Hae Anna.fi-sivustolta

Uskonnollisuuden muutokset suomessa

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä tämänimi, 22.03.2011.

 1. tämänimi Vierailija

  ......
   
 2. pieni ihminen Vierailija


  Uskon, että sellainen liikehdintä on tuloillaan....kristittynä uskon/toivon, että se selventäisi meidän näkemyksiämme, samalla pelkään, että siitä muodostuu ahdas ja suvaitsematon, ne merkit ovat ilmassa!
  Jos se yhdistäisi eri uskonnot, löytäisi ytimen...aika näyttää! Jotain tapahtuu, siitä on vahva tunne!
   
 3. EEH Vierailija

  "Joissakin suomen kristillisissä uskonnollisissa yhteisöissä odotettaneen voimakasta herätystä suomeen. "

  Tämä tarkoittaa kirjaimellisesti, sillä, ja nyt sanon mitä en ennen ole vielä julki tuonut mutta hiljaa mielessä ajatellut---- on uskonnot hyvin vahvasti egopohjaisia. Ja tämä on muututtava siinä missä muukin egopohjaisuus, sillä se tuhoaa tämän maapallon.
  Kaikki nämä humppafestivaalit kirkoissa ja muut hevikonsertit, mitä ne muuta on kuin egon mielistelyä? Eihän Jumala vaadi huvitusta sivulleen ja houkutellakseen "luokseen". Koska Jumala ei edes houkuttele, ihminen löytää sen sisältään tai sitten ei halua löytää.
   
 4. Egopohjaisuuteen minäkin uskon, vaikkapa koska: Kaipaako jumala sitä herätystä vai kaipaavatko sitä ihmiset?
   
 5. Saved Vierailija

  Molemmat
   
 6. EEH Vierailija


  Aloin miettiä tätä. Ehkä jumaluus odottaa ihmisessä löytämistään, mutta että kaipaako se hmm! Jumala tuskin kaipaa kun se on Täydellisyys. ja miellän kaipaamisen eräänlailla "itselle vaatimiseksi".
  Ihmiset varmaan taas kaipaa milloin mitäkin, myös valoa ja rakkautta.
   
 7. noniin Vierailija


  tää on taas tätä.... pitääkö sun mielestäs sitä Jumalan sanaa kuunnella ja levittää tosikkomielellä? ei saa laulaa ja nauraa eikä muutenkaan iloita? Jumala ei ole tosikko, miksi meidän ihmisten sitten pitäisi olla?
   
 8. Luin Vierailija

  että jokin tukija oli havainnut, että uskonto tai uskonnot ovat häviämässä kansainvälisesti jokaisesta maasta.

  Hyvä niin!

  Kirkon minkäänlaiset kampanjat, jopa ne, jotka pyöristyttävästi ovat homoutta vastaan, ovat kammottavia.

  Haluan uskontojen kyseenalaistamista ja niiden kumoamista. Jokaisessa maassa koko maapallon päällä, koska uskonnoista ei ole ollut muuta kuin tuskaa. Nyt Suomessa, kun hyökätään homoja vastaan. Miten homon sielu on erilainen kuin omasi?

  Noita luokitteluja on monta. Olet homo, musta, köyhä, juutalainen, rikas. Kaikkia vastaan hyökätään, mutta miksi? Mitä maapallon päällä tapahtuu ja miksi hyväksymme tämän?
   
 9. tämänimi Vierailija

  ......
   
 10. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 991
  Saadut tykkäykset:
  1 913
  Mieluummin jotain muuta. Tai siis sellaista joka on avarakatseista ja joka hyväksyy kaikki elämänkatsomukset. Siis asialliset elämänkatsomukset ( ei mitään pahasta lähtöisin olevaa toisen alistamista)

  Mua naurattti nikin EEH humppafestarit kirkossa? En oo sellaista kuullukkaa? Heavya on kyllä kirkoissa mutta se on kristillistä hevya. Mitä väliä sillä on kristiyille millä musatyylillä sitä kristinuskoa ja Jeesuksen sanomaa levitetään?

  Se joku heavybändikin on joka heittelee keikallaan yleisölle Raamattuja. Näkeekö EEH senkin pahana? Vain koska tyyli on heavy. Hei vähä suvaitsevuutta jos nuorisoa kirkkoon haluat.
   
 11. Stella B Kulkija Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erityisesti uskonnolliset tahot haluavat aina esittää kristinuskon stabiilina asiana, joka on pysynyt samanlaisena ilmaantumisestaan asti. Jokainen uskonnon kehitystä ja historiaa tutkiskellut kuitenkin tietää, että tämä ei ole totta. Kristinusko on muokkautunut ja muuttunut aika rajustikin vuosisatojen varrella, totuuksina ja oikeina / väärinä pidetyt asiat ovat vaihdelleet ja painotukset siirtyneet asioista toiseen riippuen yhteiskunnan ja aikakauden kehityksestä ja vallan painopisteistä.

  Samoin ei ole mikään uusi ilmiö sekään, että ateismi ja uskonnon kritisoiminen vahvistuu ja kasvaa. Tällaisia aikakausia on ollut ennenkin, viimeksi suuri vastaavan tyyppinen ajanjakso taisi olla 1800-luvun lopulla - 1900-luvun alussa. Uskonnon kyseenalaistaminen kuin silkka ateismikaan ole koskaan kadonnut maailmasta, kun se tiedon ja tiedostavan ajatusmaailman myötä syntyi. Kirkolla on vain ollut niin suuri vaikutusvalta, että näistä asioista ei ole suuressa mittakaavassa päästy keskustelemaan ennenkuin nyt, kun media on vapautunut ja esimerkiksi juuri täällä netissä ihmiset voivat vaihtaa aika vapaasti ajatuksiaan.

  Ja - olen samaa pohtinut. Mikä ajaa uskovaisia hyökkäämään toisin eläviä, toisin ajattelevia kohtaan? Mikä polte se on? Sehän äärimmäisen negatiivista, tuhoavaa käytöstä ja täysin ristiriidassa sen kanssa, että uskovaiset sanovat saavansa sielunrauhan ja onnellisuuden uskostaan jumalaan.

  "Pienen ihmisen" kanssa olen taipuvainen samaan mielipiteeseen: jotain on tapahtumassa ja tästä voi syntyä jotakin hyvin synkkää ja ahdasmielistä, jota en soisi edes uskovaisille. Mutta aika näyttää. Uskontojen katoamiseen kokonaan en usko. Ihan maan päälisen historian valossa. Niillä on paikkansa täällä.

  Kunpa ihmiset tajuaisivat sen mitä joku jossain (en muista missä, anteeksi) kirjoitti: ainoastaan pyhyys on universaalia. Kun ihan oikeasti myös uskovaiset ymmärtäisivät, sisäistäisivät sen, SE yhdistäisi. Kaikki. Kaiken tuomitsemisen, väkisin vääntämisen, itsensä kurittamisen ja ankaruuden sijasta.
   
 12. yhdyn tähän :) Vierailija


  sillä pienellä lisäyksellä että kunpa ne uskovaiset ja ei-uskovaiset jotka eivät vielä tätä tajua, alkaisivat nyt tajuamaan että ainoastaan pyhyys on universaalia. Kun ihan oikeasti kaikki sisäistäisivät sen, SE yhdistäisi. Kaikki. Kaiken tuomitsemisen, väkisin vääntämisen, itsensä kurittamisen ja ankaruuden sijasta.

  Hienoa että nyt on lähdetty protestoimaan järkiperäisesti ääriuskovaisten tuomioita vastaan.
   
 13. yhdyn tähän :) Vierailija

  Eihän siitä ole kuin 40 vuotta kun vapautettiin "rationaaliset ihmiset" eli psykiatrit ja lainsäätäjät luulosta että homous kuuluu psyykkiseen tautiluokitukseen. Homouden toteuttaminen oli lain edessä rangaistava teko ja sitä pidettiin myös porttina "muihin sukupuolisiin irsatuksiin" kuten pedofiiliaan.
  Tosin tämä käsitys lienee ollut kristinuskon peruja joista "kova tiede" eli luonnontieteisiin luettava neurologinen tutkimus vapautti niin lääkärit, homot, lainsäätäjät kuin monet "tavan tallaajatkin" jotka eivät kuulu em. ryhmiin.
  Ääri uskovaiset lienevät se viimeinen ja kovapäisin linnake joka on saatava järkiinsä ;)
   
 14. Stella B Kulkija Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoitan täysin tämän. Tuo sisäistämisen toive koskee myös tosiaan ei-uskovaisia, muulla tavoin nämä asiat kokevia.
   
 15. Lueskellessani näitä "jotain on tapahtumassa" -kirjoituksia tuli eräänlainen skenaario mieleen.

  Se mitä on tapahtumassa on mielestänne ominaisuuksiltaan suhteellisen vapaa, ja vasta me ihmiset teemme siitä omanlaisemme ilmiön tässä fyysisessä maailmassamme, rajoittavan tai vapauttavan, tuomitsevan tai sallivan, sitä tahi tätä.

  Mitä luulette sellaisen ihmisen tekevän, miten suhtautuvan ja miten muuttuvan, jolla on hyvin jäykät, urautuneet ja ahtaat uskomusrakenteet ja mielipiteet asioista?
   
 16. lopun ajan uutiset Vierailija


  Varmasti ainakin järkyttyy jos/kun totuus lätkähtää suoraan kasvoille. Mutta toivottavasti tokenee pian ja jos aikaa vielä on, toimii toisien mukana toisin. Virtaa vastaan ei käy haraaminen tuottamatta itselleen tuskaa.
  Ihmismieli on ihmisen vankila.
   
 17. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 991
  Saadut tykkäykset:
  1 913
  Se ei muutu kuin pakon edessä ja se muuttuminen on sille itselle järkyttävä kokemus, ehkä ihan mieltä järkyttävä.
   
 18. gervantes Vierailija

  "Se mitä on tapahtumassa on mielestänne ominaisuuksiltaan suhteellisen vapaa, ja vasta me ihmiset teemme siitä omanlaisemme ilmiön tässä fyysisessä maailmassamme, rajoittavan tai vapauttavan, tuomitsevan tai sallivan, sitä tahi tätä".

  Tämä on jokaisen uskonnon/uskomuksen esipuhe/perusta. Jos tämä ohitetaan, ohitetaan samalla myös se mihin aidosti uskotaan ja kaikki mitä se sen jälkeen luo ei ole enää sitä alkuperäistä aitoutta eikä totuutta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti