Hae Anna.fi-sivustolta

Uhoajat hävisivät enimmin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 15.04.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 049
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomen vaalitulos oli tappio uhoajille, jotka eivät kykene ottamaan huomioon kansan tuntoja. Vasemmisto, vihreät ja perussuomalaiset nostivat kannatustaan sellaisin teemoin, jotka eivät ole taloudellista eriarvoisuutta lisääviä. Keskusta kärsi enimmin siitä, että nuori polvi mieltää pehmeät arvot tärkeämmiksi kuin kovat, mikä näkyi osin suhtautumisessa kokoomukseenkin. Paluu arkeen lienee taas vaikea, sillä Suomessa on jo pitkälti sovittu seuraavien vuosien varojen käyttökohteet.

  Jos uudelta hallitukselta voi odottaa jotain, hyvä olisi, mikäli osaisivat laittaa jarruja kaikkein köyhimpien kyykytykseen. Perussuomalaisia tukevat ilmeisimmin niin oikeisto- kuin vasemmistolaiset, joten puolueen linjauksia on vaikea hahmottaa vielä, kun ei ole tietoa siitä, kuinka äänestäjien tahto vaikuttaa päätöksiin. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei kylläkään uhonnut jytkystä samoin kuin Timo Soini, joten mielikuva voitosta jätti jälkeensä ymmärtävän silauksen.

  Keskusta kärsi rökäletappion, koska puolueen johtohahmot pitivät kiinni koko ajan omista mielipiteistään, joissa ei ollut hitustakaan ymmärrystä muuhun kuin talousasioiden perään. Iäkkäät edustajat saivat tuntea karvaasti, etteivät kuulu enää puolueeseen, mikä johti myös ulkopoliittiseen yksisilmäisyyteen. Totta toki on, että eletään vaarallisia aikoja, mutta kannattaa silti pohtia, mikä on oikea tapa pyrkiä hälventämään vastakkaisuutta idän ja lännen välillä. Eikä muuta vaihtoehtoa ole kuin luottaa niihin yksilöihin, jotka ovat ulkopoliittisia päätöksentekijöitä.
   
 2. vierailija Vierailija

  Samoilla linjoilla olen kanssasi. Tulee varmaan mielenkiintoiset vaalineuvottelut.

  Pisti silmiin (ja suututti) Sipiliän selittelyt vaalivalvojaisissa, kun selitteli vähän siihen suuntaan, että ei me mitään väärin tehty. Voihan sen niinkin sanoa toki, että kaikki meni oikein, kun pääsi omia suunnitelmiaan toteuttamaan, mutta kun puhutaan demokratiasta ja (aivan liian) iso osa kansasta protestoi hallituksen ajamaa politiikkaa vastaan, niin silloin ei voi selitellä, että ei me mitään virheitä tehty.

  Virhe se on sekin, että ei osata kuunnella toisia tai tehdä komromisseja. Ja kaiken kukkuraksi hallitus vielä jätti pestinsä kesken kauden, eli otti itse loparit.

  Ja sitten toivoivat uudelleen valintaa. Sokea voi olla itse kukin, mutta noin sokea...

  Kokoomus (Orpo) sitten julisti lavalla, että "mehän ei mennä hallitukseen, jos ei noudateta meidän suunnitelmia", vähänkuin lapsi hiekkalaatikolla, että "mä en leiki sun kanssa, jos et leiki mun säännöillä". Voiko meillä politiikassa oikeasti olla tuollaisia puolueita, jotka eivät osaa minkäänlaisia yhteispelin sääntöjä.

  PErussuomalaisten voimakas läsnäolo on varmaan ihan hyvä asia näinä aikoina, ei ole minun puolueeni, mutta olen iloinen heidän suuresta paikkamäärästään. Mielestäni eduskunnankaan ei pidä olla mikään herrojen joojookerho, vaan siellä täytyy kuulua myös kansan perusosan ääni voimallisesti ja sen täytyy näkyä poliitiisissa päätökissä. Kaikkea ei voi säätää rikkaimpien ehdoilla. Toivottavasti perussuomalaiset osaavat laittaa sille pisteen.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 049
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sipilä politikoi ilmeisimmin siten, että muut kuin keskustalaiset olivat tyytyväisiä hallituksen päätöksiin. Oulun seutuvilla väki koki pettymyksen, eikä syyttä. Opiksi on otettava, jos mielitään nostaa keskusta taas poliittiseen keskiöön, sillä maaseutu kärsii kaupunkipuolueiden haluista keskittää. Turismi on yksi niistä aloista, joita pitäisi tukea muuallakin kuin pohjoisessa, sillä Suomessa on suuria puhtaita järviä kynnettäväksi.

  Stadilaiset taisivat pettyä myös kokoomukseen, eikä sekään ole mikään ihme, sillä suomalaisten elintaso eriytyy rankimmin juuri kaupungeissa. Luotettiin perussuomalaisiin, jotka eivät ihme kyllä edes luvanneet liikoja samalla tavoin kuin demarit. Köyhimpien arki on karua juuri siellä, missä vuokrat vievät suurimman osan tuloista. Kaikilla ei riitä rahaa ruokaan, vaikka tekevät kahta duunia koko ajan.

  Sen verran voi arvata, etteivät kokoomuslaiset anna periksi omille intohimoilleen, sillä heillä on virkakoneiston vankka tuki jo puolellaan. -Elämme vaarallisia aikoja, on heistä moni todennut. Eikä noissa sanoissa voi olla kuulematta viestiä sieltä, missä oikeasti tehdään ulkopoliittisia päätöksiä. Ovat sillä tavoin kiveen hakattuja, että kaikki hiemankin eri tavoin ajattelevat siirretään jäähyaitioon.
   
 4. vierailija Vierailija

  siis keskustahan ei ole ajanut maaseudun asiaa moneen kymmeneen vuoteen. keskusta on puoltanut maaseudun autioittamispolitiikkaa
   
 5. vierailija Vierailija

  Tein aamulla leikin päite netissä vaalikoneen kyselyn. Ykkösehdokas oli ulkomaalaistaustainen kepulainen. Sitä saa mitä tilaa. Ip-lehti otsikoi lööpissään: Turpaan tuli.
  Käsittääkseni elämä on kallista joka puolella Suomea. Hintataso on melko sama.
   
 6. vierailija Vierailija

  Tein aamulla leikin päite netissä vaalikoneen kyselyn. Ykkösehdokas oli ulkomaalaistaustainen kepulainen. Sitä saa mitä tilaa. Ip-lehti otsikoi lööpissään: Turpaan tuli.
  Käsittääkseni elämä on kallista joka puolella Suomea. Hintataso on melko sama.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 049
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myönnän, että keskusta ei ole ollut tarpeeksi luja maaseudun puolustaja, koska monissa pienissäkin kunnissa niin persut kuin demarit ovat nyt äänestäjien suosiossa. Osoittaa, että pitäisi tukea maanviljelijöiden tai metsänomistajien lisäksi väkeä, joka on töissä muissa ammateissa. Tällä kertaa vaikutti eniten henkilökemia, sillä puolue ajautui liiaksi oikealle, vaikka ohitukset tulee tehdä vasempaa kaistaa käyttäen.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 049
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikuttaa lopultakin sellaiselta tilanne, että hiekkalaatikolle persuja ei oteta, vaan vanhat puolueet jakavat hallituspaikat entiseen tapaansa. Yleisradio on hyvä houkutin puolueen puheenjohtajille ennen vaaleja, muttei enää vaalien jälkeen. Vain yksi oli joukosta mukana, koskapa ei ollut kutsuttu linnan juhliin. Sellaista se on kuin aina ennenkin, eikä muutosvaalien tulos ole juurikaan poikkeus normaalista.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti