Hae Anna.fi-sivustolta

Uimaan itsekseen

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä vauvauimari, 30.03.2010.

 1. vauvauimari Vierailija

  Hei! Haluaisin mennä vauvani kanssa vauvauintiin, mutta koska ne ovat niin suosittuja ja jonot pitkiä niin emme ole vielä onnistuneet saamaan paikkaa. Ajattelinkin että pitänee varmaankin mennä ihan ominpäin. Onko jollain kokemusta sellaisesta. En nyt ajatellut hypätä vauvan kanssa syvään altaaseen hetimiten, vaan ensiksi totuttaa hänet veteen. Mutta entä sitten se sukeltaminen? Onko siinä joku juju, joka pitää tietää ennen kuin laittaa vauvansa sukeltamaan? Kertokaa kokemuksianne, kiitos.
   
 2. vauvauimarin äiti Vierailija

  Omasta kokemuksesta: altaiden vesi on useimmiten liian kylmää vauvauimarille, ja päivän mittaan niin likaista, että en menisi. Meidän vauvauinnit järjestettiin aina aamulla ensimmäisenä, alkaen klo 8, nuorimmat vauvat ensiksi. Vesi oli varmaan 32 astetta, ehkä enemmänkin. Kävimme yksityisesti kylpylässä, mutta samat kokemukset on kuntapuolen vauvauinneista.
   
 3. riutti Vierailija

  Pienen vauvan uittamista normaaleissa altaissa ei tosiaan suositella lämpötilan ja bakteerien vuoksi, enkä siksi sitä itse missään nimessä tekisikään. Sukeltamisessa on omat jujunsa, joten ei sitäkään tule omin päin lähteä kokeilemaan.
   
 4. vauvauimarin äiti Vierailija

  En viitsinytkään laittaa vinkkejä miten vauvauinti aloitetaan, koska kyse on muusta kuin vauvan kylvettämisestä niin että vauva on veden alla. Ominpäin sitä ei pidä opetella. Meillä tykättiin siitä kovasti ja meidän vauva oli aina ihan uupunut oman uintinsa jälkeen, saunassa oli vielä hereillä mutta jo pukiessa alkoi torkkua. Saatiin aina iskän kanssa brunssihetki kylpylässä ja vauva veteli nokosiaan kopassa. Herätys oli kotona jo 6.45 muistaakseni, paljon rankempaa meille vanhemmille, vaikka imetin kyllä vauvaakin vielä tuolloin.
   
 5. vauvauimari Vierailija

  Ihan hyvä tietää ettei kannata mennä uimaan vauvan kanssa itsekseen. Veden lämpötilan osasin ottaa huomioon, mutta bakteereita en. Ja oikea sukellustekniikkakin oli hyvää tietoa. Parempi vaan että sinnikkäästi odotellaan että meille irtoaa vapaa paikka uintiryhmään. En vain millään malttaisi odottaa. Kiitos kaikille viesteistä :)
   
 6. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 110
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ihan normaaleissa uimahalleissa ja niiden lasten altaissa ainakin 12 vuotta sitten Helsingissä ne vauvauinnit olivat.
   
 7. Lastenaltaassa? Vierailija

  Miten se lastenaltaassa onnistui? Nehän ovat niin matalia, että sukeltaessa vauva kopsahtaa pohjaan. Vanhempienkin on hankala olla siellä - täytyisi olla varmaan polvillaan.

  Kyllä meillä ainakin ollaan isossa altaassa siellä matalassa päässä, jossa aikuinen voi seistä ja uittaa vauvaa lähes normaali asennossa seisoessaan.

  Mutta toki normaaleissa uimahalleissa voi olla. Ne vain ovat yleensä aamulla ensimmäisenä, jolloin vesi on puhtaimmillaan.
   
 8. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 110
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ei todellakaan vanhempien täytynyt polvillaan olla altaassa. Itse tosin en ollut altaassa mukana vaan lapseni oli siellä uimassa isänsä kanssa ja minä katselin ylempää (Itäkeskuksen uimahalli). Isompana lapsi oli samaisessa uimahallissa uimakoulussa ja nekin tunnit pidettiin lastenaltaassa. Uimataidon kehityttyä sitten siirryttiin aikuistenaltaaseen.
   
 9. Lastenaltaassa? Vierailija

  Tottakai silloin lastenaltaassa, kun lapsi polskuttelee vedessä. Mutta miten lastenaltaassa vauva pystyy sukeltamaan. Tarvitseehan hän tilaa, ts. syvyyttä siihen. Taidat sekoittaa vauvauinnin tavalliseen lasten polskutteluun. Vauvauinnissahan idea on juuri vapaassa sukelluksessa ja vauvat ovat muutaman kuukauden ikäisiä. Myöhemmin sukellusrefleksi ei enää luontaisesti toimi
   
 10. Lastenaltaassa Vierailija

  Katsopa, mitä vauvauinti oikeasti on: Untitled Document

  Siitä näkyy, että uidaan syvässä altaassa eli aikuinen on vedessä kaulaansa asti. Miten tämä onnistuu lastenaltaassa?
   
 11. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 110
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kyllä nimenomaan Itäkeskuksen uimahallissa järjestetyt vauvauinnit olivat lastenaltaassa. Kyllä siellä lastenaltaassa vettä oli yli metrin (ja on vieläkin) siis syvimmässä kohdassa. En sekoita vauvauintia mihinkään kävelevien lasten uimakouluun. Oma lapseni tosin oli lähe 6 kk vanha päästessään vauvauintiin, kun ikärajan lisäksi oli vielä tuo painoraja, joka piti ylittää.
   
 12. vauvauimari Vierailija

  Eli menisikö joku ominpäin totuttamaan lasta veteen? Ajatellaan nyt että aikuisten altaaseen ja aamulla, jolloin vesi on puhtaimmillaan. Ei mitään hurjaa reuhomista vaan ihan veteen totuttelua? Sukeltamisesta varmaan kysyisin ohjeita joltain ohjaajalta, jos varsinaiselle tunnille emme mahdu.
   
 13. ? ? ? ? ? ? ? Vierailija

  On niitä järjestetty Tampereellakin Kalevan uintikeskuksessa ja Karhulan uimahallissa
  MUTTA AINA AAMULLA ENSIMMÄISINÄ, kun vesi on yön aikana puhdistunut, EIKÄ ALTAASEEN PÄÄSTETÄ MUITA UIMAREITA SAMAAN AIKAAN.

  Me oltiin vauvauinnissa kylpylässä. Sen isossa altaassa oli syvyyttä n. 140 cm ja aina sunnuntaiaamuna ensimmäisinä aloitettiin, jo klo 7.30 altaassa. Tuona aikana ei kylpylävieraitakaan päästetty altaaseen.

  Toi sun kommenttis kuulosti siltä, sorry vaan, että sinne vaan kaikkien muiden joukkoon kun töiden jälkeen kerkiätte, piittaamatta veden puhtaudesta tai lämpötilasta.
   
 14. Ap:lle:

  Oletko kysynyt lähialueen uimahalleista tai vauvauintia järjestäviltä yrityksiltä? Osaisivat varmasti parhaiten kertoa, milloin ja missä olisi parasta veteen tutustua, jos ette muuten saa uintipaikkaa.

  Vastaavasta aiheesta aikaisempi ketju löytyy täältä:
  http://keskustelu.plaza.fi/ellit/perhe/vauvan-hoito/1761574/uinti-vauvan-kanssa/

  (Ja nuo uintivaippajutut lienee todella paikkakohtaisia. Meillä ei käy mitkään kertakäyttöiset eikä tavalliset uimapuvut vaan pitää käyttää varsinaista uimavaippaa.)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti