Hae Anna.fi-sivustolta

Ulosotto ulkomailla

Viestiketju osiossa 'Ihminen hädässä' , käynnistäjänä Piia-7, 04.02.2008.

 1. Piia-7 Vierailija

  Tervehdys,
  Olen vähän ikävässä tilanteessa. On muutto Tanskaan edessä ja velkoja ulosotossa. Mietin vain että miten tuo oikein toimii... Onko se velkoja vai ulosotto joka lähtee niitä velkoja perimään paikallisessa oikeuslaitoksessa? Onkohan kenelläkään kokemuksia prosessista?

  Kiitos kaikista vastauksista etukäteen!
   
 2. Ulkkis Vierailija

  Veikkaan ettei ulosottoa panna toimeen ulkomaille, ei edes EU maihin. Ei se todennäköisesti olisi mahdollistakaan. Oma-aloitteisesti voit tietysti maksaa velkojasi ulkomailtakin. Itsellä oli eräs lasku maksamatta ja jo ulosotossa muuttaessani EU:n sisällä ja juttu kyllä jäi siihen. En saanut enää mitään viestiä ko. maan ulosotosta sen jälkeen kun olin muuttanut pois toiseen maahan. Luottotiedot siellä voivat kyllä olla huonot.

  Oletin tässä, että velkasi ovat normaaleja maksamattomia laskuja tms, eivät seurauksia rikoksista.
   
 3. triinu Vierailija

  täällä kotimaassa eli sitten kun palaat takaisin niin ei välttämättä ole kovinkaan kivaa. Kannattaa varmaan hoitaa velkansa pois tai sopia että jatkaa maksua sieltä ulkomailta käsin. Minkä taakseen jättää sen edestä löytää!
   
 4. faktaa1 Vierailija

  Uuden lain mukaan ulosotto velat vanhenevat 15 vuodessa. Joten tämän jälkeen kukaan ei sitä sinulta kysele.
   
 5. m t Vierailija

  On kylla mahdollista (noin periaatteessa). Pohjoismaiden valilla oli tallaista viranomaisyhteistyota jo aiemmin, ja EU-maiden valilla nykyisin ns Luganon sopimuksen mukaisesti. En tieda, miten homma kaytannossa menee, mutta periaatteessa jos velkoja tietaa etta olet Tanskassa ja hanella on suomalainen oikeuden paatos tms ulosmittauskelpoinen asiakirja, han voi hakea siihen (muistaakseni) oikeusministerion todistuksen etta paatos on Suomessa pateva paperi. Sitten sen avulla velkoja kai hankkiutuu Tanskan ulosottoviranomaisten pakeille. (Oletan, ettei suomalainen ulosottomies siirra automaattisesti perintaa tanskalaiselle kollegalle.)

  Lahteeko velkoja etsimaan missa oikein asut, on toinen juttu.
   
 6. Kiitos tiedosta Vierailija

  Kiitos tiedosta m t. Silloisen asuinmaani viranomaiset, varsinkin nuo alemman tason virkailijat, olivat tosiaan erittäin haluttomia mihinkään kv. asioiden hoitoon, ehkä osin puuttuvan kielitaidon takia, vaikka se periaatteessa mahdollista olisikin. Toisaalta velkakin oli niin pieni, että jo pelkkä dokumenttien mahdollinen käännätys olisi helposti ollut kallimpaa kuin velan arvo. Luulen myös, että monissa maissa, kuten entisessä asuinmaassani, suuren osan varsinaisesta perinnästä hoitavat yksityiset perintätoimistot, jotka hankkivat oikeuden päätösiä veloille. Näillä tuskin on sitäkään vähää halua/kykyä alkaa perimään pienempiä velkoja ulkomailta.

  Mielestäni alkuperäisen kannattaisi tässä tapauksessa ehdottomasti itse ottaa yhteyttä voutiin, selittää tilanne ja tarjoutua oma-aloitteisesti jatkamaan velkojensa maksua Tanskasta. Siis mikäli hän menee töihin ja jotain tuloja on odotettavissa. Tällöin hänen luottotietonsa Tanskassa pysyisivät puhtaina ja vouti/ap. välttäisivät tuon prosessin ulkomaan viranomaisten kanssa. Puhtaista luottotiedoista kun on yleensä paljon hyötyä monissa asioissa.

  Mikäli ap. menee kotiäidiksi tms. tulottomaksi henkilöksi, hän ei varmaankaan enää voi maksaa velkojaan. Kannattaisi varmaan tässäkin tapauksessa olla itse yhteydessä ulosottoon Suomessa.
   
 7. Perijätär Vierailija

  On myös mahdollista, että velkoja, joka saatavansa on antanut ulosottoon
  - voi vetää perintä toimeksiannon pois ulosotosta ja antaa sen vaikkapa jollekin perintätoimistolle.
  Niillä on tapana etsiä velallinen kustannuksia kaihtamatta, melkein mistä tahansa ja silloin voi laskustasi tulla toooooosi iso.
  Selvitä siis asiasi kotimaassa ja ajoissa.
   
 8. @Perijätär, triinu

  Naurettavia roskan jauhajia, heh. Kuvittelette että joku ulkomaille menevä oikeasti oitaisi senttiäkään suomen ulosotolle. Aivan pelle idea edes harkita moista ihan niin kun Suomen ulosotto ei jo lähtiessä olisi pottumainen ihmisille tarpeeksi.

  ja tämä "Ne on omia velkoja", joopa joo, jos nyt oikeasti ajattelette aivoillanne EDES taulukko maksu ja muut ulosoton maksut ovat noin 100-250 EUROA per erä jonka maksat! Tuossa kohtaa luulisi kellot soivan, että nyt Suomen valtio ryöstää sinua noin 1200-3000 EUROA per vuosi ainakaan ulkomaille muuttaessa kun ei maksa senttiäkään ei myöskään maksa suomen valtion kustannuksia, kun korkona joka on huomattavasti vuosi korkona vähemmän kun nuo maksut.

  Ja jollei ole tullut tutuksi:
  Oikeuslaitos - Ulosottomaksut
   
 9. Äläkä Tanskaan Vierailija

  koska sieltä on suomalaisiakin sossun luukulta ajettu kotimaahansa. Ne ei tykkää persaukisista.
   
 10. Faktamies Vierailija

  Kannattaa tässä yhteydessä muistaa, että jos pakenet toiseen maahan, niin se vaikuttaa velan vanhenemiseen.
   
 11. route Vierailija

  Millä tavalla?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti