Hae Anna.fi-sivustolta

Työhakemus, vinkkiä?

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä HennaK, 09.02.2012.

 1. HennaK Vierailija

  Mitä asioita kannattaisi kirjoittaa kesätyöhakemukseen? Olen 20-vuotias, opiskelen liiketaloutta ammattikorkeakoulussa toista vuotta. Ajattelin hakea normi kauppoihin, vaatekauppoihin, sitte myös pankit, vakuutusyhtiöt yms.. Mutta luulen sen tössäävän siihen kun aikaismpi työkokemus on siivous alan työtä... Kannattaisiko kertoa että olen kotoisin maalta, ahkera siis tekemään töitä : D Itseä on niin vaikea kehua..
  Voisiko esim. näin aloittaa?

  Olen 20-vuotias paikkakunnalta x kotoisin oleva ahkera nuori nainen. Opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta toista vuotta, suuntautuminen koostuu johtamisesta ja organisaatiosta, sekä markkinoinnista. Olen kiinnostunut asiakaspalvelutyöstä, jota teidän yrityksellä olisi tarjota minulle.

  Tarvitsisin kiperästi apuanne : ) Kiitos etukäteen jo!
   
 2. teacup Vierailija

  Voihan tuolla tavalla aloittaa, mutta mieluiten paremmalla kielellä :) Maalta olemisesta ei varmaankaan ole mitään hyötyä, jos et ole ollut töissä jossain maatilalla tai ollut omaa tilaa hoitamassa. Mieti asioita mitä olet oppinut niistä töistä mitä olet tehnyt - siivoustyö ei erityisemmin ammattitaitoa kartuta mutta voi osoittaa tunnollisuutta, yritteliäisyyttä, pitkäjänteisyyttä, jne. Ja joka hakemus kannattaa profiloida yritykselle sopivaksi - vaatekauppaan tarvitaan erilaisia taitoja kuin pankkeihin. Onnea yritykseen :)
   
 3. K Westerlund Vierailija

  Ja kehu itseäsi ilman "tunnontuskia" - kunhan pysyttelet totuudessa! Me suomalaiset olemme kasvatettuja tyyliin "vaatimattomuus kaunistaa", eikä tietenkään pidä sortua ylettömiin itsensä ylistämisiin, mutta kannattaa kyllä tuoda reippaasti esiin kaikki ne ominaisuudet itsessään, joista voi olla hyötyä työsuhteen saamisessa. Eli mm. noita ominaisuuksia, joita nim. "teacup" tuossa yllä juuri toi esille - ja mitä itsekin mainitsit.

  Sopiva määrä itsevarmuutta antaa kuvan ihmisestä, joka täyttää paikkansa eikä anna heti periksi.

  Mieti kuitenkin tarkkaan joka sana hakemuksessa, palveleeko se päämäärääsi: älä esim. sano "olen maalta", vaan sano "olen tottunut tekemään raskastakin työtä" tai jotakin sellaista. Katso myös erilaisista työpaikkahakemuksista, millaisia ominaisuuksia yleensä kaivataan (täsmällisyyttä, tarkkuutta, vastuullisuutta, stressinsietokykyä, kielitaitoa, yhteistyökykyä jne.), ja mieti, mitä niistä voit itsestäsi luvata - ja tuo se selvästi esiin hakemuksessasi.

  Kuten tuossa aiemmin sanottiin, hyvä kielenkäyttö - ja myös selkeästi jäsennelty, ehkä vähän "virallinenkin" hakemuksen ulkonäkö antavat huolitellun ja tunnollisen vaikutelman. Positiivinen erottuminen on tärkeätä, kun on paljon hakijoita!

  Sitten ei muuta kuin onnea vain kesätyöpaikan hakuun!
   
 4. HennaK Vierailija

  Kiitos teille mielipiteistä. Pitää tosiaan kiinnittää huomio kieliasuun, en ole koskaan ollut hyvä kieliopissa. Pitää alkaakkin miettimään mitkä adjektiivit kuvaavat itseäni ja toi oli kyllä hyvä idea että katsoo työpaikkahakemuksista mitä kriteerejä vaaditaan työntekijöille.
  Kiitos vielä teille :)
   
 5. yhdyssanat yms Vierailija

  Ole huolellinen tekstin kanssa, ettei siinä ole kirjoitusvirheitä.
   
 6. CV Vierailija

  Ihmettelen, ettei teille ole opetettu ammattikorkeassa cv:n tekoa? Hyviä vinkkejä ja malleja löydät googlaamalla cv.
   
 7. Kiva esittely Vierailija

  Sinähän esittelit itsesi varsin kivasti tuossa aloituksessasi. Noita asioita laitat tietysti hakemukseenkin, myöskin sen, että olet maatalon tyttö ja reippaaseen työntekoon tottunut. Kaikki työ on tekijälleen kunniaksi ja se mainitaan. Ei kukaan oleta kaksikymppisen vielä tehneen mitään ammattilaisena.

  Lykkyä tykö!
   
 8. N52 Vierailija


  Juu, sitä minäkin ajattelin. Hakemuksen nurkkaan voi myös liittää kuvan, se on muuten aika tavallista nykyään.

  Täytyy sanoa, että työpaikat saavat noita hakemuksia varmaan kuormittain eli olisi hyvä erottua jollain tapaa. Parasta olisi piipahtaa vakuutusyhtiö/kaupan/pankin ovesta sisään ja kysyä tilannetta. Myös soitto etukäteen tai hakemuksen lähettämisen jälkeen on hyvä konsti saada itsensä erottumaan joukosta ja antamaan innostuneen kuvan.
   
 9. KTM Vierailija

  Ihmettelen nykynuorten huonoa äidinkielen taitoa.
  Pilkut, yhdyssanat - ihan päin peetä...

  Asiaan:
  Mieti hakemusta tehdessäsi mitä kuvittelisit vastaanottajan pitävän tärkeänä?
  kokemus maataloustöistä ei auta myymälässä mutta reippaus auttaa.

  Jos haluat asiakapalveluun, kerro olevasi sosiaalinen, ulospäinsuuntautunut jne.
  Jos varastoon, olet tietysti vahva ja työtä pelkäämätön.

  Asetut siis työnantajan saappaisiin ja mietit minkälaisen ihmisen hän tarvitsee...sitten vaan vastaat siihen tarpeesee.

  Lykkyä pyttyyn!
   
 10. O.Yrittäjä Vierailija

  Hei, erinäisiä haastattelutilanteita pöydän molemmilla puolilla käyneenä voin antaa tässä muutaman vinkin johtajan ja alaisen vuorovaikutussuhteesta

  Olennaista myyntityössä, kuten kaikessa muussakin työyhteisöllisessä työssä on dialogisuus. Kannatta ajatella, että olet hakemassa itsellesi johtajaa ja paikkaa työyhteisössä. Hyvä pomo on vuorovaikutustaitoinen, hän näkee potentiaalisi. Hyvällä johtajalla on alhainen liittymistarve ja hän antaa luottamusta saadakseen itsevarmoja alaisia. Tässä lyhyt tiivistelmä hyvän johtajan ominaisuuksista: Liikkeenjohdon tehtäväkenttä

  Toki on tärkeää, että annat rehellisen kuvan taidoistasi ja osaamisestasi. Mutta työn saanti liittyy paljon paitsi sisältöön, myös keskustelun tapaan. Uskoakseni kokemuksesi siivousalalla kertoo uutterasta ja periksiantamattomasta puurtajasta, joka osaa viedä työnsä loppuun. Reippaus ja itsenäisyys on harvassa työpaikassa miinusta!

  Niinpä työhakemuksessa ja ennenkaikkea haastattelutilanteessa kannattaa hakea haastattelijan, usein johtajan vuorovaikutustaitoja. Voit mielessäsi kääntää keskustelun toisinpäin ja miettiä hakevasi itsellesi hyvää johtajaa.

  Kuuntele mitä haastattelija sanoo ja pyri rehellisesti luomaan keskustelua käsiteltävistä aiheista kuitenkaan inttämättä ja vänkäämättä. Kysymyksiin voi vastata lyhyesti, mutta luontevasti keskusteluksi kääntyvä haastattelutilanne on mielyttävä molemmin puolin ja jättää sinusta hyvän mielikuvan.

  Vältä huolestumista ja johtajan sitouttamista keskustellessanne työtehtävistä. Kaikkea ei tarvitse osata eikä ymmärtää haastattelutilanteessa. Työn alussa oppii yllättävän paljon.

  Työntekeminen on vaihdantaa työyhteisössä. Ensimmäinen vaihdannan vaihe on työhakemuksen jättäminen. Siksi kannattaa ajatella sitä keskustelun avauksena eikä niinkään kaiken kattavana kuvauksena itsestäsi. CV on hyvä olla, mutta kaikkea ei CV:ssä tarvitse mainita. Olennaisia ovat tekijät, jotka sitouttavat haastattelijat keskustelemaan kanssassi.

  Onnea matkaan!

  O
   
 11. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti