Hae Anna.fi-sivustolta

Vanhojen teipinjälkien poisto

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Joulunpyhinä isää auttamassa, 20.12.2007.

 1. Isäni on peittänyt kaikki keittiön ja muutkin kaapit muovimatolla ja teipannut ne kiinni. Hyllyt ovat puhtaat, mutta reunat teipin peitossa, enkä tiedä miten ne saisin puhtaiksi. Onko kenelläkään vinkkejä aineista, jolla vanhat teipinjäljet saisi parhaiten poistettua maalatuista hyllyistä.
   
 2. Vie myös maalin Vierailija

  Ainoa konsti on poistaa ne asetonilla. Se tosin vie myös maalit. Osta pikkupurkki maalia ja vetäse reunat sillä uudelleen liiman poiston jälkeen.

  Teippi on tosi pirullinen, sitä ei saa oikein mistään pinnasta helpolla irti ja maalipintaan niitä ei ikinä pidä laittaa.
   
 3. Kokeiltu on Vierailija

  Minä poistin aikoinaan lasten liimaamien tarrojen teipit vaatekaappien maalatuista ovista____margariinilla.
  Hieroin sitä teipin jälkiin niin kauan että "sulivat" pois, sitten laitoin raakaa astianpesuainetta rasvaan ja pyyhin pois.
  Sitten vielä pesin ovet puhtaiksi.
   
 4. tytteli tatteli Vierailija

  Voita tai margariinia.
  Muistatteko aikaa, kun autojen tuulilasien sisäpuolelle liimattiin vermerkki? Ihmiset raappivat niitä pois vaikka millä vehkeillä, kun yksinkertaisinta olisi ollut painaa märkä riepu tarraa vasten, osttaa muutama minuutti ja poistaa tarra helposti yhtenä kappaleena.
  Voisit koittaa myös tuota vedellä liotusta.
   
 5. .......... Vierailija

  "Ihmesienellä" olen saanut joitakin teipin jälkiä pois.
   
 6. Tärpätti Vierailija

  Ei asetonia, jos haluat käyttää liuottimia, niin sitten mineraalitärpättiä. Ei vie maalia hyllystä. Vankkumaton mäntysuovan kannattaja kun olen niin suosittelisin ainakin kokeilemaan. On meinaan rasvainen (kuten voi /margariini) puhdistusaine. Millä teipillä pappa muuten on hyllyt teipannut? Jos on käyttänyt jotain tosi tiukkaa pakkausteippiä niin saattaapi olla kovassa ja suosittelen siirtymään suoraan tärpättiin. Jos löytyy jotain spriipohjaista Sinol/Lasol kaapista voi niitäkin kokeilla. Kokeile aineita ensin varovasti johonkin näkymättömään paikkaan.
   
 7. miksi, mitä hä Vierailija

 8. doirtkr0e9 Vierailija

  omat hyllynsä saa peittää millä haluaa. ugh.
   
 9. Tässä ketjussa on paljon hyviä vastauksia. Voita löytynee isältä, sillä hän on kova voin syöjä. Maaliakin voisi ottaa pienen purkin, jos käyttäisin sitä asetonia. Mineraalitärpättiä voisi isältä varmaan löytyä.

  En tiedä vanhuksien ajatuksia, miksi hyllyt on päällystetty muovimatolla. Ukko on vanha, mutta hän on ollut kova remonttimies aina viimeisiin vuosiin saakka, joten työkaluja, työkalupakkeja, maalausvälineitä on siellä ja täällä, joten hän on yrittänyt estää hyllyjen kulumista näillä muovimatoilla. Hän on onnistunut siinä, mutta nyt on jäljellä nämä paketointeiteipin jäljet.
   
 10. doirtkr0e9 Vierailija

  Minulla on muovimattoa jätekaapissa (helppo puhdistaa, ei ime roiskeita), kattilakaapissa (ei kolise), siivouskomerossa (helppo puhdistaa), naulakkokomerossa (kengät alahyllyllä, helppo pyyhkiä). Muovimattoa on riittänyt myös keittiön seinäkaappeihin alahyllyille. Kun kyse on tavallisesta 2-3 mm:n muovimatosta, se pysyy paikoillaan ilman teippejä. Matonpala on tasan hyllyn kokoinen. Ja kyse on varta vasten ostetusta matosta eikä mistään jätepaloista. Niin, ja hyllyt säilyvät siisteinä. Mutta ennen kaikkea minua pännii kolina.
   
 11. karox Vierailija

  Kokeilepa ainetta nimeltä WD-40, sillä lähtee yleensä sitkeätkin teipit.
   
 12. kynsilaukka Vierailija

  Kynsilakan poistoaineella lähtee kätevästi kaikki teipin liimapinnatkin irti kaapeista, ikkunoista etc.
   
 13. ariplaza Vierailija

  Tämän ratkaisuun käytin niin paljon aikaa ja henkistä pääomaa, että ajattelin jakaa kokemukseni: Useita kuukausia ikkunankehyksissä (maalattu alumiini) auringossa kiinni palaneen oranssin rappausteipin liimajäämien poisto tapahtuu seuraavasti:

  Ensin yritetty tässä järjestyksessä:

  Fairy astianpesuaine. Ei mitään tehoa.
  Andy yleispuhdistusaine. Ei mitään tehoa.
  Asetoni. Ei mitään tehoa.
  Ksyleeni. Hyvin lähtee liimat, mutta maali alla himmenee
  Rypsiöljy. Ei mitään tehoa.
  Ihmesieni. Ei mitään tehoa.
  WD-40. Ei juurikaan tehoa.
  Mekaaninen rapsutus: Hurja työ ja maali naarmuuntuu
  Biltema toffeelaikka, tuotenumero 20001: Tätä metsästin vuoden ajan, mutta sitä ei myydä enää.
  Biltema Label Off (Citrus Cleaner). Liimat lähtevät joten kuten, mutta samalla maali alla himmenee

  Ratkaisu:

  Sitten tuli vaimo, ja kokeili omaa suosikkiainettaan. Eli hoiteli asian melko sujuvasti kuntoon Universal Stone nimisellä aineella lego-palikoita apuna käyttäen. Jonkin verran paljon oli työtä, mutta liimat lähtivät ja maalit jäivät hyvään kuntoon. Eikä tuo ole edes mikään myrkky, vaan biohajoava luonnonaine, jota käyttäessä ei tarvitse edes kumihanskoja.
   
 14. tyttelitatteli Vierailija

  Olisit kokeillut voilla. Kolesteroli on se mikä irroittaa liimat, rypsiöljy (ja oliiviöljy) ovat aivan liian terveellisiä.
   
 15. Ratkaisu Vierailija

  Ihmesieni ja Lidlin keltainen W5 astianpesuaine. Kyllä lähti.
   
 16. Ratkaisu Vierailija

  Ihmesieni ja Lidlin keltainen W5 astianpesuaine. Kyllä lähti.
   
 17. Ratkaisu Vierailija

  Ihmesieni ja astianpesuaine W5. Lähti.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti