Hae Anna.fi-sivustolta

Vauva ja junamatka

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Piuku, 20.02.2006.

 1. Piuku Vierailija

  Hei,

  Olisiko jolla kulla kertoa vinkkejä junamatkaa varten? Minä ja tyttäreni 9,5 kk lähdetään n. 4 h kestävälle matkalle ja kaipaisinkin vinkkejä nukkumisen ja junassa olon suhteen? Missä tuon ikäiset nukkuvat matkalla (kun kantokoppiin ei enää mahduta) ja miten viihtyvät, kun lattialle ei paljon voi laittaa ryömimään/konttailemaan.

  Yst. neuvoista kiittäen,


  Piuku
   
 2. Piuku Vierailija

  Ja lisätietona sen verran, että matka tapahtuu päivällä (lähtö joko aikaisin tai myöhempään iltapäivällä). Kumpi on parempi vaihtoehto? Tyttäreni nukkuu päiväunet 10-12 ja 15-17. Miten ajoittaa matka?


  Piuku
   
 3. Hanna Vierailija

  Heippa! Kerron vain omalta kohdalta miten meidän vastaavan pituinen junamatka meni 3kk pojan kanssa, jonka teimme kahdestaan. Lähdimme reissuun pojan ""tärkeimpien"" päiväunien jälkeen. Junassa lähinnä katseltiin ympärille, leikittiin omilla leluilla ja syötiin+nukuttiin. En tiedä millaisella junalla olette menossa, mutta itse menin taajamajunalla, jossa ei tarvita paikkalippuja eikä sillä hetkellä muutenkaan ollut ruuhkaa. Varasin meidön käyttöömme pari penkkiä molemmin puoli käytävää, toisessa olivat matkatavarat+kantokassi ja toisessa me. Ihan hyvin meni matka ja yllättävän nopeasti.

  Mutta siis minun on vaikea sanoa, miten noin isolle lapselle keksii tekemistä. Paljon varmaan menee katsellessa ja ihmetellessä ja ehkäpä lapsesi nukkuu ne toiset päiväunet tasaisessa ja rauhoittavassa junanrytkeessä (meillä ainakin unetti kovasti poikaa). Muutama lelu mukaan, niin eiköhän se siinä..Välillä voi lähteä käveleskelemään ja katselemaan muita paikkoja. Aika äkkiä se aika menee, varsinkin jos hän ottaa ne toiset päiväunet siellä.

  Niin siitä nukkumispaikasta..Mikäli hän ei sinun sylissäsi nuku, niin nukkuisikohan siinä penkissä, kun selkänojan saa kuitenkin aika alas?

  Hyvää junamatkaa, hyvin se menee! Niin meni meilläkin, vaikka etukäteen sitä jännitin :)

   
 4. Sandy Vierailija

  Katso VR:n sivuilta www.vr.fi, siellä on tietoa ""palvelut eri matkustajaryhmille"" ja sieltä sitten perheet&juniorit. Sivun alalaidassa on vielä kohta intercity-junan palvelut perheille ja toisena pikajunien palvelut perheille.

   
 5. _ Vierailija

  Oon matkustanu alle vuoden ikäsen poikani kans junalla,niin et oltiin inva-paikalla omien vaunujen kanssa.Konduktööri neuvo sen paikan meille.Siinä meni matka tosi hyvin.Vieressä oli myös inva-wc/lastenhoitohuone.Tosi helppo matka.
   
 6. _ Vierailija

  Poika nukku siis omissa vaunuissa.Ja istu mun sylissä ja käytiin myös ravintola-vaunussa...Sama ku ois kotona ollu.Älä stressaa yhtään.:)
   
 7. ota perhehytti Vierailija

  Uusimmissa intercity-junissa on tosi hyvä perhehytti, mutta niitä on vain 1 per juna. hytti on neljälle hengelle ja tilava. matkustin sellaisessa mieheni ja 2, 5 kk ikäisen pojan kanssa 5 h junamatkan. Hytissä oli meidän lisäksi nainen ja hänen 8 kk ikäinen tyttö. Nainen kysyi, että voiko tuoda matkarattaat hyttiin ja se sopi meille. Tyttö nukkui siis matkarattaissa päikkärit (meidän matkatavarat oli tavaravaunussa ja poika nukkui kantoliinassa, sylissä ja turvakaukalossa) Matkan aikana nainen leikki tytön kanssa ja antoi ruokaa. Katsoimme tyttöä sillävälin kun hän kävi esim. vessassa ja lämmittämässä ruokaa tytölle. Oli oikein mukavan matka.
   
 8. Piuku Vierailija

  Kultaakin arvokkaampia vinkkejä, KIITOS NIISTÄ! Uskon, että matka menee hyvin, kun tyttö on muutenkin suht rauhallinen luonteeltaan. Uusi ympäristö on tietty liikkuva osa, mutta enpä usko, että katastrofia saadaan aikaiseksi.

  Olisi vaan kerrankin kiva matkustaa niin, ettei tyttö joudu olemaan takapenkillä minun ajaessa (meillä ei saa istuinta etupenkille) 6 h matkaa, on muutenkin kivempi/helpompi pitää kuivissa, kun voi käyttää hoitohuonetta kätevästi hyväksi junamatkan aikana.


  Piuku
   
 9. odottaja Vierailija

  Hei,

  kiinnostaa junalla matkustaminen vauvan kanssa myös minua, isovanhemmat kun asuvat n. 4.5 tunnin junamatkan päässä.
  Miten saatte kuljetettua kaikki matkatavarat, kun vaunujen koriinkin saa laittaa vain 5 kg? Entäs turvakaukalo autoon, mites sen kuljetus? Tuleeko vr miten hyvin vastaan, auttavatko esim. vaunut oikeille paikoilleen?

  Onko vielä jotain vinkkejä, kiitos!

  Jännittää jo nyt eka junamatka, vaikka vauveli onkin vielä visusti masussa :)
   
 10. Kirjoitin tuossa ylempänä meidän perheen matkasta perhehytissä. Meillä mies kantoi pojan taksiin ja junaan turvakaukalossa. Minä työnsin vaunut, joiden alaosassa oli iso matkakassi. Meillä molemmilla oli lisäksi reput (viikon reissu mummolassa). Junissa on tavaravaunu, jossa konduktööri on ottamassa tavarat vastaan ja luovuttamassa junasta poistuttaessa. Vaunut mahtuu myös tosiaan junamallista riippuen invapaikalle, jos se ei siis ole varsinaisessa käytössä. Mielestäni oli helppo työntää vaunu + laukku sen alla kokonaisuutena tavaravaunuun ja varata reppuihin välttämättömät tavarat (esim. vaipat ja silleen). Niin ja suosittelen edelleen perhehyttoä. Ei tee lissä lipunhintaan. Siellä oli minusta ainakin mukava imettää rauhassa. Maaliskuussa mennään uudestaan junalla viikoksi talviloman viettoon mummolaan ja hytti on jo varattu mennen tullen.
   
 11. Oz Vierailija

  Olen kuljettanut vaunujen (Brio Kombit) korissa isoa kassia ihan pidemmänkin kävelymatkan. Jos menet bussilla asemalla ja siitä junaan, niin eihän sitä kassia siellä vaunukorissa tarvitse kauaa pitää.

  Suosittelen varaamaan liput ja paikan ajoissa. Meillä ainakin on ollut joka kerta paljon vauva-/lapsiseuraa, kun ollaan menty Lahteen Hgistä. Tosi sujuvaa on matkanteko etenkin noilla invapaikoilla. Työnnät vain vaunut sisään ja ne päiväunetkin saa otettua nissä vaunuissa, jos malttaa nukkua.
   
 12. - Vierailija

  Kannattaa ostaa vaippasäkki ja mahdolliset lastenruuat/tuttelit periltä,eikä kuljetella niitä turhaan matkatavaroissa.Eli ottaa vain matkalla tarvittavat vaipat ja ruuat mukaan.
  Ja vaatteita saa yleensä pestyä perillä,ettei niitäkään kauheesti tarvi pakata matkaan.Vauvan vaatteet vie pienen tilan ja aikuinenhan ei kauheesti sotke.Eli järkevällä pakkauksella saa tavarat mahtumaan pieneen laukkuun.
  Ite oon kuljettanu tavaroita lentolaukussa,jota oon vetäny perässäni ja työntäny vaunuja toisella kädellä.
  Konduktööri tai muu auttaa vaunut paikoilleen.
  Turvakaukaloa ei tarvi jos matkustaa esim.bussilla junalle.Sillonhan vauva on vaunuissa.Mut jos liikkuu autolla,kannattaa lainata perillä joltain tutulta kaukaloa,sitä en lähtisi junassa raahaamaan ite.
   
 13. kaika Vierailija

  Ja osta perhelippu!!! Vierekkäiset paikat.

  Eli saat vauvallesi oman paikan maksamatta ylimääräistä.

  VR:n sivuilta: perhelipulla matkustaa yksi samaan talouteen kuuluva 6-16 -vuotias lapsi maksutta istumapaikalla jo yhden aikuisen kanssa. Etu koskee kaukoliikenteen matkoja, ja aikuisella tulee olla täyden hinnan maksava junalippu.


  Ovat kyllä myyneet perhelipun aina, vaikka lapseni on nyt 1v ja 3kk.

   
 14. ic-juna Vierailija

  Kävin just ostamassa itselle ja reilun puolen vuoden ikäiselle pojalle junaliput. Virkailija ei myynyt lippua invapaikalle, vaikka sanoin, että vaunut on mukana. Sanoi, että vaunuja tulee säilyttää siellä ja siellä. Sanoin, että aattelin pitää vaunuja niin että saan matkan aikana nukuttaa poikaa vaunuissa (matka kestää yli 6h). No, saas nähä mistä paikat sain...On nimittäin aika ankeeta nukuttaa noinki isoa lasta penkillä, kun ei mahdu kunnolla makaamaan (viime junamatkalla mahtui nukkumaan penkillä poikittain) ja eikä vielä kunnolla istu. Onko vinkkejä, että kannattaako liput vaihtaa jollekki muulle paikalle???
   
 15. vierailija Vierailija

  Hyvä jos ei sulle myynyt invapaikkaa! Sekä InterCity- että Pendolino-junissa on kaksi pyörätuolipaikkaa. Tämä tarkoittaa tyhjää lattiatilaa, joka myydään vain pyörätuolin käyttäjille. InterCityssä paikat sijaitsevat niin sanotussa palveluvaunussa, jonka yläkerrassa on lasten leikkipaikka. Tämä vaunu on ainoa, johon pyörätuolilla siis pääsee. Vammaiset maksavat invapaikoista kun eivät muuallekaan pääse. Invapaikat eivät ole lastenvaunuparkkeja.
   
 16. vierailija Vierailija

  [QUOTE="Oz” Tosi sujuvaa on matkanteko etenkin noilla invapaikoilla. Työnnät vain vaunut sisään ja ne päiväunetkin saa otettua nissä vaunuissa, jos malttaa nukkua.[/QUOTE]
  Että viest sitten pyörätuolia käyttävän paikan. Hienosti tehty! Ne on maksullisia paikkoja eikä vahinkovankkureille tarkoitettuja. En käsitä miten jokaisessa asiaa käsittelevässä ketjussa mammat katsoo oikeudekseen viedä vammaisilta paikat.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti