Hae Anna.fi-sivustolta

Väyrynen kykenevin uusintaan

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 08.01.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikanaan presidentti Urho Kekkosen kaudella Paavo Väyrynen nousi ulkoministeriksi sen jälkeen, kun Ahti Karjalainen joutui sivuraiteille myötäillessään liiaksi silloisen itänaapurin vaatimuksia. Viisaana valtion päämiehenä Kekkonen ymmärsi antaa tilaa nuorille, joita Väyrynen tuohon aikaan edusti.

  Pitkän linjan keskustalainen Johannes Virolainen sanaili yleisistä syistä, joiden ajateltiin osoittavan suomettumisen juuria. Äsken tv-tentissä Väyrynen kertoi näkemyksensä kyseisen termin synnystä, joka juontaa mitä ilmeisimmin vasemmistoradikaalien halusta ajaa Kekkosen ohi vasemmalta, mikä samalla tarkoitti Väyryselle esteitä nousta tärkeään asemaan hallituksissa.

  Kaikkein veikeimmin juonittelevat saivat yliotteen Väyrysestä Mauno Koiviston aikakaudella, kun unohdettiin jälleen kerran äänestäjien tahto ja valittiin Harri Holkeri pääministeriksi, kun oikea vaihtoehto olisi ollut keskustajohtoinen valtioneuvosto. Huhumyllyjen avulla iskostettiin lisäksi Väyryseen maine itänaapuria kosiskelevana poliitikkona, vaikka itse asiassa juuri Väyrynen oli ollut koko ajan länsimyönteinen samaan tapaan kuin Kekkonenkin.

  Toivottavasti nuo harhat oikenevat kansalaisten silmissä, sillä koko ajan itäinen suurvalta on pikemmin pyrkinyt estämään Väyrystä juuri sen vuoksi, että hän syrjäytti aikanaan Karjalaisen ulkoministerinä. Nytkin avatessaan kampanjansa Väyrynen osoitti olevansa kykenevin toiselle kierrokselle, jotta vältytään näennäiseltä äänestykseltä, joka eittämättä on taas edessä, jos joku muu on vastaehdokkaana.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jälleen Yleisradion toimittaja osoitti asenteellisuutensa kysyen esimerkiksi Väyryseltä ulkomaisesta rahoituksesta, jota ei taatustikaan anneta Suomen etuja aina puolustanelle poliitikolle. Sama kysymys voidaan tehdä Niinistölle, jotta saadaan selvyys, onko hänelle annettu tukea ulkomailta. Esimerkiksi Neuvostoliiton hajotessa Väyrynen yritti saada Suomen lainahanat kiinni, mutta presidentti Mauno Koivisto tuki siitä huolimatta Gorbatshovia kaikin keinoin.

  Silloinen tuki Neuvostoliitolle oli kaataa koko Suomen ja erityisesti yrittäjät joutuivat mitä kamalimpaan välikäteen, kun ulkomaiset rahahanat avattiin sen takia, ettei muutoin ollut lainaa saatavissa. Päälle tuli devalvaatio, joka nosti velan määrän huikeaksi, eikä monikaan kyennyt enää maksamaan lainojaan takaisin pankille. Yleisradion toimittajat rohkenevat kysyä Väyryseltä päättömyksiä sen takia, että he tietävät siten olevansa vallankäyttäjien suosiossa.
   
  Last edited: 09.01.2018
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uuden Suomen haastattelussa presidentti Sauli Niinistö pitää epätodennäköisenä skenaariona sitä, että Venäjä alkaisi nähdä EU:n ja samalla Suomen samalla tavoin vihamielisenä kuin Naton. Näin varmaan on tällä hetkellä, mutta entä sen jälkeen, jos EU muuttuu liittovaltion tapaiseksi ryhmittymäksi, missä automaattisesti jokainen jäsenmaa auttaa toistaan kaikissa olosuhteissa. Silloinkin, jos EU:n ulkopuolista valtiota, kuten Ukrainaa, aletaan auttaa sotilaallisesti.  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/23...inistolta-natosta-irtoaa-ei-ja-selitys-paalle
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomessa poliittinen tilanne on kääntynyt erilaiseksi kuin mitä se oli toisen maailmansodan jälkeen, jolloin itäsuhteita ylläpitävillä oli valtaa enemmän kuin länsimielisillä. Nyt on päinvastoin, joten samaa kalkkia kuin Tuure Junnila joi saavat maistaa sellaiset tahot, jotka vieroksuvat länsimielisimpien käsityksiä.

  Nykyinen ulkoministeri Timo Soini letkautti jo ennen viime vaaleja, että hän pitää Norjaa oivallisena esimerkkinään, koska se ei ole Euroopan unionin jäsenvaltio. Olisi voinut myös kertoa, että sekin on etu, että maa kuuluu Natoon. Väyrynenkin kuvitteli Soinin toiseksi parhaaksi vaihtoehdoksi ulkoministerin tehtävään, joten sitä saatiin mitä tilattiin, kun annettiin valtaa perussuomalaisille.

  Pitää muistaa sekin, että Veikko Vennamo joutui juomaan samaa kalkkia kuin Junnila, joten nyt puolueet voivat kostaa entiset muistot. Sen vuoksi taivuteltiin keskusta myös länsimieliseksi hieman samaan tapaan kuin länsimieliset puolueet Kekkosen aikana itämyönteisiksi. Kunniapuheenjohtajuus ei pelastanut enää Väyrystä, joka on yrittänyt pysyttää yhä Suomen puolueettomaana valtiona, muttei voi mitään sille, että Natolla on jo sananvaltaa sotilaallisissa kysymyksissä. Eikä koskaan voi tietää, mikä on hyväksi maalle ja mikä ei, mutta ainakin voi toivoa, ettei itänaapuri käytä geopoliittisia keinoja.
   
 5. Pyrkiessään pitämään Suomi puolueettomana ja sitoutumattomana maana juuri sen vuoksi, ettemme Nato-jäsenyyden vuoksi leimaannuta Venäjän viholliseksi lähinaapurimaana. Nato- jäsenmaat ovat kauhistus venäläisille asukkaille monien Naton venäläisille annettujen lupausten pettämisen ja joka puolella maailmaa aloittamiensa sotien jälkeen.
  Nato laajenee jatkuvasti päinvastaisista lupauksestaan huolimatta ja suomineito yli 1000 km venäjän vastaisen rajan jälkeen olisi todella herkkupala sille. Presidentinkin hyväksymä järjetön isäntämaa sopimus liippaa jo läheltä Nato-jäsenyyttä.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin! Uusin käänne ulkopolitiikan osalta lienee se, että Nato kutsui Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin salaiseen kokoukseen sen vuoksi, että länsinaapuri allekirjoitti YK:n ydinasekieltosiopimuksen. Pääsihteeri Jens Stoltenberg neuvottelee kaiketi ulkoministeri Wallströmin kanssa asiasta ja uskotaan, että Nato tarjoaa jonkinasteista kompromissia kiistaan. Suomi jätti allekirjoittamatta YK:n ydinasekieltosopimuksen, joten samaa ongelmaa kuin Ruotsilla ja Natolla ei ole. Natomaat eivät allekirjoittaneet sopimusta, mutta yli 120 maata teki siten.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomen hallitus on sitä mieltä, ettei maan kannata allekirjoittaa YK:n ydinasekieltoasopimusta, jota natomaat eivät pidä hyvänä. Näin ollen voi sanoa, että Naton käsitykset vaikuttavat Suomen asenteeseen jo nyt sotilaallisissa kysymyksissä.

  Suomen lähimmät kumppanit ovat läntisiä valtioita, kuten myös Ruotsin, vaikka se allekirjoittikin kyseisen sopimuksen. Toivottavasti löytävät ratkaisun, jonka kaikki voivat hyväksyä, sillä itse asiassa eteläisimmät osat Ruotsia ovat Balkanin puolustuksen kannalta elintärkeitä. Suomi on syrjäisempi kolkka, mutta raja Venäjän kanssa on pitkä, eikä sitä kannata muuttaa ehdoin tahdoin toiseksi kuin se on ollut jo pitkään.

  Koska sotilaallisesti pohtien tilanne on herkkä myös suomalaisten kannalta, tulisi tietää, kannattaako presidenttiehdokas Natoa vai ei. Jollei anna selkeätä vastausta, voi olettaa, että ehdokas ehkä kannattaa sotilaallista liittoutumista jossakin vaiheessa. Ainakin, jos tilanne muotoutuu hankalaksi.

  Sitäkin voi pohtia, onko ehdokas jäävi, jos hän on tehnyt isoja kiinteistökauppoja länsimaiden kanssa. Samoin voi miettiä sitä, onko ehdokkaalla jäävääviä mielipiteitä idän suuntaan. Kansallismielisimmät joutuvat pakosta ottamaan geopoliittisen sijainnin tarkemmin huomioon kuin globaalit ehdokkaat, joten siltäkin pohjalta äänestäjä voi hakea ratkaisua. Tärkeintä lienee uskoa äänestäjien valintaan, sillä edustuksellisessa järjestelmässä ei voi aina voittaa.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu! Presidentin vaalit pitäisi muuttaa sellaisiksi, että kolme parasta pääsee toiselle kierrokselle, jos kukaan ei yllä yli 50 prosentin osuuteen jo ensi kerralla. Näistä kolmesta paras nousisi sitten presidentiksi siinäkin tapauksessa, ettei kannatus ylittäisi 50 prosenttia. Tällä tavoin voitaisiin estää ensimmäisen kierroksen taktinen pyrkimys saada toiselle kierrokselle kaksi suurinpiirtein samanlaista ehdokasta, vaan kolmantena voisi olla selkeän vaihtoehdon esittävä ehdokas.

  Toivottavasti äänestäjät osaavat tällä kertaa äänestää siten, että toiselle kierrokselle nousevilla on erilainen suunta pyrkiä hoitamaan esimerkiksi EU-suhteita ja ulkopolitiikkaa. Näin säilytettäisiin jännite lopputuloksesta ja maan suuntaviivoista loppuun asti, eikä kenenkään tarvitsisi jättäytyä äänestämästä toisella kertaa vaihtoehdottomia ehdokkaita.
   
 9. vierailija Vierailija

  HUOM! EU:n liittovaltiosopimusneuvottelut ovat maaliskuussa. Jos Sauli Niinistö päästetään sinne, Suomesta tulee EU:n erämaa alue, jossa nykyinen tilanne vain pahenee: reseptilääketoimitukset jäävät Keski-Eurooppaan, sudet saavat juosta ihmisten pihoilla ja pelloilla enenevässä määrin, teitä ei kunnosteta, Suomesta tulee matulandia/ mamurikollisliigat usutetaan Saksasta Suomeen, Suomen ruuan tuotanto/ maatalous lakkautetaan (tukia ei makseta), Suomi islamisoituu jne. jne.

  Estä tämä! Tuo kortesi kekoon! Äänestä nro: 5 Huhtasaari tai nro: 7 Väyrynen!

  Suomi takaisin!

  Hallitus vaihtuu, kun presidentiksi saamme jomman kumman!
   
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovin totista touhua on joillakuilla politiikan teko, sillä kaikki eivät osaa ottaa rennosti pyrkiessään vaikuttamaan vaalien tuloksiin. Iäkkäämmät äänestäjät tietävät toki kaikkien ehdokkaiden pyrkimykset, mutta nuorisolla lienee sellainen käsitys, minkä he saavat medioista. Toivottavasti ymmärretään äänestää siten, että toisella kierroksella on kaksi sellaista ehdokasta, joiden katsantokannat ovat eriäviä. Aina on mukava jännittää lopputulosta, jottei vaaleihin leipäännytä jatkossakaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti