Hae Anna.fi-sivustolta

Vanhasen koaliitio

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Pienituloinen, 02.01.2008.

 1. Pienituloinen Vierailija

  Hamaan kuolemaani saakka muistan halltuksessasi tehdyt veronkorotukset.
  Viinaveroista en välitä, mutta pienituloisena eläkeläisenä sähkön ja polttoaineinden hinnankorotukset vievät ainoankin mahdollisuuden olla tämän yhteiskunnan normaali jäsen.
  Se on tästä lähtien vain mittailtava kotimökin nurkkia ihmisen normaalin liikkumisen sijaan.
   
 2. Veronmaksaja, Vierailija

  Mutta saathan sinä vastikkeeksi, korkeapalkkaiset terveydenhuollon ammattilaiset ???
  Nöyrää maksajaa hoitsukin muistaa ilolla.
  Ikäväkyllä.
   
 3. mutta... Vierailija

  Näiden tasaverokorotusten kärsijöitähän ovat juuri pienituloiset, työttömät ja pieneläkeläiset. Suurituloisille nämä korotukset ovat kuin pisara meressä, eli eipä juuri vaikutusta.

  Kun kapitalistihallitus vielä yksityistää terveydenhuollon, ei hyvältä näytä köyhemmän kansanosan näkökulmasta katsottuna. No, yksityiselle siirryttyään saavat nuo terveydenhuollon ammattilaiset parempaa palkkaa, ja kummasti se sairaanhoitajan työkin muuttuu arvokkaammaksi kutsumusammatiksi yksityisen palveluksessa jopa kapitalistin silmin nähtynä.

   
 4. Veronmaksaja, Vierailija

  Niin ovatkin hyvä mutta... ! Tämä on kaikkien tiedossa. Heikointa ne nilkit lyö. Terveydenhuollon eliitin mellevien palkkojen maksuun on mukavaa napsaista rahat pienituloisilta.
  Ikäväkyllä.

  Terveydenhuoltoa ei tulla koskaan yksityistämään, koska silloin siihen liittyisi ikävä työvelvollisuus, sekä palkka on parempi julkisessa.
  Ikäväkyllä.
   
 5. mutta... Vierailija

  Kyllähän nuo tuntuvat kovasti yksityistämisen perään olevan, varsinkin kokoomuksessa. Ovat saaneet jo joitakin kuntia puhuttua ympäri, kun "säästöt kunnille ovat niin merkittäviä". Ja voihan niitä säästöjä syntyäkin, kun terveyskeskuslääkärit voivat sen jälkeen täysaikaisesti rahastaa omilla praktiikoillaan.

  Onhan se ikävää, kun nyt palkkatuloista joutuu maksamaan veroa, mutta onneksi osinko- ja pääomatulot vielä pitävät nämäkin "kutsumusammattilaiset" edes joten kuten leivässä. Ja parempia palkkoja lupaamalla nämä yksityiset ovat houkutelleet myös muuta hoitohenkilökuntaa yrityksiinsä. Näinhän asiaa TV:n uutislähetyksessä todisti eräskin julkisella puolella työskennellyt hoitaja.


   
 6. Pienituloinen Vierailija

   
 7. Veronmaksaja, Vierailija

  Ompas todella outoa tämä digi-tv ???
  Meidän digitoosa taasen kertoi, että yksityisen puolen hoitajat hyväksyivät saman pienemmän tuloratkaisun kuin muutkin kunnanihmiset?? Ainoastaan julkisen Tehyttäret lähtivät lastentappouhkauksillaan kiristämään yhteiskunnalta lisää mannaa.
  Ikäväkyllä.
  Niin se digi meitä vie:)))
   
 8. Veronmaksaja, Vierailija

   
 9. jopas Vierailija

  Ilmeisesti mullakin on outo digiTV, koska näin tuon jutun jossa kerrottiin, että Peijaksen päivystyksiä ollaan yksityistämässä. Siinähän kyseisen sairaalan tehytär kertoi yksityisen houkuttelevan hoitsuja "selvästi paremmalla palkalla" -kuten tehytär asian ilmaisi. Ymmärrettävää on, että pienempi tuloratkaisu on helppo hyväksyä, jos lähtökohta, eli palkka, on jo valmiiksi yksityisellä parempi.

  Ja noiden terveyskeskusmaksujen korotuksilla uhkaili kokoomukselainen valtionvaraiministeri Katainen, ei Lipponen.
   
 10. Veronmaksaja, Vierailija

  Mikä ontaas tämä ongelma?
  Verot kansan verta juo ja elätti nauraa, niin että hampaat heiluu !
  Silloin ei ole asiat hyvin.
  Ikäväkyllä.
   
 11. Jopapa Vierailija

  Eliitiksi on muodostumassa yksityinen palveluja tuottava sektori, se kuppaa julkishallinnon saamat verorahat Vanhasen myötävaikutuksella yksityiseen laariin josta ei veroja maksella.
  Kun v.2006 kaikki kunnat käyttivät palkkoihinsa 8,95 miljardia € + palkkojen sivukuluihin 2,9 miljardia € niin samaan aikaan käytettiin kunnissa jo palvelujen ostoihin 9,669 miljardia €, mikä osoittaa, että ollaan jenkkilän viitoittamalla tiellä.
  jossa yksityistettyjä terveydenhuollon palveluja saa ja kykenee käyttämään vain varakkaat ihmiset.
  Terveyskeskusmaksuthan ovat mielestäni nousseet, siitä en ole varma joutuuko kunnat sen alkuperäisen suunnitelman mukaan tilittämään sen korotuksen Vanhaselle ja hänen hallitukselleen.
  Kaikenkaikkiaan Vanhasen veronkorotukset koskevat eniten pienituloisimpia suomalaisia, ne yli 600.000 köyhyysrajan alapuolella olevat suomalaiset pian saavat "tuta" miten porvarihallitus heita kohtelee.

  Polttoaineiden hinnankorotukset vaikuttavat joka ainoan elintarvikkeen hintaan, koska keskusliikkeillä ei ole aluevarastoja vaan varastot ovat maanteillä kumirenkaiden päällä.
  Näin Vanhasen ja vähän Kataisenkin valtakunnassa toimitaan, köyhät kyykkyyn.

   
 12. Veronmaksaja, Vierailija

  Vihdoin puhuu Jopo-Paappa asiaa.
  Verot nousee, maksut kohoaa ja kansaa lyödään, niin että tuntuu. Ihan on kuin Lipposen kyydissä. Palvelut heikkenee ja julkinen eliitti lihoo saamilla verirahoilla.
  Ikäväkyllä.
  Eikä tässä kuulemma vielä kaikki, vaan julkishallin hallitsematon pöhöttymyminen ja ylipalkkaaminen tulevat viemään ylijäämäisen talouden alijäämäiseksi jo ihan lähivuosina.
  Onneksi sentää valtion velkaa lyhennetään, eikä lisätä, kuten demarit haluaisivat.

  Eikös olekin hurjaa tässä ennen näkemättömien veronkevennysten maassa ???
  Iltapäivälehdetkin ilkkuvat, että katso kuinka paljon SINUN verotuksesi kiristyy ?
   
 13. Jopapa Vierailija

  Kyllähän tuloverotus ja omaisuusverotus kaikkein suurituloisimmilta on keventynyt "ammoisista Ahon" ajoista paljonkin.
  Vanhanen väen väkisin vapautti 40.000 suomen rikkaimman henkilön varallisuusveroista ja on vapauttamassa suuriakin omaisuuksia perintöveroista, nyt kun on ennustettu muutaman vuoden kuluttua valtion kirstun tyhjenevän on porvarit ideologiansa mukaan ryhtyneet rankaisemaan pienituloisia nostamalla sähköveroa, polttoaineveroja, lämmitysöljyn veroja, omavastuunkorotuksia terveys ja lääkemenoihin, osalla eläkeläisistä pienenee asumistuet ja niin edelleen, listaa voisi jatkaa loputtomiin.
  Mikä pahinta, Vanhanen on patistanut kuntia lisäämään erittäin kalliksi tulevia ostopalveluja, joista saadut ruhtinaalliset korvaukset häivytetään erillaisten Vanhasen luomien lakien sallimina veroista vapaiksi tuloiksi.
   
 14. mutta... Vierailija

  Nythän ei - ikäväkyllä - olla enää Lipposen kyydissä, joten olisiko jo vihdoin parannusta odotettavissa köyhemmän kansanosan asioihin, kun on eri miehet puikoissa. No ei - ikäväkyllä. Vajaassa puolessa vuodessa istuva hallitus on osoittanut, miten maa ajetaan kriisiin.

  Mutta onhan niitä veronkevennyksiäkin luvassa, sillä Niinistökin on antanut sivusta käsin ohjeita veronkevennyksiin. Hänhän julkisti, että marginaaliverotuksen uudistaminen on tärkeysjärjestyksessä niitä ensimmäisiä. Niinistön mukaan eniten veronkevennyksiä tarvitsevatkin ne kaikkein-kaikkein suurinta palkkatuloa nauttivat kansalaiset, jotka ovatkin kuulemma niitä suurimpia kärsijöitä nykyisellä verotuskäytännöllä!

  Ja päinvastoin, Katainenhan onkin nyt ottamassa velkaa lisää, sillä kuluthan kasvavat. Väestö eläköityy, sosiaaliavun tarve kasvaa koska työttömyys ja köyhyys lisääntyy, Suomi on saatava Natoon yms.

  Kyllähän se minunkin verotus kiristyy. Niinkuin edelläkin on todettu, esim. energiaverotus tulee vaikuttamaan kaikkeen hintoja nostavasti.


   
 15. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 623
  Saadut tykkäykset:
  1 732
  Veronmaksaja:
  "Ompas todella outoa tämä digi-tv ???
  Meidän digitoosa taasen kertoi, että yksityisen puolen hoitajat hyväksyivät saman pienemmän tuloratkaisun kuin muutkin kunnanihmiset?? Ainoastaan julkisen Tehyttäret lähtivät lastentappouhkauksillaan kiristämään yhteiskunnalta lisää mannaa. "


  Minä:
  Niillä yksityisen puolen hoitajilla oli palkka jo lähtökohtaisesti paree ku tehyttärillä. Helppohan silloin on hyväksyä pienempi korotus. En kyllä tykänny mäkään tehyn tyylistä, millä asiaa ajoi. Ja koko tämän sotkunhan pani liikkeelle kokoomuslainen turhilla lupauksillaan...Mä en sitte oo sossu, kepu, kommari, vihreä enkä mikään muukaan. Sä puhut kokoajan "julkisesta eliitistä". Vihaaksa yhtä paljon ku julkisen hoitsuja kaikkia muitakin kunnan työntekijöitä? Esim vihaaksä kirjastovirkailijoita, kunnan vaihteenhoitajaa, maataloussihteeriä, kunnan toimistotyöntekijöitä, kunnan palkoilla olevia siivoojia...vihaatko myön valtion työntekijöitä? Pitäiskö IHAN KAIKKI yksityistää? Mistä moinen viha kumpuaa??
   
 16. Veronmaksaja, Vierailija

  Kysymys ei ole vihasta, vaan järjen käytöstä.
  Esikuntapuuhastelijta, jotka elävät käsi toisen taskussa, eivät ole oikeutettuja kiristämään hallintoalamaisiltaan rahaa.
  Ikäväkyllä.
  Julkisen ahneudella ei tunnu olevan mitään rajaa.
   
 17. vm47 Vierailija

  Veronmaksaja se jaksaa uhota täälläkin. Minkähänlainen yhteiskunta häntä mahtaisi miellyttää? Ehkä joku itäinen tai eteläinen diktatuuri, jossa on vain hyvin rikkaita (veronmaksaja tietysti yksi heistä) ja hyvin köyhiä, jotka hoitavat kaikki tuottavan ja palvelevan työn penni- (tai jopa ruoska-) palkoilla.

  Minä puolestani viihdyn tällaisessa yhteiskunnassa kuin tämä meidän. Maksan veroni iloisesti, vaikka kyllä hämmästelen hallituksen viitoittamaa suuntaa: tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille kiihtyvässä vauhdissa. Silti meillä on vielä vapaus tuoda hämmäs- tyksemme esiin ilman pelkoa joutua orjatyöhön tai vankilaan. Pianhan uudet vaalitkin tulevat ja ehkä silloin taas saadaan nämä pikkukapitalistit pois pahanteosta.
   
 18. Veronmaksaja, Vierailija

  Jaa minkälainen yhteiskunta ?
  Rehellinen ja oikeudenmukainen ! Se ei kait olisi liikaa vaadittu?
  Vähemmän käsi toisten taskussa eläjiä ja muita välistävetäjiä.

  Verot kansan verta juo ja juuri iloista maksajaa elätti kiittää. Maksajaa, joka ei kyseenalaista mitään, vaan maksaa iloisena.
  Toki on rehellisyyden nimissä sanottava, että tämä viimeisin tulonsiirto köyhiltä Tehyttärille tehtiin tilanteessa, jossa kiiluvasilmäisen tappajan veitsi hankasi jo uhkaavasti haavaa lastemme kurkkulla.
  Ikäväkyllä.
   
 19. Jopapa Vierailija

  Yhteiskuntammehan on tosi hieno, "vielä", vaikka Vanhanen kumppaneineen on sen päättänyt purkaa yksityistämällä julkishallinnon kaikki toiminnot.
  Heitä ei pelota jenkkilän esimerkit siitä kuinka valtavasti yhteiskunta eriarvoistuu, johtaahan jenkkilä mm. vankien määrällä suhteutettuna asukasmääriin koko maailmassa.
  Vanhasen poppoota ei vähääkään huoleta vaikka kaikki suomen piispat ovat moneen kertaan varoitelleet sellaisesta eriarvoisen yhteiskunnan kehittämisestä.

  Oma lukunsa on v-maksaja, nyt kun Lipponenkin on todella historiaa eikä häntä enään voi syyttää tästäkään tapahtumassa olevista suurista hintojen nostamisista ja hän "kovan luokan kapitalistina" ei voi "omaa hallitustakaan" syyttää niin tehy saa kaiken maassa tapahtuvan niskoilleen.
  Hän ei ole muistavinaan sitä, että tehy sai vain 15 € korkeamman palkankorotuksen kuin olisi saanut sopimuksen heti hyväksyessään, näin kuntatyönantajan mukaan.
  Sensijaan tehyn tulevat palkankorotukset ovat sidoksissa hoitohenkilöstön tulevaan määrään, joka sopimus luulisi miellyttävän tätä hyvinvointi yhteiskuntamme suurta vihaajaa, v-maksajaa.
   
 20. höpsis! Vierailija

  Hei haloo! Suomeen ei saada eriarvoistumista rahallakaan, paras 10% tienaa runsaat 4.000 euroa/kk ja keskipalkka on 2.500 euroa... eroa ei edes 2000 euroa kuukausipalkoissa. Ei sillä edes hajurakoa saada!

   
 21. Jopapa Vierailija

  Hajurakoa jenkkilän mallin mukaisesti on Vanhasen kaudella jo saatu reippaasti, yli 600.000 suomalaista joista 140.000 lapsia elää jo OECD:n määrittelemän köyhyysrajan alapuolella, näin tuoreimmat tutkimukset kertovat.
   
 22. mutta... Vierailija

  Se hajurako tehdäänkin päämoma- ja osinkotuloilla. Nykyinen verotuskäytäntöhän suosii juuri tätä tulonhankintamuotoa, vaikka valtio menettääkin valtavasti verotuloja. Tähän epäkohtaan ei nykyinen hallitus katais-politiikalla tule puuttumaan, sillä silloinhan kirves osuisi lyöjän omaan nilkkaan.

  Hassua muuten se, että Hesarin teettämän mielipidetiedustelun mukaan kansa on melko tyytymätön hallituksen tavoitteiden saavutuksiin. Mielestäni asia on kuitenkin toisin, siis hallitus on saavuttamassa tavoitteensa jopa etuajassa: Hyvinvointipalveluita on ruvettu ajamaan alas, köyhyys ja tuloerot kasvamassa ja ympäristönsuojelu etenee, kun vähävaraiset joutuvat luopumaan autoilustaan.
   
 23. Veronmaksaja, Vierailija

  Voi Jopo-raasu voi !
  Kuten olen niin omasti todennut, Lipposen pitkä ja karhea verokäsi se meitä hamaan loppuun asti kaivaa. Uutta veroa tietenkin mätetään vanhan päälle, mutta aitoa Lipposta pyörii riesanamme uskomaton määrä.
  Yhtäkään selalista hallitusta, joka veroja korottaa en pidä "omanani". Ainoa ideologiani on verotuksen rutka keventäminen, ei poliititkojen liehiminen, Jopo.

  Olkoon Tehyttärien murharaha vaikka kuinka pieni, niin meidän rehellisten on se kuitattava kohoavina veroina.
  Toki kernaasti näkisin, että mahamma vihodin älyttäisiin säätämään oikean kokoinen terveydenhuolto, eli puolet pois.
  Huomaan myös, että köyhyys on kaltaisellesi porholle tuntematon käsite.
  Ikäväkyllä.
   
 24. Laiskoja liikaa ! Vierailija

  Stakesin Yhteiskuntapolitiikka-lehden tutkimus toteaa, että 1/3 suomalaisista on sitä mieltä, että köyhyys on ihmisten omaa syytä. Minusta tässä juuri on perää: urasuunittelulla, taloudellisuudella, ambitioilla yms Suomessa on "juoksupojasta mahdollista tulla toimitusjohtaja". Valtaosa vastaajista vastustaa näkemystä, että köyhyyden syynä ovat toisten ihmisten rikkaudet.

  Toki on niitä, jotka pelaavat väärää hevosta urallaan ja yritystoiminnassa (osaamattomuuttaan, tyhmyyttään tai vain huonolla onnella). Mutta Donald Trump mielestäni on loistava esimerkki siitä, että tuostakin voi oppia.

  Ja tietysti on niitä lahjattomia ja vähäosaisia, vammaisia yms, joita pitää tukea, mutta prosentuaalisesti heidän lukumääränsä on prosentuaalisesti pienempi kuin tuo Jopapan väite 600.000 eli siis yli 10% suomalaisista (en muuten löytänyt ko faktaa, vaikka yritin, kerropa siis lähteesi!!!). Siis kyllä suuri syy on suomalainen paapomisyhteiskunta missä ei haluta nähdä pientä vaivaa omaisuuden ja menstyksen eteen!!!

  Työttömyyteen vedotaan usein, mutta maassa on paljon tekemätöntä työtä, monta esim hoivalan yritystä odottaa perustajaa, monta putkimiestä saa kovaa liksaa... Siis ei kun uudelleen kouluttautumaan alalle mikä kannattaa.
   
 25. Laiskoja liikaa ! Vierailija

  Stakesin Yhteiskuntapolitiikka-lehden tutkimus toteaa, että 1/3 suomalaisista on sitä mieltä, että köyhyys on ihmisten omaa syytä. Minusta tässä juuri on perää: urasuunittelulla, taloudellisuudella, ambitioilla yms Suomessa on "juoksupojasta mahdollista tulla toimitusjohtaja". Valtaosa vastaajista vastustaa näkemystä, että köyhyyden syynä ovat toisten ihmisten rikkaudet.

  Toki on niitä, jotka pelaavat väärää hevosta urallaan ja yritystoiminnassa (osaamattomuuttaan, tyhmyyttään tai vain huonolla onnella). Mutta Donald Trump mielestäni on loistava esimerkki siitä, että tuostakin voi oppia.

  Ja tietysti on niitä lahjattomia ja vähäosaisia, vammaisia yms, joita pitää tukea, mutta prosentuaalisesti heidän lukumääränsä on prosentuaalisesti pienempi kuin tuo Jopapan väite 600.000 eli siis yli 10% suomalaisista (en muuten löytänyt ko faktaa, vaikka yritin, kerropa siis lähteesi!!!). Siis kyllä suuri syy on suomalainen paapomisyhteiskunta missä ei haluta nähdä pientä vaivaa omaisuuden ja menstyksen eteen!!!

  Työttömyyteen vedotaan usein, mutta maassa on paljon tekemätöntä työtä, monta esim hoivalan yritystä odottaa perustajaa, monta putkimiestä saa kovaa liksaa... Siis ei kun uudelleen kouluttautumaan alalle mikä kannattaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti