Hae Anna.fi-sivustolta

Välinpitämätön anoppi/mummo

Viestiketju osiossa 'Isovanhemmat' , käynnistäjänä vierailijaElina, 16.03.2019.

 1. vierailijaElina Vierailija

  Jep. Eli siis mieheni äiti on käynyt meillä kylässä vain KERRAN. Kyllä. Kerran. Ja tämä kerta oli lapsemme ristiäisissä. Lapsi on nyt siis 4 vuotias. On kyllä muistanut lapsen lastaan jouluisin ja synttäreinä mutta käymään hän ei tule. Ei sitten millään. Kutsuttu on lukuisia kertoja mutta kiinnostus näyttää olevan täysi 0. Mieheni sisarella on lapsia joiden kanssa kyllä on tekemisissä. Välimatkaa on tietty vajaa 400km mutta kyllä neljän vuoden aikana olisi ehtinyt käydä monta kertaa jos vain olisi halunnut. Enemmän kiinnostaa juhliminen ja ne toiset lapsen lapset. Aina on jokin syy "pitkä matka" "ei ole autoa" ym kaikkea väkisin keksittyä. Harmittaa meidän lapsen puolesta, hän ei edes tunne mieheni äitiä eikä tiedä hänestä juurikaan mitään. En vaan ymmärrä tätä "mummon " asennetta. Onko kellään muulla tällaista? Me ollaan jo mieheni kanssa luovutettu tämän asian suhteen.
   
 2. vierailija567 Vierailija

  Meillä oli aikoinaan sama juttu. Ei kiinnostanut vaikka kuinka kutsuttiin. Tähän liittyi myös kaikennäköistä haukkumista selän takana. Miehen sisaren lasta kyllä hoidettiin ja kehuttiin. Meidän toisen lapsen näki kahdesti, toisella kertaa sukujuhlissa lapset oli kuin ilmaa, anoppi ei ottanut mitään kontaktia. Merkkipäivät on muistettu tyyliin kerran viidessä vuodessa jos sitäkään.
  Ongelma on heidän, siis isovanhempien . Nuo lapset ovat nyt hienoja aikuisia. Ovat itse sanoneet etteivät ole isovanhempiaan kaivanneet koska heistä oli jäänyt kylmä ja ikävä mielikuva. Isovanhemmat elävät vanhuuttaan itse valitsemassaan seurassa.
   
 3. sykkyrä Vierailija

  No, et sitten itse perheesi kanssa ole mennyt tapaamaan lapsesi isovanhempia. Sama matka se varmaan on sinne mummolaankin kuin mitä mummolla on matkaa teille.

  Tuo on todella törkeää, että syytät miehesi äitiä tekosyiden keksimisestä. Ei varmaan ole kovin kivaa matkustaa viikonloppuna 400 km suuntaansa, vaikka kuinka haluaisi nähdä lapsenlapsensa. Jos mummo on vielä työelämässä, ei kyllä varmaan ole kovinkaan houkutelevaa lähteä viikonloppuki junassa istumaan.

  Miksi ei saisi mummoa kiinnostaa juhliminen?

  Ei ole meilläkään mummo käynyt, vaikka on pyydetty. Enkä ole asiaa kokenyt mitenkään kurjaksi. Itse ollaan käyty senkin edestä isovanhempien luona silloin, kun lapset oli pieniä. Ja matkaa oli suuntaansa reilu 300 km.

  Nyt sitten käydään edelleen mummoa tapaamassa, sillä papasta jo aika jätti vuosia sitten. Meillä on nykyisin mukana myös osa omista lapsenlapsista, jotta nämäkin oppivat tuntemaan sukua.

  Kun ei koskaan tiedä, milloin jollakin se viimeinen päivä koittaa.
   
 4. Jos teille ei merkitse mitään se että matkustamiseen menee voimia, aikaa ja rahaa, niin miksi ette mene sinne säännöllisesti tai tarjonneet tulemaan hakemaan häntä omalla autollanne, jos mummi ei koe voivansa matkustaa enää yhteen pitemmälle omin avuin.

  Yhteyttä voi pitää myös muulla tavoin, soittamalla, lähettämällä kuvia ja voi hankkia mummolle tietokoneen missä on webkamera ja skype ja opettaa tätä käyttämään sitä. Kyllä toinenkin yhteydenpitoväylä löytyy jos molemmat osapuolet on valmiita pitämään yhteyttä yllä vaikka viikottain videopuhelun kautta. Sen kautta mummi voisi luea pienelle tarinaa, kysellä kuulumisia ja kertoa itsestään. Monet isovanhemmat osaavat ottaa jo hyötyä tämänpäivän tekonolgiasta, että saavat pidettyä tärkeitä suhteita yllä.
   
 5. vierailija Vierailija

  (y) (y)Iso peukutus "sykkyrän" ja "yrittäkää yhdessä" viesteille :).
  os ap aikoo toteuttaa neuvot, niin mukaan kannattaa ottaa positiivinen mieli ja ymmärrys tois(t)en elämää kohtaan, että tapaamisista tulee molemminpuolisesti antoisa.
   
 6. vierailija Vierailija

  Entä jos mummo ei kutsu kylään? Kyllä se osoittaa, ettei paljon kiinnosta, kun ei itse kutsu eikä halua tulla kyläilemään kutsuttaessa. Jos mummo haluaa mieluummin laukata mummodiskoissa ja pyöriä mummotunnelissa, on hänellä siihen oikeus.
   
 7. vierailija Vierailija

  Ei toisten luo niin vain voida mennä. Mummo voi kutsua kylään niin halutessaan. Jos kutsua ei kuulu ja kieltäydytään esitetyistä kutsuista, on viesti selvä: ei paljoa kiinnosta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti