Hae Anna.fi-sivustolta

Vanheneva suomi - syntyvyys ei riitä väestön uusiutumiseen

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 14.09.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Vanhusten osuus suomen koko väestöstä kasvaa nykymenolla liian suureksi väestöennusteiden mukaan. Työntekijöitä eli työtätekemättömien elättäjiä on liian vähän. YLE pyysi muutamalta asiantuntijalta tilanneanalyysin ja ratkaisuehdotukset.

  "Lisää maahanmuuttoa (70 000 joka vuosi!), lisää kaikenikäisiä työntekijöitä (eläkkeelle vasta 70v) , lisää vauvoja. Siitä löytyvät työntekijät vuodelle 2030 ja siitä eteenpäin. Tilastoja analysoivat asiantuntijat löytävät resursseja maan sisältä ja maan rajojen ulkopuolelta.

  Lukujen muuttuminen todellisuudeksi on toinen juttu.

  Maahanmuuttajat eivät muutu ratkaisuksi, jos he eivät pääse töihin ja kaikin tavoin mukaan yhteiskuntaan. Iäkkäät eivät pysy työelämässä, jos heitä syrjitään tai heitä ei kouluteta. Nuoret eivät siirry nykyistä nopeammin työelämään, jos koulutus ei ole tehokasta. Vauvoja ei synny lisää käskemällä."

  https://yle.fi/uutiset/3-10509854

  Asiantuntijoiden ehdottamat ratkaisut eivät minun mielestäni toimi:

  MAMUT: Mistä niitä työpaikkoja heille löytyisi? Ja vaikka suomalaiset eivät olekaan niin rasistisia kuin yleisesti kuvitellaan, niin silti: Miljoona maahanmuuttajaa 15 vuodessa on liikaa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/896ceae4-45ea-4a52-b988-d10f5f3ce511

  IÄKKÄÄT: Työnantajat eivät palkkaa yli 50v työntekijöitä. Toisaalta harva vanhempi työtön haluaa takaisin nykymallin työelämään kun on päässyt vapautta nauttimaan.

  NUORET: Nuoret eivät kiirehdi työelämään. Moni tekee mieluummin omia juttuja vanhempien ja sosiaaliturvan kustannuksella ja odottaa isovanhemmilta jäävää asuntoa.

  VAUVAT: Parisuhteen malli on yhä useammin mies ja nainen ilman lapsia.

  Ansaittujen eläkkeiden pienentäminen, eläkekatto, sosiaaliturvan heikentäminen, verojen nostaminen, ilmaispalvelujen muuttaminen maksullisiksi, kuntien pakkoliitokset, vanhojen ja sairaiden eutanasia - myös nämä ovat keinoja tilanteen kansantaloudellisen rasitteen alentamiseen.

   
 2. vierailija Vierailija

  Uudessa ennusteessa lasten lukumäärä on vielä edellistäkin pienempi.

  Tulevaisuuden hallituksissa on maahanmuuttoministeri jonka tehtävänä on organisoida ja edistää koulutetun työvoiman maahanmuuttoa ja integraatiota suomeen, mutta myöskin aivopestä syntysuomalaiset ymmärtämään miksi se on tarpeen!

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006146997.html
   
 3. BOSScasino Vierailija

 4. vierailija Vierailija

  Joopa jooo....

  Rahapelit ovat tietysti yksi keino kerätä rahaa kansalaisilta yhteiseen kassaan. Kaupan hedelmäpelejähän näyttävät pelaavan juurikin eläkeläiset, joiden hyväksi aika iso siivu yhteisestä kassasta meneekin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti