Hae Anna.fi-sivustolta

Urheilijat nuorina geenitesteihin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 17.10.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa geenitestit ovat myyntimenestys, sillä niiden avulla saadaan vastaus, mihin urheilulajiin kannattaa panostaa ja mitä välttää. Testejä markkinoidaan sekä pienten lasten vanhemmille että valmentajille. Asiakkaille suoraan myytävät testit mittaavat vain kymmenkunta geeniä, kun ihmisellä voi niitä olla jopa 21 000.

  -Täysin tuomittavaa. Käytännössä täysin turhaa. Jokainen nuorisovalmentaja näkee, juokseeko kymmenvuotias nopeasti vai ei. Geenitestejä ei siihen tarvita, sanoo Mikael Mattsson, joka on urheilufysiologiin perehtynyt lääketieteen tohtori. Silti geenitestit ovat suosittuja ja Yhdysvalloissa hyvin kaupaksi käyvät tulevat ennemmin tai myöhemmin koko maailman käyttöön.

  Aihetta antoi:


  https://www.expressen.se/sport/foreningsliv/kritik-mot-gentester-pa-barn-helt-forkastligt/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Niin! Joskus on kiva pohtia humpuukia tosimielessä, kuten Suomen mediassa tehdään koko ajan. Urheilun geenitestit ovat aivan oikea periaate. Menestyvälle seiväshyppääjälle keveä luusto on etu, joten pienestä pitäen tulisi antaa sellaista ruokaa, joka saa aikaan kestävän, mutta kevyen rangan. Pitkät kädet lienevät etu, jotta voi nousta riman yli korkeudessa, mihin muut eivät ylety.

  Pituushyppääjälle on syötettävä sellaista sapuskaa, jonka tuloksena yksilölle kasvavat pitkät ja lihaksikkaat jalat. Kolmiloikkaaja tarvitsee samat ominaisuudet. Lisäksi tossuja on kehitettävä siten, että ne tietystä kohdasta lähtiessään osuvat lankulle aina tarkasti. Eikä haittaa, että pongauttavat loikkaajan kauas. Kaiketi samankaltaiset kuin maratoonareiden tossut ovat jo nyt.

  Nykyään monet jättävät punaisen lihan syrjään, mutta kiekko- tai kuulamörssärit tarvitsevat energiaa, joten heille sallittakoot poikkeus. Geenitestatut nuoret ovat varmimmat tuloksentekijät, minkä vuoksi muut on raakattava kilpailuista. Eivät ehkä kestä stressiä samoin kuin etuoikeutetut valiot, joiden voitontahtoa on alettu kasvattaa heti sen jälkeen, kun geenitestit on saatu valmiiksi. Perimä siis tutkittava ensin ja sen jälkeen valittava ruokavalio, joka varmistaa sen, että urheilija soveltuu parhaimmin lajinsa edustajaksi.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Talviurheilijoista mäkihyppääjillä on ilmeisesti etua, jos on pitkä selkä ja lyhyet, mutta tehokkaasti ponnistavat jalat. Pitkäselkäinen saa paljon ilmaa alleen, minkä vuoksi voi käyttää kaikki nosteet hyödykseen paremmin kuin lyhytselkäiset. Hiihtäjillä sen sijaan on hyvä olla pitkät jalat ja lyhyt selkä, jotteivat ilmavirrat tartu vastavoimaksi. Että kaikkea sitä keksiikin!
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tennispelaajien kädet voivat roikkua polvissa, sillä niistä on hyötyä, kun pyrkii ehättämään palloon. Saa palloon voimaa, kun kykenee laajalla kaarella huitaisemaan tarkan palautuksen vastustajan kenttäpuoliskolle. Samoin kiekonheittäjälle on etua pitkistä käsistä, joten ruotsalaismiesten ja suomalaisnaisten geeniperimiä kannattaa hyödyntää edelleen. Pohjoisessa puhuvat poikkinaiduista neidoista, jotka ottavat miehekseen Ruotsin puolella asuvan meänkielisen, joka itse asiassa on hänkin suomalainen. Ei tule hyviä urheilijoita, koska kumpikin on saman perimän omaavia.

  Geenitestit ovat tarpeen senkin vuoksi, että tiedetään, onko tulevalla urheilijalla kykyä kehittyä henkisesti. Jos osaa kahta kieltä eli suomea ja ruotsia, media kiinnostuu kummassakin maassa lajista, jota kyseinen urheilija edustaa. Ruotsalaiset tosin pitävät suomalaisia ainoastaan sotilainaan, joten eivät anna täyttä tukea urheilijalle, joka haluaa pysyä ruotsalaisena isänsä perimän jatkajana. Suomessa sen sijaan vauhkoonnutaan kehumaan yli äyräiden, jos on edes pieni pisara sisukkuutta jäljellä. Ei tarvitse kuin kehaista asialla ja media on myyty.
   
  Last edited: 24.10.2019
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti