Hae Anna.fi-sivustolta

Vanheneva suomi - syntyvyys ei riitä väestön uusiutumiseen

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 14.09.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Vanhusten osuus suomen koko väestöstä kasvaa nykymenolla liian suureksi väestöennusteiden mukaan. Työntekijöitä eli työtätekemättömien elättäjiä on liian vähän. YLE pyysi muutamalta asiantuntijalta tilanneanalyysin ja ratkaisuehdotukset.

  "Lisää maahanmuuttoa (70 000 joka vuosi!), lisää kaikenikäisiä työntekijöitä (eläkkeelle vasta 70v) , lisää vauvoja. Siitä löytyvät työntekijät vuodelle 2030 ja siitä eteenpäin. Tilastoja analysoivat asiantuntijat löytävät resursseja maan sisältä ja maan rajojen ulkopuolelta.

  Lukujen muuttuminen todellisuudeksi on toinen juttu.

  Maahanmuuttajat eivät muutu ratkaisuksi, jos he eivät pääse töihin ja kaikin tavoin mukaan yhteiskuntaan. Iäkkäät eivät pysy työelämässä, jos heitä syrjitään tai heitä ei kouluteta. Nuoret eivät siirry nykyistä nopeammin työelämään, jos koulutus ei ole tehokasta. Vauvoja ei synny lisää käskemällä."

  https://yle.fi/uutiset/3-10509854

  Asiantuntijoiden ehdottamat ratkaisut eivät minun mielestäni toimi:

  MAMUT: Mistä niitä työpaikkoja heille löytyisi? Ja vaikka suomalaiset eivät olekaan niin rasistisia kuin yleisesti kuvitellaan, niin silti: Miljoona maahanmuuttajaa 15 vuodessa on liikaa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/896ceae4-45ea-4a52-b988-d10f5f3ce511

  IÄKKÄÄT: Työnantajat eivät palkkaa yli 50v työntekijöitä. Toisaalta harva vanhempi työtön haluaa takaisin nykymallin työelämään kun on päässyt vapautta nauttimaan.

  NUORET: Nuoret eivät kiirehdi työelämään. Moni tekee mieluummin omia juttuja vanhempien ja sosiaaliturvan kustannuksella ja odottaa isovanhemmilta jäävää asuntoa.

  VAUVAT: Parisuhteen malli on yhä useammin mies ja nainen ilman lapsia.

  Ansaittujen eläkkeiden pienentäminen, eläkekatto, sosiaaliturvan heikentäminen, verojen nostaminen, ilmaispalvelujen muuttaminen maksullisiksi, kuntien pakkoliitokset, vanhojen ja sairaiden eutanasia - myös nämä ovat keinoja tilanteen kansantaloudellisen rasitteen alentamiseen.

   
 2. vierailija Vierailija

  Uudessa ennusteessa lasten lukumäärä on vielä edellistäkin pienempi.

  Tulevaisuuden hallituksissa on maahanmuuttoministeri jonka tehtävänä on organisoida ja edistää koulutetun työvoiman maahanmuuttoa ja integraatiota suomeen, mutta myöskin aivopestä syntysuomalaiset ymmärtämään miksi se on tarpeen!

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006146997.html
   
 3. vierailija Vierailija

  Joopa jooo....

  Rahapelit ovat tietysti yksi keino kerätä rahaa kansalaisilta yhteiseen kassaan. Kaupan hedelmäpelejähän näyttävät pelaavan juurikin eläkeläiset, joiden hyväksi aika iso siivu yhteisestä kassasta meneekin.
   
 4. vierailija Vierailija

  Nykyistä alhaisempi syntyvyys oli suomessa viimeksi nälkävuosina 1800 luvulla! Väestö kasvaa silti ja sitä kasvattavat vierasmaalaiset maahanmuuttajat, joita oli viime vuonna noin 25 000. Lisätään tähän vielä se että etniset perheet synnyttävät paljon enemmän lapsia kuin suomalaiset ja että heistä on paljon kantasuomalaisia suurempi osuus lastentekoiässä.

  Parissakymmenessä vuodessa maassa olisi vähintäänkin 500 000 ulkomaalaista lisää. Ulkomaalaisten suosituin asuinalue on pääkaupunkiseudun vuokralähiöissä.

  Suomi jakautuu tulevaisuudessa kahteen osaan: Hyvin sekalaisen väestön asuttama pääkaupunkiseutu jossa kantasuomalaiset ovat monin paikoin jopa vähemmistönä vs kantasuomalaisten asuttama muu maa.

  Ulkomaalaisten koulutustaso on enimmäkseen alhainen joten monet yritykset muuttavat muualle suomeen saadakseen osaavaa työvöimaa. Alhainen koulutustaso ja yrityspako tarkoittaa alhaisia verotuloja ja työttömyyttä pääkaupunkiseudun kunnissa. Seurauksena on palvelujen alasajo ja seudun yleinen ränsistyminen, jopa slummiutuminen.

  Olisiko syytä muuttaa ajoissa muualle suomeen jos se vain olisi mahdollista?
   
 5. vierailija Vierailija

 6. vierailija Vierailija

  Liian kallis asuminen on ollut toimiva syntyvyydensäätelyn keino siitä lähtien kun maa alkoi kaupungistua. 90-luvun lama teki tehtävänsä, mutta sitäkään ei haluta tunnustaa. Asumistakin ahtaampi on suomalaisen ajatusmaailma. Kukaan ei ole koskaan kannustanut hankkimaan lapsia, mutta useinkin kuulee kysyttävän, miksen muuta ulkomaille.

  Suomessa syntyvyyttä rajoittaa suomalaisten oma jankkaava ahdasmielisyys, takapajuisuus ja silkka käytöstapojen puute. Tehdäänpä siitä tilasto.
   
 7. vierailija Vierailija

  Suomessa asuvilta ei voi vaatia että he tuottavat riittävästi lapsia väestön oikeanlaisen ikäpyramidin aikaansaamiseksi. Päätös lasten lukumäärästä ja myös lapsettomuudesta kuuluu perheelle tai sinkkuäidille, ja päätökseen vaikuttavat asiat ovat yksilön/perheen tasolla, eivät yhteiskunnallisia.

  Toisaalta yhteiskunnan velvollisuus on huolehtia omasta tulevaisuudestaan. Sen on korjattava lapsivajeen tuottama taloudellinen vaje jollain tavoin. Jos perheet ja sinkkuäidit tuottavat liian vähän lapsia eivätkä tuet paranna asiaa, niin eikö silloin yhteiskunnan pitäisi tuottaa lapsia itse?
   
 8. vierailija Vierailija

  Mikä osa yhteiskuntaa se on, jolla on lisäätymiselimet? Vai mentiinkö Matrixin puolelle?
   
 9. vierailija Vierailija

  Naiset ovat yhteiskunnan lisääntymiselimet. "Yhteiskunta tuottaa lapsia" tarkoittaa muita keinoja parisuhteen ja sinkkuäitiyden lisäksi joilla lasten lukumäärää voidaan kasvattaa.
   
 10. vierailija Vierailija

 11. vierailija Vierailija

  Miehillä ei näytä olevan mitään osuutta. Yllättävää. Olisiko puuttuva lenkki tässä?
   
 12. vierailija Vierailija

  Entäs jos erkautetaan lasten synnyttäminen lasten kasvatuksesta?

  Yritykset joiden toimialana on lapsituotanto ja -kasvatus, sekä lapsivälitys adoptoiville perheille
  :: orpolasten maahantuonti pakolaisleireiltä
  :: vauvan luovuttaminen kasvatusyritykseen abortin sijaan, synnytyspalkkio
  :: synnyttäjän ammatti so lapsituotanto ilman kasvatusvelvollisuuttta
  :: lasten tuottaminen keinokohdussa on myös piakkoin mahdollista.
   
 13. vierailija Vierailija

  Tähän listaan lisänä vielä lapsituotanto varaelinsiirtoihin, niinkö?
   
 14. vierailija Vierailija

  Siltä vähän näyttäisi. Matrixissa edelleen.
   
 15. vierailija Vierailija

  Ahaa, sarkasmia...

  Tälläkin hetkellä työssäkäyvät vievät jo hyvin pienet lapset päivähoitoon. Meillä on myös kasvatuskoti järjestelmä huostaan otetuille lapsille. Lisätään tarkoituksellinen lasten hankinta, merkityksessä osto, uutena elementtinä ja meillä on kuvailemani yhteiskunnallinen lapsituotanto.

  Lasten yhteiskunnallisen tuotannon ja perhetuotannon olosuhteiden välillä ei nykyoloissa olisi kovinkaan suurta eroa.
   
 16. vierailija Vierailija

  Trollifarmi on jo toiminnassa.
   
 17. vierailija Vierailija

  Ei Suomea ole enää, on vain EU:n syrjäkylä.
   
 18. vierailija Vierailija

  ei sellaista enää tarvita, kun elimiä osataan jo luoda liukuhihnalla
   
 19. vierailija Vierailija

 20. vierailija Vierailija

  Saa sentään tukiaisia, sehän onkin ratkaisu kaikkeen. Muuta antamista ei olekaan paitsi ylihintaista asumista ja työpaikat täynnä paskaa johtamista.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti