Hae Anna.fi-sivustolta

Unettomuus

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Taivaantuijottaja, 04.01.2015.

 1. Taivaantuijottaja Vierailija

  Onko "ilmassa jotain" kun unettomuus vaivaa. Mitään maailmanmurheita en edes pohdi, en vaan saa unta. Onko jollain täällä yllättävää unettomuutta?
   
 2. Muor Vierailija

  Nyt on kuulemma planeetat liikkuneet jotenkin merkittävästi nyt.. En tiedä itse asiasta yhtikäs mittään, mutta astrologiasta saattaisit löytää jotain mikä selittää..

  Ja sitten voi olla ihan vain "kuuhulluutta"? :)
  https://www.saapalvelu.fi/helsinki/saa/kuu-ja-aurinko/
   
 3. qwerty Vierailija

  Unettomuus johtuu pimeästä vuodenajasta ja alkaa monia vaivata iän lisääntyessä. Voi pyytää lääkäriltä reseptillä melatoniinia, pimeähormonia. Miedompana saa apteekista ilman reseptiä. Ei sitä koko sydäntalvea nukkumatta jaksa!
  Iltakävelyä, ym. rauhoittavaa toimintaa iltaan ja aamua voi auttaa sarastuslamppu.
  valoa ja unen aikaa kohti mennään!
   
 4. säm Vierailija

  itse en ole pystynyt nukkumaan öisin ilman apuja viimeiset 5 vuotta joten en sano mitään muuta juuri tästä hetkstä kuin että lääkkeet loppu ja apteekki suljettu :p eli hyvin menee
   
 5. Mitenkä tämä? Vierailija

  Pimeän vuodenajan vallitessa tarvitaan pimeähormonia?
   
 6. Taivaantuijottaja Vierailija

  Outo vaiva, kun ei ole ennen ollut. Iän ei pitäisi vielä niin kovin painaa... Herätessä laitan kirkasvalon, jonka sain jouluna. Tätä on siis jatkunut jo syksystä. Öisin on vaan ihan "kirkas mieli". Täysikuu ei kyllä asiaa yhtään auta :p
   
 7. Näinkin Vierailija

  Onko sinulla pientä masennusta? Sekin voi olla syynä.
   
 8. Taivaantuijottaja Vierailija

  Voihan se toisaalta olla iän tuomat vaivat ja masennus. Hyvää jatkoa tämä foorumi, kristallipallo, ja iso kiitos vastauksistanne! <3
   
 9. Taivaantuijottaja Vierailija

  Niin, ja tänäkin yönä valvon. Mieli ja olo on onneksi hyvä. Tänä yönä taitaa olla kaiken päälle täysikuu :)

  Jos en pysty nukkumaan, niin täytyy sitten vain valvoa. Oli syy mikä oli.
   
 10. qwerty Vierailija

  Puhuit aluksi yllättävästä unettomuudesta, joten luulin sen vuoksi että unettomuus on tullut nyt, yllättäen. Nyt eletään vuoden pimeintä aikaa eikä päivänvaloa ole useimmille riittävästi. Siihen suuri osa ihmisistä reagoi unirytminmuutoksella, kas kun luontokappaleita kuitenkin olemme. Monet ovat sillä tavalla herkkiä auringon lapsia.
  Nuoruusiässä en itse vielä muista reagoineeni joulun aikaan unettomuudella. Nukuin monesti pitkälle iltapäivään joululomalla enkä käytännössä nähnyt päivää ollenkaan moneen viikkoon...
  Aikoinaan kun ihmiset elivät luonnon rytmin mukaan, ennen keinovaloja, talvisin nukuttiin pitkään, jopa 16 tuntia ja kesällä pärjättiin lyhyillä unilla.

  Mutta on varmasti paljon muutakin joka vaikuttaa uneen. Tämä vain tällaista omakohtaista kun itse kärsin kovasti pesäpäivien unettomista öistä. Töihin kun aamuaikaseen pitää nousta.

  mukavaa jos unettomuudestaan voi myös nauttia ;)
   
 11. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kerro lisää. Kuinka pitkään keskimäärin nukut. Mitä teet viimeiset pari tuntia ennen nukkumaan menoa ja mikä tärkeintä kuinka sinä päiväsi käytät ja kohtaat niin fyysisesti kuin mentaalisesti. Nämä kun kertonevat aika paljon kuinka lepo, aktiivisuus, rentous ja tietoisuus sekä läsnäolo toisensa kohtaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti