Hae Anna.fi-sivustolta

Uskonto Islam

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä amanda, 06.06.2016.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Tässä avauksessa on tarkoitus ottaa selville, mitä on uskonto Islam.

  ((PS. Terrorismista ja terroreista ja muista pahoista voi edelleenkin jatkaa keskustelua tuolla vanhassa avauksessani))

  ((PS2. Tarkoitukseni on siis ottaa selvää mitä uskonto Islam on hartaille uskovaisille ja millä tavalla muslimi on harras uskovainen ja hengellinen ja Jumalaa ja ihmisiä rakastava.


  -----------------------------------------------------------

  2:223 Kohtele vaimoja hyvin


  "Vaimonne ovat teidän peltonne. Käykää pelloillanne, milloin tahdotte." [Koraani 2:223]

  Koraanin selitysteoksen kirjoittanut Mawlana Abul-Ala Mawdudi on kommentoinut tätä jaetta näin:
  "Maanviljelijä kylvää siemenen saadakseen satoa, mutta hän ei kylvä sitä huonoon aikaan, eikä viljele sitä tavalla, joka vahingoittaa tai uuvuttaa maaperän. Hän on viisas ja harkitseva, eikä kiirehdi mellastamaan."
  (Afzalur Rahman, Quranic Sciences, London 1981, s.285)


  Näin puolisoiden on meneteltävä sängyssä.

  Abul-Ala Mawdudi kuvailee vielä tarkemmin vaimon raiskauksen vakavia seurauksia ja vaati miehiä ottamaan vaimojensa tunteet huomioon eli aviomies ei saa "ottaa vaimosta kiinni ja hangata siementä (siemennestettä) ja lopettaa lisääntymispuuhia [seksiä]. Tässä tapauksessa vahinko ei joskus ole enää korjattavissa, koska nainen, toisin kuin maatila, on hyvin herkkä ja hänellä on emootioita, tunteita ja vahvoja intohimoja, jotka tulee täyttää täysin ja huomioida oikealla ja sopivalla tavalla."

  Hän sanoo vielä:
  "Allah ei ole luonut naisia vain miesten nautinnoksi ja viihdykkeeksi. Näiden kahden välinen suhde on vakava suhde, kuten maanviljelijän ja hänen peltonsa."
  Kuten huomaatte, riippuu paljon siitä miten tulkitsee. Hyvä ja harmooninen ihminen toimii positiivisesti, tulkitsee positiivisesti, sillä hän tietää, että negatiivisyys on destruktiivistä, pilaa ihmisen luonteen ja tekee ihmisestä ärtyisen ja pahansuovan ja muita alistavan.
  Joten positiivinen käytös ja ajattelu uskonnoissakin on se paras tapa. Ole positiivinen niin Jumala rakastaa sinua. Mutta ollessasi negatiivinen, pyydä Jumalalata anteeksi, saat anteeksi jos et enää toista sitä samaa negatiivistä tai jotain muuta uutta negatiivistä.
   
  Last edited: 26.07.2016
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Pakkoa uskonasioissa ei ole

  Koraani [2:256] sanoo...ei pakkoa uskon asioissa...Kuinka moni tuon onkaan unohtanut :(

  [2:256] TVÅNG skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.
   
 3. sunnit Vierailija


  Ei mitään pakkoa , ei, mutta niin kiivaita ovat eri islaminuskon suuntaukset etteivät väärinuskovat pääse edes Mekkaan pyhiinvaellusmatkalla. Vain Saudi-Arabiassa uskotaan oikealla tavalla.
  Miten Amanda tämän selittää?
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Miksi "vääräuskoiset" haluaisi pyhiinvaellukseen mekkaan?

  Ketkä on "vääräuskoisia" ja mitä Jumala Koraanissa sanoo noista vääräuskoisista"?

  Kuka väittää, että vain Saudiarabia on kaikessa oikeassa?

  Eikös se ole Koraani joka määrittelee asian?
  Mitä sanoo Koraani siitä, ketkä on "tosi" muslimeja, hartaita muslimeja?
   
  Last edited: 08.06.2016
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Allah määrittelee "tosi" muslimit Koraanissa:

  Oli muslimi mihin tahansa islamilaiseen uskonlahkoon kuuluva niin alla olevalla tavalla Allah kertoo keitä "tosi" muslimit on ja näin ollen on aika helppoa analysoida, ketkä on "tosi" muslimeja :)

  [25: 63-64] Laupeimman armahtajan palvelijoita ovat ne, jotka nÖyrinä vaeltavat maan päällä ja tietämättÖmien heitä puhutellessa lausuvat: »Rauha!»
  Sekä ne, jotka viettävät yÖn Herransa edessä, rukoillen maahan vaipuneina tai seisaaltaan.


  [2: 177] Hurskautta ei ole se, että käännätte kasvonne Itään tai Länteen, vaan hurskaita ovat ne, jotka uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään, enkeleihin, Pyhään kirjaan ja profeettoihin ja rakkaudesta Häneen antavat omaisuudestaan omaisilleen, orvoille, kÖyhille, vaeltajille, kerjäläisille ja orjien vapauttamiseksi sekä harrastavat oikeata rukouselämää, antavat almuja, tehtyään jonkun sopimuksen täyttävät sen, jotka ovat kärsivällisiä ahdistuksessa, vastoinkäymisessä ja puutteen aikana; nämä ovat niitä, jotka ovat vanhurskaita, niin, nämä ovat jumalaapelkääväisiä.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Uskovaiset

  Troende muslimer, judar och kristna.

  Koraani 2:62 sanoo että muslimien lisäksi ne jotka on kristittyjä, juutalaisia, saabalaisia ja elävät hurskaasti ja uskovat Jumalaan...he saa palkkansa Herran luona....Kaikki uskovaiset on samanarvoisia Herran luona.

  2:62
  SWEDISH

  DE SOM tror [på denna Skrift] och de som bekänner den judiska tron och de kristna och sabierna - ja, [alla] som tror på Gud och den Yttersta dagen och som lever ett rättskaffens liv - skall helt visst få sin fulla lön av sin Herre och de skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem.
  FINNISH
  (Koraaniin) uskovat ja myöskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia.
  SAHIH INTERNATIONAL
  Indeed, those who believed and those who were Jews or Christians or Sabeans [before Prophet Muhammad] - those [among them] who believed in Allah and the Last Day and did righteousness - will have their reward with their Lord, and no fear will there be concerning them, nor will they grieve.
   
  Last edited: 21.10.2016
 7. tätä mieltä Vierailija

 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Tähän avaukseen vain sitä mitä uskonto Islam on uskovaisille muslimeille.

  Rikollisuus ja muu paha, kuten terrorismi, ei kuulu tähän avaukseen, rikollisuutta ja terrorismia varten tuolla aivan oma avaus sellaiselle.  Koraani ja Raamattu on uskontojen pyhiä kirjoja. Kummassakin teoksessa löytyy sekä hyvää ja pahaa. Monet sen ajan tarinat on sotaisia ja vanhoillisia. Entisaikojen pahojen tapahtumien sijasta tulee ihmisen hakea hyvää ja positiivistä pyhistä kirjoistaan.

  Uskonnot sinänsä ei ole pahoja. Se on eräät ihmiset jotka tekee pahojaan, ei siis uskonnot. Uskonto on sitä miten Jumala opettaa tai käskee ihmisiä elämään. Kaikki muu ja etenkin pahat tapahtumat ei ole tarkoitettu ihmiselle matkittavaksi tapahtuviksi vuosikausista vuosikausiin.

  On käytettävä järkeään kun lukee Koraania Raamattua. Ei pidä lukea pirun tavalla :)

  Se on helppoa syyttää uskontoa Islam, jos ei osaa uskontoa Islam. Islam ei ole sitä mitä rikolliset ja muut pahaa tekevät tekee, vaikka he kuinka vetoaisivat Koraaniin tai sunnaan, sillä monesti on jakeet irroitettu kokonaisuudesta, vähän niinkuin alkaa narrata muita ja aina on heikkoja ihmisiä jotka uskoo pahuuteen ja kuvittelevat pahuuden olevan sama asia kuin uskonto.
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Moniavioisuus

  Koraani 4:59 sanoo. että on toteltava sen maa lakeja missä asuu. 4:3 sanoo, että voi ottaa neljä vaimoa, mutta jos ei kykene kohtelemaan kaikkia vaimoja samalla tavalla, silloin on tyydyttävä vain yhteen vaimoon. 4:129 sanoo, että ei ole mahdollista kohdella montaa vaimoa samalla tavalla, kuinka hartaasti toivoisittekin teillä loevan se taito.

  Täytyy totella valtion lakeja.

  Koranen 4:59
  SAHIH INTERNATIONAL
  O you who have believed, obey Allah and obey the Messenger and those in authority among you. And if you disagree over anything, refer it to Allah and the Messenger, if you should believe in Allah and the Last Day. That is the best [way] and best in result.
  SWEDISH
  Troende! Lyd Gud och lyd Sändebudet och dem bland er åt vilka myndighet och ansvar anförtrotts; och om ni råkar i tvist om något, överlåt då avgörandet åt Gud och Sändebudet, om ni tror på Gud och den Yttersta dagen. Detta är bäst och det [gynnar] en riktig och lycklig utgång.
  FINNISH
  Te, jotka uskotte, totelkaa Jumalaa ja totelkaa profeettaa ja niitä teidän keskuudessanne, joilla on arvovalta. jos kiistelette jostakin, niin alistakaa se Jumalan ja Hänen lähettiläänsä ratkaistavaksi, jos todellakin uskotte Jumalaan ja Viimeiseen päivään. Tämä on parasta teille ja edullisintakin.

  Neljä vaimoa sallittu, mutta se mahdottomuus on olla yhtä hyvä kaikille, silloin on tyydyttävä yhteen vaimoon.

  Koranen 4:3
  SWEDISH

  Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då [andra] kvinnor som är tillåtna för er till hustrur - två eller tre eller fyra; men [begränsa er till] en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika - eller [vänd er till] någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
  FINNISH
  Jos pelkäätte, ett'ette voi menetellä oikeudenmukaisesti orpoja kohtaan, naikaa silloin ne naispuoliset (orpojen joukosta), joista pidätte, kaksi, kolme tai neljä, mutta jos pelkäätte, ett' ette voisi olla tasapuolisia noin useata kohtaan, niin naikaa vain yksi ainoa heistä tai niistä orjattarista, joita omistatte. Tämä on mukavin tapa välttää vääryyttä.
  SAHIH INTERNATIONAL
  And if you fear that you will not deal justly with the orphan girls, then marry those that please you of [other] women, two or three or four. But if you fear that you will not be just, then [marry only] one or those your right hand possesses. That is more suitable that you may not incline [to injustice].

  Se on mahdottomuus olla yhtä hyvä monelle vaimoille.

  Koranen 4:129
  SAHIH INTERNATIONAL
  And you will never be able to be equal [in feeling] between wives, even if you should strive [to do so]. So do not incline completely [toward one] and leave another hanging. And if you amend [your affairs] and fear Allah - then indeed, Allah is ever Forgiving and Merciful.
  SWEDISH
  Det är inte möjligt för er att ge era hustrur lika behandling i allt, hur uppriktigt ni än önskar det; men ge inte era känslor [för en] så tydliga uttryck att ni lämnar den [andra] i ovisshet [om vad ni känner för henne]. Men om ni lägger till rätta det som ni har brustit i och fruktar Gud [skall ni se att] Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.
  FINNISH
  Ette koskaan kykene kohtelemaan kaikkia vaimojanne samalla tavalla, vaikka sitä hartaasti toivoisittekin. Älkää kuitenkaan kääntykö koko mieltymyksellänne yhtäänne, jättäen toisen itsekseen aivan kuin johonkin välitilaan. Jos teette hyvää ja kartatte pahaa, niin Jumala on totisesti armollinen ja laupias.
   
 10. Koraani ja naiset Vierailija

  Naisen kohtelu Koraani luku 4 jakeesta 34 alkaen
   
 11. Johtuukohan muslimien ylivertainen lisääntyminen nimenomaan monista vaimoista .
  Jos länsimaiden maksamilla oljyrahoilla rikastunut raharuhtinas hankkii vaikkapa parikymmentä vaimoa ja pitää ne jatkuvasti raskaana, niin kyllä siinä pikkumuslimeita syntyy todella nopeasti.
  Muistaakseni eräällä saudien kuninkaalla oli viisikymmentä vaimoa.
  Melkein kaksi kuukautta sai maata joka yö uuden naisen kanssa, kunnes aloitti uuden kierroksen.
   
 12. /////OO///// Vierailija

  Taitaa olla mslimeilla ehkäisyn käyttö kiellettyä, siksi lisääntyvät ahkeraan.
   
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Uskovaiset

  Troende muslimer, judar och kristna.

  Koraani 2:62 sanoo että muslimien lisäksi ne jotka on kristittyjä, juutalaisia, saabalaisia ja elävät hurskaasti ja uskovat Jumalaan...he saa palkkansa Herran luona....Kaikki uskovaiset on samanarvoisia Herran luona.

  2:62
  SWEDISH

  DE SOM tror [på denna Skrift] och de som bekänner den judiska tron och de kristna och sabierna - ja, [alla] som tror på Gud och den Yttersta dagen och som lever ett rättskaffens liv - skall helt visst få sin fulla lön av sin Herre och de skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem.
  FINNISH
  (Koraaniin) uskovat ja myöskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia.
  SAHIH INTERNATIONAL
  Indeed, those who believed and those who were Jews or Christians or Sabeans [before Prophet Muhammad] - those [among them] who believed in Allah and the Last Day and did righteousness - will have their reward with their Lord, and no fear will there be concerning them, nor will they grieve.

  ------------------------------------------------------------------
   
 14. [::] Vierailija


  On ihmisiä, joille riittää ympäripyöreä lupaus jostain, tässä tapauksessa paratiisipaikka. Mua hämää se, ettei kukaan pysty konkretisoimaan mitä tuo tarkoittaa. Missä se paratiisi on, millainen se on, mitä siellä tehdään, miten siellä voidaan, missä olotilassa ollaan, tiedottomina vai tietoisina ja jos tietoisina, niin millä tapaa...en millään ymmärrä että pelkkä ympäripyöree lupaus voi olla joillekin elintärkee. Jos fantasioissa eletään ja niihin uskotaan, niin ehkä ei konkreettisempaa tietoa kaivatakaan.........mulle tuo määrittelemätön lupaus ei riitä, se ei vastaa mun tarpeita..
   
 15. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Minä ajattelen, että Paratiisi on hartaasti uskovaisille paikka, missä kaikki on hyvin ja kaikki voivat hyvin. ja, että sinne pääsy vaatii uskovaisilta harrasta elämää ja Jumalan ohjeita noudatten ja rakastamaan Jumalaansa ja lähimmäisiään, ja avuliaisuutta ja hyväntekeväisyyttä. Hyvyys itseään ja muita ja Jumalaa kohtaan osoittaa kuka on harras uskovainen ihminen.

  Kaikki pahuus jota viekkaillen tulkitaan pyhistä kirjoista, ei ole harrasta uskonnollisuutta. Sellainen on pahan hyvksymistä ja pahan suosimista ja sellainen ei kuulu hartaan uskovaisen elämään.

  Parasiisi on päämäärä hartaille uskovaisille, se tuo lohtua heille, sillä kyllähän se niin on, että melekein kaikki ihmiset rakastaa elämää. Joten uskovaiset elää toivossa, että kuoleman jälkeen joskus vielä olisi heillä elämään muualla, tuonpuoleinen elämä ja uskovat, että rakastamalla Jumalaa ja kaikkiä lähimmäisiään (kaikkia ihmisiä), heillä on mahdollisuus päästä toiseen elämään kuoleman jälkeen.

  Kaikilla on oikeus uskoonsa jos se heidän uskomus ei vahingoita ketään.

  Mutta kaikki sellaiset uskomukset jotka vahingoittaa heitä itseään ja tai muita, ei ole harrasta uskonnollisuutta, se on fundamentaalista ärähtelyä jossa tavoitellaan omaa etua ja toisten vahingoittamista jollakin tavalla.
  Fundamentaaleihin kuuluu myös sellaiset ateistit ja uskovaiset jotka haluaa määräillä muita, ivailla muiten uskontoja ja uskovasia ja muitten ajatuksia.
  Fundamentalistit haluaa aina määräillä muita, oli he uskovaisia tai ateisteja,
   
  Last edited: 15.11.2016
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Uudelleen.

  Hurkas uskovainen on ihminen joka rakastaa Jumalaansa ja lähimmäisiään (kaikkia ihmisiä).
  Eikös tuollaiset uskovaiset ole hyviä ihmisiä, he ei pahaa tee kenellekkään, he vain hartaasti uskoo ja elävät rauhallista ja harrasta elämää :) he ei pahaa sanaa sano muista ihmisistä, he ei ketään ivaa heidän uskon takia, eikä minkään muunkaan takia.

  Koraani 2:177 Hurskautta ei ole se, että käännätte kasvonne Itään tai Länteen, vaan hurskaita ovat ne, jotka uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään, enkeleihin, Pyhään kirjaan ja profeettoihin ja rakkaudesta Häneen antavat omaisuudestaan omaisilleen, orvoille, köyhille, vaeltajille, kerjäläisille ja orjien vapauttamiseksi sekä harrastavat oikeata rukouselämää, antavat almuja, tehtyään jonkun sopimuksen täyttävät sen, jotka ovat kärsivällisiä ahdistuksessa, vastoinkäymisessä ja puutteen aikana; nämä ovat niitä, jotka ovat vanhurskaita, niin, nämä ovat jumalaapelkääväisiä.
   
 17. [::] Vierailija

  Jos paratiisiin uskominen tuo jollekin lohtua, niin sehän on jokaisen oma asia. Mutta ei ole mitään asiaa, joka olisi pelkästään positiivinen, kaikessa on myös negatiiviset puolensa. Jos paha ja hyvä on yhdistynyt psykeessä, niin ei voi nähdä mitään joko hyvänä tai pahana, vaan kaikki on molempien sekoitusta. Silloin ei myöskään voi uskoa läpensä pahaan helvettiin ja läpensä hyvään paratiisiin. Eikä läpensä hyviin, paratiisiin pääseviin ja läpensä pahoihin, helvettiin joutuviin. Ei ole tarvistakaan uskoa täydellisyyteen, kuten paratiisiin tai joko hyviin tai pahoihin ihmisiin kun hyvä ja paha on mielessä yhdistynyt. Kun jakaminen hyviin ja pahoihin loppuu, niin kaikki voidaan nähdä sekoituksina. Täydellisyyden tarvis katoaa, kun ymmärtää ettei se kuulu todellisyyteen.

  Elämän rajallisuuden ja kuoleman lopullisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen kuuluu normaaliin kehitykseen joka johtaa mm. realistisempaan elämänkatsomukseen ja sitä kautta parempaan itsetuntemukseen. Elämän rajallisuuden ymmärtäminen on yksi tuskaisimmista kokemuksista ihmisillä eikä moni kestä sitä painetta, jonka asian ymmärtäminen aiheuttaa, siksi sitä paetaan fantasioihin, kuten paratiisikuvitelmiin. Se, joka jää kiinni rajattomaan näkemykseen, eli siihen että elämä jatkuu kuoleman jälkeen, jää kiinni fantasioiden ohjaamaan näkemykseen, joka vaikuttaa ihan kaikkeen. Paikelleen pysähtynyt ei saavuta sitä tasoa, jolloin kaikki punnitaan totuus ja todellisuus vaaálla. realistinen itsetuntemus mm. jää kehittymättä.

  Ei ole ole olemassakaan täysin hyviä tai täysin pahoja ihmisiä ja luulo tuollaisesta ei ole realistista, se kuuluu fantasioiden maailmaan. Jos jättää taakseen lohkomisen hyvään ja pahaan ja saavuttaa paremman itsetuntemuksentason, niin uskovainen voi nähdä sen samankaltaisuuden mitä heidän ja rasistien välillä on; eli se, että koetaan olevansa parempi kuin muut. Rasisti luulee omaavansa ihmisyyden parhaat puolet, huonot puolet projisoidaan toisiin, jotka ovat muka läpensä huonoja. Uskovainen uskoo olevnsa niin hyvä, että ansaitsee ikuisen paratiisin. Ei uskovat taas ansaitsevat helvetin.

  En kannata mitään oppeja, jotka jumittavat ihmisen siten, että tunne-elämän kasvu jumittuu. Kuoleman pelko jumittaa monet ja uskonto lievittää sitä väittämällä ettei kuolemaa ole. Pako uskontoon lievittää pelkoa, muttei poista alkuperäisitä ongelmaa, eli sitä että kaikki kuolemme ja lakkaamme olemasta.
   
 18. [::] Vierailija

  Minä selittäisin halun palata paratiisiin näin: Me olemme kaikki kokeneet ajan, jolloin kaikki oli täydellistä ja se tapahtui, kun olimme vielä kohdussa. On todisteita siitä, että muistamme sen olotilan, jota jotkut jäävät ikuisesti kaipaamaan. Jos kohdun ulkopuolinen elämä koetaan liian raskaaksi ja vaikeaksi, niin me halutaan palata takaisin aikaan, jolloin koimme kaiken olevan paremmin. Se paratiisimainen olotila kohdussa on täydellisen tyydytyksen tila, kaikki tarpeemme tyydytetään, eikä meidän tarvitse itse tehdä mitään kun kaikki tulee automaattisesti. Emme koskaan voi myöhemmin kokea sitä, että tarpeemme tyydytettäisiin yhtä täydellisesti, koska tarpeemme monimutkaistuvat.

  Halu palata paratiisiin on kaipuuta takaisin kohtuoloihin. Siksi paratiisia ei tarvitse konkretisoida, vaan riittää että siitä on jonkinlainen häilyvä mielikuva, siis sama tunne kuin mikä meillä oli kohdussa; emme vielä tajunnet tarpeeksi pystyäksemme kontretisoimaan mitään. Paratiisimielikuva tuntuu todelliselta, koska olemme sen jo kerran kokeneet. On sääli etteivät kaikki pysty kokemaan tavallista aikuisen elämää tarpeeksi hyvänä ja haastavana, jotta se koettaisiin tarpeeksi tyydyttävänä ilman että tarvitsee kaivata takaisin aikoja, joihin on mahdotonta palata.
   
 19. Uskontoon hurahtanut ihminen ei ota kuuleviinkaan korviinkaan uskontoon liittyvää kritiikkiä, koska uskonto kahlitsee rationaalisen ajattelun .
  Kerrotko aluksi missä tämä paratiisi niminen paikka on, johon muslimit ja kristityt ovat kuoltuaan menossa, missä galaksissa ja millä planeetalla??
  Kerrotko päivämäärän milloin tämä jumala on ohjeensa antanut ihmiskunnalle? Höperehtivien profeettojen hourailut eivät käy todisteeksi.
  Millaiset todisteet sinulla on tämän jumalan olemassaolosta? koska eihän sitä kukaan täysissä järjissään oleva ole koskaan nähnyt.

  Ihminen on sosiaalinen eläin, sen lajiominaisuuksiin kuuluu läheisten ja koko yhteisön hyvinvoinnista huolehtiminen eikä siinä jumalilla ole mitään tekemistä.
  Uskonto ei tee kenestäkään parempaa ihmistä, kuin mitä hän muutoin olisi.
  Ehdottoman oikeassaolemisen tunne tekee ihmisestä vaarallisen itselleen ja muille.
  Tieteelliselle maailmankatsomukselle, jota ateistit edustavat, edellä mainittu on täysin vierasta.
   
 20. [::] Vierailija

  "Uskontoon hurahtanut" ei kaipaa rationaalista ajattelua, koska hän ei ole vielä siinä vaiheessa, missä sitä kaivataan. Hänen maailmaansa ohjaa fantasia, ei totuus ja todellisuus, siksi hänen on mahdollista uskoa sellaiseen, mikä rationaalisessa todellisuudessa elävälle tuntuu mahdottomalta. Hän ei kaipaa tarkempia selityksiä siitä, mitä paratiisi on, rationaalisemmin toimiva ei taas voi uskoa mihinkään, mikä ei tunnu totuudenmukaiselta tai mikä ei noudata todellisuuskäsitettä.

  Luulen että "paratiisi" on vain mielikuva, hämärä muisto kohtuajoilta, johon jokainen liittää sitä mitä itse toivoo. Siis eräänlainen tyydytystä tuova fantasiakupla, aikuisen hupitutti, joka lohduttaa kun todellisuus tuntuu liian vaikealta ja raskaalta. Jumalausko on mielestäni pakokeino, kun ei haluta nähdä todellisuutta sellaisena kuin se on ja kun alitanjuntaa ohjaa toive palata oloihin, jossa koettiin täydellinen tarpeiden tyydyttäminen. Voisi sanoa että jos makaa koomassa letkujen varassa, niin se vastaa paljolti kohtuoloja. Onko tuollainen olotila paras mahdollinen aikuiselle ihmiselle? Monelle tuo olisi pahinta mahdollista, moni tahtoisi mieluummin kuolla kuin elää letkujen varassa. Se olotila, mikä oli meille paras mahdollinen kohdussa, ei voi millään enää tyydyttää ihmistä joka on päässyt elämänmakuun. Siksi kohtutilaan kaipaaminen on elämänvastaista, kuolemaa pahempi toive. Realistinen aikuinen ei kaipaa paratiisiä, aito elämä, vaikeuksineenkin on tuhat kertaa arvokkaampi ja haastavampi.
   
 21. [::] Vierailija

  Siitä, että kaikkia tulisi rakastaa: Pieni lapsi, joka rakastaa äitiään ja joka vielä kokee että äiti on yhtä kaikkien maailman ihmisten kanssa, voi tuntea rakastavansa kaikkia. Kun lapsi tulee siihen vaiheeseen että hän tajuaa että äiti ei ole samaa kuin kaikki muut, vaan että ihmiset ovat hyvin erilaisia ja että kaikilla on oma identiteetti, hän lakkaa rakastamasta kaikkia ja rakastaa valikoiden. Kaikkia ei voi tai tarvitse rakastaa, riittää kun sietää heitä.

  Kun uskonto vaatii rakastamaan kaikkia, se vaatii palaamaan pienen lapsen tasolle ja pienen lapsen psykeeseen. Ei kovin houkuttelevaa....
   
 22. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Se on niin, että uskon asioista ei kannata kiistellä. Kun uskoo Jumalaan ja Paratiisiin ja tai jos uskoo ateismiin, on kaikki tuo uskon asioita ja niistä on aika turhaa kiistellä, siillä kukaan ei vodistaa yhtään mitään, sillä sehän on uskon asia, eikä mikää tieteellinen fakta :)
  Mitä tulee hyvyyteen, niin......
  Hyvyys
  Se, että hartaasti uskovaiset yrittää olla hyviä ihmisiä, on yritystä tehdä parannuksia itseensä. Kukaan ei ole täydellinen. Kaikki olemme oppimassa täällä maapallolla, oppimassa tuntemaan omaa itseämme, uskomuksiamme ja hyvyyttä.
  Ivailu, ironia, valehtelu, syrjintä, murhat, ryöstöt, varkaus ja niin edelleen, on pahuuksia mihin jotkut retkahtavat. Heistäkin voi tulla hyvempiä ihmisiä jos he ymmätävät tutkia omaa itseään ja yrittää tehdä parannuksia.
  Hartaalla uskovaisella on se etu, että hänellä on usko Jumalaan ja Jumalan ohjeisiin uskovaisille, se kannustaa hartaasti uskovaista yrittämään elämään niin hyvin kuin vain kykenee.
  Hyvyys ja myös pahuus, huomataan ihmisen sanoista ja ihmisen käytöksestä ja yleensäkin miten ageeraa.
   
 23. [::] Vierailija

  Mä en pysty jakamaan noin mustavalkoisesti hyviksiin ja pahiksiin. On kai hyvä ja paha yhdistynyt jo psykeessä...se mikä on yhdestä hyvää on toisesta pahaa, tai riippuu miltä kantilta katsoo, variaatioita on monia....ja kaikessa hyvässä on pahaa ja pahassa hyvää..

  En mielestäni kiistele, vaan olen kertonut oman kantani. Jokainen olkoon asioista mitä mieltä tahtoo. Kun kerron oman kantani, niin en tarkoita sillä sitä että toistenkin pitäisi muuttaa mielensä vastaamaan omaani.

  En voi nähdä uskovaisia sinun tavallasi. En usko että mikään kirja pystyy pitämään ketään kurissa, sen sijaan jos on aikuisen moraali, niin tiettyjä tekoja ei voi tehdä kun omatunto estää. Ja jos moraali on palkinnon (taivaspaikka) ja rangaistuksen pelon (helvetti) sanelemaa, niin se ei ole yhtä kypsää kuin omantunnon sanelema moraali. En pidä itseäni erityisen hyvänä ihmisenä, mutta en silti voisi edes mielikuvituksessa lähettää ketään ikuiseen helvettiin. Uskovaiset voi, he jopa uskovat helvetin olevan totta. Ei kovin kilttiä...

  Ja jos on jättänyt fantasioiden ohjaaman tavan ajatella, niin enää ei voi toimia uskoen että kaikki mihin uskoo on mahdollista. Realistiseen maailmaan siirtynyt lähtee siitä, mikä voisi olla mahdollista tai todenmukaista, ei kaikkeen tarvita tieteellistä todistetta. Tämän voi ymmärtää vain sellainen henkilö, joka on itse todellisuuspohjaiseen tapaan jo kasvanut. Voit ymmärtää paremmin kehitystasosi vasta, kun olet sen taaksesi jättänyt. Fantasia ohjautuva ei ymmärrä todellisuuteen siirtynyttä, mutta jälkimmäinen ymmärtää edellistä, koska hän on itse tuolla ollut.
   
 24. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Niin, mutta jokaisella on oikeus uskoonsa ihan samalla tavalla kuin sinulla on oikeus uskoosi. Uskot, että Jumalaa ei ole ja, että Paratiisiä ei ole. Minä annan sinun uskoa, en väitä vastaan sillä se on sinun uskosi.
  On vain ikävää, kun valitat muitten uskoista ja et halua, että muut uskoo eri tavalla kuin sinä. Miksi et tyydy omaan uskoosi ja anna myös muille sama oikeus uskoonsa?
  Uskonnot vanhoja ja niistä ei päästä eroon, yhtä vähän kuin päästään eroon ateismistakaan. Uskonnot on kautta aikojen ollut kuin filosofiaa ihmisille.
  Uusia keksittyjä niin sanottuja uskontoja ymmärrän, että niitä kritisoidaan, esim. ne jedit, filmistä alkunsa saaneet, ei ne mitään jedejä ole, eivät tiedä yhtään mitään Islamin jeddiritareista, heille voi naureskella kun uskovat elokuvaan. :)
  Mutta vanhat uskonnot on kautta maailman hyväksyttyjä ja esim. Suomessa ja Ruotsissa on uskonnonvapaus, miskis uskovaisia pitää pitää hampaissaan koko ajan. Miksi se on niin vaikeaa tyytyä omaan elämäänsä. Miksi pitää olla aina jotkin haukuttavana?
   
  Last edited: 19.11.2016
 25. still Vierailija

  Tietenkin jokaisella on oikeus uskoa mihin tahansa,
  mutta mikseivät ihmiset pidä uskojaan ja uskomuksiaan omina asioinaan, vaan lähtevät julistamaan niitä ympäriinsä?

  Asun korkeassa kerrostalossa eikä minua kiinnosta pätkääkään, mihin eri kerroksissa asuvat naapurini uskovat tai ovat uskomatta. Se on aivan yhtä samantekevää kuin heidän seksuaalinen suuntautuneisuutensa tai seksitapansa. Ovat kasvissyöjiä tai lihan ystäviä, syövät sianlihaa tai ei. Ihan oma asiansa.
  Rukoilevat polvillaan Mekkaan päin, käyvät sunnuntaisin ev.lut. kirkossa tai ovat vakaumuksellisia ateisteja.
  Mitä nämä asiat muille kuuluvat?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti