Hae Anna.fi-sivustolta

tyttöystävä jätti :'(

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä hlex, 01.11.2010.

 1. hlex Vierailija

  Erosimme tänään tyttöystävän kanssa. Tyttö ei kuulemma tuntenut samoin kuin alussa ja luulen että hänellä on ollut toinen poika kiikarissa viimeiset 2viikkoa. En tiedä mitä tehdä rakastin tyttöä koko sydämmestäni alusta loppuun ja rakastan vieläkin. En vain pääse hänestä yli.Minä olen 16v ja hän 15v. Voisiko joku neuvoa miten pääsisi maailman rakkaimman tytön yli?
   
 2. Jermu Vierailija

  Tuossa iässä rakkaita tulee ja menee. Ei kannata ottaa liian vakavasti. Miksi pilata oma nuoruus ?
   
 3. vähitellen Vierailija


  Surusta pääsee suremalla, myös rakkaussurusta. Alussa tekee tosi kipeää. Silloin voi itkeä. Silloin voi hakata tyynyä, silloin voi mennä punttisalille. Silloin voi mennä pelaamaan jalkapalloa. Silloin voi mennä metsään kävelemään ja halaamaan puita. Silloin voi kirjoittaa vihkoon, miten kurjalta tuntuu. Vihkoon voi kirjoittaa, mikä kaikki tytössä oli ihanaa, mikä kaikki tytön kanssa oli ihanaa. Vihkoon voi kirjoittaa, missä kaikessa on hyvä. Vihkoon voi kirjoittaa, mitä kaikkea tykkää tehdä ja sitten tehdä sen.

  Jokainen suree surunsa omalla tavalla. Ei ole yhtä oikeaa tapaa. Minäkin annoin vain vinkkejä, mitä voit tehdä. Joskus voi hetken olla tekemättä mitään katsella vain pilviä taivaalla, lintua puussa, neonvaloa elokuvateatterin sisäänkäynnissä.

  Olet hieno nuorukainen, kun sinulla on tunteet. Jos ero ei tuntuisi miltään, niin olisin huolissani sinusta.
   
 4. täti 44v Vierailija

  Jermu on oikeassa, tyttöystäviä tulee ja menee vielä monta kertaa elämässäsi!
  Jokainen ero tuntuu kuitenkin pieneltä kuolemalta, ja niin pitää tuntuakin. Jos ei tuntuisi niin olisit TUNTEETON.
  Koita ajatella että muutaman kuukauden päästä ikävä kyllä helpottaa...
   
 5. peruskaura Vierailija

  Paitsi että tämä emotionaalinen mullistus, jota kutsumme rakastumiseksi saattaa tuottaa suurta mielihyvän tunnetta, se voi myös loukata syvimmin ja tuottaa tuskaa ja usein myös muuttaa rakastuneen ihmisen luonnetta. Haluamme olla ainutlaatuisia, epätavanomaisia, välttämättömiä sille joka on ainutlaatuinen, epätavanomainen ja välttämätön. (Sosiologi Francesco Alberoni)

  Kun nuori henkilö joutuu rakastumisen tilaan, saattaa hän uskoa löytäneensä rakastumisen kohteessa merkityksen olemassaololleen. Se on kausi, jonka aikana ihmisen tahdonvoima ei riitä hänen omien ajatustensa hallitsemiseen. (Käyttäytymispsykologian professori Dorothy Tennov)
  Tunnekohdetta ihannoidaan ja pidetään salaperäisenä, mystisenä, jopa paratiisin tarjoavana onnentuojana. Samastumisen ja sitoutumisen tarve on erittäin voimakas. Erityisesti tämä kaikki pätee murrosikäisten kohdalla. Samoin kuin pyhitetään tila, pyhitetään myös aika.
  Alberoni katsookin, että vain uusi rakastuminen voi pyyhkiä ne pois luomalla uuden tilan ja ajan. Rakastuminen kumpuaa depressiivisestä ylikuormituksesta, toisin sanoen siitä että on mahdotonta löytää arkipäivästä mitään arvokasta. Merkittävä osa rakastumisen tunteista perustuu muistoihin ja kokemuksiin eikä rakkaudenkohteen ominaisuuksiin. Joskus kaikki alkaa sillä että olemme syvästi ja perusteellisesti pettyneitä itseemme ja siihen mitä olemme rakastaneet.

  Yleisesti "sydänsurujen" lieventämiseksi suositellaan aktiviteetin suuntaamista muille alueille, korvikeaskartelua. Mielettömästi rakastuneen henkilön olisi vältettävä tilanteita, jotka muistuttavat häntä rakastumisen kohteen olemassaolosta. Hänen tulisi ottaa osaa yleishyödyllisiin ja produktiivisiin toimintoihin. Koska rakastumisen kehitykseen vaikuttavat tulkinnat rakastumisen kohteen käyttäytymisestä, voidaan rakastumisen loppumista edistää vuorovaikutustilanteissa. Rakastuneen tulisi tietoisesti välttää tilanteita, joissa saa tunteilleen vastakaikua. Hänen tulisi lopettaa kontaktimahdollisuudet rakastumisen kohteen kanssa, kun huomaa tämän reagoivan odotuksista poikkeavasti.

  Rakastumisen loppumista saattaa myös jouduttaa tunteiden purkaminen henkilökohtaiseen päiväkirjaan. Kirjanpitäminen siitä kuinka intensiivisesti rakastumisen ajatukset työntyvät mieleen havainnollistaa rakastuneellekin vähitellen tilansa mielettömyyden. Joinakin päivinä saattaa kulua 90 prosenttia ajasta rakastuneen ajatuksiin, korviketyö saattaa laskea prosentin 15:een, puhelinsoitto nostaa sen taas 50:een, tapaamisen kariutuminen 100 prosenttiin.
   
 6. Kirkon akustiikka Vierailija

  Jos jotkut kirkon omat työntekijät, siis vaikka papit tai kirkon vahtimestarit puhuvat pahaa kirkossa käyvistä ihmisistä, siis oman seurakunnan jäsenistä, niin he ovat aivan väärässä paikassa töissä. Kenenkään ihmisen ei tarvitsisi kuulla pahoja puheita itsestään ainakaan käydessän kirkossa tai jossakin oman seurakunnan tilaisuudessa.
  Kirkkoon menevä ihminen hakee henkistä tukea ja lohtua ja hänellä voi olla jokin vakava elämäntilanne meneillään ja hän toivoo saavansa mielenrauhaa itselleen. Ihmisellä voi olla työttömyyttä, taloudellista ahdinkoa, läheisten vakavaa sairautta tai jopa läheisen kuolemaa.
  Jos joku ihminen sairastuu vakavasti, ei se ole hänen oma vikansa, eikä muidenkaan ihmisten vika ja sairastunutta ihmisistä on aivan turha syyttää ja syyllistää sairastumisestaan, ei se ole
  kenenkään ihmisen omaa syytä. Kyllä aikuinenkin ihminen saa olla joskus heikko ja avutonkin.
  Vai häiritseekö sinua, jos joku ihminen on työttömänä tai vakavasti sairaana, onko hän silloin
  hyödytön ihminen ?! Vai valikoitko oman tuttavapiirisi kuuluvaksi vain sellaiset ihmiset, joista on
  sinulle aina jotakin hyötyä ?!
  Kauniinkin ihmisen elämä voi olla kovaa, voi olla vaikka mitä asioita menossa omassa elämässä.
  Jonkun ihmisen alulle paneminen puheiden takana voi olla kateutta ja ilkeyttä, pahansuopuutta
  ja jopa vihamielisyyttä, eikä niillä tarvitse välttämättä olla mitään todenperäisyyttä. Jonkun tietyn
  ihmisen tuntee kaikkein parhaiten ihmisenä hänen oma lähipiirinsä eli lapsuudenajan perhe tai
  sitten oma puoliso ja perhe, jos sellaiset sattuvat olemaan. Varsinkin sellaiset ihmiset, jotka ovat
  järkeviä ja realistisia ihmisiä, niin heillä on varmaankin kaikkein realistisin ja oikein käsitys omasta läheisestään.
   
 7. zorro Vierailija


  olet vasta 16-vuotias. tossa iässä noita tyttöjä tulee ja menee. erositte äskettäi mutta nopeasti se murhe lähtee pois. älä hätäile, kyllä aika tekee tehtävänsä
   
 8. rebbe Vierailija

  Hei, kaikki nyt vähättelevät että "olet vasta niin nuori" jne. Tuossa iässähän se on kaikkein pahinta! Vai ettekö muista? Toki ymmärrän, että tarkoitus on antaa perspektiiviä asioihin, mutta ainakin minulla ne ensimmäiset rakkaudet ja niiden päättymiset oliva aivan järkyttäviä.

  Nyt, 36-vuotiaana, taas eroamassa olevana naisena täytyy sanoa, että kyllä se edelleen sattuu tosi kipeästi. Erona on vain se, että nyt sitä tietää, että aika auttaa ja tästä kyllä selivää ja jossain vaiheessa on taas valmis rakastumaan. Nuorena sitä ei tiennyt.

  Sinulle hlex haluan sanoa, että uskalla tuntea kaikki tunteet läpi, joita eroon liittyy. Suru, ikävä, pelko, pettymys, viha... kun annat tunteiden tulla ulos ja puhut lähimpien ihmisten kanssa, selviät erosta paremmin ja pystyt paremmin taas uuteen suhteeseen. Tsemppiä!!
   
 9. oikko Vierailija

  Eroamisen kuuluukin tuntua pahalta, sillä sehän vasta kauheaa olisikin, jos ihan suruttomasti hyppelisimme suhteesta toiseen tuntematta koskaan ikävää, surua, kaihoa, kaipuuta yms. Jotta voi tuntea rakkautta, intohimoa, välittämistä yms. arvokkaita tunteita, niin sen kääntöpuolella on se, että pitää voida tuntea myös niitä ikäviä tunteita.

  Näitä ikäviä tunteita ei pidä yrittää väkisin tukahduttaa, vaan sure aikasi. Moni aikuinekin ihminen tekee niin, että hommaa heti uuden suhteen "laastarisuhteen", jotta ei ehtisi tuntea ikävää ja kaipuuta. Se on väärin, sure vain, itke ja tunne kaipausta. Voi mennä viikkoja, että mikään ei huvita, mutta voin sanoa varmuudella, että kuukausi kuukauden jälkeen huomaat ajattelevasi häntä vähemmän.

  Kannattaa muistaa, että Suomessakin on jokaiselle noin 20 "ainoaa oikeaa" kumppania. Ensirakkauden särkyminen sattuu pirusti eikä eroaminen myöhemminkään ole kivutonta. Parasta on se, että kykenet tuntemaan erilaisia tunteita etkä ole tunteeton. Tunteelliselle pojalle on aina kysyntää ja löydät varmasti vielä monta kivaa tyttöä. Sitten jossakin vaiheessa kun saat ikää lisää, niin saatat huomata, että tässä onkin sellainen nainen käsissäni, että tästä en halua päästää irti.

  Hyvää alkuvuotta sinulle!
   
 10. love hurts Vierailija

  Rakastumisen huumatunne kestää yleensä n.2 vuotta. Joten jos AP seurusteli vaikka vuoden, niin voi varautua suremaan kympillä sen toisen. Iän kanssa asialla ei ole mitään merkitystä: jos rakastaa, niin se sattuu, piste. Ihastumiset ovat erikseen.
   
 11. love hurts Vierailija

  Piruja seinille maalamatta lisään, että lievempää surua voi sitten kestää huomattavasti pitempääkin. Jopa tulevien suhteiden yli.

  Itse pidin aikanaan koko rakastumisilmiötä naisten hömppänä, mutta kun omalle kohdalle kolahti elämän nainen ja ero tuli, niin nöyräksi veti. Eipä sen jälkeen ole ainakaan toisten rakkaushuolia viitsinyt vähätellä.
   
 12. heartbroken Vierailija

  tyttöystäväni jätti ekan kerran viikko ennen mun 18 vuotis synttärit ja se tuli ihan puskista. Lähetin kaikki yhteiset kuvat meistä ja kerron kaikista yhteisistä hetkeistä ja muistoista. Hän murtui siihen ja sanoi että hän katui että hän jätti mut ja halusi palata takaisin . Olimme 2,5 vuotta yhdessä ja ei tullut mielenkään kieltäytyä siitä. Parin viikon päästä ero oli taas lähellä mut päätin antaa kaikkeni että niin ei tapahtuisi. Ehdotin parin päivän matka Tukholmaan ja hän suostui siihen. Ostin lentoliput molemmille ja matka oli paketissa. Olimme hetken onnellisia kunnes hän lähetti viestin viikkoa ennen lähtöä että hän ei tulekkaan ja että tämä suhde ei toimi. Oloni on aivan paskana, en pysty nukkua kunnolla ja en tiedä mitä tehdä kun se taas tuli niin nopeasti. hän ei suostu puhumaan eikä kerro syytä moisen päätökseen. eka ero meni ihan sujuvasti, hän tuli meille ja kertoi,halattiin puolisen tuntia ja itkettiin. kävimme koiralenkillä ja hän kertoi että hän haluaa yhä olla kavereita ja tehdä asiota yhdessä, mutta tokan kerran jälkeen hän ei ole sanonnut mitään sellaista, välttelee mua koulussa ja tuntuu siltä että hän ei halua missään tekemissään kanssani. en tajua miksi kävi silleen kun en ole sanonnut mitään loukkaava tai vastaava joka sai hänet muuttaamaan mielensä.
   
 13. Nuori mies parisuhde tarkoittaa sitä, että kumpikin saa suhteesta itselleen jotain. Nyt vaikuttaa siltä, että suhteenne toimi vain sinusta lähtöisin. Nuorena ihmiset kasvavat ja luovat nahkaansa -> aikuistumista. On vaikeaa olla parisuhteessa jos siitä on kasvanut yli. Pohjaanpalanutta puuroa kun ei kannata lämmittää uudelleen.
  Naiset/miehet ovat kuin busseja eli jos yksi jättää tulee pian seuraava.
   
 14. Mies Vierailija

  Höpö höpö

  siis fakta on se että naisten on helppo vaihtaa uuteen ottajia löytyy tuossa iässä pilvin pimein. kun ikä alkaa lähestyä 40 vuotaa niin vaakaa kääntyy ja nämä vaihtajat huomaavat olevansa yksin.

  Naisilla tuossa iässä on helppoa koska kun alkaa kiinnostaa joku muu niin ei kun vaihto miehillä ei todellakaan ole noin helppoa
   
 15. ukkoo löytyy Vierailija

  ENpä tiiä, työkaveri oli vaihtaja, kun se ukko kuoli ku se oli 50 vee niin meni pari kuukautta ja sillä oli uusi kierrossa. Ei se iästä kiinni ole, ite olin työkeikalla yhdessä senioritalossa, ja siellä tietyt ladyt pyöritti kolmeakin ukkoa samalla kertaa.
   
 16. vierailija Vierailija

  Tyttö ystäväni jätti minut eilen kun tuli jotai riitaa siitä että hän ei enään näe minua ja sitten kysyin haluaako tämä vielä jatkaa tätä suhdetta ja hän vastasi en ja sitten kerto että on jo jonkun aikaa miettinyt eroa. En saa kunnolla nukuttua kun hän vain pyörii mielessä. Meillä on niin paljon hyviä muistoja. Tuntuu että kaikki täällä kaupungissa ja koulussa muistuttaa minua hänestä ja mikä pahinta hän on kanssani samassa koulussa. Hän oli ensimmäinen tyttö kenestä olen oikeasti koskaa välittänyt kunnolla ja rakastin häntä todella paljon. Tiedän vain että pitää mennä eteenpäin vaikka se onkin vaikeaa
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti