Hae Anna.fi-sivustolta

Väestö vähenee Suomessa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 17.11.2018.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 248
  Saadut tykkäykset:
  304
  Suomeen on povattu jyrkkä alamäki väestön laskussa. Suomessa tehdään lapsia aivan liian vähän.

  Työssä käyvien lukumäärä vähenee vuosivuodelta.
  Miten vaikuttaa talouteen?
  Nostetaanko sitten eläke-ikää niin että kansa joutuu käymään töissä jopa 75 vuotiaaksi???

  Sillä jos työssä käyvien lukumäätä vähenee, tulee silloin vähenemään paljon muutakin Suomessa.

  Tehkää Suomessa päinvastoin mitä Kiinasa, laittakaa laki joka määrää että perheissä täytyy olla vähintää neljä viisi lasta :) (en ole tosissani nyt)

  Tai tehkää lasten teko niin taloudelliseksi että kansa mielellään lapsia alkaisivat tehdä :)

  Hämmästys leviää – Tämä kuva Suomen työikäisistä vetää sanattomaksi
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/26...a-kuva-suomen-tyoikaisista-vetaa-sanattomaksi

  Kannattaisi siis ehkä Suomen yrittää saada suomeen taloudellisia maahanmuuttajia, sellaisia joilla on ammatti ja hyvä koulutus ja siihen päälle tietenkin normaali pakolaisten vastaanotto kuten tähänkin asti.
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/26...usi-linja-maahanmuuttoon-jonka-saannot-voivat
   
  Last edited: 17.11.2018
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomi tuskin voi olla poikkeus muista EU:n jäsenmaista, sillä pyrkimys on koko ajan länsimaistua monin eri tavoin. Sitä paitsi kouluja käyneet ulkomaalaiset saavat työtä myös siellä, missä he ovat normaali osa monikulttuurisuutta. Tai pysyvät kotimaassaan, missä eivät ole ihmetyksen kohde, kuten Suomessa.

  Kaikkein paras kehitys on sellainen, että otetaan vähin erin tulokkaita, jotka haluavat kunnioittaa Suomen eduskunnan säätämiä lakeja, eivätkä vetoa erioikeuksiin uskontonsa perusteella. Jos joku haluaa pelkästään rituaaliteurastettua lihaa, hän saa syödä sitä, mutta omin kustannuksin, koska muussa tapauksessa kilpailu vääristyy.

  Pelottelu väen vähenemisestä on joutavaa luettavaa, sillä maailmassa on paljon harvaan asuttuja valtioita, jotka pärjäävät taloudellisesti hyvin. Kaikkein enimmin työn ihanuutta korostavat sellaiset, jotka eivät itse nosta nenäänsä kirjasta koskaan, eikä ole tarvekaan, koska saavat hyvää palkkaa istuessaan. Normaalia elämää ylläpitävät sen sijaan tekevät jotain lähes jokaisena päivänä, eivätkä mesoa haukkuen toisia laiskoiksi.

  Eriarvoisuutta kannattavien mielipiteet maahanmuuton tarpeellisuudesta johtuu siitä, että pyrkimys on saada tietyt työt mahdollisimman edullisesti tehdyiksi. Kahmuavat vain itselleen varallisuutta, jota käytetään sillä tavoin, että koko ajan elintasoerot kasvavat. Jo nyt vain rikkailla on varaa kouluttaa lapsensa, kun opinahjojen maksut nousevat yli äyräiden.
   
  Last edited: 18.11.2018
 3. vierailija Vierailija

   
 4. Huolestunut Vierailija

  Maailma on muuttunut. Sotien jälkeen lapsia syntyi ennätysmäärä mutta oliko sekään hyvä asia, koska nyt vanhuksia on liikaa. Silloin oli suuria perheitä, vähän rahaa ja vaatteetkin useimmiten toisten vanhoja. En tarkoita että tänä päivänä tilanne tulisi olla sama mutta ehkä sukupolvi joka hankkii lapsia haluaa kaikkea liian paljon. Ammatin, taloudellista turvallisuutta ja helppoa lapsiarkea. Elämässä ei vain voi saada kaikkea, täytyy tehdä valintoja.
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 248
  Saadut tykkäykset:
  304
  Mutta jos tuo työssä käyvien kurva Suomessa alenee noin kun on povattu, niin se ei tiedä hyvää Suomelle. Mutta tietenkin siinä on se hyvä puoli että monet meistä ei ole sitä seuraamassa tulevaisuudessa. Seuraavat sukupolvet joutuu ottamaan vastuun ja tekemään jotain jotta Suomi ei muuttuisi joskus harvasti asutuksi ja taloudellisesti huonoksi.
   
 6. vierailija Vierailija

   
 7. vierailija Vierailija

   
 8. Huolestunut Vierailija

  Mikähän tässä on väärinpäin. Ennen oli pakko alkaa työnteko jo teini-iässä ja silloin oli työtä mutta ei se palkka ollut kovin suuri. Nykyään koulutukset ovat niin pitkiä että monet ovat lähempänä 25 vuotta tai 30 vuotta ennen kuin valmistuvat mihinkään ammattiin ja kaikkiin ammattiin täytyy olla joku tutkinto suoritettu. Jos saa työpaikan ja tekee sen 40 vuotta työtä, piti siitä tai ei, niin sitten saa tällaisen alle köyhyysrajan eläketulot joilla sitten kituuttaa nämä loput elinvuodet. Mutta ennen kaikkea pitäisi olla niitä työpaikkoja ja nimenomaan nuorille. Jos minä kelpaisin vielä työelämään niin voisin kyllä jotain osa-aikatyötä tehdä mutta en haluaisi viedä keneltäkään nuorelta työpaikkaa.
   
 9. vierailija Vierailija

  Väestön pitää kasvaa koko Euroopassa, tästä on puhuttu monia vuosia Eu:n piirissä.

  Itse en ole huolissani syntyvyyden vähenemisestä. Tekee vain hyvää tälle planeetalle.
   
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Todella järkevä kannanotto, jota on helppo tukea. Vanhukset kuolevat jo nyt hoidotta, kun hoivakotien kilpailutuksen vuoksi ikäihmisiä hoidetaan kehnosti. Eliitti on Ruotsissa jo perustanut omat hoivakotinsa, koska haluaa saada säällisen kohtelun.
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 248
  Saadut tykkäykset:
  304
  Entäs Suomessa. Perustakaa tekin eliitillenne omat vanhustenkodit :) ja antakaa muitten kuolla huonoihin oloihin :( Kun nyt taas tämäkin alkaa amennä Ruotsin olihin taas.
   
 12. vierailija Vierailija

   
 13. Huolestunut Vierailija

  Vanhuksille hoitokoteja Suomessa. Voisikohan siitä tehdä aloitteen eduskunnan käsiteltäväksi. Huonompiakin aloitteita siellä on ollut vaikka en usko että se mitään auttaisi. Jos ei hoitokoteja niin toivoisi lääkäreiltä asiallista suhtautumista ja hoitoa myös vanhemmalle ihmiselle. Nyt vastaanotolla saa olla n 5 minuuttia ja se maksaa parikymppiä ja vielä kontrollikäynti ei edes 5 minuuttia ja taas parikymppiä maksettavaa. Eikä mitään apua. Jos ei tarvitse 10 vuoteen lääkärin apua vaivoihinsa niin ei niitä sitten enää saakaan. Taitaa meillä vanhoilla olla liian kiltti käytös eikä osata vaatia hoitoa.
   
 14. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomessa on jo nyt hoivakoteja, joten niitä on turha haikailla. Ruotsissa eliitti rakentaa hulppeita asuntoja vanhuksille, joilla on varaa maksaa ylläpidosta niin paljon, ettei rahvas kykene irrottamaan moisia summia. Toivottavasti saavat edes hyvän hoidon sen jälkeen, kun pulittavat isot summat hoivasta.
   
 15. vierailija Vierailija

  Moni on nykyään muuttanut työ/opiskelun perässä kaupunkiin ja sinkkuja on enemmän kuin koskaan. En väitä, että jos pysyisivät maaseudulla, niin automaattisesti tulisi enemmän syntyvyyttä. Mutta kaupunkielämää viettäessä tulee helposti sinkoiltua toisesta suhteesta toiseen ja silloin lasten hankinta jää. Lisäksi moni voi tietoisesti valita sen tien, että ei hanki lapsia.

  Kyllä ihmiset rakkautta kaipaavat ja parisuhteitakin. Mielestäni kyseessä on myös jonkin asteinen kohtaanto-ongelma; Vaatimukset kumppania ja parisuhdetta kohtaan ovat kasvaneet, ja tämä johtaa nopeisiin liikkeisiin ja kumppani vaihtuu usein. Lisäksi moni jää tahtomattaan ilman kumppania.

  Onneksi näin nettideittailun aikakaudella ainakin teoriassa pitäisi olla helppoa löytää kumppani. Valitettavasti usein ihmiset tekevät sen virheen, että halevat kumppania vain sieltä kotikunnasta ja lopulta samat tyypit pyörivät treffipalstoilla, mitä paikallisissa baareissakin.

  Fiksumpaa olisi laajentaa hakua muuallekin Suomeen ja myös ulkomaille. Mm. Aasian ja Keski-Euroopan suurissa kaupungeissa asuu paljon sinkkuja, joilla samat ongelmat kuin Suomalaisilla sinkuilla. Tuplaat tai jopa triplaat mahdollisuutesi, kun liityt aidosti kansainväliselle deittisivustolle ja laajennat hakuasi esim Eurooppaan. http://www.foreigndatingforum.com sivustoa käyttämällä pääsee katsomaan käytännössä koko maailman, mutta ymmärrettävää on, että suomalaisen on helpompi treffailla vaikka saksalaista, mitä kiinalaista. Eikä ollenkaan huono idea yhdistää treffit ja kaupunkiloma Euroopassa :)
   
 16. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kyllä kai kaupungeissa tehdään enemmän lapsia nykyään kuin maaseudulla, koska kirkonkylänkin tasoiset taajamat autioituvat koko ajan. Jos aviopuoliso on täysin erilaisesta kulttuurista, syntyy ongelmia vääjäämättä, vaikka toki niitä on riittävästi siinäkin tapauksessa, että moraaliset arvot ovat suurinpiirtein samanlaiset.
   
 17. vierailija Vierailija

  Ruotsi on huono esimerkki lähes tulkoon kaikessa, joten meille riittää se, että tehdään asiat toisin kuin ruotsissa.
   
 18. Huolestunut Vierailija

  Rakkautta kaipaa varmasti sinkutkin. Mutta vaatimukset kumppanin suhteen ovat kasvaneet. Täytyy olla yhteisiä asioita mitkä liittää henkilöt yhteen, esim. harrastukset, ammatit ja koulutus. Herättää varmasti vastustusta kun hallitus alkaa esittää lähes vaatimuksia lastentekoon. Siinä puututaan kyllä henkilön omaan päätäntävaltaan. Eihän Suomi kuitenkaan ole Kiina, ainakaan vielä.
   
 19. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Lasten määrä vähenee senkin vuoksi, että jo nyt ikäihmisiä on maaseudulla enemmistö. Osa nuorista on hilautunut velkavankeuteen ottamalla lainaa korkeakorkoisesti, eivätkä kykene nousemaan enää helpolla taloudelllisesti itsenäisiksi. Myös abortti on helppo tehdä, mikä onkin oikein, koska vain toivotut lapset voivat saada säällisen kohtelun vanhemmiltaan. Määrällisesti ihmisiä on jo riittämiin, mutta syntyvät köyhiin oloihin, eivätkä vauraisiin valtioihin.

  Yksi syy toivottomuuteen lienee se, että mediassa annetaan palstatilaa aina vaan enemmän maailmanlopun ennustajille, joita kutsutaan nykyään kaiketi tutkijoiksi. Milloin vesimassat hukuttavat kansat tai ilmasto lämpiää tai kaasuvarannot purkautuvat ilmakehään tai jokin taivaankappale jysähtää ilmakehään tai alkaa ydinsota tai otsonikerros ohenee tai ulkomainen armeija hyökkää kimppuun tai sapuska loppuu multaisan maakerroksen vähentyessä, joten uhkia on riittämiin. Miksi siis tehdä lapsia?
   
 20. vierailija Vierailija

  Ei nuoret aikuiset halua tehdä lapsia koska heidän mukava elämänsä kärsii. Lapsi sitoo liikaa, kroppa kärsii, ei voi mennä eikä tulla niinkuin ennen, kamalasti vaivaa ja vastuuta. On paljon mukavampi kun voi itsenäisesti totuttaa unelmia, matkustella, nukkua hyvin, juhlia, käydä salilla, ostella itselleen mukavia juttuja eikä kukaan ole häiritsemässä tai kitisemässä.
   
 21. Huolestunut Vierailija

   
 22. Huolestunut Vierailija

  Ihmisiä halutaan pitää pelon vallassa kertomalla vain pelottavia ja huonoja uutisia. Uusin uutinen taitaa olla se että on taas löydetty ulkoavaruudesta elämää ja nähdään ufojen lentelevän taivaalla. Löytyisiköhän sieltä ratkaisu Suomen syntyvyyden vähenemiseen. Vai kävisiköhän niin että nyt vallassa olevat joutuisivat itse vallan alle. Jos vaikka nämä ulkoavaruuden olijat ovatkin paljon viisaampia kuin ihmiset.
   
 23. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ehkä ovat syväjäädytettyinä nuo ulkoavaruuden yksilöt, mutta totta on kyllä tuo maailmanlopun arvailu, eivätkä sitä ennusta niinkään tavalliset tallaajat, vaan sivistynyt eliitti.
   
 24. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 248
  Saadut tykkäykset:
  304
  Jos vieraita tulisi ulkoavaruudesta niin ne varmasti pitäisi meitä hyvin alhaisesti kehittyneinä ja sitähän todellakin olemme verratuna silloin heihin. Ja silloin pelko astuu ihmisessä esille ja totuus että emme olekkaan niin kehittyneitä kuin ehkä luulemme olevamme.
   
 25. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 248
  Saadut tykkäykset:
  304
  Millä tavalla Suomen eliitti ennustaa maailmanloppua?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti