Hae Anna.fi-sivustolta

Vain Jeesus pelastaa

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä Milango, 07.01.2011.

 1. Amuri Vierailija

  En varsinaisesti ajattele tätä kuolemanrangaistusta rangaistuksena. Mietin ylipäätään sitä että onko elämän säilyttäminen aina tarkoituksenmukaista ja mielekästä. Onko ihmiselämä niin arvokas, että sitä täytyy suojella muitten arvojen kustannuksella? Siinäkin tapauksessa että ihminen ei koskaan kykene elämään ihmisarvoista elämää, olemaan onnellinen tai edes hetkittäin tyytyväinen?
  Vankila ei kykene korjaamaan tilannetta, eikä Jeesus pelasta. Tietysti poikkeuksia on, mutta ne ovat harvassa.

  Ehkä tulevaisuudessa rikollisten js mielisaidaiden ihmisten aivoja operoidaan niin että heistä tulee vaarattomia, empaattisia, toimintakykyisiä ihmisiä.

  Ihminen suojelee oman lajinsa elämää kyseenalaistamatta, mutta ei ole toiminnallaan osoittanut kunnioittavansa elämää yleensä (luonnon tuhoaminen, lihan tehotuotanto, ryöstökalastus, -viljely, sodista puhumattakaan)
   
 2. eteenpäin Vierailija


  Miten tän palstan ja ketjujen tyypit voi näin jumittuu...?????????????
   
 3. Kysymysmerkkinä Vierailija


  No mutta anna meidän keskustella, älä meihin jumitu ;)
   
 4. Kysymysmerkkinä Vierailija

  Vankila ei ehkä korjaa kaikkien tilannetta. Nyt vasta taisin tajuta ´- vai tajusinko oikein- että ajattelet sarjamurhaajien ja pedofiilien olevan onnettomia ja tyytymättömiä? Mutta miksi ajattelet niin? Varmasti pedofiileissä (ja sarjamurhaajissa) on niitäkin jotka eivät osaa olla tyytyväisiä, mutta se ei liity sukupuoliseen suuntautumiseen vaan siihen samaan kuin meissä muissakin: me olemme érilaisia ja meidän persoonallisuudenpiirteemme ovat erilaiset. Toiset ovat optimistisempia kuin toiset etc. Pedofiilia ei muuta sitä asiaa....Mutta ei meillä ehdoteta piikkiä niillekään sen paremmin terveille, sairaille kuin vammaisillekaan ihmisille joiden luonne on ikuisesti tyytymätön ja pessimistinen... moni tyytymätön ihminen haluaa kuitenkin pitää henkensä eikä suinkaan koe olevansa omasta mielestään ilman ihmisarvoa - tai että ainakaan muut saisivat sitä heiltä viedä. Miksi siis tyytymättömyys olisi kriteeri hengen viemiselle pedofiileillakaan?

  Meillä on monia vammaisia ja sairaita jotka eivät parane koskaan vaikka asuisivat hoitolaitoksissa, eikä kuitenkaan pidetä eettisenä ehdottaa heille piikkiä. Miksi ei myös pedofiilejä voi nähdä sellaisina vammaisina jotka vain sattuvat tarvitsemaan suljetumman yhteisön missä elää - vartioituna. Tuntuu kuin ajattelisit heidät siltikin aina vain vapaina vs. kuolleina. Tai jotenkin kituvina?

  Rikollisia on niin monenlaisia että sinne mahtuu niitä empaattisiakin ja monen mielisairaan sydän elikkä aivojen "tunnekeskus" toimii ihan hyvin pelon ja ahdistuksen väistyttyä sopivien lääkkeiden myötä.
  Mutta tarkoitit tietysti näitä persoonallisuushäiriöisiä ja seksuaalisesti lapsiin suuntautuneita. Heillehän ei vielä ole löytynyt lääkettä, eivätkä ole hoitoon suuntautuneita koska eivät tunne olevansa sairaita, kuten eivät oikeastaan olekaan. Ennemminkin heillä on vamma, puutos. Joten luonnollisesti heitä ei silloin ahdista muu kuin ympäröivien ihmisten suhtautuminen.

  Niin, kai sekin päivä koittaa kun heihin voidaan jollain tavalla vaikuttaa medikaalisesti tai operoiden :) Näin minäkin uskon. On se vain niin lähellä sekin aika jolloin mielisairaille ei ollut tarjolla kuin tuntitolkulla kestäviä kuumia ja kylmiä vesikylpyjä ja sitten vähän lopullisempia onneksi taaksejääneitä menetelmiä. Nyt joukossamme elää monia lääkkeillä terveinä pysyviä joista ei edes huomaa että ovat mielenterveyspotilaita, koska ei enää ole mitä huomata :)
  Vielä II maailmansodan aikana kuoltiin angiinaan kun ei ollut antibioottia käytössä. Tämän kun muistaa niin voi tosiaan syystä uskoa että näille persoonallisuushäiriöislle ja muille vaarallisesti seksuaalisesti suuntautuneillekin se parantava lääkitys/operaatio vielä keksitään :)

  Siinäpä se, kun oman lajinkaan kunnioitus ei ole kovin vanha keksintö. Siksi on niin hienoa ettei meillä tapeta parantumattomasti sairaita ja vammaisia, oteta naapurivaltiosta orjia ja pidetä orpoja piikoina ja renkeinä joita saa kohdella "kuin vierasta sikaa" (mikä lausuma tuokin) koska se olisi paluuta vanhaan.
  Koko maailmaa tarkastellessa voi huomata että olimme hetken aikaa täällä pohjoimaissa jonkilainen edistyksellinen joukko ihmisarvo-ja tasa-arvokysymyksissä. Otimme aika tosissamme Ranskan vallankumouksen uudet tuulet vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta :) Tai mihin nyt kukakin haluaa nuo termit liittääkin...kaikkialla se ei päässyt läpi niin puhtaana vaikka niin olisi haluttu. Sitä aatetta minä puolustan ja siksi minusta vapauden riisto on äärimmäisin rangaistus johon suostúisin koska kenenkään henki ei minusta ole toisen käsissä kuin ääritilanteissa, enkä todellakaan näe tässä sitä ääritilannetta.
  Jee, nyt hiukan innostuin kun ajattelin tuota ranskan vallankumouksen aatetta, mutta tässä taisi tulla ilmi että olemme yhdestä asiasta samaakin mieltä: se päivä on hyvä kun näille sarjamurhaajille, pedofiileille yms. löytyy normalisoiva lääke tai operaatio ja voivat elää normaalia elämää vaarantamatta muiden onnea, tasapainoa ja henkeä!

  Kiitos ihanasta keskustelusta ja kauniita unia.
   
 5. Amuri Vierailija

  Olen näköjään sotkeutunut syvälle suohon elämän arvoa kyseenalaistaessani:)

  Mikä onkaan paatuneen sosiopaatin elämän arvo tässä täydellisten selviytyjien maailmassa? Vaikka meillä puhutaan ihmisoikeuksien kunnioittamisesta niin samaan aikaan vanhukset, köyhät ja sairaat joutuvat selviytymään ilman ihmisarvoista kohtelua. En ole ollenkaan varma että se systeemi oli huonompi, jossa nomadivanhus vain jätettiin talvisen matkan varrelle kuolemaan omissa oloissaan, kuin tämä meidän, jossa vanhus makaa päiväkausia -vuodesta toiseen- märissä vaipoissaan ja nukutetaan kemiallisesti jo iltapäivällä, koska ei ole varaa maksaa palkkaa hoitohenkilökunnalle.
  Eikö sellainen elämän kunnioittaminen, jossa ihmisen ei anneta rauhassa kuolla, muuta kuin oman sädekehän kiillottamista?

  Vankeinhoto on sitä paitsi hyvin kallista. Riittääköhän 2000 € yhteen vankilavuorokauteen? Siksipä meilläkin rikollisia taitaa olla aika paljon vapaudessa jonkin edullisemman, seurantaan perustuvan, vapaudenriiston piirissä. Puhumattakaan siitä että talousrikollisten rangaistukset ovat ankarampia kuin seksuaalirikollisten. Kertoo sekin aika paljon tästä arvomaailmastamme.

  Jos ihminen tappaa ja raiskaa ilman katumuksen häivää, en oikein osaa nähdä mitään syytä hänen hengissä pitämisessään enkä elämässään yleensä. Eikö sellaisen elämän suojelu ole oman sädekehän kiillottamista? Kuitenkin ihmisen tappaminen sodassa, ihan viattomienkin, on sallittua kaikissa "sivistyneissäkin" kulttuureissa.

  Olen tietysti elämäni aikana usein kyseenalaistanut oman elämäni arvon. Enkä välttämättä pidä omaa elämää arvokkaana kuin siltä osin, kun sen itse mielekkääksi koen. Kun käyn muille ihmisille taakaksi, se voi minun puolestani päättyä. Mahdollisimman lyhyt kuolinkamppailu, kiitos!
   
 6. Syntyjen syvien äärellä pengotaan näemmä tässä ketjussa. Mulle tuli mieleen että vaikuttaako esitettyihin käsityksiin tieto tai varmuus siitä, että ihminen on kuolematon olento. Elämän kehossa voi päättää mutta ei sielun olemassaoloa ja jatkuvuutta. Kuollessaan pedofiilit siirtyvät toisen elinympäristön riesaksi.
   
 7. Kysymysmerkkinä Vierailija

  Enpä tiedä oletko suossa vai et :) Olet sitä mieltä mitä olet ja minä toista mieltä. Koen tietenkin omat argumenttini oikeampina, koska olen ne niin ajatellut, mielestäni hyvin argumentoiden.

  Käytäntö on eri osa-alueilla aina ihanteesta poikkeavaa. En ihannoisi myöskään vanhusten jättämistä kuolemaan yksin matkanvarrelle tai lähemmän historian mierontielle joutumista.

  Mutta mutta, minä jätän tähän koska muuten me jatkamme aiheesta viidenteen- tämä aihe kun poikii niin monta aspektia vasta-argumentointeineen , puhumattakaan aspektit joka osasektorin alueella käytännönratkaisuineen, että siihen ei aikani millään riitä. Eikä puhti :)
   
 8. Kysymysmerkkinä Vierailija


  Tarkoitat näitä meidän esittämiä käsityksiä tässä ketjussa eikä yleensä esim. mediassa tai lainsäädännössä?
  Omasta puolstani voin vastata että en itse lähtisi ehdottamaan yleisiä kaikkia ihmisiä koskevia ratkaisuja oman uskomusmaailmankatsomukseni pohjalta. Silloin olisimme samassa tilanteessa kuin muslimimaissa joissa uskomuksilla sidotaan kaikki ihmiset samaan uskoon. Se sotisi uskonnonvapautta vastaan.
  Sellaiset ihanteet joilla edesautetaan jokaisen yksilön vapautta, tasa-arvoa ja veljeyttä, sellaista voin kannattaa, koska se pysyy "tässä maailmassa".
   
 9. Amuri Vierailija

  En pidä mielipidettäni oikeampana. Sinä (kysymysmerkkinä) edustat yliseesti hyväksyttyjä arvoja, joita itsekin kai pohjimmiltani edustan. Olen tässä vain pohdiskellut elämän arvoa ja hakenut toisen näkökulman. Ajatukset ovat kyllä omiani, enkä ole edes hakenut niille tukea kenenkään opeista:)

  Hienoja hankkeita ovat esimerkiksi teatterin tekeminen vankien kanssa, monenlaiset uudet toimintatavat työskenneltäessä vammaisten ja vanhusten kanssa. Olen myös törmännyt villin kiehtoviin toimintatapoihin kun kotiutetaan maahanmuuttajia.

  Haluaisin maailman olevan ihmisläheisempi, suvaitsevaisempi ja vähemmän taloudellisesti arvotettavan.

  Minunkin on syytä jättää omat ajatukseni vielä kypsymään. Ehkäpä niistä hioutuu vielä helmi:)
   
 10. Kysymysmerkkinä Vierailija


  Hymyilytti tuo toisen elinympäristön riesaksi joutuminen :)

  Mutta siitä tuli myös mieleeni kun mennään uskomuspuolelle, että jos nyt esim pedofiili olisi ikänsä suljetussa yhteisössä jossa on vartiointi ja esim elämänkatsomuspiirejä tms ja vapaus tehdä mielekkäitä asioita. Ainoastaan lapsiin sekaantuminen olisi kielletty ja muu rikollinen toiminta tietysti, niin ihmisellä, siis myös pedofiilillä, olisi mahdollisuus elää, kokea ja oivaltaa elämästä siinä missä meillä muillakin. Ties vaikka se medikaalinen tai operatiivinen apukin ehtisi hänelle että tuo epätoivottu suuntautuneisuuskin poistuisi. Ties minne joutuu suuntautuneisuuksinensa kuoltuaan? Jonnekin syvemmälle suohon, avun ulottumattomiin tai pitkään viivästymiseen?

  No joo, tämä nyt oli tämmöistä leikkimielistä heittoa uskomuksilla, jota ei pidä ottaa vakavasti. Tuo toisen elinympäristön riesaksi joutuminen vain kirvoitti tällaisen ajatuksenpoikasen :)
   
 11. Kysymysmerkkinä Vierailija


  Niinpä! Jos minulta kysytään niin on hyvä välillä penkoa omia arvojaan perinpohjaisesti ja katsoa mitä siinä tulee vastaan. Vaikka keskustelu oli muutenkin mukava niin oli ylimääräinen ilahdus lukea että se sinulla pohjasi tuollaiseen penkomiseen ja tutkailemiseen.

  Jatketaan taas joskus jostain aiheesta :)
   
 12. Amuri Vierailija


  Kiitos halustasi ymmärtää ja keskustelusta!
   
 13. EräsKansanparantaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  330
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entäpä henkilöt, jotka eivät usko kuoleman jälkeiseen elämään. Ovatko he näitä räyhähenkiä, jotka eivät osaa jatkaa eteenpäin, vaan ovat niin tiukasti maallisessa kiinni, että haluavat jatkaa elävien kiusaamista vielä haudan takaakin.
   
 14. 'wink' Vierailija

  Ehkä he ovat oikeassa. Ehkä he osaavat ottaa tästä elämästä kaiken irti.

  Miksi he "jatkaisivat elävien kiusaamista haudan takaa"? Kiusaavatko juuri he eläviä nyt, elävinä, jotenkin enemmän kuin he, jotka uskovat kuolemanjälkeiseen elämään? Onko sinua kiusattu?
   
 15. sudensydän Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei kai vammaisia ja lapsenraiskaajia voi verrata ellei ole vammainen raiskaaja.

  Raiskauksen uusijat narun jatkoksi. Nauttimaan elämästä siellä missä kerubienkelilapsista voi nauttia jotenkin muuten kuin...
  Tai sitten, jos pippeliä ei voi leikata, niin hei sun heiluvilles.

  Mrh.
   
 16. TOTTA Vierailija

  Ei kuolemanrangaistus ole ratkaisu ihmisen pahuuteen. Ihmiselämä on aina arvokas, koska pohjimmaltaan olemme Jumalan kuvia. Sairaita ja vääristyneitä sieluja pitäisi ohjata oikeanlaiseen elämään ( vaikeaa, ehkä mahdotonta). Olen niin optimistinen, että ajattelen, että se pahinkin murhaaja voi kääntyä, tehdä parannuksen ja alkaa elämään ihmisarvoista elämää. Siihen ei riitä tapojen parantaminen, vaan sisäinen uudistuminen, uudestisyntyminen ylhäältä, siksi emme voi antaa kuolemantuomiota, koska riistämme samalla mahdollisuuden ihmiseltä saada pelastus ja Jumalan armo.
  Vankila tuskin kykenee korjaamaan tilannetta (vaikka vankilassa on kyllä paljon pelastuneita). Ja siellä vankilassakin se pelastus on useimmiten tullut Jeesuksen kautta. Ei meitä pelasta Buddha, Krishna, Allah, äiti Amma tai mikään yleisluontoinen universaali olento, ei meditaatio eika paasto. Ei hyvät teot, vaan aito katumus omista pahoista teoista. Ongelma on siinä, että paatuneet rikolliset eivät kykene katumaan julmia tekojaan. Ilman katumusta ei voi olla anteksiantoa. Kun Jumala - Jeesus oli Jumala ihmisen hahmossa - tulee ihmisen sydämeen, silloin vasta muutos voi tulla mahdolliseksi.
  En usko, että ihmistä voitaisiin jotenkin operoida, miten sielua tai henkeä voi operoida? Ruumista voidaan korjata esim. lääkkeillä, mutta sielun pelastus tulee Jeesukselta, Pyhän Hengen vaikutuksesta.
   
 17. Kysymysmerkkinä Vierailija

  Kirjoitit Amurille mutta en malta olla kommentoimatta tätä kohtaa:

  Ihmistä voidaan lääkitä ja operoida ihan hyvin. Niin tehdään jo ihan yleisesti. Kun ihmisellä on diabetes hän saattaa tehdä vaikka mitä ollessaan hämärätilassa. Riisua itsensä alasti, olla aggressiivinen jne. eikä hän voi silloin ajatella järkevästi saati katua jotain. Saatuaan elimistöstään puuttuvan aineen eli insuliinin pistoksina, voi hän taas käyttäytyä ja havainnoida oikein ja katuakin jos on tehnyt jotain väärin. Tosin hämärätilassa on vaikea tehdä muuta kuin väärin, mutta jos siis on muussa elämässä jotain kaduttavaa.

  Sama koskee esim mielisairaita tai keitä tahansa tuskissaan olevaa. Ei siinä ehdi katumaan tehtyjä syntejä kun maailma kaatuu päälle.

  Kun persoonallisuushäiriöisillä, joilla häiriö johtuu esim puuttuvista välittäjäaineista, saavat joskus tulevaisuudessa heille kuuluvat välittäjä yms. aineet ulkopuolelta lääkkeinä voivat he oppia ymmärtämään myös muiden tunteita ja oppia arvioimaan sen pohjalta tekojensa seuraukset muille. Vasta silloin he voivat alkaa katumaan niitä tekoja joita ymmärtämättömyydessään tekevät.
  Sama koskee operointia. Jos ihmisellä on otsalohkon vamma saattaa persoonallisuus muuttua hyvinkin ikäväksi jos huonosti käy. Kun tulevaisuudessa ehkä ja ilmeisesti osataan sitäkin operoida, samoin kuin muitakin sellaisia aivovammoja jotka aiheuttavat aggressiivista tms. ikävää käytöstä niin silloinkin ihmisellä on mahdollisuus uudenlaiseen havainnointiin ja ymmärrykseen itsestään ja muista sekä niiden suhteista toisiinsa.

  Eli kun ihminen on muutakin kuin sielua ja henkeä, niin sitä ihmistä juuri voi operoida, sen fyysistä puolta, niin että sielu ja henki voi paremmin havainnoida ja toimia kehosta käsin.

  Sillä kuten sanoit:

  Ongelma on siinä, että paatuneet rikolliset eivät kykene katumaan julmia tekojaan. Ilman katumusta ei voi olla anteksiantoa. Siksi juuri on lohdullista ajatella että on ihmisiä jotka tutkivat parannuskeinoja tällaisiinkin asioihin.
   
 18. TOTTA Vierailija

  Kun ihmisellä on vaikka diabetes ja elimistö joutuu epätasapainoon liiallisen verensokerin vuoksi, sitä hoidetaan antamalla ruiskeena insuliinia ja hoito on silloin ensisjaisesti fyysinen menetelmä. Kun ihminen on insuliinishokissa esimerkiksi, tämä epätasapaino vaikuttaa ihmisen mieleen ( ei sieluun) ja laittaa sen sekaisin ja ihminen käyttäytyy hallitsemattomasti.
  Mieleisairaalla ihmisellä myös mieli on ennenkaikkea sekaisin ja epätasapainossa ja se vaikuttaa tietysti myös sieluun ja henkeen. Totta puhut, että auttamalla ihmisen mieltä paranemaan, hän voi käsitellä omaa sisntään ja eheytyä.
  Mieli on siis eri asia kuin sielu ja henki. Paholainen vaikuttaa ihmisessä ennenkaikkea mielen alueella ja levittäytyy pikkuhiljaa myös sielun ja hengen alueelle. Ihminen voi myös olla mielensä vanki niin että mieli vaikuttaa ja hallitsee koko elämää. Nykylääketiede on kehittänyt hyviä lääkkeitä mielen parantamiseksi, mutta mitään pilleriä sielun pelastamiseksi ei vielä olla kehitetty.
  Koska elämme kehossa, emme voi irrottaa mieltä, sielua ja henkeä erilleen, sillä olemme kokonaisuus, jossa kaikki vaikutta kaikkeen.
   
 19. tämänimi Vierailija

  ......
   
 20. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko ne paholaisen karkotuspillerit samoja, joilla turrutettin mielisairaat takavuosina mielisairaaloissa?
   
 21. Kysymysmerkkinä Vierailija


  Kiitos taustatiedoista, nyt ymmärrän mitä tarkoitat :)
   
 22. TOTTA Vierailija

  Ei ole vielä keksitty paholaisen karkotuspilleriäkään - muutenhan eläisimme paratiisissa - ne entisjan turruttavat lääkkeet vaan puuduttivat ihmisen niin, että ne vaimensivat "pahat äänet", jotta ihmisen olisi helpompi olla. Paholainen ymmärtääkseni jäi kytemään ihmisen mieleen, mihin se nyt sieltä olisi häipynyt. Eikä sairas ihminen lääketokkurassa edes ymmärrä omaa tilannettaan, saati ruveta rukoilemaan oman sielunsa pelastusta.
   
 23. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa sitä ollaan!
  Siis myönnät sen että jokaisen ihmisen sisällä asuu paholainen?
   
 24. TOTTA Vierailija

  Ei se paholainen ihmisen sisällä automaattisesti asusta, mutta se voi mennä sinne heti kun saa siihen tilaisuuden. Paholainen on hyvin aktiivinen kyttääjä, joka vaanii herkeämättä tilaisuutta päästä tekemään tuhojaan ihmisen sielussa. Jos ihminen esim. jatkuvasti kieroilee, valehtelee, manipuloi, käyttää hyväkseen, raiskaa, pettää ja vielä hautoo kostoa, silloin ovat ovet auki paholaiselle ja kyllä se suorastaan hykertelee vahingonilosta, kun saa jonkun ihmisen valtaansa.
   
 25. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Höpö höpö sillä eihän ihminen voisi noin tehdä, ellei hän olisi jo paholaisen vallassa!
  Taidat yrittää kusta silmään, joitakin hyväuskoisia hömelöitä!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti