Hae Anna.fi-sivustolta

Työtä ilman eleitä

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 11.08.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Jännä havaita, kuinka poliitikot pyrkivät tekemään "työtä" käyttämällä käsiään eri tavoin osoittaakseen, että ovat ymmärtäneet puhumansa aiheeen. Parhaimmin esiintyvät eivät yritä vaikuttaa elekielisesti liikaa, vaan tyytyvät kasvojen ilmeisiin, joita mitä ilmeisimmin harjaannuttavat toimimaan oikein. Joillakin on luontainen hymy tai virne aina huulillaan, joten he pärjäävät automaattisesti silloin, kun on pakko puhua paha kauniiksi. Pahimpia mokia tekevät sellaiset, jotka eivät kykene "narrimaan" elekielisesti, vaan näyttävät rehdin olemuksensa kameroille. Politiikka on työtä ilman eleitä, jos poliitikko mielii menestyä.

  Yhden kauppiaan hokema on tärkeä: "Ole, ole, ole kohtelias." Tärkeintä on ymmärtää, että asiakas on aina oikeassa, mikä ei tietystikään voi pitää paikkaansa. Poliitikot joutuvat aina sepittämään aiheitainsa sen mukaan, millainen kuulijakunta on. Jollei puhu siten kuin oletetaan, yleisön reaktio on tyrmäävä. Kuulijoilla on laumavaltaa, joka vaikuttaa siihen, kuka valitaan kulloinkin viemään yhteistä etua päätöksiin. Tärkeätä on havaita sekin, onko vallitseva aika miehille vaiko naisille otollinen. On selviö, että tällä haavaa parhaimmin pärjäävät sirohkot naiset, jotka osaavat elekielisesti kertoa kielteisenkin myönteiseksi.
   
 2. vierailija Vierailija

  Käsien käytöllä vaikuttaa olevan sellainen vaikutus, että kasvojen ilme vaihtuu halutuksi, koska aiheen kinkkisyys unohtuu elekielen näyttämiseen. Otsarypyt siliävät, jos raottaa sormiaan tai käsiään, jos kysymys on hankalasta asiasta. Silti epäilijöiden suuri joukko kasvaa entisestään, koska kaikki voivat havaita, ettei ongelmia voida ratkaista sormia napsauttaen.

  Tosin sanomaansa voi myös tukea osoittamalla voittajan merkkiä, kuten yksi engelsmanni teki. Jotkut näyttävät keskisormea vihaisen katseen kera, jotta saavat ajatuksilleen pontta aikaan. Vihaisimpia ovat köyhyydestä rikkauksien keskelle muuttaneet sen jälkeen, kun havaitsevat, etteivät kykene nostamaan elintasoaan muuten kuin juksaamalla vanhuksia tai lapsellisen hyväuskoisia.

  Poliitikkojen puheiden totuusarvo on kokenut viime aikoina kovan kolauksen, sillä rahaa vaikuttaa olevan jopa muille jaettavaksi. Tiukat budjetit ovat siis silmänlumetta, jonka avulla pyritään saamaan kansalaiset myymään itsensä siihen muottiin, mihin kunkin opilliset kyvyt riittävät. Ainoa toivo uudenlaisesta ajattelusta linkittyy vastoinkäymisiin, joita on taas alkanut esiintyä ihmiskuntaa yhdistäen.
   
 3. vierailija Vierailija

  Aivan eri asia on olla virkamies, joka saa osoittaa otsakurttuisuuden lisäksi apeata naamaa. Kertoa, ettei Suomessa voi sairas vanhus päästä eläkkeelle ennen aikojaan, kuten Italiassa, jonne rahat valuvat EU:n kautta. Median jättiläisistä osa hehkuttaa istuintyötä tekevän herrakkeen ajatusjuoksua, missä ei ole kokemusta raskaan työn raatajan osasta yhteiskunnassa. Ei ole kyllä hänelläkään, joka näppäilee sanoja ylistäen virkamiestä.

  Yksinkertaista on hyväosaisen temppuvalikoima, jossa ei ole kuin yksi ainoa tapa hoitua työstä suoraan hautaan. Ruotsissa osaavat toimia siten heti, kun jokin tauti antaa siihen mahdollisuuden. Kestävyysvaje helpottuu, eikä ole ongelmia senkään vuoksi, että kruunu on devalvoitavissa milloin tahansa. Unionimaiden johtoportaalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin uhata poistua yhteisöstä, jollei anneta rahaa kansan pitämiseksi rauhallisena. Suomessa ajatus ei ole mahdollinen, joten pakko lainata rahaa ja kiusata ikäihmisiä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti