Hae Anna.fi-sivustolta

untuvatakki

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä haisee, 12.12.2005.

 1. haisee Vierailija

  Untuvatakki alkoi haista pesun jälkeen. Sitä ennekin sama hajui tuli hieman kun takki kostui sateessa. sellainen kanantarhahaju, aika pistävä. Mistä mahtaa johtua, onko se tehty väärin? Saako hajun pois? Yritin tuulettaa takkia ulkona mutta siitä tuli aivan uusi ja pahempi haju. Takki on tilattu Josefssonilta.
   
 2. haju Vierailija

  haisee siltä mitä on eli raadolta...
   
 3. Eva Vierailija

  Jos et satu tietämään, untuvat kerätään pesistä. Niitä ei nyhdetä eläviltä linnuilta.
  Sivistystä sinulle lisää, kun se taitaa olla vähissä, ainakin mitä vaateteollisuuteen tulee.
   
 4. Jonna Vierailija

  Lieneekö takki aito untuvatakki? Nuo postimyyntifirmojen takit ei yleensä ole untuvia nähneetkään, vaikka niitä untuvatakkeina kaupataan. Ja johan sen hintakin kertoo. Oikea ja kunnollinen untuvatakki ei haise vaikka kostuu tai pestään. Ikävä tosiasia, mutta halvalla ei saa hyvää.
   
 5. ansku Vierailija

  Minulla on Marco Polon untuvatakki,mikä haisee joka pesun jälkeen tosi pahalle.Tuulettelen sitä ulkona,että pahimmat hajut lähtevät,mutta eivät kokonaan kuitenkaan.Kyllä takki haiskahtaa koko ajan inhottavalle.
   
 6. haju Vierailija

  Keräys pätee haahkan untuvaan. Halpamaista (mm. Kiinasta) tulevat untsikat ovat kanan höyheniä ja untuvaa, eikä niitä todellakaan kerätä mistään pesistä, vaan revitään teurastuksen yhteydessä tainnutetuilta (osa yhä eläviä) kanoilta irti... Siinä sulle sivistystä.

  Luuletko todella, että untsikka, joka maksaa esim. 35 euroa on oikeasti tuotettu ekologisesti ja eettisesti kestävällä pohjalla?

  Parikin dokkaria olen aiheesta nähnyt. Varmasti olivat karuimpia paikkoja, missä niitä tuotetaan, mutta silti todellisuutta...
   
 7. oo Vierailija

  Luultavasti takki ei ole kuivunut kunnolla.
   
 8. No niin Vierailija

  Pese takki ohjeen mukaan ja kuivaa kuivausrummussa :) Untuvaisissa peitteissä lukee, että tuuletus vain kuivalla ilmalla, eli en tiedä sitten saako takin kanssa mennä ulos sateella ;)
   
 9. Maija Vierailija

  Takkisi untuvat ovat likaisia. Halpojen takkien sisuksia ei puhdisteteta kunnolla. Meillä on Joutsenen takkeja ja täkkejä, eivätkä ne haise milloinkaan pahalle.
   
 10. kärsä Vierailija

  Eihän sillä ollut kuivausrumpua.
   
 11. Kaikki untuva Vierailija

  Mielestäni kaikki untuvatuotteet haisevat pahalta, myös Joutsenen. Harmi sinänsä, sillä niissä olisiniin paljon muita hyviä ominaisuuksia.
   
 12. Hei!

  Laadukkaatkin untuvat/untuvahöyhenet haisevat, jolleivat ne pääse kuivumaan täysin ja ilmavasti. Ts. Kun peset untuvatuotteita pesukooneessa, laita linkousvaiheessa mukaan kaksi valkoista tennispalloa. Keltaiset saattavat päästää väriä. Itse laitan pallot jo pesun alussa. Joskus tumbleballit tulee mukana takkia ostettaessa. Käytä kirjopyykille tarkoitettua pesuaineita (ei valkaisuaineita) tai untuvanpesuainetta (esim. softcarilta saa), äläkä käytä huuhteluainetta. Pesuainettakin käytetään vain 1/3 normaalista määrästä.
  Kuivausrumpu auttaa saamaan tuotteet varmasti kuivaksi (kuivausaika 3-4h, matala lämpötila), mutta itsellänikään ei sitä ole. Siispä takki ilmavasti kuivamaan ja käy pöyhimässä sitä välillä, jotteivat untuvat jää paakkuun. Jos sinulla on kuivausrumpu ja untuvat ovat silti paakussa, laita takki ilman pesua uudestaan kuivausrumpuun ja laita tennispallot sinne mukaan.

  Kyllä se siitä!
   
 13. T Vierailija

  Luulisin että haisuongelma on vain halvimmissa takeissa, itselläni on vanha joutsenen takki, eikä varmasti ole aina kuivunut pesun jälkeen nopeasti ja nykyinen takki on espritin eikä haisua siinäkään, vaikka paljon halvempi takki onkin. espritin takki tosin tunkee höyheniä kankaan läpi harmittavan paljon :(
   
 14. haisee ne ! Vierailija

  Mulla OONA KOON ""hintava"" takki tuoksuu aina (varsinkin eka talvena) sisälle tultaessa. Olen pessyt sen n. 3 kertaa ja aina kuivannut kuivurissa. EI mitään tennispalloja koneeseen, sanoi kaupantäti! Nyt se ei enää juuri haise, vaan ei juuri enää lämmitäkään, untuvat pursuaa ulos. Vaikka piti olla takuu varma! ? ! Ne siis vaan haisee... mutta haju vähenee pesu pesulta, kuivaus kuivaukselta.
   
 15. Nenä Vierailija

  Riippuu hajuaistin tarkkuudesta, tuntuuko untuva haisevan vai ei. Kaikki untuvatuotteet, kalliit ja halvat, Joutsenet ja muut, haisevat mun nenään jo kaupassa pahalta.
   
 16. \s Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti