Hae Anna.fi-sivustolta

Tytön neitsyys meni ...

Viestiketju osiossa 'Vanhempana' , käynnistäjänä Surullinen äiti, 20.06.2010.

 1. Surullinen äiti Vierailija

  ja ikää tytöllä on 16-vuotta. Onneksi oli sentään tuon ikäinen mutta tapa jolla se tapahtui (kännissä ja lähes tuntematon poika). Kondomiakaan ei käytetty, tytöllä kyllä pillerit käytössä hankalien kuukautisten takia. Nyt tyttö on menossa testeihin johon oli itse varannut ajan. Äitinä vaan surettaa ihan hirveästi. Niin paljon kuin näistä jutuista olemme tytön kanssa jutelleet, avoimesti jne. ja nyt kuiteskin pääsi käymään näin :(

  Tyttö on ollut tähän asti järkevä ja luotetteva ja meillä on ollut hyvä keskusteluyhteys. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut että tämä tytön neitsyys on ollut jonkinlainen "painolasti" hänelle ... kun kaikki (?) kaverit ovat jo siitä eroon päässeet aikoja sitten. Mutta miksi ihmeessä piti eka kerta olla jonkin tuntemattoman kanssa ja vielä ilman suojausta - prkele että harmittaa ja surettaa. On ihan hirveän paha olo, sitä kun aina toivoo omalle lapselleen vaan kaikkea hyvää ja yrittää "varjella" kaikelta pahalta.
   
 2. Voi, että Vierailija

  Ei lapsiaan aina pysty joka asiassa valvomaan.
  Niin se vaan on, että he aikuistuvat, kasvavat ulos lasten-
  kengistään.

  Maailma opettaa. Onneksi hänellä oli e-pillerit, mutta tottahan se
  humala saa aikaan kaikenmoista.. olihan hänellekkin tässä
  opetusta kerrakseen.
   
 3. laiha lohtu Vierailija

  Eiköhän tuo ole aika yleinen tapa päästä neitsyydestään. Valitettavasti.
   
 4. Kauhistus Vierailija

  Ei siinä nyt mitenkään "päässyt käymään" niin, vaan tyttäresi ihan halusi kännissä paneskella ilman kumia. Ihme että vielä kertoi siitä sinulle. Itse en kertonut mitään yksityisasioitani tuon ikäisenä äidilleni, vaikka kuinka yritti udella.
   
 5. älä sure liikaa Vierailija

  Vaikka sinua surettaakin, niin viestistäsi sain sen mielikuvan, että tytär on edelleen luotettava ja keskusteluyhteytenne on hyvä. Hän kertoi sinulle asiasta, ja varasi testiajankin itse.

  En usko, että tuosta seuraa tyttärellesi mitään kummempia "traumoja", eikä tuo ole ollenkaan niin paha asia kuin sinusta nyt tuntuu.

  On tietysti typerää, että neitsyys tuntuu 16-vuotiaasta painolastilta, mutta siihen on nykyisessä maailmanmenossa ikävä kyllä tultu, että seksiä pukataan joka tuutista ja se esitetään niin "makeena" asiana että. Ja jos on neitsyt, niin olisi muka jotenkin nössö. 16-vuotiaalla ei ole elämään ihan samanlaista perspektiiviä kuin hänellä parinkymmenen vuoden kuluttua tulee olemaan.
   
 6. Sudenmarja Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.11.2006
  Viestejä:
  325
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä turhaan sure tai ainakaan syyllistä, ei se tyttö siitä pilalla ole. Älä turhaan pelkää, että tytärtäsi on käytetty hyväksi tms, se voi olla ihan päinvastoin ;)

  Kyllä se pätee ihan kaikenikäisiin, että jos ei ole sitä turvallista ja pysyvää parisuhdetta niin irtosuhteet ovat ainoa vaihtoehto ellei halua elää selibaatissa. Suurta Rakkautta odotellessa voi käydä aika sen verran pitkäksi, että tyytyy siihen vähän vähemmän vakavaan suhteeseen. Eikä siinä välttämättä ole mitään pahaa.

  Ole onnellinen, että teillä on noin hyvät ja luottamukselliset välit, että ylipäätään tiedät asiasta (itse en ole koskaan kertonut äidilleni seksielämästäni sanaakaan, vaikka meillä onkin hyvät välit). Ja että sinulla on niin järkevä tytär, että vielä menee testeihinkin ihan oma-aloitteisesti. Kyllä hän varmaan itsekin tajuaa, että sen testeissä käymisen olisi voinut välttää kondomia käyttämällä, ja on seuraavalla kerralla viisaampi. Osta tytölle kortsupaketti.
   
 7. Näin minäkin sanoisin. Osta tytöllesi kortsupaketti ja halaa häntä. Itse olin +25-vuotias, kun "annoin" neitsyyteni ja kerroin totta kai äidilleni siitä. Kokemukseni lähensi meitä ja pystymme yhä puhumaan avoimesti "tyttöjen juttuja", tosin en tietenkään ihan kaikesta äidilleni avaudu.
   
 8. Mozart Vierailija

  Neitsyydellä on niin suuri merkitys, ettei sitä todellisuudessa huomaa, ei ymmärrä.
  Neitsyys on niin tunne-elämän rakentaja suhteessa tulevaan upeaan vakituiseen aitoon seurusteluun, joka todellisuudessa usein johtaisi avioon siihen turvalliseen olotilaan.
   
 9. mozart Vierailija

  Mitä suhteelle siis aidolle rakkaussuhteelle on annettavaa, jos ei ole sitä aitoa koskemattomuutta.
  En usko kestävään rakkauteeen, jos ei ole neitsyt
  Mozart
   
 10. Aha! Vierailija


  No en ollut neitsyt mennessäni rakastamani miehen kanssa naimisiin ja rakkautemme on kestänyt yli 30 vuotta, eli on kyllä aika kestävää laatua ;)
   
 11. Hmmmm.,,, Vierailija

  Kestävää rakkautta ei taida sitten olla kovin monella, koska taitaa olla yksi kymmenestä tuhannesta, joka neitsyenä vihille menee nykymaailmassa.

  Mutta aika harvinaista taitavat olla tuollaisetkin välit, että voi kertoa äidille seksiasioista. Ei elämässäni ole käynyt kertaakaan mielessäkään, ei tämän ensimmäisen viidenkymmenen vuoden aikana. On ilmeisesti äitejä ja äitejä.
   
 12. Jj Vierailija


  Anteeks nyt vaa hyvä äiti jos varjelee tyttöää ei hän varjele opettamalla hänelle
  neitsyyden menettamistä ennen avioliittoa. Ajatteletko yhtään äitinä mitä
  ongelmia tyttösi voi saada siitä? Hyvänä äitinä käynnistä aivot ja rupee miettimään oletko
  tehnyt oikein että olet opettanut tyttöäsi väärin.
  Neitsyys on naisen.ujoutta kauneutta naisessa eikä mikään painolasti
   
 13. vierailija Vierailija

  Kyllä se on kuulkaa kasvatuksesta ja asetetuista rajoista kiinni, että mitä teini-ikäiset tekee ja, mitä he eivät tee. Olen onnellinen siitä, että sain olla lapsi pitkään, mutta olenkin 80-luvun lapsi ja 90-luvun alun teini. Siihen aikaan lapsena olo onnistui, koska nykyään lapset itsenäistyvät valitettavan nopeasti. Eletään tietoyhteiskunnassa ja melkein jokaisella lapsellakin on älypuhelin, josta on suora pääsy aikuisten elämään kuuluviin asioihin. Miettikää!
   
 14. vierailija Vierailija

  Hölmö olet.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti