Hae Anna.fi-sivustolta

Väestö vähenee Suomessa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 17.11.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 839
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmastonmuutos lienee kaikkein väkevin iskusana, mikä merkitsee fossiilisten polttoaineiden hinnannousua. Totta kai eliitillä on varaa sähköautoihin, mutta monet iäkkäät voisivat ihan hyvin ajaa lyhyehköt ajomatkansa joko bensiiniä tai dieseliä käyttäen.

  Tähän otsikkoon kirjoitin jo tällä tavoin:

  Yksi syy toivottomuuteen lienee se, että mediassa annetaan palstatilaa aina vaan enemmän maailmanlopun ennustajille, joita kutsutaan nykyään kaiketi tutkijoiksi.

  Milloin vesimassat hukuttavat kansat tai ilmasto lämpiää tai kaasuvarannot purkautuvat ilmakehään tai jokin taivaankappale jysähtää ilmakehään tai alkaa ydinsota tai otsonikerros ohenee tai ulkomainen armeija hyökkää kimppuun tai sapuska loppuu multaisan maakerroksen vähentyessä, joten uhkia on riittämiin. Miksi siis tehdä lapsia?

  Paha kyllä lukiessa tuon ihminen ikään kuin hengästyy sen vuoksi, ettei tauolle jää aikaa.
   
 2. Ylen teksti tv:n mukaan suomessa asuu jo yli 10000 silvottua tyttöä ja naista, noin 3500 pelätään vielä joutuvan silvotuksi. THL:n tänään julkaisema kartoitus kertoo.
  Suomessa ei tiettävästi silpomista tapahdu vaan tytöt lähetetään ulkomaille silvotttavaksi.
  Ei kai sellaista uskontoa voi olla enää nykyaikana missään päin maailmaa joka tälläistä toimenpidettä sallii tehtävän.
   
 3. vierailija Vierailija

  Millähän nuokin ihmishirviöt saataisiin ruotuun?? Tuollaisilta tulisi lapset ottaa pois, tuohan on pahinta pahoinpitelyä, joka vaurioittaa lapset loppuelämäkseen.
   
 4. vierailija Vierailija

   
 5. vierailija Vierailija

  Väestön vähenemisongelmasta on varmaan puhuttu jo 40 vuotta, mutta eipä tuo ole vieläkään mikään suuri ongelma.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 839
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähtitieteilijä Esko Valtaoja oli aivan oikeassa, kun tuumi, ettei tarvitse pelätä väen vähenemistä. Sotiakin käydään nykyisin vähin miehistöin, joten ihmisiä ei ole pakko olla senkään takia paljon. Pikemmin siten, että sitä harvempi kuolee siviilinä, mitä vähemmän väkeä on kamaralla.
   
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 002
  Saadut tykkäykset:
  292
  Vauvapula Suomessa
  Publicerad igår 12.16
  Tänä vuonna Suomessa kuolleisuus on ylittänyt syntyvyyden ja lapsia syntyy ennätyksellisen vähän. Syntyvyysluvut ovat olleet näin alhaalla viimeksi nälkävuotena 1868.

  Tutkijoiden mukaan yksi syy syntyvyyden laskuun saattaa olla mobiililaitteiden ylesityminen sänkykamareissa.

  – Meillä on tutkimusta, että yllättävän paljon puolisot käyttävät sängyssä mobiililaitteitaan ja kääntävät selkänsä kumppanilleen. Tämä vähentää kaikennäköistä kanssakäymistä, sanoo tutkijaprofessori Osmo Kontula.

  Nuorten näkökulma poikkeaa
  Nuorilta asiaa kysyttäessä esille tulee huoli maapallon tilasta.

  – Monet priorisoi uraa ja miettii ilmastoasioita. Lapsien hankkiminenhan ei ole ympäristöystävällinen teko, toteaa Jenni Toivanen

  – Ehkä voisi adoptoida, en ole varma että tänne maailmaan kannattaa enää suomalaisia lapsia tuottaa, ajattelee Lasse Seppänen.

  Poliitikoilla tenkkapoo
  Poliittiselle johdolle asia tuottaa päänvaivaa, sillä tilastokeskuksen laskelmien mukaan Suomen asukasluku laskee jo 17 vuoden kuluttua. Nyt siirtolaisuuteen vaurautuneesti suhtautuvassa Suomessa aletaan nähdä maahanmuutto mahdollisena ratkaisuna ongelmaan.

  – Jos ja kun haluamme säilyttää hyvän työllisyysasteen ja huoltosuhteen niin tarvitsemme tänne muualta tulevia työtekijöitä, sanoo Suomen pääminsteri Juha Sipilä.


  https://www.svt.se/nyheter/uutiset/vauvapula-suomessa
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 839
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, kuinka veikeä on suomen kieli, eikä Amanda edes havaitse sitä. Lue oma lainauksesi ja huomaa, mitä siinä lukee, sillä siinä kerrotaan, että siirtolaisuuteen suhtaudutaan vaurautuneesti. Tarkoittaa ilmeisesti sitä, että eliitti pohtii tuolla tavoin, koska on vauras.

  Nyt siirtolaisuuteen vaurautuneesti suhtautuvassa Suomessa aletaan nähdä maahanmuutto mahdollisena ratkaisuna ongelmaan.
   
 9. vierailija Vierailija

  Vaikuttaa vähän siltä, että Amanda yrittää vihjailla, että Suomeen tulisi ottaa suuret määrät lisääntymään halukkaita muslimeja. Monikohan suomalainen tykkää että tuo olisi oikea ratkaisu? Parempi ratkaisu olisi ehkä se, että otetaan sellaisia muunmaalaisia, joilla on samantapainen kulttuuri ja jotka työllistyvät nopeasti. Kaipa tuollaisiakin tulijoita olisi?
   
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 839
  Saadut tykkäykset:
  0
  Amanda haluaa päinvastoin saada aikaan mielipiteitä, joissa tuomitaan muslimit, vaikka kirjoittaa päinvastoin. Suomessa on uskonnonvapaus, mikä on arvo sinänsä ja hyödyllinen myös kristityille, mutta kysymys maahanmuuton ylimitoituksesta on eri asia. Eikä kannata luoda tuplakulttuuria, joka on ominaista Ruotsille.
   
 11. vierailija Vierailija

  Monet käyttää nettiä omiin tarkoituksiin, esim. kohottaamaan omaa arvoa kuvittelemalla toiset huonommiksi kuin itse. Jos vaikka haluaa kuvitella, että suomalaiset ovat rasisteja tai muslimivihamielisiä, niin kirjoittaa silleen provosoivia kommentteja, että voi tulkita vastaukset siten, että ne palvelevat omia tarpeita.

  Ja kun on kehuskellut omalla, korkeammalla moraalillaan ja jää ihan konkreettiseti kiinni mielipiteistä, jotka osoittavat päinvastaista, niin aikoo marttyyrinä poistua palstalta, "kun muut ovat niin rasisteja." Ja kun henkilölle huomautetaan siitä, minkä hän on omilla kommenteillaan näkyväksi tehnyt, niin silloin ollaan muslimivihanmielisiä kun häntä muslimina arvostellaan.
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 002
  Saadut tykkäykset:
  292
  Suomen, ruotsin ja saamen kieliset vähenee koko ajan Suomessa ja se johtunee kai siitä että lapsia syntyy aivan liian vähän ja myös sen takia kun jotkut muuttaa ulkomaille asuamaan, esim. tänne Ruotsiin.

  Väkiluku on kuitenkin pysynyt melkein samanlaisena sillä on tullut maahanmuuttajia.

  Mutta suomalaisuus vähenee koko ajan. Jos suomalaisten lukumäärä halutaan pitää samana, olisi tehtävä enemmän lapsia. Ja houkutella omaa väkeä pysymään Suomessa.

  "Äidinkielenään kotimaisia kieliä puhuvien määrän väheneminen kiihtyi

  Tilastokeskuksen väestörakennetilaston mukaan Suomen virallinen väkiluku oli vuoden 2017 lopussa 5 513 130. Väkiluku kasvoi vuoden 2017 aikana 9 833 henkilöllä. Väkiluvun kasvu oli pienin vuoden 2000 jälkeen. Suomea, ruotsia tai saamea äidinkielenään puhuvien määrä väheni 9 499 henkilöllä. Vieraskielisten määrä kasvoi 19 332 henkilöllä."
  [​IMG]
  https://www.stat.fi/til/vaerak/2017/vaerak_2017_2018-03-29_tie_001_fi.html
   
 13. vierailija Vierailija

  Tässä Amandan ratkaisu ongelmaan; Täyttäkää maa matuilla, varsinkin muslimeilla. Tai halusikohan vihjaista että kohta ei ole enää suomalaisia ollenkaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti