Hae Anna.fi-sivustolta

Valkosipulileipäpalat?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Simohuonokokki, 11.08.2007.

  1. Simohuonokokki Vierailija

    Virossa söin öljyssä ja valkosipulissa paistettua (?) tummaa leipää. Lisäksi tuotiin valkosipulikastiketta, missä ko. leipäpalat dipattiin. Tosi hyvää. Tietääkö kukaan, miten niitä tehdään?
     
  2. Tuula I Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuutio ruisleipää riittävä määrä. Laita pannulle reilusti oljyä ja silppua siihen valkosipulia maun mukaan eli paljon. Kun öljy on riittävän kuumaa, laita pannulle leipäkuutiot. Paista rapeiksi ja valuta liika öljy pois. Mausta suolalla.
    Valkosipulikastikkeen voi tehdä majoneesi ja/tai kermaviilipohjaisena. Mausta vain makusi mukaan. Laipäkuutioita myydään purkeissa mm. Tallinnan laivoilla ja tietenkin paikallisissa kaupoissa.
    Kaloreita tulee reilusti, koska vaatii rasvaisuutensa ja suolaisuutensa takia myös paljon olutta kyytipojaksi.
     
  3. uunissa Vierailija

    Hei!

    Minä teen nuo tikut uunissa: suikaloin tummaa leipää tarvittavan määrän, pyörittelen oliiviöljy-valkosipuliseoksessa (saatan laittaa jotain yrttimaustetta lisäksi) samalla tavoin kuin esim. lohkoperunat. Sitten vaan uuniin vaikka 225 asteeseen vähäksi aikaa. Luulisin että reilu 5 minuuttia on yleensä hyvä aika.

    Näin tulee varmasti rapeita ja rasvan määrän voi määrittää itse!
     
  4. Simohuonokokki Vierailija

    Kiitoksia vastauksista. Kokeilen molempia ohjeita. Olutta unohtamatta =)
     
  5. Mielestäni Vierailija

    versio valkosipulileivästä:
    -Hiero haluamasi leipä valkosipulilla ja paista öljyssä.
    -Paahda leipä ja hiero se valkosipulilla (ja kypsällä tomaatilla sekä valuta pieni noro oliiviöljyä kaiken kukkuraksi).
     
  6. Tuula I Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisi jäädä yön hiljaisena hetkenä kysymys lukematta.
    Ehdottamasi versio on italialainen ja todella maukas bruschetta, joka tehdään vaaleasta leivästä. Ap. kuitenkin halusi ohjeen virolais-venäläiseen naposteltavaan, joka tehdään kuutioidusta ruisleivästä. Siinä on vinha ero!
     
  7. Mielestäni Vierailija

    että vain italialainen bruschetta!
    Mutta kun meillä tuota ruisleipääkin hierotaan valkosipulilla ja paistetaan öljyssä... ja on paahdettunakin tosi herkullista!
    (Niin ja tuo tomaatilla hierottua leipää ((meillä myös tummalle)) kutsumme "pan con tomate").
    Taisi olla vielä Nukkumatin hiekat Tuulan silmissä vastaustani lukiessa. Tai sitten ei tiedä sitä, että tuo "bruschetta" ei ole suinkaan italialaisten yksinoikeutta (vaikka näin näyttävät Suomessa monet ajattelevankin) vaan kuuluu olennaisena osana Välimeren ympäristön ruokatottumuksiin. Ja tätä toki voi soveltaa heinosti suomalaiseenkin leipään, ainakin näin meillä, ja samoin myös virolaiseen.
    Valmistetaan sitten kyytipojaksi vielä valkosipulitahnaa öljystä, suolasta ja tietysti valkosipulista.
    Se, että leipäkuutiot pitää ostaa purkissa, jotta tulos olisi aitoa... salli mun nauraa! Tallinnalainen ystävättäreni valmistaa valkosipulileivän juuri kertomallani tavalla, mutta jokainen taaplatkoon tyylillään.
     
  8. vierailija Vierailija

    kyllä nyt joku taisi taas mielensä pahoittaa.. smh
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti