Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Valkosipulin ystävän broileri

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä marjolaine, 08.08.2009.

  1. marjolaine Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bravan antaman linkin (HIH!) inspiroimana uskallaudun kirjoittelemaan oman ohjeeni. Tosin toivon sen olevan hieman yksinkertaisempi ja helpommin toteutettavissa!
    Tämä on varsinainen klassikko:

    40 VALKOSIPULINKYNNEN BROILERI
    Kokonainen broileri ruskistetaan voissa.
    40 kuorimatonta valkosipulinkynttä lisätään. (Tämä ei ole vitsi, mutta olen usein ihmetellyt, että miksi juuri neljäkymmentä?).
    Maustetaan timjamilla, laakerinlehdellä, mustapippurilla sekä suolataan.
    Broileri peitetään vedellä sekä lasilla kuivaa valkoviiniä.
    Nesteen kiehuttua kuoritaan siihen syntyvä vaahto pois.
    Annetaan porista hiljaisella tulella tunnin verran.
    Valkosipuli poistetaan ja soseutetaan morttelissa.
    Tällä soseella voidellaan paahtoleivän viipaleet, jotka tarjotaan broilerin kera.
     
  2. marjolaine Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valkosipulista sen verran, että kuoret irtoavat helposti ennen murskaamista. Sen kun vain puristaa hieman niin sisällys pulpahtaa mortteliin. Eli ei niitä kuoria siis syödä...
     
  3. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toteuttamiskelpoinen ohje. Valkosipuliarmeija on luultavsti luovuttanut makunsa liemeen ja kanaan eikä sose ole enää tulista. Sopinee suuremmalle porukalle kuin kahdelle, mutta lopustahan voi tehdä vaikka salaatin.

    Olenkohan oikeassa jos epäilen, että marjolainen sukulainen on ollut vakioelli mutta poistunut - ohjeet tuntuvat niin espanjalaisilta. Hienoa suomenkieltä marjolainelta!
     
  4. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ohje kuulostaa hyvältä. Menee jossain vaiheessa kokeiluun.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti