Hae Anna.fi-sivustolta

Valtiota vastaan lakiteitse

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 15.08.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsidemokraattien, paikallisen Sol-puolueen, sikäläisen kokomuksen ja kristillisdemokraattien yhteistyön tuloksena Sölvesborgissa aiotaan käynnistää valtiota vastaan pilottihanke, jonka tarkoitus on pyrkiä lujittamaan kunnallista itsehallintoa ja olla ottamatta vastaan maahanmuuttajia. Kunnanjohtaja Louise Erixon kertoo, että he haluavat nähdä, suojaako perustuslaki kunnallista itsehallintoa. Valtio ei kysy Ruotsissa paikallisten mielipiteitä, kun sijoittaa tulokkaita vastaanottokeskuksiin.

  Erixon kertoo heidän saaneen esimerkin Staffanstorpista, joka ostaa muilta kunnilta sijoituspaikkoja tai antaa tulokkaille asuntovaunun majapaikaksi. Lisäksi Sölvesborgissa esitetään, että lukio-opetusta tarjotaan vain pysyvän oleskeluluvan saaneille. Esitys vähentäisi muun muassa tulkkien tarvetta. Lisäksi pyritään toimimaan siten, ettei naisia alistavaa vaatetusta sallita.

  Oppositiojohtaja Johanna Beijer sosialidemokraateista arvostelee hankkeita, eikä usko, että tulijoita kannattaa siirtää toisiin kuntiin ja maksaa siitä kalliisti.  https://www.expressen.se/kvallsposten/solvesborg-vill-kunna-tacka-nej-till-flyktingar/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Maahanmuuton estäminen ei ole rasismia, vaikka moni uskoo siten. Ruotsalaisilla on täysi oikeus pyrkiä paikallishallinnon kautta toimimaan siten, ettei tulokasryntäystä pääse syntymään. Suomessa monet kunnat ovat toimineet juuri siten kuin muutamat ruotsalaiset paikallishallinnot ovat tehneet, eikä kukaan ole silti syyttänyt päättäjiä rasismista.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Maahanmuuttajissa on monen uskonnon edustajia, sillä jotkut ovat kristittyjä tulokkaita ja jotkut muslimeja tai muita uskontoja. Eivätkä paikallisen hallinnon edustajat valikoitse tulokkaita, vaan valtio. Näin ollen kysymys ei ole rasismista, vaan halusta tulpata maahanmuuton aiheuttamia ongelmia, joita voivat olla taloudelliset syyt.

  Ne kunnat, jotka eivät ota vastaan maahanmuuttajia, maksavat muille hieman lisää valtion antaman tuen lisäksi. Ja aivan oikein siten, koska tulkit tarvitsevat palkkansa hekin, kun kääntävät ulkomaisia kieliä ruotsalaisten ymmärrettäviksi. Moskeijoissa saarnoja ei kaiketikaan tulkata, vaikka kantaväestö ei ymmärrä lainkaan arabiaa.

  Ruotsissa aivan samoin kuin muuallakin länsimaissa ihminen voi valita vapaasti asuinkuntansa sen jälkeen, kun on saanut kansalaisuuden, joten tulokkaat voivat ostaa talonsa tulevaisuudessa mistä haluavat. Jos jokin paikkakunta haluaa pysyä monokulttuurisena, poismuuttavat eivät saisi myydä kiinteistöjään maahanmuuttajille, jotka voisivat maksaa jopa paremman hinnan.

  Raha on se, joka on kaiken mitta lopulta, joten maahanmuuton estäminen voi vaikuttaa siihenkin, kuinka varakkaita ihmisiä kuntaan muuttaa. Eikä köyhien sortaminen ole sekään rasismia, vaan taloudellista viisautta. Suomessa Kauniainen on rikas paikkakunta, joka kykenee pitämään veroäyrinkin alhaisena.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Käytännössä rikkaimmat saavat valita asuinkuntansa itse olivatpa vasta tulleita tai kansalaisuuden omaavia, mutta maahanmuuttajat joutuvat aluksi elämään vastaanottokeskuksissa. Tuskin Ruotsi antaa tulokkaiden valita vapaasti asuinkuntaa heti saapumisen jälkeen, vaan ensin on opittava kieltä ja muutoinkin elettävä yhteiskunnan varoin.

  Lisäksi niin maahanmuuttajat kuin myös kantaväestö valikoi usein paikkakuntansa sellaisin perustein, jotka ovat joko omalle uskonnolle tai kulttuurille tärkeitä. Asuntojen hinta on yksi vaikuttava tekijä, kuten myös vuokrataso ja työpaikan saaminen.

  Tosiasiallisesti jotkut muuttavat maahan laittomasti ja tekevät töitä sukulaisilleen, joten he menevät sinne, missä sukua jo on. Eivät edes voi ottaa yhteyttä viranomaisiin, koska pelkäävät joutuvansa synnyinmaansa oloihin, jos paljastuvat. Että sellaista se vaan on!
   
  Last edited: 15.08.2019
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jokukuka vetoaa lakiin, mutta eipä siitä ollut apua silloin, kun tulokas muutti maahan. Ei siitä kerrottu ainakaan suomalaisille, vaan asunnoksi annettiin vanha rautatieasema, missä meteli oli korviahuumaava. Kuukausi kaksi oli kestettävä äänimelua ja uusia tuoksuja, joita vieraista kulttuureista tulevat saivat aikaan ruokaa valmistaessaan. Nykyään tosin itse käytän samoja ainesosia, kun valmistan ruokaa.

  Tuollaisia laittomia maahanmuuttajia mitkään säännöt eivät koske, mutta eivätpä taida piiloutua sellaiseen kantaväestöön, joka suhtautuu kielteisesti maahanmuuttoon. Ja laillisestikin tulleet haluavat vaihtaa maisemaa, jos muiden suhtautuminen on nihkeää. Toivottavasti kaikki ymmärtävät asiat sellaisiksi kuin ne ovat, eivätkä sellaisiksi kuin ne toivoisivat olevan.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomessa ulkomaalaiset saavat ostaa talon aivan samoin kuin Ruotsissa, joten lait lienevät samankaltaisia. Venäläiset ostivat Suomesta kokonaisia saaria, joihin rakensivat helikoptereille laskeutumisalustoja. Voi toki olla, että öljymaista tulevilla pakolaisilla on rahaa toimia samalla tavoin kuin venäläisillä, vaikka heistä moni ottaa vastaan myös yhteiskunnan tukea. Ulkomaalaiset saavat myös myydä omaisuutensa, jos siten haluavat tehdä, joten rikkaimmilla on mahdollisuus toimia siten kuin haluavat.

  Köyhimmät ovat kuitenkin tietyin tavoin yhteiskunnan avun tarpeessa, joten he eivät ole vapaita valitsemaan samoin kuin rikkaat. Kansalaisuus on lähes pakko olla, jos haluaa pankista asuntolainaa, vaikkei sekään mikään lakiin kirjoitettu sääntö taida olla. Itse asiassa moskeijoiden lähellä kiinteistöjen hinnat pysyvät korkeina, koska uskonnolliset ihmiset kilpailevat asunnoista. Ja sama tilanne on kantaväestöllä, joka haluaa, ettei paikkakunnalle muuta vierasta väkeä.

  Jotkut rakennukset ovat joutuneet tuuliajolle esimerkiksi sen vuoksi, että niissä on tehty henkirikos. Ostajaksi on voinut valikoitua kulttuurillisesti tai uskonnollisesti erilaista väkeä, koska kiinteistö ei ole ollut haluttu, minkä vuoksi sen hinta on ollut alle normien. Joitakin taloja on ollut vaikea myydä sen vuoksi, että naapurina on äkäisiä ihmisiä, jotka tekevät kiusaa koko ajan. Haaparannan suunnalla taisi olla yksi tällainen tapaus aikoinaan, joten Ruotsissa pätevät samat normit kuin Suomessakin.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sölvesborg on siis avoin paikkakunta, jonne maahanmuuttajat saavat muuttaa heti tultuaan Ruotsiin. Toivottavasti tekevät siten, koska laki sallii jokaisen asettua sinne minne haluaa. Tällä tavoin ruotsidemokraatit joutuvat ikävään välikäteen, sillä voihan heidän asenteensa tosiaan olla jopa yllyke muutolle.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti