Hae Anna.fi-sivustolta

Valta on naisilla

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 12.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Suomessa mies voi uhota olevansa vallassa, mutta itse asiassa valta on naisilla, joista voimakkaimmat saavat kehuja ulkomailta asti. Koronaviruksen taltuttamisessa on nostettu esiin, että naisvaltaiset johtajat ovat kyenneet parhaimmin nitistämään taudin etenemisen. Miehet joutuvat itse kehumaan itseään, kun eivät saa tunnustusta osakseen muuten kuin nostamalla omaa häntäänsä kaikin keinoin. Toinen vaihtoehto nousta valtaan on käyttää puolueen avustajakaartia mokaamaan, jotta voidaan siirtää talousvastuu muka empivän miehen harteille maineikkaasti.

  Vihreän puolueen osalta tilanne on jopa selkeä, sillä ministerimiehille on annettava tukea vaikeuksien keskellä. Sen sijaan vasemmistossa naiset ovat miesten liekanarussa tietyin tavoin, joten joutuvat kiroilemaan, jotta saavat ajatteluaikaa pohdinnoilleen. Surullista seurata miesten pyrkimyksiä kohota samalle tasolle kuin naiset, jotka saavat aikaiseksi enemmän jopa kotonaan, vaikka ovatkin aikaa vievissä vastuullisissa töissä päivät pitkät ja joskus yöt läpeensä.

  Kysymys on siitä, että aikaansaavat naiset eivät naureskele päätöksiensä seurauksille, vaan tekevät työnsä vilpittömin mielin. Sen sijaan miehille mieluisinta on saada olla tärkeä uhoaja, joka pursuaa voimaa osoittaa, että muut tekevät työtä, kun minä päätän. Toki yhä on olemassa saarekkeita, joissa juuri miesten käytöstä pidetään oikeana, mutta vähin erin naiset alkavat arvattavasti vallata viime linnakkeetkin itselleen.
   
 2. vierailija Vierailija

  Muistelen, että Suomen hallitus alkoi toimia vasta, kun oppositio vaati sitä. Sitä ennen oli kommenttina, etteivät he lähde niin rajuihin rajoittamistoimenpiteisiin. Saulihan kai hieman hötkyytteli ja sai siitä kritiikkiä.
   
 3. vierailija Vierailija

  Päätösvalta oli hallituksella, mikä on tärkein seikka. Aina ulkopuolelta löytyy ajattelijoita, joiden mielipiteet ovat joskus hyviä ohjenuoria, mutta eihän niitä ilman valtaa voi toteuttaa.
   
 4. vierailija Vierailija

  Suomessa on moneen kertaan toistettu, että turvaväli ja käsien pesu ovat tärkeitä, mutta aluksi unohdettiin vessapöntön kannen sulkeminen lähes tyystin. Ruotsissa on unohdettu tyystin sulkemisohje, mutta Suomessa media kertoi sen jälkeen, kun tällä sivustolla aihe nostettiin esiin. Hyvä, että toimittiin siten, sillä erityisesti yleisessä käytössä olevissa vessoissa on syytä olla varovainen. Ruotsalaiset voisivat lukea ja kertoa julkisesti samasta aiheesta.
   
 5. vierailija Vierailija

  Koska pilalle hemmoteltujen ei tarvitse muuta kuin möläytellä ja kehua itseään.
   
 6. vierailija Vierailija

  Yhteisesti sovittua vallanjakoa on oikein noudattaa, eikä pyrkiä korostamaan omaa osuutta päätöksiin. Ulkomailla voivat vetää sellaisenkin johtopäätöksen, että yhdellä poliitikolla on valtaa päättää kaikesta samalla tavoin yksinvaltaisissa järjestelmissä. Voi merkitä sitä, että vaativat sensuroimaan mediaa tai vaientamaan arvostelijoita, joiden mielestä ihmisoikeudet ja ilmaisunvapaus ovat tärkeät oikeudet.

  Suomi etsii yhä reittiä päätösvallan oikeudenmukaiseen jakoon, eivätkä kaikki noudata niitä pelisääntöjä, joiden tulisi olla länsimaissa itsestäänselvyyksiä. Lakien avulla voidaan pyrkiä jakamaan valta oikein, mutta arvovalta on sellaista, ettei sitä käyttävällä ole rajoitteena muita esteitä kuin vahvat vastustajat. Mutta suosion saanutta tuetaan usein pohtien, että sillä tavoin saa itsellekin hyvän maineen, eikä aseteta kapuloita rattaisiin, vaikka tarve olisi.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kansalaisia syyllistetään usein vahvan johtajan kaipuusta, mutta välttämättä kaikki rahvaan jäsenet eivät kaipaa voimakasta johtajaurosta tai -naarasta, vaan pyrkivät itsenäisesti valitsemaan reittinsä. Tietysti räksyttävät rakit ovat usein kintereillä, kun pyrkivät ohjaamaan siihen suuntaan, mikä on eliitin valinta. Diktatuureissa on pakko mennä osoitettuun suuntaan, muttei maissa, joissa on oikeus valita oma polku.

  Perussuomalaisilla voi olla tarve seurata vahvaa johtajaa, vaikka monen mielestä puolue antaa oikeuden kertoa mielipiteensä. Maahanmuuton salliminen lienee useimpien huoli puolueessa, vaikkei se ole syy edes rahvaan palkkojen alasajoon, joka johtuu pikemmin globaalitaloudesta. Populismilla ratsastaminen on taloudellista toimintaa sekin, muttei johda sellaiseen lopputulokseen, joka on kaikkien kannalta järkevin. Vain työnantajia tai -tekijöitä myötäilevillä on myös yksisilmäinen tapa tehdä politiikkaa, kun sen sijaan koko maan huomioonottavat ovat moniarvoisia.

  Islam on uskontona jämähtänyt miesvaltaisuutta korostavaksi, mutta Sudanissa on jo päätetty kieltää naisten silpominen. Sukukalleuksien leikkely on väärin vähintään niin kauan kuin kysymys on lapsesta, joka ei kykene itse tekemään päätöstä asiassa haluamakseen. Uskontojen suurin ongelma on juuri se, että ne pyrkivät leimaamaan pienokaiset peruuttamattomasti omikseen. Aikuisen valinta on hänen omansa, mutta lapsen ei. Kristinusko on siinä mielessä sallivin, ettei lapsia "leimata" omiksi koko loppuiäkseen, vaan jokaisella on lupa irtautua vanhempiensa valinnoista.
   
 8. vierailija Vierailija

  Helppo havaita Suomessa sekin, etteivät kaikki niele naisvaltaa mukisematta. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa, eikä jaa kehuja naisille, vaan samaa sukupuolta olevalle Matille. Nykyhallituksen ulkopuolisista on hyvä muistaa oman puolueen Ilkka, joka osaa asettaa sanansa oikein. Ja tietysti Juha, joka soitti aikanaan oikeaan numeroon.

  Olisikopa naispääministeri osannut päättää koronarajoituksista ilman miehistä opastusta? Tuskin, mutta on saanut mainetta hyvistä päätöksistä, vaikkei ole loppujen lopuksi niitä tehnyt oma-aloitteisesti. Ei sentään pärskinyt tiedotustilaisuuksissa samoin kuin yksi asiantuntija, jonka neuvot eivät olleet menneet omiin ajatuksiin, vaikka jakoikin niitä toisille.
   
 9. vierailija Vierailija

  Naisilla ei ole otetta johtajuudesta ollut koskaan kokoomuksessa, eikä perussuomalaisissa ja keskustassa valtakausi on jäänyt usein lyhyeksi. Perinteisesti valta on ollut miehillä, mikä vaikuttaa olevan tae onnistumiselle ja uskottavuudelle yhäkin. Perinteiset puolueet oikeistossa vaikuttavat luottavan miehiin enemmän kuin naisiin, kun kysymys on huippupesteistä, kuten valtiovarainministerin tai presidentin tittelistä.

  Voi olla sitenkin, että ulkomailla on enemmän ennakkoluuloja naista kuin miestä kohtaan sopimuksia tehtäessä. Kokemusta on hyvä olla myös, kun neuvotellaan raha-asioista tai lainaehdoista ulkomaisten luotonantajien kanssa. Kaikkialla väki ei ole yhtä suvaitsevaista kuin Euroopassa, missä sukupuolten väliset suhteet alkavat olla melko tasa-arvoisia.
   
 10. vierailija Vierailija

  Ei taida Marinia kotimaan asiat paljoa kiinnostaa, juoksee halvan ja helppojen teemojen perässä kuten yk kokouksissa jossa kertoo että lamasuomen suurimmat ongelmat ovat naisten tasa-arvo ja vähemmistöjen syrjintä. Olemme ison edessä, mutta ilmeisesti tämä on jo varautunut oman uransa suhteen hallituksen hajoamiseen. Miksi hän priorisoi yk kokoukset kotimaan asioiden eteen, en ymmärrä. Kyttääkö yk virkoja, ilmeisesti.
   
 11. vierailija Vierailija

  Voi, voi! Miehet eivät sulata nykytilannetta, vaan alkavat pukkautua julkisuuteen naisten sijaan, joten keksitään milloin mikin syy sille, että on oltava poissa ruudusta. Puolueissa uskotaan, että kokoomus ja perussuomalaiset saavat liikaa uskottavuutta, koska ne luottavat perinteiseen tapaan miehiin, eivätkä naisiin juuri lainkaan.

  Isoista naisvaltaisista puolueista vain keskusta toimii siten, että antaa julkisuutta naisille koko ajan, eikä vaadi heitä priorisoimaan esiintymisiään näkymättömiksi. On tosin siirtänyt rahaministerin salkun miehelle, joten puoluejohtaja kykenee irtautumaan kansan pariin paremmin kuin ennen.
   
 12. vierailija Vierailija

  Rahaministerin salkku siirtyi vanhaselle nyt hieman eri syistä kuin näkyvyyden takia.
   
 13. vierailija Vierailija

  Kaiketi voinet kertoa syynkin, etkä vain vihjailla huhuja suoltaen.
   
 14. vierailija Vierailija

  Syy voi tietysti olla sellainen, että on olemassa taho, joka haluaa pitää rahaministerin salkun hallinnassaan. Kulmunilla on myös omassa puolueessa vastavoimia, jotka luppoaikoina käyvä soilla hillastamaas ja kääntävät vanhasämpärin kuvan näkyviin. Sopii siihen julkisuuskuvaan, jota vanhoillisimmat miehet ovat viime aikoina pitäneet yllä.
   
 15. vierailija Vierailija

  52 000 euroa.
   
 16. vierailija Vierailija

  Jopa Harkimo on todennut, ettei Kulmuni ole tehnyt mitään väärää, mutta joutui silti eroamaan. Ruotsinkielinen rahamies, joka silti tukee oikeamielistä naista. Hjallis pomppasi pois kokoomuksesta, jota on viime vuosina ohjailtu liian yksisilmäisesti eliitin tahdon mukaisesti. Kulmuni edustaa ymmärrystä, jota itse asiassa myös halu kouluttautua osoittaa. Sen sijaan mieskoplan viides puolijäsen pysyy vallassa, koska arvovalta ratkaisee kaiken tässäkin maassa.
   
 17. vierailija Vierailija

  Tavallaan ei, avustajahan siellä sohlasi, mutta jos laitat VALTIOVARAINministerinä veronmaksajien laskuun omat koulutuksesi, jotka eivät kuulu työhösi ministerinä niin ei ole muuta vaihtoehtoa. Valtiovarainministeri on pm sijainen. Sitä kyllä ihmettelen, että Haavisto istuu mukana kuin peräpukama.
   
 18. vierailija Vierailija

  Haavisto on ollut hyvä apu vaaleissa ja pitää muistaa, että hän on ollut luotettava kakkonen silloin, kun on tarvittu hajauttaa ääniä. Arvovalta siis ratkaisee silloin, kun sitä on saatavissa, mutta naisille sitä ei anneta muulloin kuin äitienpäivänä. Eipä muistu mieleen poliittista tapausta, jossa tukea annetaan naiselle, joka joutuu median ajojahdin kohteeksi. Pikemmin päinvastoin.
   
 19. vierailija Vierailija

  Muistuuko miehistä? Ilkka Kanerva sai potkut tekstiviestistä jossa kyseltiin onko puutarha kunnossa.
   
 20. vierailija Vierailija

  Eipähän mennyt maine, vaan lisääntyi. Yksityiselämän kiemurat ovat sellaisia, ettei niiden vuoksi tulisi hohkata, jollei kysymys ole jatkuvasta häirinnästä. Eikä sekään ole hohdokasta, että vaihdetaan puoluejohtajaa lennosta aina sen mukaan, onko ehdokas eliitille kaikkein mieluisin vai ei. Rahvaan äänet ratkaisevat, eikä niitä saa, jos aina vaihdetaan nimi uuteen.

  Merkille pantavaa on se, että tuttujen nostaminen asemiin koetaan vaikeaksi asiaksi. Toisaalta on pohdittu, että luottamuksellinen suhde on tärkeä, joten niinkutsuttu "pärstäkerroin" on tarpeen valintoja tehtäessä. Hieman eri asia on, jos asema avautuu kahdenkeskisiin suhteisiin perustuen siten, ettei luottamusta ole, vaan pikemmin kyky painostaa toista haluttuun suuntaan.

  Katteettomat lupaukset ovat viime vuosina olleet maan tapa ennen vaaleja, eikä yksikään puolue ole kyennyt lunastamaan niitä hallituskauden aikana. Nykyään EU:n säännöt ovat tiukempia kuin oman maan pykälät, jos voi luottaa esitettyihin arvioihin. Tosin jotkut maat vähät välittävät unionin saneluista, vaikka joutuvat muistutusten kohteeksi aika-ajoin. Ehkä Saksan tuki on lopulta tärkeämpi kuin kuvitellaan, sillä se takaa taloudellisen kehityksen kaiken keinottelunkin keskellä.
   
 21. vierailija Vierailija

  Kerta on ensimmäinenkin, sillä Sirkka-Liisa Anttila ja Juha Mieto ovat tukemassa jatkopestiä Katri Kulmunille puoluejohtajana, kuten myös Tytti Isohookana-Asunmaa. Istuvista kansanedustajista mukana ovat Tuomas Kettunen ja Joonas Könttä, eikä sovi unohtaa keskustan jäseneksi palanneen Paavo Väyrysen nimeä, vaikka se voi olla lähes rasite ainakin puolueen herrakaartiin kuuluvien mielestä.  Aiheen pohdintaan antoi:


  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ka...-muassa-juha-mieto-ja-sirkka-liisa-anttila-2/
   
 22. vierailija Vierailija

  Herrakaarti osaa puolustella nykyistä ulkoministeriä sättimällä kylmän sodan aikaista Paavo Väyrystä, joka keskusteli venäläisten kanssa suomettunein miettein. Kieltämättä liiankin aroista asioista, mutta EU:n liittovaltiota tukevat voivat tulevaisuudessa olla maanpettureita hekin, jos koko unioni hajoaa. Tällä haavaa euroa yritetään pelastaa suoraan tukien, sillä eteläisen Euroopan valtiot eivät halua käyttää rikkauksiaan moiseen hankkeeseen, vaan vaativat suoraa tukea ilman takaisinmaksuvelvoitetta.

  Aika aikaansa kutakin, mutta ei sovi unohtaa niitä lupauksia, joita annettiin, kun liityttiin Euroopan unioniin. Herrakaarti nauroi makeasti epäilyille, joita esitettiin liittovaltiokehityksestä, mutta alkavat olla täyttä totta jo nyt. Sinänsä liittovaltio on ainoa mahdollisuus, jos pyritään luomaan vahva Eurooppa, joka kykenee puolustamaan itseään ilman apua rapakon takaa. Trump on jo nyt vetänyt joukkoja vanhalta mantereelta, eikä suostu pitämään omin varoin enää yllä sotilaallista voimaa itärajalla.

  Elvytysrahaa tarvitaan senkin vuoksi, että EU:n on opittava itsenäiseksi toimijaksi. Senkin vuoksi olisi tärkeätä keskittää EU-parlamentin toiminta joko Belgiaan tai Ranskaan, eikä huuhailla siellä täällä. Eikä euro rahana ole sekään ruplaa ihmeempi, jos sitä tehtaillaan diginumeroina kaikille yli äyräiden. Eliitin varallisuus on myös pakko saada yhteisön käyttöön, jos mielitään saada mantereen puolustus omiin käsiin. Melkoinen urakka!
   
 23. vierailija Vierailija

  Suomessa, kuten monissa muissa valtioissa, johtajina on ihmisiä, jotka pyrkivät käyttämään valtaansa maksimaalisesti. Vihreiden Pekka Haavisto on yksi heistä, kuten oli Paavo Väyrynen aikanaan ja Sauli Niinistö omissa poliittisissa yhteyksissään. Presidenttinä on pyrittävä olemaan puolueiden yläpuolella, vaikkei sekään ole helppoa, jos joku tölvii puhumalla siten, että valtiot voivat ottaa velkaa mielinmäärin, koska eivät tarvitse maksaa sitä takaisin.

  Venäjällä presidentti Vladimir Putin on valtaansa maksimaalisesti käyttävä johtaja, jota vastaan tosin siperialaiset ovat viime päivinä protestoineet. Iskulause on ollut "eroon tsaarista" ja "eroa Putin", mikä osoittaa selkeästi, että arvostellaan Kremlin vallankäyttöä, eikä paikallispoliitikko Sergei Furgalin pidätystä epäiltynä murhasta. Khabarovsk sijaitsee lähellä Kiinaa, jonne on matkaa vain kolmekymmentä kilometriä. Sen sijaan Moskovaan on matkaa yli kuusituhatta kilometriä eli se on yhtä kaukana kuin Nigeria.

  Mielenosoittajat tai vallankäyttäjät ovat harvoin maanpettureita, jos tekevät kaiken julkisesti. Tsaarin armeijassa oli paljon lähinnä ruotsia äidinkielenään puhuvaa upseeristoa, eivätkä silti olleet maanpettureita, vaikka palvelivat emomaansa valtaajia. Motiivi puolustaa maksimaalista vallankäyttäjää esittämällä entiset samankaltaiset nykyistä pahempina on väärä, jos ajatus on saada aikaan uudenlainen hallintokulttuuri maahan.
   
 24. käväisin vaan Vierailija


  Niin, eikös Perustuslakivaliokunta noita "nitistämiskeinoja" nyt sitten useampaan otteeseen ole tutkinut ja ovat havainnut, ettei kaikki mennyt kuitenkaan pykälien mukaan. Tarkoitan siis tuota Ruotsin rajan sulkemista ja Uudenmaan eristämistä.

  Ja onhan nyt jo lehdissä ollut mainintaa siitäkin, että etäopiskelukaan ei ehkä ollut ihan oikea ratkaisu. Mitä sitten vielä löytyykään.
   
 25. vierailija Vierailija

  Pitää paikkansa ja juuri nuo asiat ovat niitä, joita naiset ensin vierastivat.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti