Hae Anna.fi-sivustolta

Vain kaksi kenttäsairaalaa Ruotsissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 04.04.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ruotsin puolustusvoimilla ei ole antaa kuin kaksi kenttäsairaalaa oman maan käyttöön, koska YK:n rauhanturvaamiseen on annettu niitä, kuten myös kolme kappaletta Baltian maille. -Epäilemättä olisimme voineet käyttää niitä nyt, sanoo Jan Hage, joka johti projektia rakentaakseen Baltian maille sotilaallista sairaanhoitoa ruotsalaisten materiaaleilla. Ruotsiin jäi kaksi kenttäsairaalaa, joista toinen on Tukholmassa ja toinen Göteborgissa.

  Aiheen antoi Expressen:

  https://www.expressen.se/gt/qs/sverige-skankte-bort-sina-faltsjukhus-bara-tva-kvar/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomessa on ilmeisesti enemmän kenttäsairaaloita, joita voidaan lainata ruotsalaisille, jos tarvitsevat. Eikä olisi pahitteeksi antaa "vanhentuneita" suojavälineitä myös, koska niistä on pulaa länsinaapurissa. Hyväsydämistä väkeä, kun antavat sota-aikaiset varustuksensa joko pois tai polttavat hyväkuntoisetkin kasvosuojanaamarit, kuten myös niiden suodattimet.

  Wuhanvirus on opettava koettelija, joka saa poliitikot harkitsemaan sodankin mahdollisuutta selkeästi. Rauhanajan kriisi on oppitunneista paras kaiketi sen vuoksi, ettei yksikään sotilas halua lähteä valtaamaan vierasta valtiota, missä voi saada kuolettavan taudin osakseen. Saksalaiset saivat ensimmäisen maailmansodan aikana juuri silloin, kun valtasivat Ranskan.

  Yhdysvallat on rauhanajan kriiseihin yhtä vähän varautunut kuin muutkin länsimaat, kun sen sijaan vaikkapa Kiinalla on tehtaat rajojensa sisässä ja maa voi tuottaa esimerkiksi suojavälineitä markkinoille. Eikä kukaan kitsastele hinnastakaan, vaikka made in China on tuotteiden kyljessä. Sellaista se on!
   
 3. vierailija Vierailija

  Vanhan Karolinskan rakennukset ovat tyhjänä kun muutettiin uuteen sairaanlaan. Siellä olisi kaikki jo valmiina, kun mitään ei olla alettu purkamaan. En ymmärrä miksei noita tiloja käytetä hyväksi, tilathan on rakennettu sairaalaksi. Vanha Karolinska on suuri kuin pikkukaupunki, monen monta kerrostaloa seisoo nyt tyhjänä.
   
 4. vierailija Vierailija

  Ehkä jossain vaiheessa on pakko ottaa käyttöön, mutta kenttäsairaala on helppo siirrettävä.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsin demarivetoinen hallitus vaatii nyt lisää valtaa varautuakseen kriisejä varten, koska koko kansa oli jätetty heitteille, mikä on tavanomaista yltiöpäisyyttä ruotsalaisille. Sanotaan, että kaikki on hyvin, mutta ongelmien osuessa varastoja ei ole, koska ne on joko annettu muille tai poltettu vanhoina. Maalaisjärkisyys on hävinnyt tyystin koko maasta. On haikeata muistaa niitä aikoja, jolloin Ruotsilla oli neljänneksi suurin hävittäjälentue ja varastot täynnä suojavarustuksia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti