Hae Anna.fi-sivustolta

Varpajaisiin

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Olli, 20.10.2006.

 1. Olli Vierailija

  Niin..kun ei ole kovasti kokemusta. Mitäs niihin yleensä viedään? Onko jutut yleensä enemmän isälle vai vauvalle? Kiitos jos joku viitsii auttaa.
   
 2. murtsi Vierailija

  Meidän isukki sai varpajaisissa viskiä ja konjakkia, sikarin... maljakon ja ruusuja... myös koko perhettä/vauvaa muistettiin lähinnä vauvanvaatteilla. Tietenkin näin naisen ja äidin näkökulmasta on kivempi muistaa koko perhettä tai vauvaa, ehkä jotain pientä (tyyliin juuri pieni pullo konjakkia tms) isälle... mutta minua nyt ärsyttää koko varpajais juttu kokonaisuudessaan. Äitihän se sen työn on tehnyt ja lapsen kanssa "joutuu" alussa yötäpäivaa valvomaan, niin miksi hitossa sitä isää juhlitaan ja häntä lahjotaan!?
   
 3. Olli Vierailija

  Ajateltiin perhettä ja vauvaa.. =)
   
 4. Viivi Vierailija

  Minusta kannattaisi lapselle viedä vaikkapa vaippapaketti. Ainakin tarpeeseen tulee ja niitähän menee. Tietysti tutit, lelut ym. on hyviä lahjoja vauvalle.
   
 5. Hattius Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Murtsi, miten sulla voi olla tommonen mielipide? Isä ei sais juhlia tulevaa vauvaa? Ei siinä ole kyse siitä, kuka on tehnyt suurimman työn ja kuka valvoo minkäkin verran. Ehkä tuleva isä voisi olla niin onnellinen uudesta tulevasta nyytistä, että sitä sietäis jo vähän juhliakin! Ja kyllä siinä muistetaan mun mielestä isää ja babyshowereilla sitten äitiä.
   
 6. Isä aina mukana Vierailija

  ´


  Aivan! Äiti ja lapsihan ovat jo muutenkin koko touhun keskipisteitä ja isä tuppaa jäädä unohduksiin. Vieraat kyselee miten äiti toipuu ja kuinka vauva voi. Kyllä isä ansaitsee huomiota, onhan hän yhtä ylpeä ja onnellinen lapsestaan. Minusta olisi kamalaa jättää mies syrjään siitä alkurysäyksestä niinkuin hän olisi ulkopuolinen koko asiaan. Kyllä kaikki tietää minkä koettelemuksen äiti on käynyt läpi mutta lapsen syntymään on isä yhtä osallinen ja tärkeä kuin äitikin.

  Missään tapauksessa se ei voi olla vertailutilanne kumpi saa enemmän huomiota.
   
 7. Tytti' Vierailija

  Missä vaiheessa varpajaiset mielestänne voisi pitää? En ole äiti, mutta kuvittelisin, että minua ärsyttäisi suuresti, jos itse vielä laitoksella ollessani tai kohta kotiinpäästyäni saisin jäädä yksin vauvan kanssa, kun mies lähtee baariin. Eikö voitaisi odottaa, että lapsi kasvaa sen verran, että sekä äiti, että isä pääsisivät yhdessä lasta juhlimaan? Tai odotettaisiin edes sen verran, että se kotielämä pääsee kunnolla käyntiin ja alkukankeuksista selvitään. Jotenkin vaan tuntuu oudolta, että mies mieluummin juhlii kavereiden kanssa viinan kera kuin on kotona äidin ja tuoreen vauvan kanssa... Voishan ne juhlat pitää myös ilman viinoja kotonakin, jolloin oikeasti vieraat näkisivät myös vauvan. Isä voisi silti olla se "virallinen" keskipiste :)
   
 8. Tytti' Vierailija

  Lisäystä vielä tuohon edelliseen: Jos tilanne kuitenkin on sellainen, että äiti on laitoksella vauvan kanssa, eikä isä siellä voisi mitenkään heidän kanssaan olla (ei esim. ole perhehuonetta, eikä saa illalla vierailla tms.) niin samahan se sitten on, miten isä muun aikansa viettää. En halua kieltää isää juhlimasta, jos hänestä ei äidille tänä aikana muutenkaan mitään hyötyä olisi ;D Mielestäni kuitenkaan se ei ole oikein, että isä joutuu valitsemaan vauvan ja juhlinnan väliltä ja valitsee tällöin ne juhlat. Tämmöisiä on nimittäin olleet minun tuttujeni varpajaiset, eli että on juhlittu pian äidin kotiintulon jälkeen, jolloin äiti on joutunut, halusi tai ei, jäämään vauvan kanssa yksin kotiin.

  Nämä on tietenkin mielipidekysymyksiä, ja jos asia ei äitiä haittaa, niin mikäpä siinä..!
   
 9. LLL Vierailija

  Ja niitä isän kavereita varmaan ihan sairaasti kiinnostaa tulla koko illaksi katselemaan vauvaa ja juomaan pullakahveja?
   
 10. Tytti' Vierailija

  ^No sitten voi tietysti jättää tulematta.
   
 11. Äiti77 Vierailija

  Meillä mies ei halunnut juhlia varpajaisia. Oli meidän kanssa perhehuoneessa sairaalassa. Ei halunnut silloinkaan juhlia kun päästiin sairaalasta, halusi olla meidän kanssa "koko ajan". Halusi kyllä lähteä ensimmäisenä kun kotiuduimme ostamaan vauvalle vaatteita, syntyi niin pienenä että kaikki valmiina olleet vaatteet olivat liian suuria. Eli siis kaikkia miehiä ei kiinnosta heti juhliminen, joitakin kiinostaa vauva ja sen hoitaminen. Mies halusi hoitaa vauvaa jo laitoksella, meillä äiti ei ole koskaan se pääasiallinen hoitaja.
   
 12. 3 x äiti Vierailija

  Ennen ainakin varpajaiset pidettiin heti, kun vauva oli syntynyt. Eli ylpeä ja onnellinen isä ilmoitti kavereilleen syntymästä ja kutsui saman tien iltaa viettämään. Äiti ja vauva olivat laitoksella eikä varpajaisten vietto häirinnyt mitenkään heitä. Isä tosin saattoi joutua seuraavana päivänä tulemaan taksilla sairaalaan...
   
 13. tytti' Vierailija

  ^Tuo käytäntö kuulostaa ihan hyvältä. Jos isä joutuisi muuten olemaan yksin kotona, niin onhan ne varpajaiset kiva ja piristävä vaihtoehto. Tosin silloin, jos äiti onkin saanut perhehuoneen, ei tuo mielestäni olisi sopivaa, sillä siellähän isällä on mahdollisuus olla myös yöt. Muutenkaan yletön ryyppääminen ei ole kivaa juuri sitä seuraavaa päivää ajatellen. Samaten isän pitäisi pitää koti siistissä kunnossa, jottei äiskän tarvi tästä stressata. Mutta nämä ovat tosiaan vain omia mielipiteitäni itseäni ja omaa miestäni (ja hänen hirveitä krapuloitaan) ajatellen :D
  Mutta onnistuvatko varpajaiset, jos kotona on vanhempia lapsia vahdittavana?
   
 14. 3 x äiti Vierailija

  Meillä oli aikanaan varpajaiset vain ensimmäisen synnyttyä, juuri siitä syystä, että myöhemmin isommat lapset olivat tietysti isän vahdittavina. Tosin esim. viimeisen kanssa viivyin sairaalassa vain yön yli ja lähdin kotiin.
   
 15. Osa-aikaduunari Vierailija

  Onko varpajaisiin pakko viedä mitään? Eikö ole tärkeintä, että on itse paikalla ja juhlahengessä mukana? Mielestäni ainakaan vaippapaketti isälle ei tunnu kovinkaan mieltä ylentävältä lahjalta, vaikka tuore isä osallistuisikin vauvan hoitoon. Kortti ja kukat sen sijaan on ok, ehkä myös pieni viskipullo tai sikariaski. Muutoinkin minua on alkanut jossain määrin ottaa pannuun se, että materiaa niin kovasti arvostetaan. Eikö riittäisi, että perhettä muistaisi joko sairaalassa tai äidin päästyä jo kotiin, eikä joka välissä synnytyksestä ristiäisiin?
   
 16. Osa-aikaduunari Vierailija

  Lisään vielä edelliseen, että pidän erittäin tärkeänä sitä, että myös isä saa osansa huomiosta. Vauva ei todellakaan ole vain "äidin juttu", vaan myös tuoreelta isältä kannattaa kysellä vointia ja fiiliksiä.
   
 17. äiti jo kauan Vierailija

  Wikipediasta lainattua: Varpajaiset ovat juhla, jolla perheen isä juhlistaa uuden lapsensa syntymää. Varpajaisten järjestänä toimii tuore isä omille (miespuolisille) ystävilleen ja varpajaiset tulisi järjestää mahdollisimman pian lapsen syntymän jälkeen, mieluiten jo seuraavana iltana.

  Mielestäni se on ihan oma miesten juhla ja rotinoilla koko perhettä katsomassa käydään sitten erikseen. Mielestäni isäkin on juhlansa ansainnut.

   
 18. Ei koko maan tapa Vierailija

  Pääkaupunkiseudulla ei rotinoita edes tunneta eli kukaan ei käy leipomuksia mukanaan tuoden vieraisilla. Olen kuullut, että tapa on käytössä ainakin pohjois-karjalassa. Olisihan se ollut aikoinaan kiva, jos joku olisi tuonut jotain itseleipomaansa herkkua, kun vauva kotiutui.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti