Hae Anna.fi-sivustolta

"Varsler «økt sannsynlighet» for ekstreme temperaturer frem til 2022"

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 25.06.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 345
  Saadut tykkäykset:
  294
  Forskare on forskannut ilmastoa, ei moneksi vuodeksi eteenpäin, mutta pariksi kolmeksi neljäksi vuodeksi eteenpäin.
  He on katselleet ilmastoa viimeisen sadan vuoden aikana ja havainneet että kolme neljä tulevaa vuotta tulee saamaan extremt kuuman kesän ja aika aikoina hyvín hyvin kovia rankkasateita .
  Sanovat että Jordens lämpötila on viimeisten 100 vuoden aikana noussut keskimäärin 0,05 astetta viiden vuoden välein.
  Saapi nähdä tuleeko heidän statistiikka tulevista vuosista pitämään paikkansa?
  Ainakin viime vuosi oli rutikuiva ja extreemi kuuma.
  Tähän mennessä tämä kesä on ollut aika normaali, lukuun ottamatta parisen viikkoa ainakin täällä Tukholman läänissä lämpötila oli koko ajan päivisin noin 30 astetta, oli todella kuumaa, muistui mieleen viimevuoden kuumuus.
  Millainen tulee olemaan loppukesä?
  Monet ei usko forskarien tekemiin tutkimuksiin ilmaston muutoksista, mutta monien tekemät tutkimukset sanoo samaa että Jordens lämpötila pikku hiljaa nousee ja sitä mukaan tulee kesät olemaan erittäin kuumia aika ajoin ja myös myrskyt ja rankka sateet tulee lisääntymään.

  Itseni puolesta ei häiritse tuollainen ilmasto, mutta ajattelen tulevaa sukupolvea joka joutuu kamppailemaan kuumuudessa ja rankkasateissa ja myrskyissä.

  OBS: Norge nyheter

  De neste fire årene kommer det globale klimaet til å være preget av hetebølger og ekstremregn. Det mener forskerne bak en ny studie.
  - https://www.nrk.no/urix/varsler-_ok...kstreme-temperaturer-frem-til-2022-1.14167043
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  Uhohtuiko kertoa että Suomessa on ilmastokin kehnompi kuin Ruotsissa??
   
 3. vierailija Vierailija

  Suomalaisen pieru haisee mutta ruotsalaisen ei.
   
 4. vierailija Vierailija

  Kas tässä ilmastonmuutoksen puolestapuhujien jatkuvasti käyttämä suuri valhe, johon sinisilmäiset viherpiiperot lankeavat kerta toisensa jälkeen.

  Maapallon lämpötilasta ei ole pidetty tilastoja sataa vuotta. Sata vuotta sitten ei kerätty tietoja Kongon viidakoissa, Amazonin sademetsässä, Pohjois-Kanadassa, Ylä-Mongoliassa, Tuvalun saarella...
  Paikallisia ilmastonmuutoksia on, on ollut aina, tulee aina olemaankin. Se ei kerro mitään Maapallon keskilämpötilasta eikä globaalisesta ilmastonmuutoksesta.

  Hellekesiä on Pohjoismaiden leveysasteilla ollut ennenkin - myös aikana ilman lämpöeristyksiä ja ilmastointilaitteita- ja silti homo sapiens on selvinnyt tähän päivään saakka. Todennäköisesti silloinkin on kitisty kuumuudesta/sateista/kylmistä kesistä/myrskytuulista/tyynestä ilmasta.

  Miksi kuvitelet, että tämänhetkinen ilmasto olisi jonkinlainen "normaalitilanne", johon Maapallo on koko 4,5 miljardin vuoden olemassaoloaikansa pyrkinyt ja johon se pyrkii jäämään ja josta se ei saisi mihinkään suuntaan muuttua?
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 345
  Saadut tykkäykset:
  294
  Eiköhön tutkijat tiedä enemmän kuin tavalliset maallikot.

  ""– Her har
  forskerne forsøkt å svare på et av de spørsmålene vi virkelig lurer på med klima. Hva skjer de nærmeste årene?, sier klimaforsker ved Cicero, Bjørn Samset, til NRK.

  Han forklarer
  at forskerne bak studien har sett på været og klimaet vi har hatt i opptil 100 år tilbake, og forsøkt å finne sammenhenger av typen «når den delen av verden er varm, så regner det mye der», eller «når den delen av verden er kald, så blir det mindre regn der».

  Studien kombinerer de naturlige variasjonene som påvirker været med effektene av global oppvarming.""


  - https://www.nrk.no/urix/varsler-_ok...kstreme-temperaturer-frem-til-2022-1.14167043
  -
   
 6. vierailija Vierailija

  Kyllä, hyvä tavallinen maallikkokirjoittaja, tiedämme.

  Tiedämme myös, että jokaista ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen puolesta kertovaa tutkimusta kohtaan löytyy yhtä monta tutkimusta, joiden mukaan ilmastonmuutosta ei ole tapahtumassa.
  Edelleen on yhtä monta tutkimusta, joiden mukaan paikallisia ilmastonmuutoksia on käynnissä. Näistä tutkimuksista puolet osoittaa, että ne johtuvat ihmisen toimista ja puolet taas osoittavat, että ne eivät johdu ihmisen toimista.
  Kaikkien em. tutkimusten tuloksien julkaisuun -siihen, kuinka suuri osa ja mikä osa tuloksista kerrotaan julkisuuteen- vaikuttaa suurilta osin se, kuka tutkimuksen rahoittaa.

  Jos tarkoituksesi on jakaa tietoa (=maallikkotietoa), tuo esille myös näitä muita tutkimuksia. Muuten linkkisi ovat harhaanjohtavia.
   
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 345
  Saadut tykkäykset:
  294
  FN varoittaa uudessa raportissa, että maailmassa on klimatapartheid rikkaiden ja köyhien välillä.
  FN tarkoittaa että taloudellisesti huonommat ihmiset eivät pysty suojautumaan ilmastonmuutokselta samalla tavalla kuin rikkaimmat.
  Ne kaikkein köyhimmät ei kykene pakeutumaan pakoon rikkaimpiin maihin.
  Hieman rikkaammat kykenee pakenemaan esim. länsimaihin joissa ilmasto on paljon paljon mieluisampi mitä heidän kotimaissa.
  Rikkaat valtiot saastuttaa eniten, köyhät ihmiset vähemmän mutta se on useimmiten köyhät ihmiset jotka joutuu kärsimään rikkaitten maitten maapallon saastutuksesta.

  -https://edition.cnn.com/2019/06/25/world/climate-apartheid-poverty-un-intl/index.html

  - https://science.sciencemag.org/content/356/6345/1362
  -
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti