Hae Anna.fi-sivustolta

vauvan kylvettäminen

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä mymmeli08, 04.01.2009.

 1. mymmeli08 Vierailija

  Hei!

  Meillä on n. kaksi viikkoa vanha vaavi kotona ja kuinkas monta kertaa tuota kylvyssä käyntiä voi harrastaa...? riittääkö kerran viikossa?
   
 2. 1-2krt.. Vierailija

  ..vkossa on normaalisuositus mutta mulle synnärillä yks kätilö sanoi rettä vaikka joka päivä jos haluaa jos iho ei kuivu siitä. Vilustumista pitää välttää että on kunnolla lämmin kylvyn jälk.
  Itse kylvetin alkuun 1krt vko ja välipäivinä pyyhin kostealla vanutupolla kaulataivetta ym jos oli tarve (siis valunut maitoa tms)


   
 3. Huolestunut äippä Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle sanottiin synnärillä, että kaksi kertaa viikossa.
   
 4. kuivaihoisen äiti Vierailija

  Vauvelimme syntyi yliaikaisena, jolloin kohdussa oli lapsivettä enää aika vähän. Vauvan iho oli hyvin kuiva syntyessä, joten minulle annettiin ohjeet, että kerta viikkoon riittää (tietysti peppupesut ja kaulataipeista pulautusten pesut tarvittaessa). Itse asiassa aika pitkään pidimme tuota kerran viikossa -tahtia. Oikeastaan sitten, kun lapsi alkoi itse syömään ja mönki maassa pitkin pituuttaan, niin alettiin kylvettämään noin 5 pv välein, joka on ollut ihon kosteuden kannalta hyvä väli. Pieni lapsihan ei sillä tavalla varsinkaan talvisin hikoile, että tarvitsisi hajun vuoksi pestä
   
 5. kyllä vain Vierailija

  Kerran viikossa riittää mainiosti :)

  Jos kovasti sottaa esim. pulauttelee ja kaulapoimuihin jää maitoa happanemaan ja on hankalaa putsata kostealla rätillä niin sitten varmaan pari kertaa viikossa vois olla tarpeen..
   
 6. 1krt/v Vierailija

  Kerran viikossa on kyllä aivan riittävästi!
   
 7. kolmen äity Vierailija

  Makuasia. Kerran viikossa riittää varmasti useilla hyvin ja taitaa olla suosituskin. Meillä on alkuun kylvetty pari-kolme kertaa viikossa, ja parin kuukauden iästä lähtien päivittäin.
   
 8. ..,, Vierailija

  Meille neuvottiin juuri pari kertaa viikossa, MUTTA kätilö siinä samalla sanoi, että hän kylvetti kaikkia viittä lastaan lähes joka päivä aika alusta asti. ME olemme käyneet, en muista minkä ikäisestä, mutta aikaisin, lähes joka päivä. Uskon sen olevan yksi syy, miksi lapsi rakastaa vettä. Ikää 1 vuotta, ja pari kaveria inhoaa kylpyä ja varsinkin ammetta ja toinen taas suihkuavaa vettä. MEillä poika melkein juoksee suihkun alle, kun sen päälle laittaa. KUiva ihokaan ei ole ollut meillä ongelma, ja öljyä käytettiin kylvyssä alussa aina.
   
 9. helmiherra Vierailija

  Ollaan kylvetetty lasta kerran viikossa. Meillä lapsi tosiaan ei pidä vedestä kauheasti, kuten edellinen kommentoi miten saattaa käydä. Vähitellen on alkanut lämpiämään ajatukselle, että se voisi olla ihan kivaakin, kun leluilla siellä leikitään. Ikää on nyt 11 kk. Meillä ei ollut mitään ertyistä syytä, miksi on kerran viikkoon kylvetetty, lähinnä se on ollut muistamisesta kyse.
  Vielä tuohon vauvan hajuun, niin havaitsin kyllä yhdessä vaiheessa, että kainalot tuppasi olemaan aika pahoja kuonan ja hajun kerääjiä. Huomattavasti enempi kuin kaula, jossa ei tainnut juuri koskaan mitään pukluja olla jemmassa.
   
 10. 2/vko Vierailija

  Kaksi kertaa viikossa ollaan alusta asti kylvetetty. 1-2/vko oli synnärin ohje. Kerran viikkoon tuntuisi meistä liian pitkältä ajalta vaikka kuinka taipeita ja kaulaa putsailisi.
   
 11. Meillä on alusta asti kylvetetty 2 kertaa viikossa, tiistai ja perjantai ovat yleensä kylpypäivät. :) Lapsi on nyt vuoden ikäinen, ja on aina tykännyt tosi paljon kylpemisestä. Pitkään pelkäsi suihkua, mutta vähän alle vuoden iässä totutettiin siihenkin, ja nyt ei haittaa päähänkään tuleva suihkuava vesi.
  Lapsella on aina ollut hyvä iho, ei ole juurikaan tarvinnut rasvailla. Nyt ollaan n. kuukauden ajan lisätty kylpyyn hiukan pesuainetta, sitä ennen kylvetettiin aina ihan vaan vedellä. Ei edes öljyä olla käytetty.
   
 12. Kerran täällä Vierailija

  Kerran viikossa yleensä, mutta ei ole erikseen kylpypäivää. Kun kävimme vauvauinnissa, oli siellä suihku lauantaisin ja kotona toisen kerran keskellä viikkoa. Vauva on innokas liikkumaan, joten ei tykkää velloa ammeessa ja konttailee mieluummin ympäri kylppäriä suihkun alta. Ammeessa pesaistiin lähinnä ensimmäiset kuukaudet. Pesuaineita ei tietenkään käytetä, jottei liukastu temmeltäessään, ja muutenkin ovat mielestäni turhia lapsilla (Öljyllä on pyyhkäisty tahrat pois kasvojen pesun yhteydessä kun niitä tulee). Iho on ihanan pehmeä, eikä ole voiteita tarvinnut kertaakaan.
   
 13. Kylpyeemeli Vierailija

  Siihen asti kunnes napatynkä irtosi kylvetettiin kerran, pari viikossa, ja sen jälkeen joka päivä. Samalla vaivalla, millä putsaisin illalla vauvan sormienvälit, kaulapoimut ja kasvot, kylvetän koko poitsun.Vauva nauttii siitä paljon, ja on sen jälkeen ihan valmis iltavellille ja nukkumaan, kun lämmin kylpy on retouttanut. Meillä on myös koira, ja samalla tulee varmistettua, ettei koirankarvoja ole eksynyt vaatteiden alle vauvan herkälle iholle. Kylvyssä mahdolliset karvat irotaa ihopoimujen kätköistä ja nousee veden päälle kellumaan.

  Meillä on vauvan iho tosi hyvässä kunnossa, vaikka on perinyt multa punaiset hiukset ja niiden mukana tulee yleensä kaverina myös herkkä iho.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti