Hae Anna.fi-sivustolta

Vaikea löytää hotellia

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Eva, 09.08.2007.

 1. Eva Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun kesä viimein tuli Suomeenkin, on tullut istuttua parvekkeella töiden jälkeen tuntikaupalla ja luettua kaikki lukemattomat lehdet. Sitten paremman lukemisen puutteessa kävin huvikseni katselemaan Aurinkomatkojen ja Tjäreborgin kesän v. 2007 matkaoppaita. (Finnmatkoja ei ollut käytettävissä).
  Kävin siis etsiskelemään hotelleja Kreikassa, joista itse tykkäisin paikasta välittämättä.
  Vaatimukseni ovat: pieni huoneistohotelli, ei uima-allasta, kohtuullisen kokoinen parveke, ei ihan pikkukylässä eikä korkealla mäellä ja alle 1 km keskustasta.
  Aurinkomatkoilta löytyi tasan kaksi huoneistohotellia, joihin menisin. Ne olivat Gogozotos Pargassa ja Pavilion Karpathoksella.
  Tjäreborgilta löytyi vähän enemmän eli: Alkion, Villa Perivoli ja Baywatch Pargasta, Calypso Bay ja Possirama Bay Karpathokselta, Ideon Haniasta, Mariona ja Damo Pythagorionista sekä Corali Beach Lefkakselta. (Joku noista Pargan hotelleista voi ehkä olla mäelläkin, mutta jos oikeasti olisin menossa, niin ottaisin siitä tarkemmin selvää).
  Muissa kohteissa ei siis ollut yhtään mieluisan tuntuista hotellia. Ensi kesäksi pitäisi joku uusikin paikka keksiä, mutta kun hotellitarjonta on tämä mikä on.
  No, Karpathoksella Calypso Bayssa on käyty jo, samoin Haniassa, ja Pythagorionissakin kerran sata vuotta ( n. 18 v.) sitten, joten vähiin käyvät matkanjärjestäjien kohteet, joista löytäisi mieleisen hotellin. Parga ja Lefkas siis jäivät jäjelle. Ei ihme, että meidän omatoimimatkailijoiden määrä lisääntyy vuosi vuodelta. Meidän, jotka menevät Kreikkaan eivätkä uima-altaan reunalle.
  Kuitenkin ensimmäistä kertaa johonkin paikkaan mennessä menisi mieluummin valmismatkalle, kun ei tunne vielä paikkaa tarkemmin eikä ketään ihmisiä siellä.
  Noita matkanjärjestäjien hotelleja alkaa kuitenkin olla minimaalisen vähän, jotka kiinnostaisivat. Toinen matka samaan paikkaan yleensä onnistuukin jo soittamalla jollekin tutulle, johon on kohteessa tutustunut ja jota pyytää varaamaan majoituksen noilla mainituilla kriteereillä. Tällä systeemillä siis toista kertaa ensi kuussa Thassokselle Limenakseen eli siis kolmas kerta siellä.
  Paikoista joissa on käynyt jo useasti, on helppo itsekin varata soittamalla kämppä tutusta paikasta.

  Tämä oli nyt tällaista ajatusten kirjoittamista sen jälkeen, kun ei enää ollut yhtään mitään lukemista...
   
 2. Travel Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.08.2006
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyhmä kysymys, mutta miksi et halua, että hotellissasi on uima-allas?
   
 3. Eva Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siksi, että en sitä uima-allasta käytä enkä sen reunalla makoile, se lisää matkan hintaakin ja se tuo yleensä hotelliin meluavia lapsiperheitä. En nyt tarkoita, että lapsiperheitä kammoksuisin, mutta kyllähän lapsista yleensä ääntä lähtee ja kun mielellään haluaisi nukkua pitkään, niin mieluummin valitsen "ei lapsiystävällisen" huoneistohotellin. Kokemusta on aamukuudelta ovia paiskovista ja kiljuvista lapsista, joita vanhemmat eivät yrittäneetkään hiljentää. Heistä se tietysti oli normaali heräämisaika, minulla se on lomalla n. 3 tuntia myöhemmin.
   
 4. kraa Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrankin joku joka ajattelee asioista näin päin. Eli siis: ei kannata sinkkuna tai lapsettomana pariskuntana lähteä lapsiperheille suunnattuun hotelliin, ellei sitten halua tosiaan riskeerata sitä, että siellä sitten on niitä lapsia. Ja lapsista tosiaan lähtee ääntä, eikä sille mitään edes aina pysty. Klo 6 voi olla lapsille ihan normaali heräämisaika, vaikka lasten vanhemmat olisivatkin eri mieltä asiasta. Jotakin kolmevuotiasta ei ihan tuosta vain uudelleen nukutetakaan. Ja pienet lapset saattavat myös järjestää parkukohtauksen keskellä yötä ja siinä kun olet sitten viereisessä huoneessa, ei ole kivaa. Mutta jos nyt kuitenkin satut tämmöisen viereen hotellissasi, voin kertoa, että ei ole kivaa vanhemmillakaan. Useimmat vanhemmat kuitenkin tajuavat, että joku muu kärsii mekkalasta, mutta kun sille ei aina voi mitään. Uima-altaallakin on varmasti paljon herttaisia kullannuppuja kirkumassa koko ajan. Niin meillä ainakin oli juuri reissullamme, lapsiystävällinen hotelli kun oli kyseessä ja yksi pahimmista mekastajista oli kyllä varmasti meidän kolmevuotiaamme...

  Ihan oikeasti, ei ole ollenkaan paheksuttavaa vieroksua lapsiperheitä, kunhan ymmärtää vain sen että olemassa niidenkin täytyy olla ja tajuaa että voi koettaa valita paikan, missä ei niitä niin hirmusti ole. En minäkään ennen lapsen saamista olisi halunnut lomallani herätä klo 5 naapurin kullannupun vinkumiseen :)

  Mites olisi muuten sinulle esim. hotelli Capri Puerto Pollensassa? Ei tosin ole huoneistohotelli eikä Kreikassa...
  Peloponnesokselta luulisi löytyvän useita vaihtoehtoja, katsopa niitäkin. Siellä on paljon uusia kohteita tälle kaudelle ja maisemat ihania ja kylät vielä aika alkuperäisiä.
  Kalo Neroon älä mene kuitenkaan! Siellä on vielä skandien lisäksi kreikkalaisia lapsiperheitä pilvin pimein, ja niistä sitä ääntä vasta lähteekin :)
   
 5. Eva Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  En edes lue matkaesitteitä muiden maiden kohdalta kuin Kreikan. Olisi tietysti heti pitänyt mainita tuo. Kreikkaa on tullut koluttua myös mantereen osalta, mutta tuo Peloponnesos on pääosin käymättä. Jos sitä nyt voi mantereeksi sanoa, mutta siihen sen aina itse luen. Onhan se Korintin kanava kuitenkin aika kapea! Nafplionissa ja siellä päin olen Peloponnesoksella käynyt Ateenasta, mutta vain talvella.
  Enpä silti usko, että lähtisin mihinkään noihin Finnmatkojen Peloponnesoksen pikku kohteisiin lomaani viettämään. Pari päivää voisin olla aina yhdessä kylässä, mutta en tiedä mitä tekisin niissä pari viikkoa. Iltaohjelmaa pitäisi olla muutakin kuin syöminen.
  Omatoimisesti paikasta toiseen kiertely voisi tulla kysymykseen Peloponnesoksella, mutta kuumaan aikaan sekin on aika raskasta. Joskus sinne kyllä vielä menenkin, mutta sitten mieluummin maalis-huhtiukuussa. Ja sehän on sitten ihan erilaista lomaa kuin rantaloma eikä silloin tarvitse ollakaan joka ilta mitään erityistä ohjelmaa.
  Kokemukseni mukaan niitä kreikkalaisia riittää elokuussa joka paikkaan. Kaikki Ateenan seuduille työn perässä muuttaneet matkustavat kesälomalla kotiseuduilleen/saarilleen ja heitähän riittää. Ja kyllä italialaisiakin on paljon silloin liikkeellä etenkin länsipuolen saarilla, mutta ei minua muut ihmiset haittaa. Kun on paljon kreikkalaisia lomalaisia, niin silloin on suurempi mahdollisuus, että on elävän musiikin paikkoja, joissa pääsee tanssimaan kunnolla kreikkalaisia tansseja.
  3 vk:n päästä olisi 46. Kreikan matka alkamassa. Tällä kertaa omatoimisesti 22 pv. pohjois-Kreikassa siellä sun täällä, mutta enin osa Thassoksella.
   
 6. matkatar Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa mennä lomille koulujen loma-aikojen ulkopuolella niin välttää lapsiperheet. Mekin käymme matkoilla yleensä silloin kun EI ole loma-aikoja; toukokuussa ja myöhemmin syksyllä, eikä yleensä ole lapsia näkynyt. Meillä on aina huoneistohotelli jossa on allas. Toukokuussa olimme Rethymnonissa, hotelli Ideonissa ja samassa hotellissa oli tasan kaksi lasta, 11 ja 6-vuotiaat - ei häiriötä. Huonojen säiden takia lähdimme kesällä Torremolinokseen keskustahotelliin, jossa oli allas. Hotellissa oli kaksi poikaa n. 12-14 vuotiaita, heistä ei ääntä lähtenyt, enemmän piti meteliä englantilaisnuoret, jotka mölysivät altaalla, he kyllä olivat jo pitkälle yli 20 :)
  Tiedän muuten perheen, jolla on vaippaikäisiä ja he valitsivat nimenomaan hotellin, jossa ei ollut allasta, lapset kun olivat liian pieniä altaaseen, näinkin voi siis olla..ja nämä lapset KYLLÄ heräsivät klo 06.00...
   
 7. Eva Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimenomaan itsekin matkustan rantalomille lähes aina touko- ja syyskuussa, mutta onhan niitä paljon alle kouluikäisiäkin reissussa. Enkä väitäkään, että kaikki lapset metelöisivät. Tämän vuoden toukokuussa asui alakerrassa n.vuoden ikäinen tyttö, jonka en kuullut kertaakaan edes kitisevän päivällä enkä yöllä.
  Ja sellaisia pieniä huoneistohotelleja tässä peräänkuulutankin, joihin ei mahdu ihmisiä monesta maasta. Mieluisimpia olisivat sellaiset, joissa on vain 5-20 huoneistoa (mitä vähemmän, sitä parempi) ja ilman sitä uima-allasta, respaa ja turhia palveluita. Siivous riittää pari kertaa viikossa, koska roskapussin vien ainakin kerran päivässä muutenkin ulos lähtiessäni.
   
 8. wiola Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  vaikeeta on kun vaikeeksi tekee. Ei kaikkia palveluita tarvitse käyttää, mitä tarjotaan. Oppaissa mainitaan mitä suositellaan lapsiperheille, mitä pareille. Yllätyksiä voi tulla, niihin oma avara mieli auttaa. Ja kannattaa miettiä kokonaishintaa, mikä sisältyy hintaan ja mikä ei.Tyttäreni valitsi blue couples hotellin, kun kerrankin pääsi ilman lapsia. Itse olen mummi, minua ei lapset häiritse, mutta voin kuvitella että moni lapsiperhe valitsee paikan niin ettei niissä ole liian nirppanokkia ja kaikesta valittavia matkustajia( ikään katsomatta).
   
 9. Skylla Jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  575
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palasimme viikonloppuna Retimnonista Finnmatkojen reissulta. Haemme aina sellaisen huoneistohotellin, joka on lähellä keskustaa, mutta rantaankaan ei ole pitkälti, huone saa olla vaatimatonkin, kunhan on parveke ja jääkaappi. Löysimmekin Finnmatkoilta useammankin vaihtoehdon, ja majoituimme Biraisiin. Keskustaan oli vajaa km, hyvä ranat kadun toisella puolella, huoneistossa oli sähkölevy, kahvinkeitin ja jääkaappi. Parveke oli pihalle, joska olimme erityisen iloisia, koska käymme nukkumaan jo puolen yön maissa. Hotellissa ei ollut lapsia, koska kaikki 16 huoneistoa olivat tosi pieniä.

  Olimme tyytyväisiä valintaamme. Vältämme aina sellaisia hotelleja, joita suositellaan lapsiperheille. Me kaksi aikuista halutaan lomailla ilman lasten mekastusta ja kitinää.
   
 10. Skylla Jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  575
  Saadut tykkäykset:
  0
  Unohdin mainita, että siivous oli 5 krt/vk, respaa ei ollut eikä uima-allastakaan. Finnmatkoilla on muitakin samanlaisia huoneistohotelleja ainakin Kreikassa.
   
 11. wiola Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  missään hotellissa meitä eivät ole lapset häirinneet, sen sijaan meluavat, tappelevat, klo 4-5 kotiutuvat aikuiset kylllä.(ehkä kirjoitusvirheitä, kotiuduin juuri ravintolasta).
   
 12. Junttila Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäi yksi asia epäselväksi. Missä tässä sitä ajatusta oli. Siinäkö ettei löydä mieluista paikkaa, jonne mennä tekemään ei mitään. Eli ryyppäämään, niinkö. Vai aiotko poistuakin sieltä hotellista, paitsi juomaan.
  Onko omatoimisuus sitä että voi mennä toisen kerran samaan paikkaan. MInä luulin että se tarkoittaa itse tilattua hotellia.

   
 13. Eva Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Kun menee ensimmäistä kertaa johonkin paikkaan, menisi mieluummin valmismatkalle, mutta kun niissä ei ole enää mieleisiä huoneistohotelleja. Siis pieniä muutaman huoneiston paikkoja ilman uima-altaita ja turhia palveluita.

  2. Kun menee johonkin paikkaan toisen tai kolmannen kerran, niin edellä mainitusta syystä menee mieluummin omatoimisesti reittilennoilla ja varaten itse (tai pyytäen tuttua henkilöä paikan päällä varaamaan) huoneen/huoneiston, koska tuntee jo paikat ja tietää missä päin haluaa asua.

  3. Huone/huoneisto on minulle vain nukkumista ja peseytymistä varten ja hyvähän niitä tavaroitakin on siellä säilyttää. En lomaile siellä enkä vietä siellä yhtään joutilasta aikaa. Ja jos haluaisin ryypätä, niin en todellakaan tekisi sitä huoneessa.
  Selvemmin en osaa Junttilalle kertoa.
   
 14. tebis Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos huone on sinulle vain nukkumista ja peseytymistä varten, niin eikö silloin käy periaatteessa hotelli kuin hotelli (tietty mahd. halpa) ja haitaako lapsiperheetkään? Yöllähän nukutaan ja päivisin kun "kiljutaan", sinä olet muualla (oman kertomasi mukaan ainakin)
  Positiivista asennetta ja täältä muutamia vinkkejä niin eiköhän sullekin löydy jokin kiva, toiveesi täyttävä huoneistohotelli (hotelleissa kun on ne respat aina :) )
   
 15. sippura-59 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ollaan menossa kesäkuun-08 alussa toistamiseen ihanaan Retimnoniin kolmeksi viikoksi.Ei uimaaltaita kaivata eikä muitakaan palveluja.Alakerran ihana Birais-tavernan henkilökunta huolehtii ja palvelee kaikessa ja siellä saa ihanaa ruokaa ja fantastista palvelua.Asukkaat saa joka tilauksesta alennusta.
  Meillä oli merinäköala partsilta,meri tien toisella puolella.Rantabulevardin melu ei meitä haittaa,oven kun sulkee,niin ei kuulu inahdustakaan.Suomalaisia ei sillä kertaa ainuitakaan,norjalaisia ja tanskalaisia,hekin vähän vanhempia,joten ei melua ollenkaan asukkaista.Kaikki vieressä ja vanhakaupunki lähellä.Omatoimista asumista,mistä me tykätään.Finnmatkojen edullisimpia huoneistohotelleja,esim yksiö kahdelle merinäköalalla 3 viikkoa maksaa noin 1650€ aamulennolla,tosin varata pitää heti kun kesän matkat tulee myyntiin.Kahta ja yhtä viikkoo voi saada myöhemminkin.
  Suosittelen niille joille käy pelkistetty,mutta siisti huon.hotelli.
   
 16. Always on my mind Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.08.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Vaatimukseni ovat: pieni huoneistohotelli, ei uima-allasta, kohtuullisen kokoinen parveke, ei ihan pikkukylässä eikä korkealla mäellä ja alle 1 km keskustasta. "

  Just kuin olisi Pargasta ja Gogozotoksesta tehty lista :)
  Hyvä huoneistohotelli, jossa runsaat tilat 1-3:lle yläkerrassa ja alakerrassa 4-6:lle.
  Lapsiperheitä oli useita, mutta alhaalta ei kuulunut mitään meteliä, kun ovet ja ikkunat oli yöllä kiinni. Aamu-uniselle helpotus.
  Siivous tapahtui joka päivä, mutta eivät siivoojat anivarhain ketään herättäneet, tuossa puolen päivän aikaan tulivat viimeiset yläkerran huoneet laittamaan kuntoon. Hyvä siivous on minusta plussaa, ettei ala kerääntyä elukoita huoneeseen. Nämä rouvat pyyhki tarkkaan parvekkeen ovien pieletkin!
  Gogozotoksen sijainti on hyvä, koska koko Parga on rinteillä satamaa ja rantaa lukuun ottamatta, mutta Gogozotokseen pääsee keskustan kupeesta ihan kohtuullisella ja loivalla ylämäellä. Monet hotellit menivät todella paljon ylemmäksi ja mäki vaan jyrkkeni ylöspäin mennessä. 40 asteen heinä-elokuun helteissä ja yleensä jotain tavaraa, vesiä yms. kanniskellen ei varmaan ihan helppoa heille.
  Parga on todella hurjan nätti kylä, osittain varmaan johtuu tuosta amfiteatterimaisesta rakenteesta. Sitä ei oikein saa vangittua yhteen eikä useampaankaan kuvaan siten, että paikan luonne tosiaan selviää. Suosittelen kylää, ja samoin suosittelen menemään millä konstilla vaan ikinä onnistuu Meteoran huikaisevaan kivimuodostelmien ja niiden päälle rakennettujen luostarien ihmemaahan. Hyvä ihme sentään, mikä paikka! Sinne pääsee ainakin 2 vuorokauden kansainvälisellä retkellä Pargasta ja tietenkin myös autolla. Pargasta kannattaa retkeillä näitä mantereen kohteita, helpompaa niin, kuin yrittää lähteä saarilta. Jos autolla liikkuu, on hyvä muistaa, että alue on kauttaaltaan hyvin vuoristoinen, Meteoraan mennessä jopa 2 km korkuisia vuoria tuli vastaan. Tiet on perus-kreikkalaisia ja hyvin kiharaisia, paitsi niiltä muutamilta osuuksilta, joissa moottoritien pätkiä on jo avattu, osa läpi vuorien, luonnollisesti. Mutta tuo laajaa vuoristoa puhkova moottoritie ei varmasti tule olemaan lähivuosina valmis, on se niin tajuton urakka. Ja tuon työn alla olevan alueen kartat on aika sekaisin, kannattaa tsekata opasteet tarkkaan, ne useimmiten pitävät paikkaansa karttaa paremmin.
  Eli lähde vaan Pargaan ja retkeile mahdollisimman laajasti sieltä käsin, kyllä kannattaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti