Hae Anna.fi-sivustolta

Venäjän uhkaa pidetään todellisena Ruotsissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen, 24.08.2014.

 1. Kompiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  8 974
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sotilaallinen turvallisuusuhka on Dagens Nyheterin mukaan todellinen, sillä Venäjällä uskotaan Euroopan heikkenevän, minkä lisäksi USA keskittyy enemmän Aasian suuntaan. Sotilaallinen toiminnallisuus Itämerellä ja arktisilla alueilla lisääntyy, eikä Ruotsi ole Naton jäsen, joten yhteistyötä tulee voimakkaasti lisätä Suomen kanssa, kirjoittavat puolustusasiantuntijat.

  Puolisen vuotta sitten kukaan ei uskonut, että Euroopassa voi olla sota, mutta nyt se on tosiasia. Venäjä haluaa muuttaa kansainvälistä järjestystä Ukrainaan kohdistetulla väkivallalla ja samalla vaalia omia etujaan. Venäjän johto on suunnannut talouspakotteita naapureitaan kohtaan ja päättänyt suunnattoman suuresta varustautumisohjelmasta, jonka odotetaan nielevän 25 prosenttia valtionbudjetista.

  Suomen kanssa syvenevä yhteistyö vaatii sekä aikaa että rahaa, koska muun muassa johtamistapa on samanlaistettava, kuten myös yhteyksien pito. Läheinen yhteistyö ei sulje pois natojäsenyyttä myöhemmin, vaan järjestöön voidaan liittyä, jos kumpikin kansa siten haluaa tehdä. Naton johtoon on tulossa norjalainen sosialidemokraattinen valtiomies Jens Stoltenberg, mutta silti tarvitaan asiallinen keskustelu liittymisestä järjestöön ennen kuin päätös voidaan tehdä.

  Artikkelin mukaan Suomen on lisättävä panostustaan puolustukseen, jotteivat traagiset 1930-luvun tapaukset toistu.
  ?Stärk vår försvarsförmåga i förbund med Finland? - DN.SE
  (Näin on, mutta nuo traagiset vuodet johtuivat osin siitä, että Saksa allekirjoitti venäläisten kanssa sopimuksen, jolla jakoivat Euroopan. Joten siinä mielessä tilanne ei kaiketikaan ole samankaltainen. Lieneekö totta myöskään Euroopan heikkous, sillä Nato on lisännyt läsnäoloaan Puolassa, Baltiassa ja Norjassakin, jotka ovat rajamaita Venäjän kanssa. Silti kokonaistilanne on sellainen, että huoleen on aihetta, koska kumpikin osapuoli haluaa osoittaa sotilaallista voimaansa.)
   
 2. Ruotsissakaan Vierailija

  ei haluta nähdä kokonaisuutta, vaan uskotaan sokeasti länsimaiseen propagandaan, jota pidetään ainoana "totuutena".

  Jo ruotsalaisten näkemysten lähtökohta siitä, että Venäjä on asettanut talouspakotteita naapureitaan kohtaan, on väärä.

  Venäjän talouspakotteet ovat vastapakotteita USA:n ja EU:n jäsenmaiden taloushyökkäykselle Venäjää kohtaan. Venäjän asettamat vastapakotteet kohdistuvat siis niihin maihin, jotka yhteisrintamassa ovat asettuneet Venäjää vastaan, joiden mukana on myös Suomi.

  Olisi perin merkillistä, että Venäjä luopuisi kokonaan joidenkin maiden, esim. Suomen osalta pakotteistaan, jos Suomi kuitenkin pitää sitkeästi kiinni kannastaan pysyä Naton, USA:n ja EU:n mukana tukemassa Naton laajenemista väkivalloin Ukrainaan, lähemmäs Venäjän rajaa.
   
 3. Nato on uhka Vierailija  Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että Venäjä ei aio jättää vastauksetta Naton toimia Itä-Euroopassa. Putin otti kantaa asiaan puheessaan Venäjän turvallisuusneuvostolle.

  Hän sanoi, että Venäjän täytyy lisätä sotilasvalmiuksiaan mm. Krimillä ja Sevastopolissa vastatakseen Naton toimiin rajojen tuntumassa.

  Kommentoidessaan väitteitä siitä, että Euroopan ohjuspuolustusjärjestelmää ei ole tarkoitus käyttää hyökkäystarkoituksiin, Putin sanoi, että se on osa USA:n hyökkäysjärjestelmää, joka vain sijoitettiin Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolelle.


  Lue lisää: Putin lupasi, että Venäjä vastaa Naton toimiin Itä-Euroopassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni
   
 4. Kompiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  8 974
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumpikin osapuoli siis varustautuu sotaan, kuten on aina tehnyt, vaikka parikolme viime vuosikymmentä hissukseen Venäjän ollessa heikoimmillaan. Jäätävät lauseet hyytyvät arktisissa oloissa, joissa piilee kaasua ja öljyä, sillä kaikki haluavat päästä jatkossa hyödyntämään siellä olevia rikkauksia. Toivotaan, ettei aleta sotia ydinasein, vaan pidetään kohtuus arvossaan.  (Miksi ihmeessä ruotsalainen media vaatii Suomen lisäävän puolustusmenoja, kun eivät valvo omiaankaan tarpeeksi hyvin? Röyhkeitä ovat!)
   
  Last edited: 24.08.2014
 5. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos avoin sotilaallinen yhteenotto syntyy Venäjän ja hyökkäysliitto Naton välillä, voit olla aivan varma että häviölle jäänyt osapuoli käyttää ydinaseita.
   
 6. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Impperialistinen suurvalta USA oli jo käytännössä voittanut sodan Japania vastaan, mutta pudotti siitä huolimatta kaksi atomipommia Japaniin .Tappaen satoja tuhansia sivileitä.


  Venäjän puolustusdoktriinissa ydinaseet ovat heidän oman ilmoituksensa mukaan keskeisellä sijalla.
   
 7. Kompiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  8 974
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun Neuvostoliitto hajosi ja itäinen imperiumi kaatui, ydinaseita ei käytetty, joten ehkä pelkosi ovat turhia. Nato tuskin hyökkää Venäjän kamaralle, mutta sen sijaan Pohjoisnavan kaasu- ja öljyvaroista voi tulla kiistaa erityisesti nyt, kun on jakauduttu kahteen eri leiriin. Eikä niiden vuoksi kaiketikaan tartuta ydinaseisiin, muttei myöskään Ukrainan tai Suomen kaltaisten pienten valtioiden vuoksi.

  Talouspakotteet tai muut sellaiset keinot ovat yritys saada maan talous sekasortoon, mikä merkitsee sisäistä hajaannusta vieraaseen valtioon. Napoleon aikoinaan käytti mannermaasulkua Ison-Britannian alistamiseen, mutta Ruotsi ei liittynyt sopimukseen. Keisari suuttui ja pakotti Venäjän tsaarin hyökkäämään. Joskus voi olla toisille etuakin siitä, että hieman kovistellaan naapureita. Syntyi Suomi, eikä voi tietää, mitä nyt tuleman pitää.

  Suomi on koko sodanjälkeisen ajan pyrkinyt läntiseen yhteistyöhön, mutta viime kahakassa voittajien puolella olleet jättivät maan itänaapurin reviiriksi. Paasikivi ja Kekkonen kykenivät pitämään silloin puoliansa mitä omintakeisimmilla ulkopolitiikalla, joka perustui hiljaiseen protestiin. Suomi pysyi ikään kuin sivullisena siitä koalitiosta, mihin se halusi kuulua, muttei varauksetta tukenut itäistäkään imperiumia. Nyt on toisin, kun maa on osa Euroopan unionia, mutta silti keskusteluavauksista Venäjän suuntaan huolta kantavat yhä kaikkein luontevimmin juuri suomalaiset.
   
  Last edited: 25.08.2014
 8. Suomi ja Ruotsi Vierailija

  Venäjää natolla johon uhkaan tiedetään Venäjän varmasti vastaavan, siitä viimeinen
  näyttö on tapahtunut Ukrainassa fasistien vallankaappauksen jälkeen, jonka
  jälkeen olisi ollut vain lyhyen ajan kysymys Krimin joutumisesta naton haltuun.

  Suomen äärioikeisto haluaa vielä kerran Suomalaisten lyövän päänsä Karjalan mäntyihin.
  Emmekö koskaan opi historiastamme mitään.
   
 9. Kompiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  8 974
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pohjoismaiden suunta on venäläisille se ja sama, koska meiltä ei ole helppoa meriyhteyttä suurille vesille. Norja ja Ruotsi ovat rikkaita, sillä toisella on rautaa ja toisella öljyä, mutta ne ovat ja pysyvät läntisenä demokratiana. Suomi on köyhähkö valtio, jollei löydetä jotain rahasampoa maan sisuksista. Venäjällä on jo tarpeeksi Suomen suunnalla suoja-alueita omien kaupunkiensa turvaamiseksi, joten eivät tarvitse lisäkamaraa enempää.

  Suurin pelko länsimaissa voi kyteä maiden sisässä, sillä monikulttuurisuus ja uskonnnolliset erot voivat leimahtaa liekkeihin, kuten USA:ssa on jo osin tapahtunut. Miksei Ruotsissakin, sillä juutalaiset eivät uskalla elää suojautumatta Malmössä. Venäjällä vaalitaan slaaviperinteitä, joten kansa on yksikulttuurista suurelta osin, vaikka uskonnollisia eroja onkin. Suomi on näihin päiviin asti ollut samankaltainen, mutta kaupungistuminen muuttaa asukaspohjaa suvaitsevaisevaan suuntaan.

  Suomessa on jännä kulttuurillinen ilmapiiri, sillä väestö suhtautuu melko kielteisesti toisiin kulttuureihin, mutta silti halutaan olla länsimaiden joukossa. Poimitaan ikään kuin rusinat lännestä ja halutaan elää impivaaralaisina äveriäästi samaan tapaan kuin venäläiset slaaveina. Valitettavasti yhtälö ei ole mahdollinen, jollei pysytä sitoutumattomina kaikkiin suuntiin. Se ei ole enää mahdollista, koska olemme osa EU:ta. Suomen on otettava vastuuta, koska muut unionivaltiot pakottavat siihen, mutta Venäjä pysyy yksikulttuurisena. Näin on näreet!
   
 10. Pelkääkö Vierailija

  Nato Venäjää vai toisin päin.

  Onko Venäjä laajentunut natomaiden rajoille viimeisten parinkymmenen vuoden aikana,
  vaiko toisin päin?
  Natomaana pitkän Venäjän vastaisen rajan vuoksi suomesta tulee välittömästi
  naton ponnahduslauta Venäjälle ja on myöhemmin suomeen sijoitettavien
  ohjustukikohtien vuoksi venäläisten ensi-iskun maa mahdollisesti syttyvässä
  tulevassa sodassa jossa natomaiden osalta pyritään maaperän rikkauksien
  uusjakoon Irakin ja Afganistanin mallin mukaan.

  Heidän mittapuunsa mukaan nato on heille vihamielinen järjestö joka laajentaa
  jatkuvasti uusia ohjustukikohtiaan venäjän rajoille.
  En myöskään ymmärrä kuinka joku haluaa olla "länsimaalaisena" tukemassa Israelin
  kasanmurhaa Palestiinassa, Irakin sotaa joka käytiin öljyn vuoksi, Afganistanin
  sotaa jota käydään maaperän rikkauksien vuoksi, Syyrian sotaa jolla nato on
  vaihtamassa heille suosiollista valtionpäämiestä, Libyan, Egyptin tai vaikkapa
  Vietnamin ja Chilen mallin mukaisesti.

  Nyt tarvittaisiin Kekkosen kaukonäköisyyttä, ettei suomen oikeisto löisi taas
  kerran suomalaisten päitä Karjalan mäntyihin.
  Suomen tiedotusvälineet tuottavat nykyohjelmillaan rajua aivopesua
  "Karjalan mäntyjen puolesta".
   
 11. oma apu Vierailija

  Kun venäjä sipaisee Suomen yli , Ruotsissa ollaan kusessa. Sitä se vaan on, anelevat että pistäkää nyt suomipojat koulutukseen ja rautaa rajalle, että he saavat olla rauhassa.
  Toisaalta Ruotsi ottaa paljon pakolaisia, siinähän on sitten reserviä, ei heti alkuun kallen jälkeläisiä joudu taisteluun.
   
 12. Aikaa myöten Vierailija

  Käy, jos suomalainen oikeisto päättää viedä meidät terroristijärjestö natoon.
  Siinä ei ole kahta puhetta silloin kun Venäjä päättä turvata rajansa hyökkääjiltä.
   
 13. Tosiasiaan Vierailija

  Suomi on osa länttä,olemalla osa EU:ta ja Naton rauhan kumpanuus sekä erillis sopimukset mm Yhdysvaltojen kanssa .
  Neuvosto Venäjä 1918 ,Neuvostoliitto vuosina
  1939 - 44 halut ja teot oli kovat valloittaa Suomi ja samaa suunitellaan nyt ,jopa puhutaan sekä kirjoitellaan Venäjän mediassa , eli uhka on päällä, nyt aika Natoon liittymisestä , ollaan jo nyt salaisesti sitouduttu mm asejärjestelmät sen kertovat .
   
 14. Venäjä ei uhkaa Vierailija

  Ketään, sillä ei ole edes taloudellisia voimavaroja siihen. Suomi ja Nato uhkaa jatkuvasti Venäjää, jenkit lentelee pitkin maamme itärajaa, käyvät tämän tästä harjoittelemassa sotimista mm. lapissa. Mm Viro järjesti sotaharjoitukset muutaman kymmenen metrin päähän venäjän rajoilta, lupaustensa vastaisesti Nato laajentaa vaikutuspiiriään venäjän rajoilla ja olisi varmasti tehnyt samankaltaisen hyökkäyksen venäjälle kun teki Irakiin aikanaan. ainoa este Naton hyökkäykselle on se, että venäjällä on suuri ydinaseiden kapasiteetti.

  Suomi antautui ehdoitta viime maailmansodassa, silloinen Neuvostoliitto olisi vallannut halutessaan suomen tullen mennen ja palatessa, mutta tyytyi muutamaan aluesiirtoon jolla turvasi paremmin nykyisen suurkaupunki Pietarin, josta turvasta oli neuvotellut suomalaisten kanssa ennen talvisotaa.
   
 15. Engel Vierailija

  Nato-Suomi olisi kuin tikari, joka osoittaa suoraan Pietarin kaupunkiin .
  Nato -Suomi olisi sodan syttyessä ensimmäisten iskujen kohde.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti