansa vihamuurin sisään.

  "Pohjois-Syyrian 30 kilometrin turvavyöhyke palvelee kolmea Erdoganin hallinnon intressiä, joista kaksi on strategisia ja kolmas liittyy päivänpolttaviin sisäpoliittisiin ongelmiin. Kaksi aiempaa käsittelimme jo aiemmin: Turkin laajentuminen kohti Misak-i Millin kuvailemaa suur-Turkkia ja sota kurdien poliittista ja kulttuurista itsehallintoa vastaan.

  Kolmas, taktinen intressi on syyrialaisten pakolaisten asuttaminen miehitetyille alueille, mikä alueen väestön muutoksen myötä palvelee tietysti myös strategista kurdiautonomian tuhoamishanketta."

  https://takku.net/article.php/20190816141442870
   
 11. Turkki ja Kurdit Vierailija

  Ovat sotineet vuosikausia, vaikka jenkit aseisti kurdeja sodankäynnissä Syyrian presidentin joukkoja vastaan niin siltikään heidän aseistus ei riitä avointa sotaa Turkkia vastaan. Sota jatkunee sissi sotana niin kun tähänkin saakka. Eurooppa ol luvannut tukea talousellisesti Turkkia sen pysäytettyä pakolaisvirta Europpaan, tuki on Turkin mielestä riittämätön ja haluaa lisätä tukea.
  USA on pessyt kokonaan kätensä itsensä kokonaan aiheuttamastaan lähi-idän miljoonista tapetuista ja pakolaismääristä, eikä osallistu tämän valtavan hädän auttamisessa.
  Kirjoitusten mukaan USA ryöstää nyt täysin laittomasti raakaöljyä Syyrian maaperästä, USA:lla ei pitäisi olla mitään asiaa Syyrian maaperälle.
   
 12. vierailija Vierailija

  Lähi-itähän ei hevillä rauhoitu. Israel, saudiarabia, turkki ja iran tavoittelevat alueella poliittisesti ja sotilaallisesti vahvimman valtion asemaa, ja usa sekä venäjä sähläävät omia juttujaan siinä seassa.

  Syyrian sisällissota alkoi kansalaisten mielenosoituksista joissa vaadittiin presidentti al Assadin eroa ja demokratiaa, oikeutettuja tavoitteita meidän eurooppalaisten mielestä siis. Yritys hyvä mutta - Assad on yhä vallassa, demokratiasta ei ole maassa hajuakaan ja sodassa on kuollut noin 370.. 570 tuhatta ihmistä, pakolaisia yli 5 miljoonaa.

  Jos turkkilaiset alkavat vaatimaan presidentti Erdoganin eroa ja demokratiaa, niin mitenköhän käy?
   
 13. vierailija Vierailija

  Mitä olen tilannetta syyriassa seurannut niin näyttäisi siltä että turkkilaiset siirtelevät joukkojaan tahallaan syyrian hallituksen joukkojen tielle, esteeksi syyrialaisten etenemiselle.

  Turkki on NATO maa. Yrittävätkö he saada tilanteen näyttämään siltä että syyrian armeija käy sotaa turkkilaisia vastaan, NATO maata vastaan?
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 647
  Saadut tykkäykset:
  297
  Turkki on kantanut vastuun miljoonista syyrian pakolaisista, jotta jossakin mielessä se on ymmärrettävää että he on kiukkuisia.

  Miten kävisi esim. suomalaisten suut jos vaikkapa hypoteettisesti USA hyökkäisi Venäjään ja venäläiset pakenisi miöjoonittain Suomeen?
  Pystyisikä Suomi elättämään heitä?
  Mitä sanoisi kansalaiset jotka jo hermostuu muutamasta tuhannesta maassa olevistaan pakolaisista?

  Luulisin että liika on liikaa myös Turkille.
  Eikös se parempi ole että tehtäisiin tilaa Syyriaan ja Turkki palauttaisi syyrialaiset ja ja kaikki avustusjärjestös alkaisi avusttaa syyrialaisia siellä?
  Sillä eurooppalaisista monet ei halua syyrialaisia lisää maihinsa.

  Syyrialaiset on myös ihmisiä siinä missä me muutkin. Jossain on heidänkin elettävä. Jos kerran Turkki haluaa päästä heistä eroon, on se Turkin asia, eikä esim. suomalaisten asia.

  Ja eipä pakolaisilla niillä suurilla pakolaisleireillä Turkissa ole mikään helppo elämä. Leirielämä ei ole helppoa, se ei vastaa omaa kotia ja työpaikkaa.

  Ja vaikka esim. EU antaa avustuksia Turkille jotta Turkki ei päästäisi pakolaisia vapaaksi virtaamaan Eurooppaan, niin ei sellainen tilanne ole pakolaisille hyvä, kun kaikki vastustavat heidän olemassa oloaan.
  -
   
 15. vierailija Vierailija

  Onhan siellä lähialueella upporikkaita muslimimaita, jotka eivät ota yhtään pakolaista. Miksi pienten ja kaukana olevien maiden tulisi ottaa enemmäm vastuuta kuin naapurimaiden, joissa on jopa sama kulttuuri ja uskonto. Miksi muslimit eivät auta uskonveljijään?
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 647
  Saadut tykkäykset:
  297
  Muslimimaat, rikkaat sellaiset on valinneet että eivät ota paljoakaan vastaan pakolaisia, mutta sen sijaa he antaa vuosittain suuret summat rahaa pakolaisavustuksiin, kysymyksessä ei ole mitkään pienet summat jotta kyllä rikkaaat muslimimaat avustaa paljon rahallisesti.
  Miksi ovat valinneet että eivät ota vastaan pakolaisia? Ehkäpä sen takia että eivät halua maahansa ihmisiä jotka eivät kuitenkaan sopeutuisi heidän uskonnollisiin tyyleihin, sillä syyrialaiset ei oloe kovinkaan uskonnollisia monet heistä, luulisin että tuo on yksi syy.
  Ja sitten voi kysyä että miksi pakolaiset ei pakene rikkaisiin muslimimaihin????
  Eivät halua elää uskonnollista elämää ehkä, niissä maissa voi olla uskonnoton mutta ei yleisillä paikoilla.
  -
   
 17. vierailija Vierailija

  Netistä löytyy vastauksia kysymykseen miksi muutama muslimimaa ei ota vastaan pakolaisia.

  Myös euroopassa on maita jotka eivät halua ottaa vastaan pakolaisia.

  Humanitäärinen velvoite auttaa hädänalaisia kanssaihmisiä ei mitenkään voi lakata olemasta sen takia että jotkut muut ihmiset ja valtiot eivät niin tee.
   
 18. vierailija Vierailija


  Nuo maat ovat niin rikkaita, että suurikin lahjoitus on kuin pisara meressä, eikä nuo lahjoitukset heilauta maan budjettia mihinkään suuntaan. Mitä se rahalahjoitus auttaa, kun tarttis päästä sodattomalle alueelle, eikä nämä maat järjestä turvaleirejä maansa ulkopuolellekkaan. Ne haluaa vain, että pakolaiset pakenee kauas oman maan läheisyydestä.

  Eihän muslimit sopeudu meidänkään ateismiin, paremmin sopisivat muslimimaahan, jossa säännöt on luotu uskovaisia varten. Jostain luin, että nämä upporikkaat maat eivät ota pakolaisia, koska eivät halua niiden tuomia ongelmia omaan maahansa. Pakolaiset ei pakene noihin maihin, koska heitä ei sinne päästetä. Noilla mailla ois oikeesti varaa antaa asunnot ja ylöspito kaikille pakolaisille ja ovat vielä siinä ihan vieressä.
   
 19. vierailija Vierailija

  Pakolaisia voi auttaa muutenkin kuin tuomalla ne tänne, kaukaiseen pohjolaan. Se, että jossain maassa on sota muutaman vuoden, ei pitäisi velvoittaa meitä elättämään monet näistä koko loppuikänsä.
  Hädässä voi auttaa väliaikaisesti, mutta ei ole meidän velvollisuus ottaa koko vastuuta heidän elämästään kun sota on loppu ja rauha maahan palannut.
   
 20. vierailija Vierailija

  Kukaan Euroopan maa ei pysty loputtomiin kustantamaan kaikkien tänne haluavien pakolaisten ylöspitoa vuosikymmeniä. Monet pakolaiset ovat esim. Ruotsissa eläneet yhteiskunnan kustannuksella koko elämänsä, jopa 30 vuotta tekemättä päivääkään töitä. Lopulta päädytään siihen, että täälläkin saa jokainen itse kustantaa kaiken, eli että kaikki hyvinvointivaltion edut otetaan pois.

  Me voidaan pitää hyvinvointivaltion edut vain, jos maksajia on paljon enemmän kuin systeemin hyväksikäyttäjiä. Jo tänäpäivänä on eläkkeitä huononnettu Ruotsissa siten, että täällä on paljon rutiköyhiä eläkeläisiä, jotka elävät alle toimeentulorajan. Katsottiin, ettei ole varaa maksaa eläkkeitä, jotka riittäisivät elämiseen.

  Kun kaikki hyvinvointiyhteiskunnan edut otetaan pois, niin maahanmuutto ongelma ratkeaa kuin itsestään. Kukaan ei halua tänne, kaukaiseen, pimeään maahan, missä on itselle outo kulttuuri, ilman kaikkia täältä saatavia etuja. Pakolaiset ei tule tänne siksi, että me ollaan niin ihania ihmisiä, vaan siksi, että täällä voi elää tekemättä töitä niin kauan kuin haluaa ja ihan kaikki on heille ilmaista. Tuollaisia etuja he eivät omassa maassaan saaneet, joten tänne tulo on monelle kuin lottovoitto.

  Miksei kukaan hae pakopaikkaa Sveitsistä, vaikka siellä ei ole ollut sotia aikoihin. No kun siellä ei saa mitään ilmaiseksi, pakolaiset joutuu ottamaan lainan, jolla kustantavat elämänsä ensi vuodet siellä. Sen jälkeen saavat elättää itsensä niinkuin kaikki muutkin. Sairaanhoidon, hammashoidon, koulut, asunnot, ihan kaiken saa jokainen itse Sveitsissä kustantaa. Pakolaiset hakeutuu sinne, mistä saa eniten etuja ja mehän maksetaan kaikki, vaikka omien asukkaiden kustannuksella. Me vain ollaan niin naiveja, ettei tuota nähdä ennenkuin on liian myöhäistä.
   
 21. vierailija Vierailija

  Kun lukee ruotsin keskustelupalstoja, niin lähes kaikki ovat sitä mieltä, että maahanmuuttajat, jotka haluavat ja pystyvät elättämään itsensä ja jotka osaavat sopeutua maan kulttuuriin ja tapoihin ja jotka eivät tee rikoksia, ovat tervetulleita maahan. Tänne on päästetty ihan liikaa sellaisia, jotka eivät noita ehtoja täytä. Täällä on jo sellaisia maahanmuuttajien aiheuttamia ongelmia, että ei tiedetä miten niistä selvitään.

  Olisi kaikille parasta, jos voitaisiin ottaa maahan vain sellaiset, jotka täyttävät nuo ehdot, muuten seuraa katastrofi. Me ei voida jatkaa niinkuin on tähän asti tehty. Nykyistä systeemiä on saatava muuttaa, kaikkien parhaaksi, sekä entisten että uusien asukkaiden omaksi parhaaksi. Kunnolliset maahanmuuttajat ovat yhtä kyllästyneitä mätämuniin kuin alkuperäisasukkaat.
   
 22. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 647
  Saadut tykkäykset:
  297
  Ehkäpä rikkaat muslimimaat ovat sittenkin viisaampia mitä länsimaat ;)
  -
   
 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 647
  Saadut tykkäykset:
  297
  Millä gavalla muslimit ei sopeudu esim. Suomeen?
  -
   
 24. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 647
  Saadut tykkäykset:
  297
  Miten niin eläkkeitä huononnettu että niillä ei tule toimeen?
  Joillakin on huono eläke.
  Eläke menee sen mukaan kuinka monet vuodet teki töitä ja millainen palkka oli.
  Ei minun tietääkseni täällä eläkkeitä ole huononnettu.
  Olen itse eläkeläinen nykyään ja eläkettäni ei ole huononnettu.
  Myös eläkeläiset saa avustuksia, voi esim. hakea vuokraavustusta ja jos ei sekään riitä niin voi hakea elanto avustustakin, ei täällä vanhuksien tarvitse nälkään kuolla.
  -
   
 25. vierailija Vierailija

  Onnistuitpa sinäkin kutsumaan viisaiksi noita, jotka eivät ota pakolaisia. Niitä kirjoittajia, jotka eivät haluaisi että pakolaisia otettaisiin, ruukaat kutsua rasisteiksi ja epäinhimillisiksi, Sulla taitaakin olla ihan eri kriteerit muslimeille ja meille muille?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti