Hae Anna.fi-sivustolta

Vauvan korkeat maksa-arvot

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Huolestunut äippä, 29.10.2008.

 1. käsi olkapäällä Vierailija

  No hienoa kuitenkin että arvot tulleet nyt jatkuvasti alaspäin. Olen onnellinen sinun ja vauvasi puolesta! :)
   
 2. en tiedä mitään Vierailija

  En tiedä mitään maksa-arvoista, mutta useinhan monet verestä mitattavat arvot ampaisevat nopeasti korkealle kun on jotain häikkää ja toisaalta laskevat hitaasti vaikka tilanne olisi jo korjaantunut. Olen myös onnellinen ap:n puolesta, josko arvot seuraavalla kerralla olisivat jo normaalit. Ja nythän lienee jo selvää, että mistään vakavasta ei ole kyse, vai?
   
 3. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lääkärin mukaan maksa-arvot yleensä laskevat ihan muutamassa päivässä. Syyhän noiden arvojen nousuun ei ole vieläkään selvillä eli ei tiedetä onko vakavaa vai ei. Ihan ekan kerranhan ne mitattiin noin kolme kuukautta sitten, jolloin olivat päälle sadan. Sen jälkeen laskivat muistaakseni noin 80:een ja sitten kun oli jälleen kontrolli, niin olivat nousseet taas. Kun saataisiin syy selville, niin sitten varmaan lääkärikin osaisi arvioida onko vaaraa että lähtevät taas huononemaan. Lääkäri tuntui ihmettelevän kovasti, että miksei meitä ole vieläkään Lastenklinikalle otettu eli on siis ilmeisesti sitä mieltä, että syy pitäisi selvittää, vaikka arvot nyt paranevatkin.
   
 4. käsi olkapäällä Vierailija

  Minustakin vähän outoa ettei lastasi otettu osastolle, kun kuitenkin noin pienestä lapsesta kyse. Mitäs he meinasivat jatkossa tehdä? Voiko pikkuinen hyvin?
   
 5. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

  Hienoa kun arvot laskivat. Kannattaisi varmaan soitella sinne Lastenklinikalle, ettei ole lähete kadonnut minnekään?
   
 6. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lastenklinikalla mulle sanottiin, että jonossa ollaan eli ilmeisesti siellä on aika täyttä... Ja me ei taideta olla ihan siellä kiireellisempien tapausten joukossa, kun poitsi kuitenkin ulospäin vaikuttaa ihan hyvinvoivalle. Reilu kolme viikkoa sittenhän me siellä käytiin ja silloin sanottiin, että kutsu osastolle tulee 2-3 viikon sisällä. Mutta luulenpa, että kun arvot ovat nyt paranemaan päin, niin tuskin sitä kutsua tulee vielä muutamaan viikkoon elleivät tulokset ala taas huononemaan. Onneksi meillä on täällä omalla paikkakunnalla tosi hyvä lääkäri ja arvoja kuitenkin seurataan tiheään.
  Löysin muuten Kaksplussan palstalta yhden hyvin samankaltaisen tapauksen. Kyseinen poika on nyt reilun vuoden ja arvot ovat vieläkin hieman koholla, mutta mitään syytä ei ole löytynyt. Poika voi hyvin lukuunottamatta sitä, että on erittäin monelle ruoka-aineelle allerginen. Veriarvoja seurataan kerran kuussa, mutta muuten asiaa ei ilmeisesti enää tutkita. Jostain syystä maksasta ei koepalaa oltu otettu vaikka Lastenklinikalla olivat tutkimuksissa olleet.
   
 7. Pauliina- Vierailija

  Kaikkea hyvää teille. En voi kuin kuvitella, miten huolissasi olet ollut. Toivottavasti arvot korjaantuvat itsestään. Toisaalta, jos syy jää selvittämättä, asia voi kalvaa mieltä pitempään. Onneksi pikkuisen poikasi vointi on hyvä. Voi hyvin myös sinä, pojan äiti.
   
 8. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

  Itselläni aikoinaan teininä ollessa maksa-arvoni kohosivat huimasti. Mitään muuta oiretta ei minulla ollut paitsi ettei tehnyt mieli syödä yhtään rasvaista ruokaa ja kirkas keltaisuus silmissä ja iholla. Reippaasti kohollaan olivat viikon verran ja siitä laskivat hitaasti alas. Myöhemmin ei vastaavaa ole ollut, eikä syytä löytynyt. Nyt veikkavat virusinfektiota tai sappiongelmia, mitä minulla on ollut runsain mitoin viimeiset 25 v.

  Ero melkein aikuisen ja vauvan sairastumisen välillä on kuitenkin suuri. Itse pystyin olemaan käytännössä rasvattomalla ruoalla, mikä ei tietenkään käy kiivasta kasvuvaihetta elävälle vauvalle.

  Toivottavasti tilanne tasoittuu teillä, eikä arvot enää heittele myöhemmin. Kaikkea ei lääkärit saa selvitettyä, mutta ei sillä ilmeisesti ole aina niin väliäkään.
   
 9. Toinen taustailija Vierailija

  Minä vähän kaipailen kuulumisia. Mitä teille kuuluu? Viikko vierähtää aina niin nopeasti.
   
 10. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, todella nopeasti aika kuluu. Poika täytti viime lauantaina jo puoli vuotta. :) Keskiviikkona käytiin pitkästä aikaa neuvolassa ja hyvin on poitsi kasvanut, 8,935kg ja 72,5cm. Ihon kanssa on vähän ongelmia. Heti menee huonoksi kun kortisonin lopettaa ja eihän sitä voi kokoajan käyttää. Almiron Pepti vaihdettiin soijamaitoon ja tuntuu, että se vähän auttoi poskien lehahteluun. Mutta nyt taitaa olla lisää hampaita tulossa ja naama on kokoajan kuolassa, niin taas iho ärtyy.
  Jätettiin nyt vähän pitempi väli labrakokeille eli tällä viikolla ei ole käyty ollenkaan. Maanantaina mennään seuraavan kerran. Poitsi on ollu pirteän oloinen. Jospa arvot olisivat jo alle 100...
   
 11. Toinen taustailija Vierailija

  Toivotaan että arvot laskevat. Poika kasvaa hyvin joten ei se allergia ainakaan siihen vaikuta. Hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää. Odotellaan ensiviikolla lisää kuulumisia.
   
 12. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä mitään uutta. Lääkärillä ja hoitajilla oli ollu joku kommunikaatiokatkos, jonka seurauksena eilen otettiin aikamoinen määrä taas verikokeita, vaikka lääkäri oli tarkoittanut, että pelkät maksa-arvot tarkistetaan. Niinpä labrakäynti oli aika pitkä ja kaikkea muuta kuin mukava. Oli vielä huonoa säkää siinäkin, että ensimmäinen yrittäjä ei osannut kunnolla ottaa vauvalta verinäytettä ja jouduttiin kokeilemaan uudestaan kun kokeneempi hoitaja tuli paikalle. Ja sitten otettiin vielä sormestakin verinäyte, mikä oli siis aivan turha... :( No, tulipa taas nähtyä, että muut arvot ovat ihan kohillaan. ALAT oli 194 ja ASAT 110 eli laskusuunnassa edelleen. :) Lastenklinikalta ilmoittivat että maksabiobsiaa ei näillä näkymin tehdä, vaan jatketaan tilanteen seuraamista.
  Mukavaa joulunalusaikaa Teille kaikille!!!
   
 13. Toinen taustailija Vierailija

  Voi miten mukavaa että jaksat tulla kertomaan kuulumisia. Hyvä kumminkin että maksa-arvot ovat laskusuunnassa - parempi niinpäin, vaikka eihän nuo nyt ihan syöksymällä laske, mutta alaspäin kumminkin.

  Samoin Sinulle ja pojalle mukavaa joulunalusaikaa, tontut ovat jo liikkeellä :)
   
 14. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

 15. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

 16. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan hyvin, kai... Iho on hetkittäin tosi kutiava ja posket lehahtelevat. Vieläkin tuntuu, että jollekkin poitsi on allerginen, mutta en vaan tiedä mille tai mille kaikille. Tällä hetkellä epäilen mm. porkkanaa, päärynää ja mangoa. Almiron vaihdettiin soijamaitoon. Maanantaina mennään taas labraan.
   
 17. Toinen taustailija Vierailija

  Toivotaan että maksa-arvot ovat kumminkin vielä laskussa. Odotellaan kuulumisia. Tsemppiä maanantaille.
   
 18. käsi olkapäällä Vierailija

 19. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

  Kaikesta huolimatta - vaikka varmasti on raskasta aikaa - oikein hyvää, lämmintä ja kaunista Joulua teille.

  Tule kertomaan kuulumisianne jos vain jaksat/viitsit.
   
 20. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei saatu lääkäriltä mukavaa "joululahjaa". Maksa-arvot ovat taas huonontuneet, ALAT on melkein 400. Lääkäri oli yhteydessä Lastenklinikalle ja nyt ootellaan taas kutsua maksabiobsiaan. Viruskokeita otettiin kanssa eilen, mutta niiden tuloksia ei vielä saatu.

  Rauhallista ja mukavaa joulua kaikille Teille, jotka olette olleet meidän tukena tänä syksynä!
   
 21. Toinen taustailija Vierailija

  No voi sentään.... Lämmintä ja mukavaa Joulua kaikesta huolimatta teille koko perheelle. Odotellaan taas kuulumisia.
   
 22. käsi olkapäällä Vierailija

  Oijoi... Hyvää ja rauhaisaa Joulua teille kuitenkin ja Joulun enkeleitä lasta varjelemaan. Lämmin rutistus äidille ja lapsoselle! :) Ollaan luottavaisin mielin.
   
 23. käsi olkapäällä Vierailija

  Ja iloista Joulua teille muillekin ketjuun kirjoittaneille! :)
   
 24. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään ALAT oli n. 230 eli laskenut! :) Näköjään arvot nyt sahaavat eestaas. Viimeksi lääkäri sanoi, että on alkanut epäilemään, että iho-oireet ja maksa-arvot ovat jotenkin yhteydessä toisiinsa. Saattaapi toki olla sattumaakin, mutta iho on tänään paljon parempi kuin edelliskerralla, jolloin arvot olivat huonommat. Lääkäri on nyt saikulla, mutta sairaalasta soittivat, että lääkäri soittelee muutaman päivän sisällä jatkosta. Varmaankin aletaan sitten tutkimaan tarkemmin tuota ihoa. Hieman on taas luottavaisempi olo.

  Mukavaa vuodenvaihdetta kaikille! :)
   
 25. Toinen taustailija Vierailija

  No olipas mukava uutinen. Toivotaan nyt oikein kovasti että arvot laskevat edelleenkin. Mukavaa vuodenvaihdetta myös Sinulle ja perheelle.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti