Hae Anna.fi-sivustolta

Vauvan korkeat maksa-arvot

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Huolestunut äippä, 29.10.2008.

 1. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

  Hei,

  Mites nyt menee? Joko pääsitte Lastenklinikalle?
   
 2. Toinen taustailija Vierailija

 3. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän oma lääkäri oli viime viikolla saikulla ja Lastenklinkallakin ne kaksi jotka meidän tapaukseen ovat perehtyneet, olivat lomilla. Huomenna mennään labraan ja eiköhän sitten selviä jotain jatkon suhteen. Poitsi on ollu nyt muutaman päivän tosi kärttyinen ja nukkunut huonosti, mutta taitaa olla hampaita tulossa...
   
 4. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maksa-arvot on jo suht hyvät, ALAT n. 135 ja ASAT n. 65. Normaalit olisivat siis alle 40 ja 50, mutta on noi jo paljon paremmat kuin aikaisemmin. Mitään uutta ei ole selvinnyt. Veriarvojen seurailua vaan jatketaan muutaman viikon välein ja toivotaan etteivät lähde uudestaan huononemaan.
   
 5. Toinen taustailija Vierailija

  Kyllä ne näkyy kohti normaalia menevän. Toivotaan vaan että suunta pysyy samana. Kirjoittele kuulumisia. Täällä ollaan kuitenkin kuulolla.
   
 6. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

  Hei. Koska seur kerran käytte mittauttamassa?
   
 7. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomenna ollaan menossa. Ihan positiivisella mielellä ollaan, poitsi on ollut jotenkin erilainen, paljon aktiivisempi ja pirteämpi.
   
 8. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

  Hieno homma. Pitelen peukkuja, toivottavasti poikasi on terve.
   
 9. Toinen taustailija Vierailija

 10. 4:n äiti, ei kirj Vierailija

 11. Toinen taustailija Vierailija

  Minäkin käyn vähän väliä kurkkailemassa palstalla.
   
 12. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lääkäri oli saanut ennen joulua otettujen virustestien tulokset vasta alkuviikosta ja niissä oli havaittu sytomegalovirusvasta-aineita. Normaalikokeiden lisäksi otettiin eilen lisäkokeita tuohon virukseen liittyen. Maksa-arvot on suunnilleen ennallaan, ASAT hieman noussut (78), mutta ALAT laskenut (102). Sytomegaloviruskokeet valmistuvat vasta kahden viikon päästä, niistä sitten kai ilmenee onko virus vielä aktiivinen.
  Kyseinen virushan on 70-80% aikuisväestöstä ja aikuisille yleensä harmiton. Sikiölle ja pienille vauvoille se voi olla vaarallinen. Ilmeisesti se on suurin myöhäisten keskenmenojen syy ja voi aiheutta sokeutta, kuuroutta, aivovaurioita yms. Lääkärin kanssa en ole vielä jutellut eli nää tiedot on ihan netistä löydettyä. Mutta sellainen käsitys mulle on tullut, että koska poitsin yleisvointi on ollut kokoajan ihan ok, niin virus ei ole ollut mitenkään rajuna ja niinpä pysyvien vaurioiden riski on varmaan aika minimaalinen/olematon. Tänään sain postitse lääkäriltä väliarvion ja siinäkin on maininta, että perusterve poika, joten sytomegaloon ei sinänsä hoitoa tarvitse.
  Parin viikon päästä tiedän varmaan enemmän. Tällä hetkellä olo on kuitenkin aika helpottunut. Tuntuu että nyt huonoinkin vaihtoehto on kuitenkin parempi kuin ennen. Tarkoitan että aivovaurio, niin kauheaa kuin se olisikin, ei kuitenkaan ole niin paha kuin että maksa tuhoutuisi. Ja todennäköisestihän kaikki on ihan hyvin!

  Kiitoksia taas Teille, että olette olleet tukena ja pitäneet peukkuja! :)
   
 13. Toinen taustailija Vierailija

  No mutta... nythän taisi korkeille arvoille löytyä selitys. Toivotaan että ne siitä vielä lisää normalisoituvat. Kirjoittele välillä kuulumisia, ollaan kuulolla.
   
 14. käsi olkapäällä Vierailija


  Heippa! Toivottavasti olisi kyse tuosta sytomegaloviruksesta, jos vauvalle vaaraton. Kehittyvälle sikiöllehän se on vaarallinen. Itselläni tästä kokemuksia, sairastin sytomegalovirusinfektion tietämättäni ja menetin poikavauvani viidennellä kuulla :'(

  Ihanaa kuulla että kaikki menee nyt parempaan suuntaan ja että jos sairastelun syy on selviämässä. Haleja sinne! :)
   
 15. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsi olkapäällä:
  "Itselläni tästä kokemuksia, sairastin sytomegalovirusinfektion tietämättäni ja menetin poikavauvani viidennellä kuulla :'( "

  Osanottoni! Keskenmeno on aina raskas kokemus. Mutta alkuraskauden keskenmenot ovat varmasti paljon helpommin kestettävissä kuin keskenmeno silloin kun raskaus on edennyt jo noin pitkälle. :(

  Sytomegalovirus voi olla pienellekkin vauvalle tosi vaarallinen, mutta luotan nyt siihen, että poitsin yleiskunto on ollut kokoajan niin hyvä, että eiköhän me ole selvitty säikähdyksellä.
   
 16. käsi olkapäällä Vierailija

  Niin, kyllä se kuolleen lapsen synnyttäminen on rankka kokemus. Onneksi sain paijata vauvaa sylissä ennen kuin hänet vietiin pois. Niisk... :'(

  Toivottavasti nyt selviätte ihan säikähdyksellä, ettei mitään pahempia juttuja jäisi. Lapset on ihan ihmeellisiä selviytyjiä ja niiden pienet kehot uusiutumiskykyisiä! :) Tsemppiä vaan tulevaan! Tulosten ja syyn selvittäminen on varmaan piinaavaa.

  Sinulla on varmaan ihana, pieni mies jota suojellaan myös ylhäältä käsin :)!
   
 17. Toinen taustailija Vierailija

 18. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen saatiin labravastaus, jonka mukaan pojalla ei ole enää aktiivista sytomegalovirusta. Maaliskuun alussa on vasta seuraavat verikokeet ja mikäli kyseinen virus on ollut syyllinen maksa-arvojen kohoamiseen, niin silloin arvojen pitäisi olla jo kunnossa. Pojan ihokin on nykyään paljon parempi. Atooppinen kylläkin, mutta ei reagoi niin helposti kaikkeen, mikä on varmaan parantuneen yleiskunnon ansiota.

  Aurinkoisia talvipäiviä teille kaikille!
   
 19. käsi olkapäällä Vierailija

  Ihanaa kuulla! Oikein aurinkoisia helmikuun päiviä teille! :)
   
 20. Toinen taustailija Vierailija

  Hauska kuulla! Mukavaa kevättä kaikille. Jos jaksat, muistat ja ehdit pistä maaliskuussa tietoa miltä näyttää tai vaikka aikaisemminkin, linjoilla roikutaan kumminkin.
   
 21. Kolmas taustailija Vierailija

  Tiesithän "Huolestunut", että pienet maitoproteiiniallergikot altistuvat helposti soijalle? Meillä on kaksi maitoallergista lasta, joista vanhemmalle ei sopinut almiron, soijakorvike sopi aluksi, mutta oireet palasivat pian entistä pahempina. Hänelle sopi viimein Profylac. Tämän kakkosen kanssa etsitään vielä sopivaa korviketta. Almiron ei toimi, nyt yritetään Neocatea.

  Voimia teille. Meidän kaikelle allergisella 4kk vauvalla löytyi tänään kohonneet S-ALAT arvot. Löysin asiaa Goglaamalla tämän ketjun. Ehkä kyseessa ei tarvise olla muuta kuin paha allergia? Hope so.
   
 22. Toinen taustailija Vierailija

  Vielä kerran :)) Oletteko vielä "linjoilla"? Mitä poitsulle kuuluu?
   
 23. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hetkittäin olen kyllä epäillyt, että poika on allerginen muullekkin kuin maidolle ja että se syystä tai toisesta aiheuttaa maksa-arvojen nousun. Oudoksi tilanteen tekee vain se, että ihoa lukuunottamatta pojalla ei ole mitään allergiaoireita. Vatsa toimii hyvin ja kaikki ruoka maistuu erinomaisesti. Pituus on muistaakseni +2 käyrällä ja paino 0-käyrällä eli kasvaakin erinomaisesti.
  Maitoallergia todettiin alunperin suolioireiden takia, mutta almiron sekä soijamaito sopivat ainakin vatsalle hyvin.

  Lääkäri sanoi meille aikoinaan, että pienillä vauvoilla joita vielä imetetään on usein lievästi kohonneet maksa-arvot. Olisiko teillä kyse siitä? Kuinka korkea S-ALAT on?

  Meillähän löydettiin sytomegalovirus joka kyllä selittäisi arvojen nousun. Virus ei kuitenkaan ole enää aktiivinen ja arvojen olisi pitänyt nyt olla jo ok. Viime viikolla saatiin kuitenkin taas huonoja uutisia, arvot olivat taas kohonneet (lähes 200). Keskiviikkona mennään seuraavan kerran labraan ja samalla käydään näyttämässä lääkärille ihoa joka on mennyt jälleen aika huonoon kuntoon. Ilmeisesti ihon kunnolla ja maksa-arvoilla on joku yhteys. Viime aikoina on pojan ruokavalioon tullut aika paljon uusia ruokia ja se tietysti taas panee epäilemään että olisiko sittenkin kyse allergiaoireesta. Toisaalta kohonneet maksa-arvot varmaan aiheuttavat kutinaa ja kun poika kovasti raapii, niin meneehän se iho huonoon kuntoon... :(

   
 24. Toinen taustailija Vierailija

  No voihan turkanen sentään niiden maksa-arvojen kanssa! Olin jo ihan varma että asiat ovat reilassa. Lukaisin uudelleen koko ketjun ja huomasin että allergiakokeita on tehty, pitäisiköhän niitä tehdä lisää ja ottaa uusia aineita mukaan. Ei muuta kun peukalot pystyyn keskiviikkona. Tsemppiä teille!
   
 25. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekkin olin aivan varma, että veriarvot olisivat kaikki kunnossa.
  Allergioita on aika vaikea lähteä testaamaan kun pojalla ei verikokeissa mitään allergioita näy, ei siis maitoallergiakaan. Ruokavalio on jo laaja ja kaikki maistuu hyvin. Ei ole aavistustakaan mitä pitäisi jättää pois... Mitään "varmoja ruokia", joista olisin aivan 100% varma että käyvät, ei ole. Aattelin lääkäriltä kysästä, että mitä mieltä olisi siitä jos kokeilisin soijamaidon tilalla taas vaihteeksi Almironia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti