Hae Anna.fi-sivustolta

Vanhasen koaliitio

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Pienituloinen, 02.01.2008.

 1. Kepun menu jatkuu Vierailija

  Professori keskeyttäsi sote-lausunnot

  Soteuudistuksen valinnanvapauspaketin
  lausunnonantajat joutuvat ottamaan
  pakettiin kantaa vajavaisin tiedoin.
  - Minusta lausuntokierros olisi
  tarkoituksenmukaista pysäyttää, koska
  muuten lausunnonantajat joutuvat
  antamaan lausuntonsa asiaan, joka ei
  toteudu vaan asiaan joka muuttuu,
  korostaa hallintotieteen professori
  Jari Stenvall Tampereen yliopistosta.
  Puutteet liittyvät valinnanvapauden
  vaikutusarviointiin ja aikatauluihin.

  Stenvall laatisi muutaman kuukauden
  tauolla uudet vaikutusarviot ja
  jatkaisi lausuntokierrosta sitten.
   
 2. Useampi suomalainen Vierailija

  Yhä useampi suomalainen kertoo joutuneensa tinkimään rahan puutteen vuoksi ruuasta, lääkkeistä tai lääkärikäynneistä.

  Samoin on kasvanut niiden osuus, jotka ovat pelänneet ruuan loppuvan, ennen kuin on rahaa ostaa lisää.

  Tulokset selviävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alueellisessa terveys- ja hyvinvointitutkimuksen vuosina 2013-2016 kerätyistä tiedoista.

  Köyhyyden kokemus on kasvanut parissa vuodessa etenkin 54-74-vuotiaiden joukossa. Yksinäisyyttä potevien määrä on kasvanut kaikissa ikäryhmissä yli 75-vuotiaita lukuun ottamatta.  STT
   
 3. Syntiä tulee Vierailija

  Tehtyä Sipilän vuoksi. ÄRRÄPÄÄT lentää ilmoille koska hallitus nosti eräiden kiinteistöverojen alarajoja jolloin kiinteistöveroni nousi paljon enemmän kun eläkkeeni nousi vuodenvaihteessa.
  Pelkästään tämä tarkoittaa elintasoni laskua joka pienestä eläkkeestä johtuen on entisestääkin erittäin huono.
   
 4. Suomen Trump Vierailija

  Jokin aika sitten muuan sakasalainen lehti nimesi Sipilän suomen Trumpiksi, monet professori tason suomalaiset ovat tuominneet tämän yksityistämisvimman joka on meneillään suomessa:

  Kasvatustieteiden emeritusprofessori Kari Uusikylä yrittää vedota blogikirjoituksessaan Juha Sipilään (kesk) myös Raamattua tavaamalla.
  Kasvatustieteiden emeritusprofessori Kari Uusikylä liittyy tuoreella blogikirjoituksellaan hallituksen koulutusleikkauksia kritisoivien alan asiantuntijoiden kuoroon. Uusikylä tunnustaa, että koulutuksen taloudellisten resurssien heikentäminen herättää hänessä jopa surumielisyyttä. Kirjoituksesta uutisoi ensin Uusi Suomi .

  - Hyvä pääministeri Juha Sipilä! Teille on langennut raskas tehtävä. Teillä ja hallituksellanne on vastuu jokaisen suomalaisen elämän raameista. Teen kiusallisen tunnustuksen: Itkin aamulenkillä, hän aloittaa merkintänsä.
  Uusikylä kertoo vierailleensa hiljattain suuressa koulussa, jossa oli "ns. ongelmalapsia". Uusikylä sanoo ihailleensa opettajien "tinkimätöntä työmoraalia" ja "tiukan rakastavaa otetta".

  - Opettajat kertoivat, että moni oppilas toivoo, että koulua olisi iltaan asti, tai että kesälomaa ei olisi lainkaan. Kotona on ahdistavaa ja pelottavaa. Koulu ja opettaja antavat turvaa. Lasten tuska liikuttaa minua aina.Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

  "Ei saa sanoa ääneen"

  Tuo liikutus nosti professorin mukaan kyyneleet silmiin vielä päiviä myöhemmin aamulenkillä.

  - Suomi on varakas maa. Koulujen talouden kurjistamista ei voi puolustella millään tekosyyllä eikä muita syyttelemällä. Röyhkeimmille ja ahneimmille vallan suojateille on avattu ketterästi tie miljonääreiksi. Me hyvin toimeentulevat keskiluokkaiset tuijotamme älylaitetta ja omaa napaamme ja kitisemme muutaman kympin tulonmenetyksestä. Avuttomat, köyhät, vanhat ja sairaat saavat selvitä miten haluavat, pääasia, että pysyvät poissa silmistämme, Uusikylä pohtii.

  Hän ei tyydy ryöpyttämään hallitusta ainoastaan koulutuspolitiikasta, vaan sen käynnistämistä "norminpurkutalkoista" kautta linjan. Uusikylän mielestä esimerkiksi kouluissa ja vanhustenhoidossa kaivattaisiin kipeästi hyvinvointia vahvistavia normeja luokkakokoja ja hoitajien työmäärää säätelemään
  - Ei saa sanoa ääneen, että Suomessa tehdään eriarvostavaa, uusliberalistista politiikkaa, yksityistetään ja yhtiöitetään. Jos kaltaiseni isänmaallinen, kirkossa käyvä suomalainen tämän sanoo, hänet leimataan kateelliseksi puolikommunistiksi.

  Kirjoituksen lopussa professori vetoaa suoraan uskovaiseksi tiedettyyn pääministeriin siteeraamalla Raamattua.

  HILKKA TIIRO
  hilkka.tiiro@Iltalehti.fi - Suomen suurin uutispalveluiltalehti.fi
   
 5. Valtion veron Vierailija

  Alentamísessa on suuosittu suurituloisia. Tähän on tultu 14 vuoden porvarienemmistöisten hallitusten tietoisesta toiminnasta.

  Kun v. 2008 valtioverotaulukot olivat tälläisiä:
  12 600–20 800 8 € meni valtion veroa, 8,5 alarajan ylittävältä osalta meni veroa 8,5%
  20 800–34 000 705 19,0
  34 000–62 000 3 213€ ja ylittävältä osalta 23,5%
  62 000 meni valtionveroa 9 793€ ja sen ylittävältä osalta vero oli 31,5%

  Veroprosentit v. 2017
  Huomaamme sen että 31,5% veron aalarajaa on nostettu 11100 euroa 73100 euroon verotettavaa tuloa. Pienintä alarajaa valtion verotuksessa on nostettu 4300€.
  Henkilö jolla verotettava tulo on tänä vuonna 16900€ on saanut 344€ verohelpotuksen vuodesta 2008.
  Henkilö joka hankii 73100€ valtionveron alaista tuloa on saanut, jos oikein laskin 3496,5€ verohelpotukset vuodesta 2008.
  Verotettava ansiotulo, euroa


  Vero alarajan kohdalla, euroa


  Vero alarajan ylittävästä tulon osasta,
  %

  16 900 - 25 300


  8,00


  6,25

  25 300 - 41 200


  533,00


  17,50

  41 200 - 73 100


  3 315,50


  21,50

  73 100 -


  10 174,00


  31,50
   
 6. Johtaja Vierailija

  Kiristääkö sitten pitäisi suurituloisimpien veroja? Mitä se hyödyttäisi, sillä suurituloisia on niin vähän, että heidän verojensa kiristäminen ei valtiontaloutta pelasta. Se aiheuttaisi ainoastaan sen, että kaikkein parhaimmat veronmaksajat alkaisivat muuttamaan pois Suomesta, jolloin verotulot putoaisivat entisestäänkin.

  Jo nyt suurituloisin desiili maksaa enemmän veroja, kuin muut yhteensä, joten eikö tämän rikkaimman kansanosan verotaakkaa pitäisi kiristämisen sijaan keventää reilusti, jotta voitaisiin aidosti puhua oikeudenmukaisesta verotuksesta?
   
 7. Sekin vähä Vierailija

  Annettuna pienituloisille menisi kulutukseen ja sitä kautta työllistäisi, eivätkä kuin nyt veroparatiiseissa oleville tileille jolloin työllisyyden kannalta sillä ei ole merkitystä.
  Poismuutolla uhkaaminen on turhaa, siihen ei monikaan suurituloinen kykene, kaikki suurituloiset eivät ole Wahlroosin tapaisia luopiota. Katsahdin verohallinnon sivuilta viimeksi ilmoitettua verotusta, siitä selviää se, että yli 75,000€ hankkineita oli 169,200 verotettavaa. Mekille pantavaa on myös se, että 75,000-149,999 hankkineet maksoivat valtion veroa 35,9% mutta yli 300,000€ tuloista veroa pidätettiin 36,0%. Kyllä pääomatulot ja ansiotulot tulisi laskea yhteen ja pidättää vero oikeista tuloista.
  Suomessa on nykyisen "pikku Trumpin" aikana ruoka jonot kasvaneet voimakkaasti, jolloin sillä voisi olla myös huomattava eriravoisuutta vähentävä merkitys. Porvarivetoiset hallitukset näyttää pitävän tärkeänä eriarvoistaa entistä enemmän kansalaisiaan jenkkilän mallin mukaisesti.
   
 8. Engel Vierailija

  Surullista on, että ne joita porvarihallitus ( kokomustat, kepulit ja persuukset) eniten kurittaa, myöskin vähiten äänestävät. Miksi vaaleista toiseen nukkuvat ovat suurin puolue?
  Ihminen voi olla köyhä, mutta ei hänen tarvitsisi olla typerys.
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 547
  Saadut tykkäykset:
  238
  Minkäs takia eräät suomalaiset ihannoi Trumppia ja toivovat Trumpin pystyvän täyttämään kaikki vaalilupauksensa :)
  Onko kysymyksessä muukalaisvihamieliset jotka elää toivossa, että Trump kurittaisi kaikkia värillisiä ja muslimeja? Mutta he ei näytä tajuavan, että Suomen porvarihallitus tekee aivan samalla tavalla, vaikkakin pienemmässä määrin vielä, vielät köyhiltä ja antavat rikkaille. En luule, että tänne kirjoiottelijat on miljönäärejä, ovat vain ihan tavallisia työläisiä, työttömiä ja koululaisia, silti he ihailee Trumppia ja aikaisemmin ainakin ihailivat tavattomasti Suomen porvarihallitustakin. Kaikki köyhemmät ei ymmärrä valitettavasti omaksi parhaakseen, he ihailee rikkaita ja ovat rikkaitten loukussa ajatuksiensa kanssa. Tietämättömyys ja huono koulutus ja laiskuus ja tai saamattomuus tekee ihmisestä onnettoman joka ei edes älyä omaa parastaan ja eivät osaa olla solidaarisia maailman muita ihmisiä kohtaan.
  Ajatella jos Trumpin tapainen olisikin Suomen kohtalo, ei varmasti nuo eräät suomalaiset silloin ihailisi Trumppia kun Trumpin kiristykset osuisi heidän omaa nahkaa kipeästi ja sattuvasti. He ei näytä myöskään ymmärtävän, että Suomen porvarihallitus ja sen teot on hyvin vähäistä siihen mitä Trump suunnittelee USAn köyhempien osalle.
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 547
  Saadut tykkäykset:
  238
  Köyhyys, huono koulutus ja ehkä päälle työttömyys, ajaa monet pieneen apatiaan, he ei välitä, eivät osaa edes ajatella omaa parastaan, he on välinpitämättömiä tulevaisuudestaan, eivät ehkä näe mitään hyvää tulevaisuutta itselleen, siksi eivät äänestä, kuvittelevat, että se ei kannata, he on antanut periksi ja ovat tyytyneet köyhyyteensä, sekä materiaaliseen köyhyyteen ja hengelliseen köyhyyteen. Sellaisia on vaikea herättää, monet heistä ei jaksa yrittää kiivetä ylöspäin elämässään.
  Ei kai se typeryyttä varsinaisesti ole. Jos ei ole saanut tarpeeksi paljon tietoa, ei se ole typeryyttä, se on vain tiedonpuutetta. He ei ole saaneet tarpeeksi paljon tietoa.
   
 11. Mielestäni Vierailija

  Pitkään jatkunut työttömyys,ja sitä seuraava erittäin huono taloudellinen tilanne on kyllästyttänyt nimenomaan vähävaraisen äänestäjäkunnan. Joka vaaleissa luvataan parannusta heidänkin asemaan, mutta asia kääntyy päinvastaiseksi politiikolla valtaan päästyään. Monet ovat huomanneet sen, ettei äänestäminen ole tuonut heille pienintäkään parannusta heidän elämäänsä ja jättävät sen vuoksi äänestämättä.
  Porvareiden taktiikkaako?
  Trumpista on 3kk vallassa olon jälkeen aikaista sanoa mitään, alku on kuitenkin ollut vaalilupausten täyttämistä, kaikkia lupauksiaan hän ei ole saanut läpi, mutta ompahan ainakin yrittänyt lupauksiaan toteuttaa. Monet valtaan päässeet Presidentit ovat lupauksensa syöneet.
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 547
  Saadut tykkäykset:
  238
  Niin, köyhät ja työttömät antavat lopulta periksi. He odottaa, että politiikot antaisi heille enemmän rahaa millä elää. Mutta ei kukaan anna lisää rahaa, on itse yritettävä. Myönnän, että ne huono-osaiset jotka ei saa tai hanki jonkinlaista työpaikkaa itsellee, on ehkä osasyyllisiä itse tilanteeseensa. Kouluunkin voisi mennä ja opiskella itselleen ammatti jos nuorempi on, mutta sekään ei käy kaikille jos ei ole lukupäätä.
  Ainoa selitys on, että me ihmiset olemme niin erilaisia. Jokainen toimii niin kuin parhaaksi näkee. ja kun esim. ei äänestä huonon tilanteensa takia, on he itse valinneet, että eivät puutu politiikkaan, eivät halua vaikuttaa politiikkaan ja siinä tapauksessa he saa olla tyytyväisiä tilanteeseensa.
  Kukaan politiikko ei hommaa työpaikkaa kenellekkään, se on tehtävä itse.
  Noita jotka ei äänestä, heitä on vaikea herättää, he ei tiedä millä tavalla kivuta ylöspäin, he on antaneet periksi monet heistä.
  Ja kun Suomessa nyt on porvarihallitus, niin se vie lisää pois noilta köyhiltä.
  Ruotsissa on nyt sociaalidemokraattinen hallitus ja se on alkanut antaa takaisin heille joilta aikaisempi oikeistohallitus vei pois. Ensivaaleissa ehkä häviävät porvareille taas ja sama ruljanii alkaa taas, köyhiltä vievät ja antavat rikkaille.
  Se olemme me kaikki kansalaiset jotka olemme vastuussa siitä millaisen hallituksen saamme, emme toki vastuussa kollektiivisesti, mutta jokainen yksilä on vastuussa äänestyksistään. Se on ikävää, että moni köyhäkin äänestää porvareita, mutta jokainen äänestää omantuntonsa mukaan ja eniten ääniä saanut voittaa, sille ei mitään voi. Politiikka on kuin leikkiä, dramaattista teatteria :)
   
 13. Engel Vierailija

  Kuten olen todennut, porvareiden tiedotusmonopoli, porvareiden roskaviihde on tuhonnut työläisten, työttömien, pieneläkeläisten, syrjäytyneiden jne. luokkatietoisuuden, niin ettei nekään harvat jotka äänestää tiedä mitä äänestyskopissa tekevät. Ääni lipsahtaa esimerkiksi persuille, jotka ajaa kokomustista oikealta ohi. Ovat valmiita laittamaan 10 miljardia euroa uusiin aseisiin, kun leikkaavat saman aikaisesti sosiaaliturvasta, päivähoidosta, vanhushoidosta, koulutuksesta, - riittää se köyhille kun vain lukemaan oppivat jne.
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 547
  Saadut tykkäykset:
  238
  Totta, eräät äänestäjät ei loppujenlopuksi tiedä millaista puoluetta äänestävät. Ovat vain takertuneet kiinni johonkin asiaan siinä puolueessa, tietämättä sen enempää ja mikä pettymys se sitten on heille jälkeenpäin. Mutta noin käy jos ei ole yhtään kiinnostusta politiikkaan ja huonosti koulutettu ehkä vielä lisäksi.
  Mutta kuten sanoin aikaisemmin, me ihmiset olemme erilaisia. Toimimme eri tavalla, puhumme eri tavalla, käyttäydymme eri tavalla, on erilaiset mielipiteet, tietomme on eri tasolla ja niin edelleen. Elämä on sellaista. Ihmisillä ei ole kollektiivistä ajattelua ja toimintaa, olemme erilaisia, siksi on ahkeria, laiskoja, puheliaita, ujoja, syrjäytyneitä, ihmisystäviä, rasisteja, sosiaalidemokraatteja, porvareja, kristittyjä, muslimeja, ateisteja, ja niin edelleen. Elämme maailmassa jossa me ihmiset olemme erilaisia hengellisesti ja psyykkisesti, vaikka samassa valtiossa asuisimmekkin.
  Toiset jaksaa ja uskaltaa ja yrittää, eivät lannistu. Eräät toiset taas ei kestä vastoinkäymisiä pitempään ja he antaa periksi ja vajoavat jonkinlaiseen apatiaan, lamaan ja eivät löydä ulospääsyä, mutta he usein alkaa syyttää muita huonosta tilastaan, vaikka se on heidän oma vika, että eivät jaksa nousta ylöspäin.
   
 15. Sen verran palautetta verohallinnon sivuilta, että kerrotaan hieman vajaan 4703 "johtajan" maksaneen keskimäärin 36% valtion veron yli 300,000 euron veronalaisista tuloistaan.
  Ne jotka eivät liene "johtajia", heitä oli 19107 jotka ansaitsivat vain 150,000€- 299,999 euroa, heidän keskimääräinen veroprosentti oli "vaatimattomat" 38,6%, eli 2,6% suurempi kun niillä yli 300,000€ hankkineilla "johtajilla"..
  Tarkoittanee, että Suomen eliittiä pitää palvella myös pienellä veroprosentilla, etteivät vain karkaa veroparatiiseihin.
   
 16. Sipilä painosti Vierailija

  Järjestö pudotti Suomen lehdistönvapauden kärkipaikalta kolmoseksi, syynä Sipilän painostus

  Toimittajat ilman rajoja -järjestö on pudottanut Suomen lehdistönvapauden kärkipaikalta kolmanneksi. Syynä on pääministeri Juha Sipilän Yleen kohdistama painostus.

  Järjestön pääsihteerin Christophe Deloiren mukaan Suomen putoaminen on vuoden merkittävin tapaus. Yllättäväksi asian teki hänestä se, että journalistien ammattitaito ja hyvät käytännöt eivät estäneet sananvapauden heikkenemistä.

  Järjestön Suomen osaston puheenjohtaja Ilkka Nousiainen huomauttaa, että Sipilän tapa puuttua yksittäisten toimittajien työhön näyttäytyi sananvapauden rajoittamisena paitsi Suomessa myös ulkomailla. "Kun tähän vielä lisätään yksittäisten toimittajien perustellut irtisanoutumiset, välittyi maailmalle kuva, joka ei sopinut sananvapauden mallimaahan", Nousiainen sanoo.

  Suomi on pitänyt vuodesta 2010 ykköspaikkaa vuosittaisessa lehdistönvapausindeksissä. Nyt ensimmäiseksi kiilasi Norja ja toiseksi Ruotsi. Norja nousi kaksi sijaa viime vuodesta, Ruotsi kuusi.

  Järjestön mukaan Ruotsissa toimittajiin kohdistuu yhä uhkailua, mutta viranomaiset suhtautuvat asiaan vakavasti. Osa uhkailijoista on Ruotsissa saanut tuomioita teoistaan, järjestö huomauttaa. Sen mukaan poliisin, median ja journalistiliittojen yhteistyö on askel parempaan.

  JSN:n mukaan Yle luovutti journalistista päätösvaltaa ulkopuolelle

  Sipilä-gate sai alkunsa viime vuoden lopulla, kun Yle uutisoi Sipilän läheisten yhteyksistä kaivosyhtiö Terrafameen. Toimittaja Salla Vuorikoski sai pääministeriltä lukuisia sähköposteja sen jälkeen kun Yle oli julkaissut jutun, jossa kerrottiin, että pääministerin sukulaisilla on omistuksia Katera Steel -yhtiössä, joka oli saanut kaivosyhtiö Terrafamelta tilauksen.

  Julkisen sanan neuvosto katsoi maaliskuussa antamassaan lausunnossa, että Sipilä toimi Yleisradion suuntaan tavalla, joka oli omiaan rajoittamaan sananvapautta. Neuvosto totesi, että pääministerin Ylen toimittajalle lähettämien viestien määrää ja sävyä voidaan pitää poikkeuksellisena.

  Viestit on JSN:n mukaan mahdollista tulkita painostusyritykseksi. Sipilän mukaan hän ei rikkonut sananvapauden rajoja. Hän kuitenkin totesi, että viestejä olisi voinut lähettää vähemmänkin…………. jatkuu

  Talouselämä.
   
 17. Työttömyysturva Vierailija

  Työttömät Sipilän uuden kiristysruuvin alla:

  työttömyysturva

  Työttömille ehdotetaan pakkoraportointia - kuka lukisi vuodessa syntyvät 17 miljoonaa raporttia?
  Matti Kankare28.4. 12:23päivitetty 28.4. 12:56
  artikkeli
  Valtava muutos ravistelee ensi ja seuraavana vuonna työttömyysturvaa, jos Juha Sipilän (kesk) hallituksen monivaiheinen raippakuuro iskee työttömyysturvaan siten kuin on suunniteltu.

  Selvintä hallituksen puoliväliriihen päätöksissä on sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltu työttömyysturvalain muutosesitys. Sen mukaan työttömyyspäivärahan määrä alenee ensi vuodesta lähtien kolmen kuukauden – tai virallisesti 65 työttömyyspäivärahapäivän – jälkeen 4,65 prosentilla, jos työtön ei ole ollut näiden kolmen kuukauden aikana riittävästi työssä tai työllistymistä edistävässä palvelussa.

  Riittäväksi työmääräksi hallitus määrittelee esimerkiksi 18 tuntia yhden viikon aikana tai neljän viikon aikana vastaavan määrän tehtyä työtä.
  Tätä aktivointia SAK on pitänyt kiky-sopimuksen vastaisena työttömyysturvan heikennyksenä.

  Tämä ei kuitenkaan hallitukselle riitä. Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan kolmikantakuulemisessa uutta lakia rekrytoinneista ja osaamispalveluista.

  Nimestään huolimatta laki iskisi rajusti juuri työttömyysturvaan. Laissa on tarkoitus määritellä uudestaan työnhakijan palveluprosessi, kun maakunnat alkavat vuonna 2019 hoitaa parhaaksi katsomallaan tavalla TE-toimistojen työtä työnvälityksessä.

  Ryhmässä mukana oleva SAK:n työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen sanoo, että perjantaina kokoontuva työryhmä pui vielä kerran asiaa – tuskin yksimielisesti.
   
 18. Sama kaiku on Vierailija

  Vanhasen ja Sipilän hallitusten askelien, pääomapiireille lisää mammonan teko mahdollisuuksia!

  HS: Vapaavuori ja muut suurten kaupunkien johtajat tyrmäävät maakuntauudistuksen – ”Haitallisin uudistus miesmuistiin”
  Helsingin tuleva pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa pitävänsä hallituksen maakuntauudistusta huonoimpana uudistuksena aikoihin.

  Hänen mielestään valtion rahoitukseen ja tiukkaan ohjaukseen tukeutuvat uudet maakunnat ovat kohtalokas askel menneisyyteen.
  – Kansainvälinen talous on yhä enemmän ja enemmän menossa kasvavien kaupunkiseutujen väliseksi kilpailuksi. Tässä suhteessa meillä ollaan kääntämässä kelloja taaksepäin ja vähentämässä kaupunkien mahdollisuuksia. Maakuntauudistus on keskuskaupunkien kannalta haitallisin uudistus miesmuistiin, Vapaavuori lataa Helsingin Sanomille.

  Vapaavuori ei ole arvostelussaan yksin, sillä Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun ja Turun kaupunginjohtajien mukaan pirstaleinen sote- ja maakuntalakivalmistelu on johtamassa mahdollisiin päällekkäisyyksiin ja epäselvyyksiin kuntien tehtävissä.
  Kaikkien kuuden suurimman kaupungin johtajien mielestä uudistuksessa on sivuutettu kaupunkiseutujen asema elinvoiman, talouskasvun ja työllisyyden vetureina.
  Vapaavuori on kuitenkin ensimmäinen merkittävä kokoomusvaikuttaja, joka arvostelee julkisesti oman puolueensa hallitusyhteistyöllä synnyttämiä ratkaisuja.
  Hän aloittaa Helsingin pormestarina noin kahden viikon kuluttua
   
 19. Heikkilä sotesta Vierailija

Testaa, mitä persoonallisuustyyppiä edustat: punaista, keltaista, vihreää vai sinistä

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti