Hae Anna.fi-sivustolta

Turvallinen tapa säästää

Viestiketju osiossa 'Säästöpossu' , käynnistäjänä 2r3r, 12.05.2010.

 1. 2r3r Vierailija

  Onko mitään muuta tapaa kuin säästötili säästä turvallisesti rahaa? Siis en halua riskiä siitä, että pääoma "sulaa käsistä", kuten osakemarkkinoilla on.
   
 2. on... Vierailija

  Riippuu täysin sijoitussummastasi. Ja sijoitusajasta.
  Määräaikaistili antaa jo perustiliä heti suuremman tuoton.
  Jos sinulla on sijoitettavaa 10.000 e tai enemmän, on erilaisia sijoitusinstrumentteja olemassa, turvatulla pääomalla. Vielä vähän suuremmalla summalla eri pankkien yksityspankkipuoli (ns private banking) antaa sitten lisävaihtoehtoja.

  Sinällään itse suosittelen kyllä sijoittamaan osakkeisiin, pieniäkin eriä. Jos vain yhtään näet vaivaa opiskellen perusteita. Itse sijoittelin aika kivasti vuosi sitten osakkeisiin, ja nyt niistä on tullut osingot ja arvotkin nousseet huimasti. Olihan tuossa aikamoinen laskupäivä takana, mutta kun ei ole tarvetta myydä/vaihtaa sijoituksia nyt, ja vaikka olisikin niin sen verran paljon ovat vuodessa nousseet, ettei 10% lasku vielä mitään vaikuttanut, niin eipä siitä yöunia menetä. Oikea-aikainen osto ja myynti ratkaisee paljon. Itse aikoinaan, opiskelijana ja asuntolainallisena, aloitin osakesijoittelun harjoittelun, tavoitteenani saada tuotoilla kesälomamatka, ja nyt sillä saa jo vuodessa huomattavasti enemmän. Ja lisäksi se on hauskaa!!!
   
 3. suosittelen Vierailija

  määräaikaistiliä. Osakkeiden arvo laskee kuin lehmän häntä ja arvo on puoleen menny monta kertaa. Ukolla on omia osakkeita. Niiden kanssa hermoilee.
   
 4. ei hätähousuille Vierailija

  Mitä hermoilemista niissä on. Jos arvo laskee silloin ei myydä. Odotetaan kunnes nousee korkeammaksi kuin millä on ostettu. Osakkeet ei ole tarkoitettu pikavoittojen tekoon vaan ovat pitkässä juoksussa aina kannattavia.
   
 5. Kalle-2334 Vierailija


  Säästötili ei ole kovin turvallista sijoittamista. Ainakin on varmaa että niiden arvo turvallisesti sulaa siellä:)
  Säästötilille ei paljoa korkoa saa, joten inflaatio pitää huolen rahan arvon laskemisesta.

  Muutaman vuoden kun pidät rahoja säästötilillä niin huomaat että rahan arvosta on puolet sulanut pois. Varsinkin tälläisena aikana kun euro heikentynyt vahvasti kaikkia muita valuuttoja vastaan.
   
 6. vinnkkiX Vierailija

  Kunkatsot säästötiliäsi, katso, että se on inflaation jälkeenkin kannattava - siis korko enemmän kuin inflaatio.

  Jos käytät verollista tiliä, katso, että se on inflaation + veron jälkeen kannattava...
   
 7. Jore31bbb Vierailija

  Tietääkseni Suomessa ei ole ollut verottomia tilejä about kymmeneen vuoteen. Mutta tosiasia tosiaankin on, että harva tili on ollenkaan kannattava veron ja inflaation jälkeen. Hallittu, omaan tilanteeseen sopiva ja edullisesti toteutettu osakesijoittaminen on pitkän päälle varmin vaihtoehto.
   
 8. Kyllä on: verovapaat käyttelytilit.
  Yhtään 'parempikorkoiset' tilit ovat sitten verollisia. Mutta niissä kannattaa todella tehdä huolellista laskentaa: korkotuoton tulee olla enemmän kun inflaatio + talletusten lähdevero... valitettavan harva vain on tuosta oikeasti tietoinen... Kun inflaatio on 1% ja tilille maksetaan 1% korkoa menettää talletus sijoitukseen verrattuna koko ajan arvoaan...
   
 9. Onhan se verovapaa jos korkoa saa 0%... Kaikista korkotuloista sitten maksetaankin pääomavero 29%, oli korko sitten 0.25 tai 5%. Verottomasti ei pysty mistään korkotuloja hankkimaan.
   
 10. laskuri Vierailija

 11. vierailija shalom Vierailija

 12. evilor Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.04.2018
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  säästöpossu kotona ihan turvassa :D
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti