Hae Anna.fi-sivustolta

Varoitus Fonectalla työskentelystä

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä pois päässyt, 24.01.2015.

 1. pois päässyt Vierailija

  Lopetin Fonectalla ja haluan varoittaa muita siitä. Fonectahan osallistuu Great Place To Work kilpailuun/tutkimukseen (maksulliseen) joka vuosi. Ei siis ole kyse mistään puolueettomasta testistä vaan maksullisesta kunniamaininnasta jolla yritetään parantaa työnantajamielikuvaa. Todellisuus on kaukana tästä. Fonectalla potkitaan päähän, ihmisiä jää sairaslomalle masennuksen ja työpaikkaväkivallan takia. Fonectalla tietyt henkilöt levittävät muista ilkeitä juoruja ja osa on jopa käynyt käsiksi muihin ihmisiin. Ylin johto yrityksessä ei tiedä mitä alempi tekee. Jos menee kertomaan ylimmälle johtoportaalle alemman pomoportaan puuhista, tulee varoituksia työsuhteen purusta pienemmiltä pomoilta. Fonecta satsaa miljoonia euroja mainontaan antaakseen hyvän vaikutelman ulospäin. Moni kakku päältä kaunis, tämä sanonta pätee erityisen hyvin nykyaikaiseksi yritykseksi itseään kutsuvaan Fonectaan.
   
 2. Ihmettelen Vierailija

  Ei siellä sitten luottamusmiestä ollut jonka puoleen kääntyä?
   
 3. pois päässyt Vierailija

  Olihan siellä "luottamusmies". "Luottamus" ymmärretään Fonectalla siten että kaikki luottamusmiehelle kerrotut asiat raportoidaan eteenpäin. Luottamuksellisia tietoja käytetään hiillostamiseen kunnes työntekijä irtisanoutuu tai jää sairaslomalle. Varsinkin myyntityössä sisäinen kilpailu on veristä ja ilmapiiri tuskallinen. Kun pidät suusi kiinni ja mielistelet vääryyksiä, saat EHKÄ pitää työpaikkasi.
   
 4. kari102 Vierailija

  Kuulostaapa kyllä kerta kaikkiaan ikävältä! Jos näin tosiaan on, olen iloinen, että olet päässyt pois! Kaikkea hyvää jatkoon T. Kari
   
 5. vierailija Vierailija

  Palkat pudonneet takavuosista todella reippaasti ja mittaamista tehostettu itseisarvoksi asti (myynti sekä puheaika). Saavutettuasi myyntitavoitteesi (vain harvoille jaetaan sen mahdollistava materiaali) seuraavan kuun tavoitteesi nousevat. Työstä tullut stressaavaa. Itse työn mielekkyys kuitenkin suunnilleen tätä:

  https://areena.yle.fi/1-4253796

  Sopii reippaalle ja energiselle puhelinmyyjäpojalle/-tytölle, niin kauan oma ei liian terävä nuppi sen kestää. Urakehitystä ei ole, tuoteosaamisen ylläpito omaan piikkiin, luurissa olo kun pääasia. Useat järjestelmät ja oheistyöt vievät lisääntyvissä määrin puheaikaasi. Artisti maksaa.
   
 6. vierailija Vierailija

  Voi hyvänen aika sentään. Ikävää jos aloittaja ei ole menestynyt työssään. Sen takiahan täällä yrität mustamaalata. Itse vuosikausia Fonectan myynnissä työskennelleenä voin käsi sydämellä sanoa että asiakkaalle tuotetaan aitoa hyötyä ja työyhteisö on aivan ihana. Toki työ on kovaa, mutta niin on moni muukin työ. Menestyksen eteen on taisteltava! Luotettava työnantaja ja markkinoinnin kumppani myös asiakkaalle (ehkä siihen on syynsä että Fonectalla on 50 000 suomalaista yritystä asiakkaana...)
   
 7. vierailija Vierailija

  :ROFLMAO: kuulostaa niin läpinäkyvästi jonkun pikkupomon kirjoittamalta. "Meillä on kaikki niin hyvin ja ihanaa. Sinä vain olet huono." En nyt puhu Fonectasta mutta turhan monella yhden portaan kiivenneestä oma takapuoli nousee heti hattuun, kun on edes joku pieni valta muihin, kun rassukoilla ei muuten ole mitään keinoa päteä. Ylintä johtoa yleensä ei edes kiinnosta miten homma hoituu, kunhan homma hoituu, koska muuten uusi mersu jää saamatta ja luksusloma jää varaamatta.
   
 8. Joukahainen Vierailija

  Puhelinmyyjän työ on henkisesti uuvuttavaa ja aliarvostettua sekä talon sisällä ja yleisesti. Puhelinmyyjälle ei anneta mahdollisuutta urakehitykseen. Huippumyyjiksi päästetään talon valitsemat suosikit ja esimiesten hlökohtaiset tutut, lippuliidijako tältä osin aivan härskiä. Tasoeroja pidetään näin tarkoituksellisesti yllä jotta syystä tai toisesta ei-suosittuja myyjiä voidaan "esimerkillä" enemmän paineistaa repimään epäkurantimmasta materiaalista maksimit talolle. Puheaika- ja myyntitavoitteista ei anneta riittävästi aikaa oman ammattitaidon kasvattamiseen. Ns GPTW-tulokset ovat lähinnä huvittavia nimenomaan puhelinmyynnin vinkkelistä ainakin Turun osalta. Poria ja Tampereen yhtä tiimiä ruokitaan valitulla materiaalilla ja piloteilla, niitä sitten sisäisesti tasavertaisina verrataan Turun heikompaan suoriutumiseen. Prosut ja pikkufirmat maakunnista soitatetaan Turun rupusakilla. Kieroon kasvanut yhteisö. Helsingissä taas riittää kyllä back-officella aikaa kaikenlaiseen puuhasteluun ja firman sekä pomojen uraegon kasvattamiseen, puhelinmyyntiähän sieltä ei vaivauduta tekemään lainkaan. Myyntipuolesta täysin pihalla olevat tuoteomistajat istuvat norsunluutorneissa myyntiä kuuntelematta. Rekrytointi yrittääkin parhaillaan ratsastaa tällä Helsingin konttorin imagolla, kannattaa pitää mielessä Turun suunnassa hakevien. Huono imago on kai jo levinnyt, koska uusia media-asiantuntijoita haetaan jatkuvasti.
   
 9. vierailija Vierailija

  no isoon taloon mahtuu kaikenlkaista, vaikea ylöeistää
   
 10. Urpoja Vierailija

  Kävin account manager -haastattelussa, jossa piti olla myös myyntijohtaja paikalla. Lopulta siellä oli vain HR-manageri, joka horisi pääasiassa siitä, kuinka kovasti heillä tehdään töitä. Pari päivää haastattelun jälkeen HR-tyyppi ilmoitti myyntijohtajan kertoneen, että etsivät kokeneempaa tyyppiä. Kunnon kusipääpulju, ettei vaivauduta tapaamiseen ja kerrotaan info, jonka olisi voinut sanoa ennen haastattelua.
   
 11. vierailija Vierailija

  Fonecta on työpaikka kiusaamisen maailman mestari, vaikka organisaatiossa on nollatoleranssi kiusaamiselle. Työpaikka kiusaamiseen ei puututa kuin pakosta ja silloinkin kaikki lakastaan maton alle ja vähätellään kaikkea tapahtunutta ja väitetään että kiusatussa itsessään on se vika ja että kiusauksen kriteerit eivät täyty vaikka ne selkeästi täyttyvät. Annetaan tiettyjen työntekijöiden terrorisoida ja päättää ketkä hyväksytään työyhteisöön ja ketkä ei ja ne joita ei hyväksytä niin heistä puhutaan selän takana paskaa minkä keritään, heistä keksitään asioita ja nämä asiat kerrotaan uusille, jotta hekin muodostavat varmasti näistä ei hyväksytyistä huonon kuvan, mitään ei ns.tehdä näiden asioiden eteen.
  Terv. Ex Fonectalainen
   
 12. Ex Fonectalainen Vierailija

  Ihmisiltä vaaditaan koko ajan enemmän ja apuja ei anneta. Myyntitavoitteet tuplataan ja materiaali mistä myynnit pitäisi tehdä on heikkoa. Millään muulla ei ole väliä kuin että talo saa rahaa, työntekijöiden hyvinvoinnista ei välitetä. Johdolla kuitenkin näyttää tilipussi olevan kunnossa.
   
 13. vierailija Vierailija

  Vieläkö kaksi hyvin pientä miestä heiluvat Helsingissä kentän myyntijohdossa?
  Osaamattomuus ja juoruilu tiivistyy...
   
 14. vierailija Vierailija

  Kiusaamista, ahdistelua, perättömiä syytöksiä, mustamaalaamista, juoruilua, ei anneta työntekijän tulla kuulluksi, sellaista siellä on. Tietyt henkilöt hyväksytään työyhteisöön ja loput joutuvat pikkupomojen kiusattavaksi palvelupäällikön sanelemana. Kiusatun annetaan ymmärtää hänen olevan syypää kaikkeen. Olen nähnyt vierestä miten usea ihminen on loppuunpalanut ja myöhemmin irtisanoutunut tehtävästä. Puuttuminen on mahdotonta, koska pelko..
   
 15. vierailija Vierailija

  Sairain yrityskulttuuri mitä nähnyt.
  Vuosia näin miten ihmisiä kiusattiin ja nöyryytettiin.
  Eikä missään niin alikoulutettua porukkaa läpi myynnin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti