Hae Anna.fi-sivustolta

Vauvan syntymä

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Isosiskopuoli, 29.05.2010.

 1. Isosiskopuoli Vierailija

  Hei, olen tällainen vanhapiika eikä omia lapsia siis ole. Myöskään ei ole kukaan ystävistäni saanut lapsia, jne. Kokemus vauvan syntymästä on siis olematon. Etiketti on tuntematon, omaa syntymäänikään kun en muista ;-)

  Siskopuoleni saa lapsen ihan tässä lähipäivinä. Miten tuoretta äitiä ja perhettä on tapana muistaa? Viedään äidille kukkia? Jotain vauvantarvikkeita potkupuku esim.? He nimittäin ilmoittavat kun vauva on syntynyt ja menen heitä katsomaan. Vai huomioidaanko heitä tässä vaiheessa lainkaan, vai vasta kun äiti ja lapsi pääsevät kotiin, vai miten?

  Siskopuoleni olen tiennyt siitä asti kun hän syntyi mutta emme olleet missään tekemisissä ennen kuin hän 2 vuotta sitten muutti lähistölle ja otti yhteyttä. Olemme siis viime aikoina olleet välillä enempi välillä vähempi tekemisissä, mutta meistä on tullut erittäin läheiset. Ja nyt hänestä tulee äiti, mikä on aivan ihanaa.

  Amerikkalasityyppistä ilmapallot, isot nallet ja sydänkortit eivät tule kyseeseen, vaan jotain tavanomaista ja hillittyä. Hänen miehensä on hieman ujo ainakin minua kohtaan enkä tohdi häneltäkään kysyä. Olisin kiitollinen avusta, ja mielellään mahdollisimman pian.
   
 2. Tarkista sairaalasta, saako sinne mennä muu kuin lapsen perhe. Rajoituksia on monissa synnytyssairaaloissa ja ne elävät esimerkiksi tautitilanteen mukaan.
  Moni viipyy osastolla vain hetken. Ensimmäisen lapsen kanssa pidempään, kuin myöhemmin.

  Saako osastolle viedä kukkia. Yleensä saa, mutta rajoituksiakin voi olla. Osastolle voi viedä jotain pientä: sukat tai vauvanlakin.

  Useimmat näkevät vauvan ensi kertaa, kun tämä on äitinsä kanssa tullut kotiin. Silloin on monin paikoin tapana viedä joku leivonnainen, jotta äidin ei tarvitse synnytyksestä väsyneenä passata vierasta. Ja vaikka äiti ei olisi väsynytkään, hänellä menee paljon aikaa lapsen kanssa olemiseen. Viemistä kutsutaan rotinaksi.

  Kastejuhlaan viedään jotain lapselle.
   
 3. nuori äiti Vierailija

  Yleensä sairaalassa ollaan vaan parikolme päivää..itse olin kaksi..eikä sinne kannata rynnätä, yleensä mies ja joskus isovanhemmat käyvät...jos ehtivät.

  Äitinä tiedän että on kamalaa ottaa heti vastaan vieraita, kun tulee sairaalasta, olivat ne sukulaisia ,tuttuja tai kuinka vaan läheisiä.
  Kantsii odotella ainkin viikko, ennenkuin ryntää katsomaan, siinä on ensi viikoilla senverran tohinaa, ettei viitsi vieraita passata.

  Niinkuin edellinenkin sanoi , jotain leivottua..jos niinkuin kahvia haluaa..lapselle vaikka vaippoja, ne ovat aina tervetulleita tai pilttipurkkeja , ne säilyvät pitkään.
  Vaatteita on pakkauksessa niin paljon ,että osa jää pitämättä, jos haluaa viedä sitten vähän isompaa kokoa.
  Jos kukkia haluaa viedä, mieluimmin ruukkukukka, se kestää kauemmin ja siitä on iloa pitkäksikin aikaa.
   
 4. leenukka2 Vierailija

  Meillä muistettavimmat lahjat ovat olleet seuraavat.

  Vanhin veljeni toi ensimmäiselle tyttärellemme n. 50cm kokoisen nallen. Vaalean ruskean, iloiset silmät, pehmeä kroppa. Nalle on ollut tyttäreni elämässä toisesta elinpäivästä saakka.

  Veljelläni ja tyttärelläni on ikäeroa tasan 22 vuotta. Kummienon tyttö on ollut koko ikänsä. Viettävät syntymäpäiviään nykyäänkin yhdessä, käyvät kalassa, istuvat nuotiolla iltamyöhään juttelemassa.
  Nalle nukkui tyttäreni vieressä yli 12 vuotta. On nyt kunniapaikalla hänen omassa kodissaan.

  Toinen tyttäremme sai nuoremmalta veljeltäni pikkupupun ja vauvanuken myös toisena elinpäivänään. Pupu oli tytön unilelu alusta saakka. Pupun korvasta kiinni pitäen nukkui vauvasta saakka. Ilman pupua ei menty minnekään.
  Pupu on pyörinyt pesukoneessa kymmenet kerrat. Pariin kertaan on kaikki täytteet vaihdettu, saumoja ommeltu monta kertaa. Nyt se näkyy olevan tyttären kaapin päällä vauvanuken vieressä. Siellä on myös 3 muuta rakasta pehmolelua, dinosaurus, kilpikonna ja . Niillä kaikilla on nimet eikä niitä voi koskaan heittää roskiin tai antaa pois. Seuraavat häntä elämän loppuun saakka, näin hän sanoo. Ikää hänelläkin jo 27 vuotta.

  Lapsiemme saamat lahjat ovat olleet heille tarkoitettuja, toimivat muistona ensimmäisistä päivistä ja heitä rakastavista ihmisistä.
   
 5. Isosiskopuoli Vierailija

  Kovasti kiitoksia vinkeistä! Nalle tai vastaava kuulostaa tosi hyvälle. Omat vauvanalleni sain tulevilta kummeilta heti syntymäni jälkeen ja ne olivat myös pitkään kuvioissa mukana, nykyään tosin kellarissa.

  Siskopuoli on jo varmistanut että menen sairaalaan heti kun mahdollista, vaikka toivookin pääsevänsä nopeasti pois. Varmasti pääseekin jos kaikki vaan sujuu mallikkaasti.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti