Hae Anna.fi-sivustolta

Vagia Mare, Kreeta

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä trwm, 07.01.2007.

 1. trwm Vierailija

  Hei!
  Täällä on kyselty Hotelli Vagia Maresta Kreetalla, mutta vastauksia ei ole tullut.
  Nyt vetoankin teihin kyselijät, jotka olette viime kesän aikana käyneet hotellissa minkälainen on. Olemme lähdössä hotelliin huhtikuun lopulla perheen kanssa (2 alle 10-vuotiasta lasta)
   
 2. hotelli, hostelli? Vierailija

  Mikä on tuo Vagina Maria, never heard?
   
 3. Carmencita Vierailija

  Olimme mieheni kanssa viime kesäkuussa VM:ssa pari viikkoa. Hotellialue on pienehkö, suojainen ja kauniisti hoidettu, ruusut kukki ja paljon muutakin. Allasbaari mukavan isäntäpariskunnan hoidossa. Mies jaksoi vitsailla, on entinen futispelaaja ja vieläkin kuulemma harrastaa. Ihan maukkaita, suht edullisia ruokia tarjosivat ja huurteista Mythosta. Silloin tällöin isäntä pyysi ottamaan kanssaan baaritiskillä ouzot tai muut snapsut.

  Uima-allas myös pienehkö, mutta ihan riittävä, lapsille hyvä. Oikein kiva allasalue on myös Lito Beach hotellissa hieman eteenpäin tien oikealla eli meren puolella. Siellä usein kävimme makoilemassa ruohoalueella, joka on Liton altaan ja rannan välissä, luonnonpuiden varjossa. Liton allasbaari/taverna oli erinomainen, söimme siellä useampana iltana merelle katsellen. Jos jatkaa vielä Litosta eteenpäin (Plataniaksesta poispäin), kääntyy risteyksessä ylös eli vasemmalle ja sitten seuraavasta risteyksestä - joka onkin jo vanhan Geranin keskuskatua - oikealle, löytää pienen Thassos nimisen tavernan, jossa on mm huippuhyvät fetalla täytetyt biftekit halvalla.

  Vagia Maren pikkukaupasta saa sämpylää, juotavaa ja jätskiä. Vagia Maresta Plataniakseen päin on melko lähellä Caldera Beach hotelli ja oikealla sen pikku marketti, josta voi perustarviketta ostaa myös. Vähän pidemmällä samaan suuntaan, ennen Plataniakseen vievää siltaa, on vasemmalla isompi supermarketti.

  Meillä oli kaksikerroksinen kaksio, taisi olla huoneisto 101. Tosi tilava ja kiva, alhaalla soffat ja keittonurkkaus, ylhäällä iso makuutila, kaunis ruskea puukatto ja wc suihkulla. Ylhäällä oli parveke ja alhaalla terassi, jonka kautta tultiin sisään.

  Hinta/laatusuhde on hyvin kohdallaan Vagia Maressa. Lasten kanssa se on mukavan rauhallinen paikka ja maalaismainen ympäristö - kun kävelee vanhasta Geranista pieniä hiekkateitä tuoksuvien niittyjen ja peltojen halki, tuli ihan mieleen Suomen kesät menneinä aikoina. Nauttikaa, siihen on kaikki edellytkset!
   
 4. trwm Vierailija

  Kiitos Carmencitalle tiedoista. Kuulostaa ihan lupaavalta ja mukava lähteä, kun tietää, että ei pitäisi olla mikään murju. Taisi olla halvin matka sinne päin, mitä oli vielä vapaana. Kumpa vain säät suosisivat kun on huhtikuun loppu... Täytynee ainakin varautua villapaitakeleihinkin.
   
 5. Tahtoo kreetalle:) Vierailija

  Minäkin olen tuota Vagia Mare huoneistohotellia ajatellut. Ja mahd. matkustus ajankohta olisi jo 19.huhtikuuta. Ainoa asia, joka askarruttaa on juuri nuo huhtikuun "epävakaiset" ilmat. Etelän matkalle kun lähtee, niin sitä toivoisi aurinkoa ja lämpöä:)

  Minkälainen ranta Geranissa ja Vagia Maren edustalla on? onko kovinkin tuulinen ranta? Taitaa kyllä vielä huhtikuussa merivesi olla aika vilpoisaa..

  Toinen majoitusvaihtoehto olisi sitten jo mainittu Lito Beach. Kumpi lie sitten parempi vaihtoehto..
   
 6. IMAT Vierailija

  voi olla ihan mitä vaan tuolloin eli keväällä. Et rantaelämää voi viettää ainakaan.
   
 7. Carmencita Vierailija

  Huhtikuussa kieltämättä voi olla vilpoisaakin ja merivesi 16-18 astetta, mutta toisaalta kevätluonto on hehkeimmillään Kreetalla ja aurinkoiset päivät voivat olla suloisia. Lämmintä vaatetta vaan varalle joka tapauksessa, ettei tarvi palella iltaisin.

  Ranta Vagia Maren ja Lito Beachin kohdalla on tyypillistä Länsi-Kreetan kivikko-hiekkarantaa, vuokrattavia aurinkopetejä on jonkun verran. Meri on puhdas. Rannalla käyskentelee melonien ja aprikoosien myyjiä ja muitakin kauppiaita, ei häiritsevästi ja ehkä ei vielä huhtikuussa. Lito Beach hotellialueena on ehkä hivenen "tyylikkäämpi" kuin Vagia Mare, joka on jotenkin kotikutoisempi = selkeästi isäntäpariskunnan tyttärineen kolmestaan hoitama. Lito on lisäksi sikäli (vielä) paremmalla paikalla, että se sijaitsee rannan puolella tietä, itse asiassa rannalla, hotellin ja rannan välissä on vain mainitsemani nurmikkoalue puineen. Mutta jos asuu VM:ssa, voi mainiosti käydä käyttämässä LB:n palveluja. Ostimme baarista aina juomaa ja syötävääkin joskus lounaaksi (ihana kreikkalainen salaatti tyylikkäästi soikealle vadille aseteltuna). VM ei todellakaan ole mikään murju, vaan myös hyvin hoidettu, siisti, moderni, persoonallinen huoneistohotelli.
   
 8. ol Vierailija

 9. onerv Vierailija

  Olimme viime kesänä ko. hotellissa kaksi viikkoa, kesäkuussa. Hotelli on tosi kiva ja siisti. Puutarha kauniisti hoidettu, oikein silmä lepäsi. Lapsiperheelle oiva valinta. Hotellialue on sen verran pieni, että lapset hahmottivat sen hyvin ja saattoivat kulkea siellä turvallisesti. Samoin hotellin yhteydessä oleva pieni kauppa helpotti kovasti, ja lapset saivat itsekin haettua sieltä virvokkeita. huoneistot olivat siistit ja yllättävän mukavasti varusteltuja. Meillä oli terasseja ja parvekkeita eri suuntiin. Emme syöneet hotellilla kuin parina viimeisenä päivänä. Ilmeisesti sen seurauksena olimme hotellin isännälle Manolis (?) kuin ilmaa. Hän ei edes tervehtinyt vastaan tullessa. Sen sijaan hän oli mahtavan innostunut niistä asiakkaista, jotka viihtyivät päivät baarissa ja ravintolassa (= kuluttivat rahansa hotellilla). Meitä ei asia harmittanut, hieman hymyilytti käytöksen läpinäkyvyys. Mutta jos haluatte isännästä ylimmän ystävän, kannattaa ruokailla ja nautiskella juomia baarissa parina ekana päivänä! Muuten henkilökunta oli mukavaa, siivooja eritoten.
  Alä suotta mieti, etä onko hotelli jotenkin "jämä" edullisuutensa vuoksi. Minulla oli vähäv samoja etukäteispelkoja, mutta ne haihtuivat heti perille päästyä. Olin alunperin haikaillut ihan vieressä olevan blue villagen perään, mutta perille päästyä olimme nimenomaan tyytyväisiä. Kävimme silloin tällöin Caldera Beachillä uimassa vaihtelun vuoksi, ja oli aina mukava palata "oman hotellin" rauhaan. CB:llä on aina satoja ihmisiä liikkeellä ja meteli ja kuulutukset täyttävät ilman, samoin lapset eivät niin hyvin voi liikkua niin isossa paikassa. Caldera beachin edustalla kävimme
  uimassa meressä.
  Vuokratkaa auto ja liikkukaa ihanassa vuoristossa. Vagia Maren eteen oli aina helppo parkkeerata, kun oli tarpeeksi tilaa. Samoin Geranista pääsi helposti motarille National Road).
   
 10. jotenkin tuttua Vierailija

  Jossain törmää siihen että baarinpitäjä on niin ahne että rakastaa turisteja jotka kittaavat kaljaa aamusta iltaan ja käyttäytyvät sen mukaan. Noissa "hotellikolosseissa" on baarit ja altaat juuri sitä varten että ihmiset viettäisivät aikansa niiden liepeillä lähtemättä minnekään. Epäasiallisesti käyttäytyviä myös löytää ja kreetalaisista niitä esimerkkejä löytyy, tarinoita on kuultu. Itse valitsemme mielellään majoistuksne josta nuo palvelut puuttuvat, ne hotellit ovat kaikin tavoin rauhallisempia (porukka valikoituu eri tavalla). TÄytyy muistaa että majoituksestahan sitä maksaa eikä tee sitoumusta oheipalvelujen pakko-ostamisesta.
   
 11. oheispalvelija Vierailija

   
 12. trwm Vierailija

  Kysyisin vielä, että onko Vagia Maresta mahdollista ostaa aamiaista? Hintaanhan ei kuulu ja en löydä hotellin esitteestä, että olisi. Kuitenkin siellä on ilmeisesti joku ravintola, mistä saa ruokaa, mutta onko se lähinnä jokin lounaspaikka?

  Kiitokset kaikille tiedoista, on nyt ihan mukava lähteä, kun palaute on ollut positiivista ja "todellista". Kirjoitelkaa lisääkin, jos muistuu jotakin mieleen.
   
 13. Carmencita Vierailija

  Ravintola on yhdistetty taverna ja allasbaari. Se on aamupäivällä auki, muttei ennen kuin joskus klo 9-10. Aamiaista varmasti järjestyy, taisi olla listallakin, mutta ei siis hirmu aikaisin.
   
 14. onerv Vierailija

  Vagia Mare ja Lito Beach ovat varmaan kumpikin siistejä ja mukavia, kun ovat melko uusia kumpainenkin. Kun olette reissuun lähdössä noin varhain keväällä, uskoisin Vagia Maren olevan paremman valinnan, koska se ei ole aivan rannalla. Tuulisina päivinä voi olla vielä aika kylmääkin, samoin kosteus huoneistoissa voi lienee sen pahempi, mitä lähempänä rantaa on.
  Olimme toukokuussa 2004 Geranissa Kostakis Beachissä (aivan rannalla). Tuuli oli ajoittain melkoisen kylmän tuntuista ja kosteus huoneistossa puolen viikon verran todella runsasta; illalla oli sellainen olo, että meni märkien lakanoiden väliin nukkumaan ja kirjojen ja lehtien sivut "kihartuivat" nätisti. Luulen, että nämä harmit ovat vähäisempiä, jos välissä on pari sataa metriä ja vähän pusikkoa mereltä tulevaa kosteutta sitomassa.
   
 15. Tahtoo kreetalle:) Vierailija

  Kiitos kaikille asiallisista vastauksista:) Kiva, kun keskustelu sujuu hyvässä hengessä ilman turhanpäiväsiä huomautuksia ja vinoilua.

  Oli hyvä huomio, että Vagia Mare voisi olla sijaintinsa vuoksi parempi vaihtoehto, jos huhtikuussa aikoo matkaan lähteä. Muuten se taitaa tosiaan olla melkeinpä sama kumman hotellin valitsee, varmasti ihan hyviä ovat molemmat:)

  Täytypäs alkaa tuota puolisoa hiillostamaan, ennen kuin kaikki matkat viedään käsistä..

  Hyvää jatkoa kaikille palstalaisille! Palataan:)
   
 16. Mencita Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti