Hae Anna.fi-sivustolta

Varpaan murtuma?

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Tiia, 17.11.2005.

 1. Someone Vierailija

  Mun pikkuvarpaaseen tuli hirveä kipu kun koulussa se jäi oven väliin ja sitä ovea painettiin täysillä kiinni. No siitä on mennyt kohta 3 kk ja se on nyt ihan ok. Se on ehkä tosi vähän turvonnut ja tosi vähän kipeä.
   
 2. Kipeä Vierailija

  Mä taas pamautin pikkuvarpaani äske imuriin. Tosi kipee ja mitä enemmän lukee näitä juttuja, ni luulen että mullaki murtu se nyt.
   
 3. luupää Vierailija

  Minä olen potkinut pikkuvarvastani ties kuinka moneen kertaan jos vaikka mihin. Nyt sitten lopulta kävi niin, että varvas on ilmeisesti alkanut kasvattaa suojaa itselleen ja pikkuvarpaaseen on kasvanut sellainen luinen patti. Siitä keväällä kuva otettiin ja selkeästi näkyy se ylimääräinen luu. Olen menossa leikkaukseen. Toipumisaika on arviolta 2 - 3 viikkoa. Siinäpä sitten sauvakävelen taas vaihteeksi. Ihan sananmukaisesti.

  Kunnon kenkiä en ole voinut käyttää aikoihin, kun kaikki kengät painaa. Onneksi löysyin yhdet hyvät ja vähän siistimmät jalkineet, joilla pärjään. Lenkkaritkin jouduin ostamaan uudet, kun kaikki entiset on osuneet siihen pattiin. Tai varmaan ne on hermot, jotka siellä kipuilee.

  Tuolla joku kertoi haluavansa kyynärsauvat. Nehän voi käydä lainaamassa omalta terveysasemalta. Jos taas muuten vaan haluaa sauvat, eihän ne nyt niin kalliita ole.

  http://www.linctus.fi/tuotteet/liikkuminen/kyynärsauvat/1309/?gclid=CNvT9YzlqsgCFQkUwwod-2cNbw

  Ja oikein hienoja värejäkin löytyy.:)

  Tosin en kyllä tajua, kuka haluaa huvikseen sauvoilla kulkea. Vaikka kai se on helpompaa, ellei ole jalka kipeä. Voi vaan "elvistellä" raajarikkona.
   
 4. tiitu11 Vierailija

  minulla murtui eilen varvas.On muuten kipeä.kävin lääkärissä sanoivat että 1-2vk liikunta kielto ja viereiset varpaat teipillä yhteen.kenkää en saa jalkaan.mutta onneksi voin ottaa varastosta isommat kengät.tapahtui niin olin liikuntasalin pukkarissa ja sitten potkasin rauta palikkaan
   
 5. S14 Vierailija

  Mulla on isovarvas murtunu kävin lääkäris kun en pystyny astuu sil sain kepit saan kepit sit pois kun saan astuttuu sillä normaalisti
   
 6. S14 Vierailija

  Mulla on isovarvas murtunu kävin lääkäris kun en pystyny astuu sil sain kepit saan kepit sit pois kun saan astuttuu sillä normaalisti
   
 7. Halandi1 Vierailija

  mun lapsuudessa kaytettiin aina pahki sanaa kun tormattiin johonkin
   
 8. Auts Vierailija

  kirjoitan tämän vähän myöhään tai aika paljonkin mutta toivottavasti joku tätä lukee nimittäin voisiko joku kertoa että onko murtunut sattuu nimittäin ihan hel**** ja kävely sattuu niin kengillä kuin ilmankin pikkuvarpaan jälkeinen varvas sattuu eniten muttaen sitten tiedä säteileekö myös pikkuvarpaaseen vai onko siihenkin jotain tullut
   
 9. Näin on Vierailija

  Joo varsinkin tuolla Raahen seudulla käytetään. Oma serkkukin käyttää sanaa pahki.
   
 10. Heh Vierailija

  Pahki tarkoittaa törmätä ja on lapin murretta:DD
   
 11. vierailija Vierailija

  Vastaus: Pahki on adverbi, joka merkitsee 'päin, vasten'. Sitä käytetään ilmaisemaan yhteen törmäämistä tai törmäämistä johonkin, esimerkiksi he menivätpahki eli 'he törmäsivät toisiinsa' tai kävelin puuhun pahki eli 'kävelin päin puuta'. Ihan Suomenkieltä! Live and learn! (Ei Suomenkieltä, tarkoitta Elä ja Opi) :)
   
 12. vierailija Vierailija

  Huh, eilen siivosin ja siinä kiiruhtaessani potkaisin pikkuvarpaan tuolin jalkaan ja kyllä sattui. Varvas mustu ja vertakin näkyy ihan päällepäin ihon ja kynnen alla. Teippasin sen toiseen varpaaseen kiinni. Mut menee kyllä linkkaamiseksi, kun kengän laittaa. Oon ton varpaan jo aiemminki murtanut kaksikin kertaa,,, jotenki tolla jalalla huiskin ympäriinsä. Edellisellä kerralla teippasin sen myös kiinni toiseen varpaaseen, mutta ei meinannu parantua ja lopulta piti päivystykseen mennä ja varvas olikin luiskahtanut paikoiltaan ja lääkäri sit yritti kiskasta sen suoraan, mut ei saanut. Välillä se varvas jää hankalaan asentoon ja pitää ite kiskoa sitä suorempaan. Toivottavasti tämä uusi murtuma paranee itekseen.
   
 13. vierailija Vierailija

  Aivan oikein, oon itekin pohjalaista sukua. Paljon on sellaista sanontaa, jota ei kaikki ymmärrä ja aatellutkin, että vain liittyy tuohon pohjalaisuuteen, mutta taitaa olla ihan tavallista suomenkieltä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti