Hae Anna.fi-sivustolta

Vapaan naisen valinta

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 12.09.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Kuolema on osa elämää. Keskiviikkona Elisabet Abelin-Norell joi kuolettavan annoksen unilääkkeitä, jotka hän sai sveitsiläiseltä eutanasiayhdistykseltä. Sitä ennen hän oli yhteydessä kristillisen median pääkirjoittaja Elisabet Sandlundiin, joka vastustaa kuolinapua. Sandlund kertoi kaimalleen keskustelun osoittavan, ettei toisen elämä ole vielä lainkaan loppuun asti eletty. Mutta kuoleman valinnut 85-vuotias kertoi nyt elävänsä hämyssä, koska näkö oli alentunut ja kuulo heikentynyt.

  Noin viikkoa aiemmin Expressenin toimittaja Karolina Skoglund haastatteli Abelin-Norellia, joka kertoi olevansa valmis. En voi ajatella istuvani tuolissa ja vain tuijottavani. Jätti hyvästit kaikille, joille hänen elämällään oli merkitystä. Kuolinavun hän sai pienessä huoneistossa yhdistykseltä, joka auttaa ihmisiä kuolemaan, eikä ota siitä maksua lainkaan.

  Kristillisen median pääkirjoittaja pohtii, että hämyssä elo voi olla innostavaa aikaa sekin. -Voisit jatkaa kirjoittamista, kuunnella ja olla mukana keskusteluissa. Silti haluat päättää kaiken. Se tuottaa surua. Se on inhimillisten resurssien tuhlausta. Hämyssä elävä pohtii, että on paljon ihmisiä, joilla on samat ajatukset ja kyvyt kuin hänellä. Abelin-Norell lähetti viimeisen kirjeensä rullatuolissa istuen pari viikkoa ennen kuolemaansa sanoen: -Det här var det sista brevet jag skickade. Och om två veckor så finns ja inte längre.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/har-pratar-elisabet-85-om-friheten-att-fa-dodshjalp/
   
 2. vierailija Vierailija

  Näistä on tullut aikoinaan dokumentteja televisiosta, silloin kun vielä sitä katsoin. Oli kyllä emotionaalisesti järkyttävää katsoa kun ystävät olivat vieressä kun ihminen veti lääkkeet ja hyvästeli läheisensä.
   
 3. vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti