Hae Anna.fi-sivustolta

Uskonto Islam

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä amanda, 06.06.2016.

 1. Hellu Vierailija

  Amanda kehuu nauttivansa Ruotsissa vapaudesta, mutta jos hänen muslimiveljensä saisivat Ruotsissa vallan, niin saattaisi amandankin vapaus olla hyvin rajoitettua.
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Et tainnut ymmärtää missä tilanteessa tuo jae on kirjoitettu, Yritähän lukea jakeen alla oleva selitys jakeesta. Jae kertoo sen ajan eräistä ihmisistä, pakanoista, jotka rikkoivat sopimuksen muslimien kanssa ja hyökkäsi muslimien kimppuun. Muslimeilla on oikeus puolustaa itseään ja maataan jos kimppuun hyökätään :)
  Probleema onkin siinä, että ette ymmärrä Koraania ja ette luultavasti haluakkaan ymmärtää, haluatte ymmärtää vain sen mielikuvanne, että Islam on paha.

  När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och [villighet att] förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.
  Koranen 9:5


  Denna vers var en kommendering till muslimerna som upprättat ett fördrag med hedningarna, som snabbt överträdde det, till att strida mot dem som förrådde dem varhelst de fann dem. Läser man hela versen förstår man att den inte kan användas som bevis för att islam förespråkar våld i alla situationer eller att dess anhängare uppmanas till att döda dem som inte är muslimer.
   
 3. caceres Vierailija

  Jos kerran olet tätä mieltä, miksi ihmeessä paasaat täällä?

  Muista kuitenkin suomalainen sanonta: ei ole peilin vika, jos oma naama näyttää vinolta.
   
 4. Puheenvuoro: "Islam ei ole uskonto"
   
 5. älytöntä Vierailija

  Jos kerran koraanissa on ikivanhat jutut, jotka koskevat vain jotain satoja vuosia sitten tapahtuneita, yksittäisiä tapahtumia, niin mitä virkaa tuolla kirjalla on tänä päivänä?
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Niin, minä en voi muuta täällä tehdä, kuin vain kertoa uskonnosta Islam, siis uskovaisten Islamista.
  Kertomani ymmärtäminen jää lukijan omalle vastuulle :) hän joko ymmärtää, tai ei ymmärrä ja tai pitää vain tiukasti kiinni terroristien ja extreemien fanaatikkojen sanoista. Ymmärtäminen on omalla vastuulla.
   
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Se on Koraanin kanssa aivan samalla tavalla kuin Raamatun kanssa, ne sisältää ikivanhoja tekstejä, se aikaisia kertomuksia ja onhan niissä myös paljon hyvää, neuvoja ihmiselle. Kun Nämä kirjat on iänikuisen vanhoja, tulisi siis ymmärtää niitten tapahtumat, kertomukset sen aikaisina, eikä yrittää väkipakolla työtää niitä myös tälle aikakaudelle :) mutta silti voi aivan hyvin pitää mielessä niitä hyviä neuvoja ja yrittää elää niitten mukaan.
  Koraani ja Raamattu on ja pysyy, ei niitä poisteta vain sen takia, että jotkut netissä mölyää niitten huonoutta, pahuutta tai muuta negatiivistä, kun eivät ymmärrä kaikkea lukemaansa niistä, tai eivät halua ymmärtää :)
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Kuka tulee kutsua fyysiseen jihadiin?

  Islamin sääntöjen mukaan jihad täytyy tehdä ainoastaan Allahin palvonnan vuoksi. Muslimiviranomaisen, presidentin tai johtajan täytyy kutsua fyysiseen tai militääriseen jihadiin keskusteltuaan oppineiden kanssa.

  Allah sanoo Koraanissa:


  Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä. (60:8)

  Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, mutta itse älkää aiheetta hyökätkö. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia. (2:190)

  Mutta jos he ovat taipuvaisia rauhaan, niin ole myöskin sinä taipuvainen siihen ja turvaa Jumalaan! Hän on totisesti kuuleva, tietävä kaiken. (8:61)

  Älkää antako ihmisten vihamielisyyden estää teitä menettelemästä oikein. Olkaa oikeamielisiä, - se on lähinnä hurskautta, - ja kunnioittakaa Jumalaa, sillä totisesti Jumala tietää mitä teette. (5:8)

  Pahan palkka olkoon samankaltainen rangaistus, mutta jos joku antaa anteeksi ja tekee parannuksen, hän on saava palkkansa Jumalalta; totisesti, Hän ei rakasta jumalattomia. (42:40)

  Hyvä ja paha eivät ole samanlaisia. Karkoita paha sillä, mikä on parempaa, ja katso se, jonka kanssa olit vihoissa, on kuin hyvä ystäväsi. (41:34)
   
 9. Engel Vierailija

  Onko tämä allahi sama kuin kristittyjen jumala ? Jos eri, niin onko niillä omat paratiisit? ja missä mahtavat sijaita?
   
 10. eri jumala Vierailija

  Ei ole sama Jumala.
  Koraaani ei tunnusta Jeesuksen jumaluutta eikä kolmiyhteistä Jumalaa.
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Koraani tunnustaa Jumalan.
   
 12. valikoit? Vierailija


  Entäs missä ne paratiisit on?
   
 13. eri jumala Vierailija

  Mutta ei Jumalan Poikaa, Jeesusta Kristusta eikä kolmiyhteisttä Jumalaa, joka on
  Isä, Poika ja Pyhä Henki
   
 14. Engel Vierailija

  Siinä on tieteellisen maailmankatsomuksen omaksuneille valtava työsarka takoa uskisten päihin, että näistä taivaallisista olioista ja paratiiseista ei ole mitään näyttöä, ei siis yhtään mitään lukuun ottamatta sanoja paperilla.
  Asialla alkaa olla kiire, koska nämä kaksi uskontoa ovat olleet jo pidemmän aikaa törmäyskurssilla.
  Osa musulmanneista radikalisoituu ja silloin on vaarassa koko länsimainen demokratia.
  Muslimiterroristeja saamme kiittää siitä, että meidänkin vapaata tiedonvälitystä aletaan valtion toimesta seurata ja rajoittaa.
  Terrorismin torjunta nielee valtavia summia. Poliisit huutaa koko ajan lisää resusseja.
   
 15. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Tieteelistä vastausta, että Paratiisin olemattomuudesta ei ole ja myöskään tieteelistä todistusta Paratiisin olemassa olosta ei ole.
  Kaikki tuo on uskon asia.
  Ateisti uskoo, että Paratiisiä ei ole.
  Uskovainen uskoo, että Paratiisi on.
  Ja tiede ei tiedä vastausta tähän :)
  PS:
  Jotta tässä ei mitään kiistelemisen aihetta pitäisi olla, sillä mielipiteet ja uskomukset ei ole absolyyttisiä faktoja ja näin ollen niistä ei kannata kinastella sen suuremmin, sillä kukaan ei tiedä, kaikki vain uskoo omalla tavallaan :)
  PS.2:
  Terrorissmeista puheen ollen, kannattaisi länsimaalaisten Islamin vastustajien alkaa puolustaa maltillista uskomista sen sijaan. että kiivaasti kannattaa ja kehuu fanaatikkojen ja terroristien olevan niitä ainoita uskovaisia muslimeja. Tuollainenhan on fanaatikkojen avustamista ja fanaatikkojen ja terroristien puolella olemista.
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Uskonnoissa on eroja jonkin verran, mutta suurin osa uskontojen teeseistä on samantapaisia.
  Normaali ihminen sen tietää ja hyväksyy sen, eikä fanaattisesti halua kaikkien uskontojen olevan samanlainen kuin esim. Kristinusko.
  Kristimuskolla on sama Jumala kuin Judaismissakin ja Islamin Jumala on sama Jumala,
  Jumala on vain antamnut eri aikoina kansoille sanaansa ja sanat on jossakin määrin erilaisia, koska on uusi aikakausi ja uusi kansa jolle se sanoma on annettu.
  Esim. Islam perustuu paljon Judaismiin ja Kristinuskoon ja sama Jumala kysymyksessä, sen tietäisit jos olisit opiskellut Koraania jonkin verran, tai vaikka vain lukenut.
   
 17. Per Silja Vierailija

  Ei sitä tarvitse tieteellisesti todistella ettei kuolemanjälkeistä paratiisiä ole. Sen voi päätellä samalla logiikalla kuin päättelee ettei joulupukkia oikeesti ole olemassa.

  Fantasiat taakseen jättänyt tietää, että kuolemaa seuraavaa paratiisia ei ole. Se on ihan yhtä päivänselvää kuin se, että yön jälkeen tulee aina aamu. Fantasioissa elävä uskoo, että mielikuvitus ja fantasiointi on samaa kuin faktat, hän ei osaa tehdä eroa noiden välille. Siksi hän voi väittää, että jos ei voi todistaa ettei paratiisiä ole, niin se voi yhtä hyvin olla olemassa.

  Maltillista uskomista satuihin ei kenenkään fantasia olentoihin uskomattoman tarvitse puolustaa. Se, että pitää terroristi muslimeja ja lainkuuliaisia muslimeja muslimeina, ei ole fanaatikkojen avustamista eikä terroristien puolella olemista. Se on vain faktaa.
   
 18. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Oma logiikka on usein harhakuvitelma, että on oikeassa ja muut väärässä :) etenkin silloin jos alkaa väittää omaa mielipidettään ainoaksi oikeaksi mielipiteeksi asiasta. Käyttämällä sanaa logiikka, ei se sana logiikka vie pois sitä tosiasiaa, että kysymyksessä on vain oma mielipide asiasta.
  PS:
  sana muslimi, tiedätkö mitä se tarkoittaa?

  Sana, muslimi
  Arabiankielistä sanaa "muslimi" tarkoittaa kirjaimellisesti "ihminen joka alistuu Jumalan tahtoon".

  "Tosi" muslimit Koraanissa

  Allah määrittelee "tosi" muslimit Koraanissa:

  [25: 63-64]
  Laupeimman armahtajan palvelijoita ovat ne, jotka nÖyrinä vaeltavat maan päällä ja tietämättÖmien heitä puhutellessa lausuvat: »Rauha!»


  Sekä ne, jotka viettävät yÖn Herransa edessä, rukoillen maahan vaipuneina tai seisaaltaan.

  [2: 177] Hurskautta ei ole se, että käännätte kasvonne Itään tai Länteen, vaan hurskaita ovat ne, jotka uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään, enkeleihin, Pyhään kirjaan ja profeettoihin ja rakkaudesta Häneen antavat omaisuudestaan omaisilleen, orvoille, kÖyhille, vaeltajille, kerjäläisille ja orjien vapauttamiseksi sekä harrastavat oikeata rukouselämää, antavat almuja, tehtyään jonkun sopimuksen täyttävät sen, jotka ovat kärsivällisiä ahdistuksessa, vastoinkäymisessä ja puutteen aikana; nämä ovat niitä, jotka ovat vanhurskaita, niin, nämä ovat jumalaapelkääväisiä.
   
  Last edited: 21.04.2017
 19. eri jumala Vierailija

  Muslimien Jumala on Allah
  Kristittyjen Jumala on Jahve

  on siis eri Jumala
  netissä on luentoja ja artikkeleita aiheesta paljon
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Allah on arabiaa ja tarkoittaa Jumalaa.

  Lähde:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Allah

  Lähde:
  http://islam.se/allah-eller-gud
   
 21. Engel Vierailija

  Ei ateisti usko paratiisin olemattomuuteen, hän tietää sen lapselliseksi saduksi, jolla ihmisiä jymäytetään . Tiede myös tietää tämän, koska paratiisista ja jumalista ei ole minkäänmoista todistettavaa havaintoa.
  Ei ole mitään rajaa sille, mitä kaikkea ihmisille voidaan uskotella.
  Ihmisten petkuttaminen on laissa rangaistava teko, mutta uskonnolla petkuttaminen on täysin sallittua. Vain törkeimmät tapaukset menevät oikeusistuimiin ja tuomiot ovat hyvin lieviä.
   
 22. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 925
  Saadut tykkäykset:
  250
  Kovasti eräät ateistit yrittää saada uskovaiset pois uskosta ja alkaa uskoa ateistin tavoin
  Miksi kaikkien täytyisi olla ateistien kaltaisia?
  Miksi ei haluta altaa ihmisten uskoja ja tunteita elämästä ja kuolemasta olla rauhassa?
  Miksi alentaa koko ajan uskovaisia ja ylistää itseään ateistina paremmaksi kuin uskovaiset?
  Suomessa on uskonnonvapaus. Miksi et kunnioita uskonnonvapautta?
  Miksi suot vain itsellesi uskonnonvapauden, mutta et muun uskoisille?
  Onko sellainen ajattelu ehkä itsekästä toimintaa? :)
   
 23. random Vierailija

  Normaalissa länsimaisessa valtiossa, jossa valtio ja kirkko on erotettu toisistaan, kumpikin hoitaa omat hommansa eikä puutu toisen työhön.
  Uskonnosta eikä uskovaisuudesta ei puhuta työelämässä eivätkä uskovaiset sotke omia uskojaan esimerkiksi palkkaneuvotteluihin. Työ on arkea ja mahdollinen uskovaisuus omaa vapaa-aikaa.

  En itsekään isossa työpaikassa tunne kaikkien vapaa-ajan harrastuksia. Kiihkeät kuntosalikävijät ja maratonille harjoittelijat erottaa kropasta ja heiltä joskus tulee kysyttyä missä vaiheessa harjoitukset ovat.
  Uskonasioita kukaan ei ole tuputtanut, mutta ei myöskään yrittänyt käännyttää ketään pois tästäkään harrastuksesta.
  Jos sinäkin oikein rehellinen olet, uskonnon asema länsimaisessa yhteiskunnassa on kuin urheilu. Toiset harrastaa, pieni osa kilpailee, osa on penkkiurheilijoita ja loput eivät piittaa koko aiheesta yhtään mitään. Mutta kukin tavallaan.
  Juuri tämä erottaa vapaan länsimaisen yhteiskunnan islamilaisesta. Saat harrastaa uskontoa tai jotakin muuta sen sijaan. Kuolemanrangaistus ei ole uhkaamassa.
   
 24. Engel Vierailija

  Ateismi ei ole uskonto, eivätkä ateistit yritä uskisten tavoin ketään käännyttää helvetintulella pelotellen .
  Ateistit paljastavat uskonnon mielettömyyden ja siinä heillä on valtava työsarka vielä edessään .
  Demokraattisessa yhteiskunnassa mikään ei saa olla arvostelun yläpuolella, ei edes islamin kivikautinen oppi.
   
 25. Per Silja Vierailija

  En yritä saada uskovaisia pois uskosta, eikä minulla ole tarvista yrittää saada heitä uskomaan minun tavalla, tai tulemaan minun kaltaiseksi. Jos joku uskoo satuihin, niin omapa on häpeänsä. Mutta minullakin on oikeus sanoa mielipiteeni, jonka teenkin. Sanon mielipiteeni, koska meillä on sananvapaus ja se on jokaisen oma asia miten mielipiteeni tulkitsee. Joku tulkitsee mielipiteeni siten, että yritän alentaa toisia, tai että en kunnioita toisia tai uskonvapautta. Miksi joku antaa toisten mielipiteille sellaisen arvon, että antaa niiden alentaa itseään? Ei ole minun vastuulla se, mitä itse kukin tekstissäni näkee. Jokainen on itse vastuussa siitä, miten toisten tekstit kokee. Miksi sinä et halua kuulla omistasi poikkeavia mielipiteitä?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti