Hae Anna.fi-sivustolta

vauvalla nappula rinnassa

Viestiketju osiossa 'Lastentaudit' , käynnistäjänä huolestus84, 01.12.2015.

 1. huolestus84 Vierailija

  Heippa, huomasin tänään että meidän 6 kk vanhalla tytöllä on toisen nännin kohdalla pieni, liikkuva pahkura. Ehkä puolukan kokoinen, muljuaa kun liikuttaa. Myös toisessa nännissä tällainen on, mutta huomattavasti pienempi. Luin jostain, että rintarauhaset voivat hormonien vuoksi turvota vanhemmallakin vauvalla, mutta olisko siitä johtuva turvotus samanlaista kun vastasyntyneenä? Tämä on jotenkin paikallisempi, selkeästi erillinen nappula. Vai onkohan se vaan vähemmän turvonnut maitorauhanen nyt ja siks tuntuu tuolta vai mitä ihmettä? Imetän vielä useamman kerran vuorokaudessa. Jossain aiemmassa keskustelussa sanottiin myös, että rintarauhanen voi turvota ihan ryömimisestäkin, jos siihen kohdistuu kovaa hankausta. Tytöllä on kyllä tällä hetkellä kova meno päällä. :) En osaa sanoa kauanko tuo on ollut, en pysty sanomaan sitäkään jos on ollut vaikka syntymästä saakka, koska pahkura on kuitenkin suhteellisen pieni. Tänään rasvatessa sormet jotenkin sopivasti sattuivat. Patti ei tunnu aristavan ollenkaan. Olisitteko huolissanne? Onko muiden vauvoilla ollut tällaista? Seuraava neuvola vasta 8 kk siis ensi vuoden puolella, uskaltaako tämän asian kanssa odotella sinne vai veisittekö näytille jo aiemmin?
   
 2. Noh Vierailija

  miksi turhaan kannat huolta, kun soitto neuvolaan helpottaa?
   
 3. huolestus1984 Vierailija

  Noh, soitin ja mieli rauhoittuikin hetkeksi, mutta kun pahkura vaan on ja pysyy ja on vähän kasvanutkin, niin en saa asiaa mielestä. Terkkari oli vähän ymmällään, sanoi ettei pitäisi olla hormonijuttuja enää 7 kk:n iässä vaikka imetänkin. Siitä oli kuitenkin varma, että mitään vaarallista ei ole eikä pitänyt tarpeellisena tulla näyttämään ennen 8 kk-neuvolaa jos nyt patti ei aivan mahdottomasti ala kasvaa. Muutenkin oli kovin kiireisen oloinen, en siinä sitten tullut tarkempia kysymyksiä esittäneeksi.
  Mutta siis täh, ilmeisesti muille on vastaavassa tilanteessa terkkarit sanoneet tai jostain muualta tullut tietoa, että hormonit voivat tällaista aiheuttaa ihan läpi vauvavuoden? Kertokaas nyt ihan mitä kokemuksia vaan... :) Pahkura siis tällä hetkellä noin herneen kokoinen, kova, mutta erittäin liikkuvainen. Ulospäin ei näy, mutta tuntuu kyllä selkeästi. Niin liikkuvainen, että siirtyy useita senttejäkin kun venytän ihoa. Miten paljon vauvan rintarauhanen liikkuu, jos kyse olisi sellaisesta? Jep jep, en ole malttanut ihan olla räpläilemättä... rakkaat ihmiset, kokemuksia pliis. Vai onko meijän neiti tosiaan ainut, jolla tällainen on? Vanhoja keskusteluja googlaamalla kyllä löytyy, mutta miksi tuo meidän terkka oli pihalla kuin lumiukko?
   
 4. Eve Sand Vierailija

  Luultavasti se on joko punkki tai kasvain. Hankkiutuisin lääkäriin mahdollisimman pian.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti