Hae Anna.fi-sivustolta

Varoitus autonvuokraajille!

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Janne776, 16.09.2010.

 1. Janne776 Vierailija

  Vuoden sisällä auton vuokraajille alkanut tulla tukuittain sakkoja vuokra-autolla ajamisesta Firenzestä, Pisasta ja Venetsiasta. Jos autoilet keskustassa valvontakameroita ja sakkoja käytännössä mahdoton välttää!
  Hotellit ja autovuokraamot sijaitsevat kielletyn liikennealueen sisällä!

  Sakot ovat yli 100 euroa kappale ja autovuokraamo perii 40-60 euron käsittelymaksun jokaisesta sakosta. Sakon voi jättää maksamatta, mutta vuokraamon käsittelymaksu peritään suoraan luottokortilta.

  Jos autoilet Italian kaupungeissa, et tule sakolta välttymään!

  Lisätietoa:
  Overdrive.fi® | Näytä viesti - Älä mene Italiaan.

  http://keskustelu.plaza.fi/matkalau...ksesta-useita-sakkoja-jalkikateen-firenzesta/
   
 2. amo italia Vierailija

  Hotellit ainakin ilmoittavat asiakkaittensa autojen rekisterit poliisille jolloin sakkoja ei tule. Kuvittelisin myös autonvuokraamojen näin tekevän. Ei ehkä automaattisesti, mutta jos osaa avata suunsa ja kysyä.
  Totta kyllä että navigaattoritkaan ei välttämättä varoita kielleystä alueesta ja kun olet jo ko kaistalla jonossa, on paha kääntyä takaisin. Tarkkana on siis syytä olla.

   
 3. AnSe Vierailija

  Eli siis tarkoittaako aloittaja, että sakot tulee autolla ajamisesta esim. Firenzen tai Pisan keskustassa, missä autolla ajamista tulisi välttää. Onko ajaminen siis suorastaan kiellettyä? Olemme menossa ko. alueelle ja keskustan hotellistakin Firenzessä on varattu autopaikka.
   
 4. Firenzessä ja muutamissa muissa Italian kaupunkien historiallisissa keskustoissa on rajoitettu moottoriajoneuvojen käyttöä mittaamattoman arvokkaiden kulttuurinähtävyyksien suojelemiseksi. Jos sitten suomituristi ei tätä ymmärrä eikä osaa lukea opasteita niin voi voi. Sakkoja tietysti tulee ja oikeinhan se vain on. Italialaiset itse näyttävät kyllä nuo rajoitukset ymmärtävän, en ole varmasti missään muualla nähnyt niin paljon vespoja parkissa kuin juuri Firenzessä (eli vespat ja muut ajoneuvot jätetään kielletyn alueen laidoille parkkiin esim. työpäivän ajaksi).

  Ilmeisesti hotellinne sijaitsee tuon kieltoalueen ulkopuolella (tai sitten auton vieminen hotellin pysäköintiin kuuluu sallittuun liikenteeseen). Tarkempia neuvoja liikennerajoituksista saatte varmasti hotellistanne. On aivan itsestä kiinni tuleeko sakkoja vai ei, automaattisesti ne eivät tietenkään turistille lankea.

  Nimim. lähes kuukausittain Italiassa vuokra-autolla liikkuva, tähän mennessä vielä ilman ensimmäistäkään sakkoa.
   
 5. Kartanlukija Vierailija

  sijaitsevat yleensä kaupunkien historiallisilla alueilla ja niiden sisääntuloaukoilla tai teillä on kyllä varoitukset. Osaan näistä alueista saa ajaa reunoilla sijaitseville parkeille tai läpiajoteille, joten tarkkana kannattaa olla. Kylteissä lukee traffico limitato tai jotain siihen suuntaan, kun en muista tarkoin.
  Olemme autoillet Italiassa aika paljon ( tosin omalla autolla) ja tutkineet jos kuin monia rajoitettun liikenteen alueita ilman ongelmia. En edes käsitä, kuinka Venetsiasta voi hankkia itselleen sakot!
  Siispä hauskaa matkan suunnittelua ja malttia liikenteeseen!
   
 6. AnSe Vierailija

  Kiitos tiedoista, täytyypä selvitellä tätä vielä hotellista.
   
 7. Tripadvisor Vierailija

 8. Pizza Vierailija

  Voi voi ittellesi urpo!

  Esim. Pisassa sakot tulee tosi helposti. Yksisuuntainen katu jossa yhtäkkiä kyltti italiaksi että vain alueella asuville tai niille joilla on lupa. Mitäs teet? Noi sakot on tosiaan "muka" mahdollista periä. Todellisuudessa jos et vastaa mihinkään viestiin ja kiellät koskaan saaneesi maksukehoitusta näyttövastuu (siis vastaanotetusta sakosta) on heillä. Toki vuokrayhtiö perii sen selvitysmaksun.

  Italia on tässä suhteessa mennyt aivan persiilleen. Joku on saanut jopa 3 kertaa 113€ sakkovaatimuksia kun on vahingossa ajellut näillä huonosti merkityillä alueilla.

  Tosi turistiystävällistä my ass...

  Kyllä ne sakot sullekin urpo kohta tulee.
   
 9. Pizzaaja :-) Vierailija

  Noita kameravalvottuja ajokieltoalueta on paljon muissakin maissa ja kaupungeissa kuin Italiassa.
  Kannattaa lueskella Autoliiton sivustoja, ennenkuin lähtee reissuun. Tuossa selkeät ohjeet Italian kohdalta:
  Italian ajokieltoalueet (ZTL) - Autoliitto
   
 10. Milla13 Vierailija


  Näin on, ottakaa hyvät ihmiset selvää ennekuin lähdette reissun ei autolla voi ihan kaikkialla ajaa.
  Toiseksi täällä itliassa on hyvin merkitty, milloin ja missä kaupunkialueella saa ajaa. Hotelleilla sopimukset , että keskustan hotelleille pääsee autolla ilman sakkoja.

  Eikö ne aikanaan sanoneet, että tyhmyydestä sakotetaan ?

  Niin ja
  Ulkomailla saadut sakot peritään Suomessa

  [Kuva: Timo Tolsa]
  Tuomitut sakot voidaan 22. maaliskuuta alkaen panna täytäntöön Suomen ja muiden EU-valtioiden välillä. Esimerkiksi liikennesakot, jotka suomalaiselle on tuomittu jossakin EU-valtiossa, voidaan periä Suomessa. Vastaavasti Suomessa tuomitut sakot voidaan lähettää perittäväksi toiseen jäsenvaltioon.

  Viranomaiset perivät sakon samalla tavalla kuin jos kyseessä on kotimaassa annettu tuomio.

  Sakkojen periminen on tähän asti ollut mahdollista Pohjoismaiden välillä. Suomen ja muiden EU:n jäsenvaltioiden kesken menettely on kokonaan uusi.

  Uudella lailla pannaan Suomessa täytäntöön EU:ssa hyväksytty sakkopuitepäätös, jolla vastavuoroisen tunnustamisen periaate laajennetaan koskemaan rikosasioissa tuomittuja taloudellisia seuraamuksia.

  Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki ensi perjantaina.

  Sakkojen täytäntöönpanosta huolehtii Suomessa Oikeusrekisterikeskus. Sen päätökseen saa hakea muutosta Tampereen käräjäoikeudelta.
   
 11. maccara Vierailija

  Kyllä Firenzessä ja Pisassa oli selvästi merkitty ajokieltoalueet. Kymmenen päivää pyörittiin siellä viime kesänä eikä sakkoja tullut niistä. Mutta ylinopeudesta tuli näillä näkymin kolmet sakot. Moottoriteillä oli varoituksia kameroista, mutta ei niitä näkynyt niinkuin Suomessa ja monet ajoivat ylinopeutta. Autovuokraamosta tuli eilen ilmoitus että veloittavat luottokortilta 42,- /sakko. Saa nähdä miten itse sakkojen kanssa käy?
  Jos Suomen poliisi alkaa niitä perimään, niin sehän tarkoittaa ajokieltoa. Muutenkin on alla jo ylinopeussakko.
   
 12. Seniori Vierailija

  Vahvistan yllä olevat kommentit. Viisi kuukautta Italian matkan jälkeen tuli ensin autovuokraamosta ilmoitus ja kortilta oli veloitettu ilman lupaa 42 € 'ilmoitusmaksua' ja sen jälkeen Spoleton poliisilta 70€ sakko muka väärällä alueella ajamisesta. Itselläni ei ole mitään havaintoa siitä, että olisin ajanut väärin. Selvityspyyntöihin ei Italian poliisi tietenkään vastaa. Ovat keksineet siellä oivan tavan rahastaa turisteilta. Italian liikenne on heidän itsensä osalta varsin kaoottista kuten jokainen siellä käynyt tietää ja siksi tällainen on varsin mielivaltaista. En taida enää lähteä autoilemaan maahan, jonka surkea tilanne kaadetaan muualta tulevien asiallisten autoilijoiden niskaan!
   
 13. epoha Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.08.2017
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Autonvuokraus - https://rentalcars.com Olen nyt kaksi kertaa vuokrannut auton Rentalcarsin kautta. Molemmilla kerroilla asiat ovat toimineet hyvin.
   
  Last edited: 02.10.2017
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti