Hae Anna.fi-sivustolta

Uskonto Islam

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä amanda, 06.06.2016.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Suomessa kirkko ja valtio on edelleenkin yhdessä, sen takia esim. Suomessa opetetaan uskontoja lapsille koulussa ja on uskovaisia kristittyjä politiikkoja jotka vetävät kristinusoa mukaansa politiikkaan.
  Ruotsissa sen sijaan kirkko ja Kristinusko on jo monet vuodet sitten eronneet toisistaan ja koululaki sanoo, että kouluissa ei saa olla mitään uskonnollista.
  Suomessa koulu panostaa Islamin opetusta muslimilapsille jos vanhemmat haluaa.
  Ruotsissa ei enää noin tefdä.
  **Mitä tulee siihen mistä useimmiten kirjoitan kun Islamista puhun, puhun muslimeista millaisia he on Ruotsissa ja puhun ruotsalaisista muslimiseurakunnista ja miten Islam toimii Ruotsissa, siis yleisesti.
  Minä en paljoakaan voi vaikuttaa muitten maitten asioista liittyen Islamiin, sillä kiinnostukseni etupäässä kohdistuu omaan maahani missä asun, sillä tiedän, että en voi paljokaan vaikuttaa maailman eri muslimivaltioitten asioihin, mutta Ruotsin sasioihin voin vaikuttaa sitäkin enemmän ja saada ääneni kuuluville jos haluan, ja sitä paitsi tunnen maan missä asun :) Ruotsissa ei ketään uhkaa kuolemanrangaistus.
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Okay, paljastat ateismin mielettömyyden samalla tavoin kuin uskovaiset paljastaa uskontonsa mielettömyyden, siis siinä tapauksessa jos kumpainenkin ryhmä on kiihkeästi kriittinen toisiaan kohtaan ja kuvittelee olevansa oikeassa ja se toinen vääärässä, sillä usko on aina vain usko, eikä mikään tieteellinen fakta. Ateismi on uskon asia siinä kuin uskontoihin uskominen, kummatkin uskoo.
  PS:
  Tarkoitan, että kriittisyys, suuri ja alituinen kriittisyys ja toisetn tuomitseminen, kertoo paljon enemmän kritiikin antajasta kuin siitä mitä he kritisoivat :)
   
  Last edited: 24.04.2017
 3. se pieni ero Vierailija

  Uskovaisen usko on aina vain uskomista. Ateismi tietää eikä vain usko, siinä se ero.
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Jumalan olemassa oloon ei tieteellä ole mitään todisteita ja näin ollen ei ole ateisteillakaan. Sen sijaan ateisti uskoo, että Jumalaa ei ole :) Ei siis siinä mitään eroa ole, usko kuin usko. Ei ateisti tiedä, ateisti uskoo.
   
 5. löytty pöytty Vierailija

  Tiede, psykologia, todistaa ettei jumalia oikeesti ole.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Ei todista.
   
 7. hiukan faktaa Vierailija

  Usko kuin usko, vai onko eroja?

  Selittäisin tämän näin: Jumalaan uskova on ilmeisesti sillä tasolla, missä fantasialla on tärkeä merkitys, uskova uskoo jumalaan, koska hänellä on tarvis siihen. Ei väliä tuntuuko jumalan olemassaolo todennäköiseltä tai onko tieteellistä todistetta asiasta. Tärkeintä on tyydyttää omat tarpeet, jotka " paketti" jumalusko tyydyttää. Aito perusturvan tarvis voidaan tyydyttää uskomalla kaikkivoipaan, jonka kaverina tuo tarve tyydytetään täydellisesti. Oma vastuu siirretään itsen ulkopuolelle, jumalaan. Kuoleman ja elämän lopullisuuden pelko poistuu, kun luullaan olemisen jatkuvan ikuisesti. Jne., jne..Usko jumalaan siis tyydyttää tarpeeksi hyvin epäkypsän ihmisen tarpeet. Se, mikä tulisi sisäistää, perusturvan tunne, vastuu omasta elämästä jne., siirretään fantasiaolentoon. Uskotaan kun on tarvis uskoa, usko tyydyttää omat tarpeet.Usko perustuu uskomukseen, ei tietoon.

  Jos ateisti on jättänyt fantasiavaiheen, hän uskoo siihen mikä tuntuu todennäköiseltä, ei siihen mihin on tarvis uskoa, vaikka asiaa ei oltaisi tieteellisesti todistettu. Jumalan olemassaolo ei tunnu todennäköiseltä koska järki sen kieltää. Ateisti on kasvanut ulos niistä tarpeista, jotka uskonto tyydyttää, hänellä ei ole tarvista uskoa. Realistisella pohjalla toimiva ei myöskään ole yhtä paljon omien tarpeiden ohjaama, maailma on jo laajentunut omien tarpeiden tyydytysten ulkopuolelle. Perusturva on sisäistetty, se on itsessä eikä sen ulkopuolella. Psykeen rajat on hankittu, eikä enää voida kuvitella olemisen jatkuvan ikuisesti. Elämä halutaan ottaa omiin käsiin, eikä sen hallintaa haluta kuvitella antavansa mielikuvitusolennon haltuun. Ateisti uskoo siihen, mikä järkeillen tuntuu todennäköiseltä, eikä siihen mihin on itsellä tarvis uskoa. Ateistin usko perustuu enemmän järjen käyttöön ja tietoon kuin tunteeseen, uskomukseen tai omien tarpeiden tyydyttämiseen.
   
 8. hyvin selitetty Vierailija

  Hyvin selitetty, meikäläinenkin ymmärtää.
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Pakkoavioliitoista islam sanoo:

  Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
  (Muslim, Kirja 9, Hadith 3303, autenttinen)


  Ibn Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
  (Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, autenttinen)
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  (Tämän laitan osittain ruotsin kielisenä, ei ole aikaa juuri nyt yrittää alkaa suomentamaan kaikkea)

  Saako naisia lyödä?


  Profeetta ei koskaan lyönyt naisia

  Koraani sanoor:

  ''Och till Hans under hör detta att Han har skapat hustrur åt er av er egen art, så att ni kan finna ro hos dem, och Han har låtit kärlek och ömhet uppstå mellan er.'' (Koranen 30:21)

  Muutama hadith joissa kerrotaan miten Profeetta toimi.

  Från Fath al-Bari volym 9 sidan 249;
  'Aisha, profetens fru:
  Profeten slog aldrig någon av sina fruar eller tjänare; han slog aldrig någon med sin hand bara i de fall då han kämpade för Allahs skull.''


  Hadith selvittää että Profeetta ei koskaan nostanut kättään lyödäkseen vaimojaan tai palvelijoita.

  Abu Dawud, Nasa'i, Ibn Majah, Ahmad bin Hanbal, Ibn Hibban och Hakim; där profeten sagt:
  ''Slå aldrig Allahs tjänarinnor.''


  Sunan Abu Dawud, bok 11, Äktenskap (Kitab Al-Nikah), nummer 2139
  Återberättat av Mu'awiyah al-Qushayri;
  ''Jag gick till Allahs Budbärare (fred vare med honom) och frågade honom: 'Vad säger du (beordrar) du om våra fruar?' Han svarade; ''Ge dem mat som ni äter själva, ge dem kläder som ni bär själva, och slå dem inte, och skymfa dem inte.''


  Sahih Muslim: Bok 30, nummer 5756
  'Aisha berättade att Allahs Budbärare (fred vare med honom) aldrig slog någon med sin hand, varken en kvinna eller en tjänare, utan endast i de fall när han kämpade för Allahs skull och han hämnades aldrig såvida det inte handlade om de ting som gjorts okränkbara av Allah och som sedan gjorts kränkbara av människor; då hämnades han för Allah, den Upphöjde och Ärade skull.


  Chapter : The hatred of Allah's Apostle (may peace be upon him) against sin and the adopting of a course of action which is easier to adopt from amongst the permissible acts).
  'Aisha reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) never beat anyone with his hand, neither a woman nor a servant, but only, in the case when he had been fighting in the cause of Allah and he never took revenge for anything unless the things made inviolable by Allah were made violable; he then took revenge for Allah, the Exalted and Glorious.


  Något som även brukar påstås i samband med 'tillåtelsen att slå sin fru' - vilket vid det här laget borde vara klarlagt att så inte är fallet och inte tillåtet - så brukar det även nämnas att det är tillåtet med förtryck.

  Hadith från Sahih Muslim;
  Bok 32, nummer 6247

  Abu Dharr berättade att Allahs Budbärare (fred vare med honom) sade att han meddelade från sin Herre, den Upphöjde och Ärade: Sannerligen har Jag gjort förtryck olagligt för Mina tjänare också, så utöva inte förtryck.
   
 11. hiukan faktaa Vierailija

  Ihanko totta, pitääkö tuokin kirjasta lukea ettei naista saa lyödä? Vai meinaatko että mies, joka ei lyö naista, on jollain tavalla poikkeus hyvyydessään? Jos kriittinen oma ajattelu toimisi, niin silloin voisi jo ihan omasta päästään keksiä ettei naista lyödä.
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Monet miehet lyö naisiaan, nyrkit iskee. ja monet miehet murhaa naisensa.
  Sekä länsimaiset miehet ja muslimi miehet, siis eräät heistä.

  Kristinuskosta en tiedä, kieltääkö Raamattu naisten hakkaamisen.

  Tuo mitä aikaisemmin kirjoitin: Saako naisia lyödä? Osoitin sillä, että muslimitaustaisten miesten naisten lyönti, ei tule uskonnosta Islam, kuten niin monet länsimaalaiset yrittää väittää. Se naisten pahoinpitely tulee miesten omista aivoista eikä uskonnosta Islam.
   
 13. hiukan faktaa Vierailija

  Onko kukaan oikeesti niin hullu että jostain kirjasta lukee mitä saa tehdä ja mitä ei? Eikös jokainen terve aikuinen ainakin jossain määrin ajattele omilla aivoillaan?
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Monet länsimaalaiset Islamin ja muslimien vastsustajat väittää, että Koraani antaa luvan miehille hakata vaimojaan, pahoinpidellä vaimojaan. Tuollaisen väittämän takia on hyvä ottaa esille miten Profeetta kohteli vaimojaan, hän ei koskaan lyönyt vaimojaan. Myös eräät muslimitaustaiset miehet ja tai fanaattiset muslimimiehet, hakkaavat vaimojaan ja pahoinpitelevät vaimojaan aika pahasti.
  Muslimeille joitka kuvittelee saavansa luvan pahoinpidellä naisiaan, sanon aina vastaan jos tilaisuuden saan. Samoin sanon länsimaalaisille Islamin ja muslimien vastustajille vastaan aina jos tilaisuuden saan ja yritän todistaa sanani Koraanin ja tai hadithin avulla.
  Tapani ei ole lukea ja tai kuulla olemattomia väitteitä muslimeista ja Islamista ja olla hiljaa, vaikka osaan etsiä vastauksen siihen. Jos on hiljaa, niin se on sama asia kuin, että olisi saamaa mieltä niitten vastustajien kanssa kaikesta mitä tulee Islamiin ja muslimeihin.
  Minä en ole hiljaa :)
   
 15. vierailija Vierailija

  Naisten lyömisestä suomeksi:

  'Aisha kertoi: Profeetta (rh) ei koskaan lyönyt ketään palvelijoistaan, vaimoistaan, eikä hänen kätensä koskaan lyönyt mitään.
  (Sunan ibn Majah, vol 3, kirja 9, hadith 1984, autenttinen)


  Mu'awiyah al-Qushayri kertoi: Menin Allahin lähettiläs (rh) luo ja kysyin häneltä: "Mitä sanot (määräät) vaimoistamme?" Hän vastasi: "Anna heille ruokaa, jota sinulla on itsellesi ja vaateta heidät sillä, millä vaatetat itsesi ja älä lyö heitä äläkä herjaa heitä."
  (Sunan Abi Dawud, 11, Hadith 2139, autenttinen)


  'Abdullah raportoi, että Profeetta (rh) sanoi:
  "Vastaa kutsuihin. Älä torju lahjoja. Älä lyö muslimeja."
  (Al-Adab Al-Mufrad, kirja 9, Hadith 157, autenttinen)
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Kiitos. Otankin talteen nuo, sillä minulla on aika vähän suomeksi Islamista.
   
 17. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Ihmisten tasa-arvoisuus

  Profeten Mohammes (må Guds frid och välsignelser vara över honom) sa:

  Människor! Sannerligen är er Gud en och er [stam]fader är en. Sannerligen finns ingen dygd i en arab över en icke-arab. Och på samma sätt finns ingen dygd i en ljushyad över en mörkhyad, eller i en mörkhyad över en ljushyad. Endast genom dygdighet [blir man bättre än andra människor]. Har jag inte förmedlat budskapet till er?
  - nedtecknad av Ahmad
   
 18. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  4:34

  Ensin ruotsin kielellä ja sitten englanniksi. Kopioin, sillä tätä ei ole helppo noin vain alkaa selittää omilla sanoillaan.
  4:34 puhuttaa monia, etenkin länsimaalaisia ja monet sanoo, että Koraani sallii miehille luvan hakata vaimojaan..
  Noo, tässä tulee selitys tuolle jakeelle.

  Skulle konflikter i äktenskapet uppkomma, uppmuntrar Koranen makar att lösa dem enskilt i en anda av ärlighet och redbarhet. Under inga omständigheter uppmanar, tillåter eller tolererar Koranen våld i familjen eller fysisk misshandel. Islam anklagas ofta för att tillåta kvinnomisshandel. Orsaken till detta är en misstolkning av ett ord i Koranen, vers 4:34,
  som kan översättas med ”tillrättavisa dem handgripligen”[16]. Många tror då felaktigt att det är fritt fram för mannen att slå sin fru obegränsat. Det finns en nutida alternativ tolkning av versen som bygger på att det arabiska ord som översatts med att ”tillrättavisa dem handgripligen” har 17 olika betydelser i Koranen.
  En betydelse är att ”lämna” eller ”dra sig undan”. Tolkningen av versen(4:34) blir då att mannen lämnar hemmet en kortare tid för att visa allvaret i situationen och ge hustrun tid att fundera.
  Denna tolkning har också stöd i profeten Muhammads liv och biografi. Det finns beskrivet att han en gång lämnade sina fruar i en månad på grund av en allvarlig konflikt med dem. Andra muslimer hade fått en högre levnadsstandard och profeten Muhammads fruar ville då också få det bättre precis som alla andra. De insisterade på att få igenom sina krav. Profeten hade som princip under hela sitt liv att han och hans familj inte skulle ha högre levnadsstandard än den fattigaste av muslimerna. Han vägrade att ta av det gemensamma för egen del, och efter att ha lämnat fruarna i en månad, gav han dem valet att stanna kvar och acceptera det han kunde erbjuda eller att få skilsmässa med ekonomisk kompensation. Alla fruarna valde att stanna kvar[17].
  Denna nutida tolkning handlar, liksom den gängse tolkningen, om så allvarliga problem i äktenskapet att de kan leda till skilsmässa – inte små vardagsbekymmer. Denna tolkning innebär att mannen lämnar hemmet en begränsad tid. Profeten Muhammad, som är den förebild som muslimer ska följa, slog aldrig någon av sina fruar och uppmuntrade aldrig någon att slå sin fru.
  Tvärtom sa han:
  ”Det är inte de bästa av er som slår sin fru”[18].
  Han sa också:
  ”Den bäste av er är den som behandlar sin fru bäst.”[19]
  Om konflikter inte kan lösas rättvist mellan mannen och hustrun, föreskriver Koranen medling mellan parterna med hjälp av en skiljeman från hans familj/sida och en från hennes familj/sida (se K 4:35). På det här sättet visar Koranen ett insiktsfullt tillvägagångssätt för mannen och hustrun att lösa en bestående konflikt i sitt äktenskap.

  - http://www.islaminfo.se/about-islam/vad-man-boer-veta/142-kvinnan-i-islam.html


  A Famous Multi-Meaning Word

  The problem comes from the word "Idribuhunne" which we used to translate as "beat them". The root of this word is "DaRaBa". If you look at any Arabic dictionary you will find a long list of meanings ascribed to this word. That list is one of the longest lists in all the Arabic dictionary. It can be said that "DaRaBa" is the number-one multi-meaning word in Arabic. It has so many different meanings, we can find numerous different meanings ascribed to it in the Quran.

  • To travel, to get out: 3:156; 4:101; 38:44; 73:20; 2:273
  • To strike: 2:60,73; 7:160; 8:12; 20:77; 24:31; 26:63; 37:93; 47:4
  • To beat: 8:50; 47:27
  • To set up: 43:58; 57:13
  • To give (examples): 14:24,45; 16:75,76,112; 18:32,45; 24:35; 30:28,58; 36:78; 39:27,29; 43:17; 59:21; 66:10,11
  • To take away, to ignore: 43:5
  • To condemn: 2:61
  • To seal, to draw over: 18:11
  • To cover: 24:31
  • To explain: 13:17
  - http://www.quran-islam.org/articles/beating_women_(P1179).html

  - http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:325001/FULLTEXT01.pdf

  - http://islaam.se/samhallet/att-sla-sin-fru/
   
 19. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 030
  Saadut tykkäykset:
  257
  Voiko uskonnosta Islam erota?

  Laitan tänne vastauksia eräisiin kysymyksiin joita usein tulee esille muualla netissä :) sillä katson sen täysin aiheettomaksi nykyään alkaa sen enemmän keskustelemaan ihmisten kanssa joilla on vihamielisiä ennakkoluuloja uskonnosta Islam ja muslimeista yleensäkin.

  Totta kai voi erota, uskominenhan on omantunnon asia. Koraani kuitenkin tuomitsee Islamista eroamisen. Mutta millä tavalla?
  Monet väittää, että Islamista erotessa saa kuolemanarangaistuksen. Jossain päin maailmaa ehkä tapahtuu noin, mutta silloin on sen maan lait laadittu niin.

  Koraanissa ei lue, että Islamista erotessa on se ihminen tapettava. Jumala rankaisee sitä ihmistä viimeisenä päivänä.

  Hudud-lait rikoksista on vain harvassa muslimimaassa käytössä, joten jos muslimi sanoutuu irti Islamsta, on hän hudud-lain alainen vain jos asuu niissä valtioissa missä on hudud-lait käytössä, siis sharialait eräistä rikoksista.
  Kaikissa muissa valtioissa maailmassa, ei Islamista eroava muslimi saa mitään rangaistusta.

  Sanalla muslimi tarkoitetaan maailmassa yleisesti kaikki ihmisiä jotka on syntyneet muslimiperheeseen, muslimitaustaiseen perheeseen. Ja näin ollen ei läheskään kaikki muslimit ole uskovaisia, sen takia juovat viinaa samalla tavalla kuten monet länsimaalaiset tapakristityt, jotka kuuluu kirkkoon mutta eivät ole varsinaisesti uskovaisia kristittyjä.
  Länsissa, esim. täällä Ruotsissa, on muslimeista suurin osa sellaisia jotka ei kuulu mihinkään uskonnolliseen seurakuntaan, mutta silti monet naiset pitää hijab, se on heille vain tapa. Uskovainen musliminainen pitää hijabia uskonsa takia.
  Jos tapamusliminainen heittää hijabinsa pois, ei siitä hänelle mitään seuraa täällä, sillä ei hän voi anoa eroa Islamista kun ei kuulu mihinkään seurakuntaan.
  Sen sijaan tosi uskovainen muslimi erotessaan joutuu ilmoittamaan siitä seurakuntaansa ja se ehkä aristuttaa, se on ymmärrettävää.
  Mitään kuoleman tuomiota ei länsimaissa langeteta Islamista eronneille. Kuolemantuomion langettaa islamilainen tuomioistuin Islamilaisessa valtiossa vain ja ainoastaan he voi päättää kuolemanrangaistuksesta siinä maassa.
  Ruotsissa ei ole mitään islamilaisia tuomioistuimia, jolloin täällä ei langeteta mitää tuomioita.

  Yksityisillä ihmisillä ei ole lain nojalla mitään oikeutta tuomita millään tavalla Islamista eronneita, ei muslimimaissa, eikä länsimaissa.

  Se jo muut ihmiset kiukustuu jos joku jättää Islamin, on niitten imhisten asia, asia jossa he toimii siis itsevaltaisestu, eivätkä noudata Koraanin ohjeita
   
 20. Yusraa Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.12.2017
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän haluan lisätä vielä, etten ole (Suomessa) törmännyt kiukustumiseen siitä, että joku jättää islamin. Sitä ei pidetä oikeana, eikä hyvänä ratkaisuna, mutta sitä pidetään ihmisen omana valintana. Jos nyt tällaisen henkilön tapaisin, ehkä kysyisin "haluatko puhua kanssasi asiasta?" mutten väkisin tyrkyttäisi mielipiteitäni, enkä tyrkytä apuani sellaiselle, joka ei sitä halua.

  Vanhassa opinahjossani oli shiia-enemmistöisestä muslimimaasta tuleva maahanmuuttajatar, joka kääntyi islamin kanssa jossain määrin samantyyppisiä käsityksiä omaavaan uskoon. En ehtinyt hänen kanssa keskustella asiasta sen enempää, mutta tuskin hän olisi - kerrottuaan minulle aiemmin olevansa muslimi - niin innokkaasti tarjoillut niitä Vartiotorneja, jos hänen olisi ollut realistista olettaa, että kävisin hänen kimppuunsa sen takia.

  Kaksi muuta ihmistä olen tässä elämän varrella kohdannut, jotka ilmoittivat reippaasti olevansa muslimeita ja harjoittivat islamia (suht lyhyen aikaa), mutta eivät enää tee niin. Toinen ei ole erityisen halukas puhumaan asiasta kaikelle kansalle, toinen on ihan avoimesti puhunut selvästi pelkäämättä, että siitä kukaan sen dramaattisemmin provosoituisi tai toisi esiin provosoitumistaan.
  Muslimit eivät ole mitenkään häipyneet näiden ihmisten ympäriltä, eivät koe tarvetta väkisin vältellä heitä.

  Muslimiystäväni tuntee myös yhden ex-muslimin. Ihan sovussa he ovat vaihtaneet päivän kuulumisiaan ja muuta, kun ovat tavanneet.

  Huomioonottaen eri seikkoja näiden ihmisten kohdalla, me muslimit emme edes lähde tekemään johtopäätöksiä heidän lopullisesta asuinsijastaan (ts. päätyvätkö Paratiisiin vai Helvettiin). Yleensä lähtökohta on se, että islamista tietoinen ihminen, joka kuolee ei-muslimina, ei Paratiisiin pääse, mutta se ei ole aivan niin suoraviivaista - tietysti sen lisäksi, että koko ikänsä muuta vakaumusta tunnustanut saattaa viime hetkillään tunnustaa islamin sydämessään. (Ja kuten me muslimit aina sanomme, huolemme on oma Paratiisiin pääsyymme, ei muiden.)
   
 21. vierailija Vierailija

  Mikä vitun "uskonnosta Islam", opettele kirjoittamaan suomea...

  Tanskassa ollaan kieltämässä kasvot peittävän hunnun käyttö, mikä on mielestäni terve suunta. Pohjoismaissa naaman näyttäminen toisille kuuluu peruskäytöstapoihin ja sivistykseen; meidän kulttuurimme ei sovi naamioiden takana piilottelu. Suomeenkin tulisi saada naamiointikiellon ulottaminen kasvot peittäviin huntuihin. Kodin seinien sisällä sitten kukin naamioitukuun miten huvittaa.

  Muilla tavoin sitten toivotan myös muslimit tervetulleeksi tähän maahan, kunhan maan sääntöjä ja lakeja noudatetaan.
   
 22. tasa-arvoinen asu Vierailija

  Kasvotkin peittävä muslimikaapu on maailman demokraattisin asuste. Kauniit ja rumat, vanhat ja nuoret, kaikki näyttävät samannäköisiltä, mustilta möykyiltä. Ei välii miltä naama tai kroppa näyttää kaavun takana.
   
 23. vierailija Vierailija

  Muslimin niin kuin kristitynkin paratiisi ja helvetti on heidän korvien välissä.
  missään muualla sitä ei ole. Taivasuskonnot ovat suuren luokan petkuttamista.
   
 24. kääntyneet Vierailija

  Uutiset | Kotimaan uutiset
  Uutuuskirja: Kristityiksi kääntyneitä ex-muslimeja painostetaan ja uhkaillaan Suomessa21.11.2017 klo 2:54
  ”Kääntyneet” avaa kristityiksi kääntyneiden ex-muslimeiden kohtaamia ongelmia Suomessa.

  • Toimittaja Mari Turunen on haastatellut kymmeniä kristinuskoon kääntyneitä henkilöitä Kääntyneet-kirjaan (Uusi Tie 2017).
  • Islamin hylänneet henkilöt kertovat, kuinka heitä painostetaan ja uhkaillaan kristinuskoon kääntymisen vuoksi.
  • Kirja julkistetaan tiistaina 21.11.
  [​IMG]
  [​IMG]
  Muslimit eivät katso hyvällä kristinuskoon kääntyneitä ex-muslimeja. JENNI GÄSTGIVAR
  Tämän kirjan haastatteluaineisto paljastaa, että kristityksi kääntyminen voi olla hengenvaarallista. Tappouhkauksia saivat niin kääntyneet Suomessa kuin heidän läheisensä kotimaassa.

  Näin toimittaja Mari Turunen kirjoittaa uutuuskirjassaan Kääntyneet.

  Monet kristinuskoon kääntyneet ex-muslimit vaikenevat kohtaamistaan ongelmista. Turunen arvioi kirjassaan, että tälle on lukuisia vakavia syitä.

  Hänen mukaansa kääntyneet kohtaavat henkistä häirintää, kiusaamista ja haukkumista, joka voi olla niin rajua, että se järkyttää mielenterveyttä. Lisäksi usein mukana on pelottelua ja uhkailua, joka kohdistuu henkilöön itseensä tai hänen läheisiinsä. On myös raakaa väkivaltaa.

  Kova linja
  Kääntyneiden lisäksi Turunen on haastatellut kirjaansa varten Suomessa monesti muslimien puolestapuhujana tunnettua imaami Anas Hajjaria.

  Turunen kirjoittaa, että antamassaan vastauksessa Hajjar toteaa, että islamin jättäneen kohtelu kuuluu muslimiyhteisön johtajan päätäntävaltaan. Lisäksi ex-muslimin avioliitto raukeaa heti, eikä hän peri sukulaisiaan.

  Hajjar tuleekin vastauksessaan paljastaneeksi, että Suomessa toimii jo yhteisön sisäinen laki, kun muslimiyhteisö ratkaisee islamin hylänneen kohtalon. Vähintään hän menettää aviopuolisonsa ja perimysoikeutensa.

  Turunen tulee johtopäätökseen, jonka mukaan juuri tällaisesta ajatusmaailmasta nousee monen vastaajan kokemus siitä, että he ovat kuin lainsuojattomia. Vaikka kääntyneen henkeä ei uhattaisi, monia kohdellaan muutoin julmasti.

  Turunen muistuttaa, että se, mikä on ollut tavanomaista lähtömaassa, voi kuitenkin täyttää Suomessa rikoksen tunnusmerkit. Turunen kirjoittaa, että haastatteluaineistossa ilmi tulleissa painostustapauksissa rikottiin useampaa Suomen perustuslain pykälää. Ennen muuta törmäyskurssille joutuivat uskonnon- ja omantunnonvapaus sekä sanan- ja ilmaisunvapaus.

  Rankaiseminen
  Ihmisoikeusliiton vuonna 2016 tekemän selvityksen tulokset tulevat hyvin lähelle ex-muslimien haastatteluissa esiin nousseita tuloksia. Selvityksen mukaan kunniaväkivallassa on tietty kaava ja samankaltaiset painostuksen keinot, oli sitten kyse naisen ”siveellisyyden palauttamisesta” tai islamin hylänneen sukulaisen rankaisemisesta. Taustalla vaikuttava motiivi, yhteisön tuki ja keinot näyttäytyvät hyvin samankaltaisina.

  Pitkään maahanmuuttajien kanssa työtä tehnyt pappi Timo Keskitalo on huomannut, että rikosilmoitus jää tekemättä koska moni kokee, että viranomaisten pelotevaikutus on vähäinen. Ennen kaikkea kunniaväkivaltaa ei tunnisteta.

  - Yhä edelleen poliisissa esiintyy ajatusta, että ”mamut nahistelee, selvittäköön keskenään”. Ei ymmärretä asian vakavuusastetta, sitä, että fyysisen väkivallan uhka on mukana hyvin nopeasti, Keskitalo kertoo kirjassa.

  Hänen mukaansa kyseessä on toistuva malli, mutta sitä ei vielä oikein tunnisteta.

  NINA JÄRVENKYLÄ
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti