Hae Anna.fi-sivustolta

Venäjän vastaisuus lisääntynyt suomen medioissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Huomattu myös venäjällä, 06.06.2018.

 1. Suomen media käsittelee Vladimir Putinin lupaus avajaisissa, järjestetään pääkaupungissa paraati kunniaksi Voitonpäivä ja asenne Ukrainan loma, sekä ristiriitaista politiikkaa nykyaikaisen Venäjän. Toimittajat kertovat Venäjän Eurovisio-operaation epäonnistuneista näkemyksistä ja Crimean sillan rakennuttavan skandaalin hankkeen loppuunsaattamisesta.
  Suomalaiset toimittajat ovat reagoineet epäselvästi Crimean sillan avaamiseen. "Krimin bridge - Putinin Venäjällä parhaalla mahdollisella tavalla: merkittävä saavutus, joka tuli moraalitonta tavalla", - kirjeenvaihtaja sanomalehden "Helsingin Sanomat" venäjäksi Pekka Hakala.
  Toimittaja kirjoittaa, että oikeus rakentaa sillan ilman tarjousta tarjotaan yritykselle "Stroygazmontazh", joka kuuluu Putinin ystävän ja kumppanin judo Arkady Rothenbergille. "Toisin sanoen varkaudella alkanut projekti jatkui korruptoituneesti", Hakala väittää ( Helsingin Sanomat , 15.05).
  Toimittaja "Helsingin Sanomat" raportoi Kaisa Hakkarainen Suomen lukijoita, jotka pitävät sillan Krimin niemimaa "turha unelma jopa Josif Stalin ja natsien", ja nykyinen presidentti Vladimir Putin oli vihdoin tämän ajatuksen toteuttamiseksi käytännössä. "Putinille tämä hanke on kunnia. Se symboloi paitsi suuruutta presidentti, mutta myös tilan Krimin erota Ukrainasta ja Venäjän valta-asema Mustanmeren", - sanoo Hakkarainen ( 'Helsingin Sanomat' , 15,05).


  Eurovision venäläinen osallistuja Yulia Samoilova ei ole jäänyt tietoisiksi toimittajista. Iltalehden sanomalehden toimittaja Mari Pudas kuvailee Venäjän määrää näillä sanoilla:
  "Lahjakkaat näyttelijä oli väärässä paikassa väärään aikaan." "Venäjän semifinaali" Eurovision "tänä vuonna -. Kolme minuuttia, täynnä itsesääli Puheessaan ei ollut elämänilon luonnostaan joululauluja" Eurovision". Kappale "I Will not Break" oli Julialle liian raskas taustalaulajana veti suurimman osan kappaleista, Julia lauloi lähinnä chorus", -. Kirjoittaa Pudas ( 'Iltalehti' , 11,05).

  Otti ja rakensi New York Times
  16.05.2018

  Putin mieluummin pitää vihollisia lähellä häntä
  New York Times
  14.05.2018
  Latinalaisen Amerikan media: Putinin tekijä
  New York Times
  12.05.2018
  Mikä oli Putinin surullinen Crimean siltaan?
  New York Times
  16.05.2018
  Toimittajat puhuvat Venäjän nykyisestä kurssista ja presidentti Vladimir Putinin näkemyksistä.Kuten toimittaja "Aamulehti" Kari Huoviala, näkemyksiä, kuten paraatiin Voitonpäivä, pidettiin Venäjällä "yllyttää isänmaallisia tunteita maan kansalaisille", avajaisissa presidentti, sekin oli kuin sirkus. "Putin yhdisti tsaaristisen vallan ja Neuvostoliiton johtajien perinteet. Hän - ensimmäinen historiassa "toveri kuningas", - toimittaja kirjoittaa: -. Ehkä virkaanastujaispuheessaan, hän ei luvata, mutta määräsi - lisätä syntyvyyttä, parantaa terveyttä, parantaa elämänlaatua ja hyvinvointia "( " Aamulehti " , 13,05).


  Turun yliopiston professori Kari Liuhto uskoo, että "toimimalla yhteistyössä talouden alalla Venäjän haluaa tehdä maan riippuvainen muista. Luominen riippuvuussuhteessa, Venäjä haluaa heikentää Euroopan unionin ja aiheuttaa sen romahtamista. " Professori neuvoo EU "olla kärsivällinen, neuvotella, olla valmius - ja vähentää energiariippuvuutta Venäjästä" ( "Maaseudun Tulevaysuus" , 11,05).

  Painos "Helsingin Sanomat" julkaisi yksityiskohtaisen haastattelun Venäjän nykyinen Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov "Kremlin virallinen ääni Suomessa." Erityistä huomiota kiinnitetään kahdenvälisiä suhteita Venäjän ja Suomen, ja nykyinen vuoropuhelu Venäjän ja lännen.
  "Venäjän ja Suomen välisten keskinäisen ymmärryksen ja hyvien naapuruussuhteiden perinteet, jotka ovat syntyneet useiden vuosikymmenien aikana, eivät salli kahdenvälisten suhteiden romahtamista", suurlähettiläs sanoi. Artikkelin kirjoittajat korostavat, että suurlähettiläs kutsuu Crimea osaksi Venäjää, kuten Moskovaan ja Pietariin, ja pitää tätä kysymystä "ratkaistuna". "Venäjän mielestä Naton itälaajentuminen rikkoi Venäjän ja länsimaiden välistä moraalista sopimusta. Länsi-maat kuitenkin uskovat, ettei koskaan ollut herrasmiessopimusta ", artikkeli kertoo ( Helsingin Sanomat , 15.05).

  Haastattelu "Helsingin Sanomien" kanssa Viron puolustusministeriön kanssa on myös kiinnostavaa. Julkaisemassa keskustelussa ministeri Yuri Luik totesi, että "Venäjän sota-alukset yrittävät puristaa Naton Itämereltä". Hänen mukaansa nämä yritykset ilmaistaan Nato-aluksiin liittyvissä toimissa - esimerkiksi matalissa lentokoneissa aluksissa ja lähellä aluksia. "Se tapahtuu kansainvälisillä vesillä. Tämä on hyvien sääntöjen rikkominen navigoinnissa ", Luik kertoo ( Helsingin Sanomat , 10.05).

  Ajatella menneisyyden Voitonpäivä, toimittaja, tv ja radio yritys "Julia" Antti Kuron kirjoitti kielteinen asenne Ukrainan viranomaisia loma 9. toukokuuta ja erityisesti toiminta «Immortal rykmentti." "Järjestäminen marssi kunniaksi Voitonpäivä liittyy monia komplikaatioita, koska tämä tapahtuma on nyt selvästi liittyy nyky-Venäjän," - kirjoitti toimittaja kohtaus Kiovassa. "Kun miehitys Krimin ja itäisessä Ukrainassa alussa sodan maan nimi on muuttunut Neuvostoliiton loma. Siellä oli myös ajatus siirtää vapaapäivän 8. toukokuuta, mutta siitä luovuttiin, "- sanoi Kuron lukijat ( " Julia " , 09,05).
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 690
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomalaisten takatajunnassa on totta kai epäilys: voiko yksikään muu ilmansuunta olla mahdollinen vihollinen siinä tapauksessa, että syttyy suursota. Suomi on EU:n jäsenvaltio, joten luotetaan siihen, ettei länsi hyökkää maahan. Toki mahdollista on kääntää aseet omaa viiteryhmää vastaan, mutta harvoin siten tehdään.

  Sopii siis toivoa, ettei kukaan valmistele hyökkäyssotaa Venäjää vastaan siten, että Suomen kamaraa käytettäisiin siinä aseiden alustana. Norja ainoana Pohjoismaana oli toisen maailmansodan aikana esimerkki siitä, että pieni maa voi toimia toisin kuin suuri läntinen valtio haluaa. Nykyään vuonomaa on Naton jäsenvaltio, mutta uskottava sellainen, koska oli viimeksikin hyökkäyssodan vastustaja.

  Suomi on sikäli erilainen länsimaa, että sitä ei olisi, jollei Ranskan keisari Napoleon olisi määrännyt Venäjän tsaaria hyökkäämään silloiseen Ruotsiin. Aleksanteri ensimmäinen antoi autonomian sodan jälkeen, joten Venäjän läntinen uhka oli pirstottu osiin. Ei ihme, että vanhat ruotsalaissuvut ovat yhä käärmeissään venäläisille ja haluavat saada niin Georgian kuin Ukrainan kansat takajaloilleen entistä liittolaistaan vastaan. Osin carlbildtit ovat oikeassa, sillä slaavit ovat osanneet käyttää väkivaltaisia keinoja alistaessaan naapureitaan.
   
 3. Ei tuollaisia epäilyksiä juurikaan ollut muilla kun Tuure Junnilalla ja hänen aateveljillään. Idän kauppa kävi vuosia hyvin ja paljon töitä oli useissa eri kohteissa suomalaisille työntekijöille.
  Nyt kun meidän itsenäisyytemme on jo historiaa olemme mukana laatimassa ja asettamassa "kaiken maailman pakotteita" naapuriamme venäjää vastaan, sekä karkottamassa EU:n mukana venäläisiä diplomaatteja osoittaen tälläkin tavalla itsenäisyytemme kadonneen niin kun venäjälläkin on asia todettu.

  Suurimpia kauheuksia kansaamme kohtaan on myös tehty isäntämaa sopimus jenkkien ja Naton kan kanssa, sekin vei hyvin suuren osan itsenäisyydestämme ja mahdollistaa käyttää aikanaan suomi-neitoa hyökkäyksiensä alustana venäjää vastaan.

  Taitaa tälläkin hetkellä olla suomalaiset harjoittelemassa sotimista Naton porukan mukana Latviassa, suuren sotimisharjoituksen suunta on selvästi itä.
  Sotimisen harjoittamiseen, ohjuksien ostamiseen ja suurella todennäköisyydellä myös jenkkien hävittäjien ostoihin löytyy kyllä euroja, mutta vanhusten hoitoon niitä euroja ei ole vaan vanhusten hoito alkaa kohta olla sillä tasolla kun se oli 1900 luvun alusssa, vanhukset huutokaupattiin ja hoidon antoi halvimman tarjouksen tehnyt hoitaja.
  Myös suomalainen media tekee kaikkensa, jotta heidän venäjän vastaisuus siirtyisi myös kansaamme, silloinhan viimeinenkin este Naton täysijäsenyydelle olisi poissa.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 690
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsenäisyytensä aikana osa suomalaisista on pyrkinyt laajentamaan omaa elinpiiriään itään, mutta vastus on ollut liian kova. Suomen armeijassa on opittu hyökkäämään aina itää kohti, eikä länttä, joten siinä mielessä myös Kekkosen aikoina oltiin varuillaan. Suomi on pieni neito ison karhun kainalossa saarekkeena, mutta väestö on aina ollut itsepäisesti oman hallinnon puolustaja.

  Mikään ei ole muuttunut sitten viime sotien paitsi se, että nykyään itäisen naapurin johtajat kunnioittavat Pohjoismaiden suunnalla hieman enemmän kansainvälisiä lakeja kuin kommunistit neuvostoaikoina. Siitä huolimatta Suomi on saanut pitää statuksensa itsenäisenä valtiona koko ajan, vaikka onkin joutunut myötäilemään milloin mitäkin ilmansuuntaa oman edun vuoksi.

  Totta on, että suomalaisten sieluista niin saksalaiset kuin venäläiset ovat saaneet otteen tiettyinä aikoina, mutta nykyään on valittu EU:n jäsenyys niukalla enemmistöllä. Rahaliittoon haksahdettiin sen vuoksi, että markka havaittiin liian pieneksi valuutaksi maailmanmarkkinoilla. Tosin ei ollut, mutta nykyisinkin merkittävissä asemissa olevat ajattelivat siihen aikaan sillä tavoin. Nykyjohtajajista harva kykenee suhtautumaan asioihin käytännönläheisesti, joten on haksahdettu kuvittelemaan ulkomaiset kielet ja rahat kotimaisia tärkeämmiksi, eikä näin ollen ole mahdollista muu kuin havaita kaiken näivettyvän silmien edessä. Suomalaiset eivät halua Natoon, mutta isokenkäiset ovat täysin eurooppalaisia, vaikkeivat sitä julkisesti myönnä.
   
  Last edited: 06.06.2018
 5. intoPiukee Vierailija

  Alakurttiin se Putin niitä rauhanarsenaalejaan nyt lähettää. On syytä tarkkaan seurata, minkälaisia kalustokeskittymiä Putin rajallemme on viime vuosikymmenen rakentanut. Krimillä sanoittaisiin, ettei ne mitään ”rauhanlähettejä” ole.

  Jotenkin puntteja pitää tasata ja kun puhutaan kansantalouksista, 2% on vähän eri summa, rajan eri puolilla. Venäjän puolelle prosentti on poliittinen.

  Joten kun mitenkään ei pystytä polkasemaan tommosia investointeja itse ja jos itsenäisinä edes symbolisesti halutaan pysyä, pitää liittoutua sen kanssa, jolla itää vastaan sitä rauhanarsenaalia on. Sieltä se on aina tullut...
   
 6. Suomen medioissa on paljolti jenkkien valtalehdistä saatua jota voi usein sanoa vähintäinkin harhaanjohtavaksi, niin kun valtava todistamaton "metakka venäläisten puuttumisesta jenkkien vaaleihin".
  Jenkkien mediat ei kerro kuinka joidenkin tietolähteiden mukaan jenkit ovat olleet jotenkin osallisena 2 miljoonan ihmisen tapoon toisen maailman sodan jälkeen.

  Jenkeillä ei pitäisi olla mitään asiaa Syyrian taisteluihin, mutta kuolleita vaan syntyy. Irak ei pääse kymmeniin vuosiin jaloilleen jenkkien valheen perusteella maahan tehdyn hävityksen jälkeen, siellä käydyt vaalit eivät miellyttneet maan valtaajia, joten äänten laskenta meni uusiksi ja kuka kertoo äänimäärien muuttuneen, todennäköisesti jenkkien hänystelijät
  Libya pommitettiin jenkkien toimesta samaan tilanteeseen, ja Jemenissä paukuu jenkkien pommit aiheuttaen siviilikuolemia.
  Entisestä Jugoslaviasta pommitettiin n. 10000 asukasta manan majoille kun jenkit halusivat Kosovosta suuren armeijan tukikohdan joka on perustettu.
  Jenkkien 5 miljardin dollarin voimin tehty vallankaappaus Ukrainassa ei onnistunut suunnitellusti, osa väestöstä ei halunnut oikeiston ja fasistien vallan alle vaan irtautui siitä ja julistivat alueensa itsenäiseksi, tämä ei käynyt tietenkään jenkeille, sillä Nato ei päässyt siellä laajentumaan venäjän rajalle.

  Putin ei ole pommittanut muualla kun Syyriassa maan Presidentin sitä pyydettyä.

  Krimin asukkaat osittivat vaaleissa halunsa palata takaisin venäjään, lähes 97 prosentin tukiessa sitä, siinäkin jenkit epäonnistuivat kun eivät voi nyt hallita Mustaa merta niin kun olivat suunnitelleet.
   
 7. vierailija Vierailija

  Venäjä otti Alakurtin sotilastukikohdan käyttöön sen jälkeen kun Naton hävittäjät alkoivat lentää pitkin itärajaa, näin he sen itse kertoivat.
   
 8. intoPiukee Vierailija

  Missä kohtaa ne Naton hävittäjät nyt Suomen rajalla lentelee? Alakurtti on ilmeisimmin kumminkin kohdassa, jossa Venäjän rajalla lentääkseen täytyy olla Suomen ilmatilassa. Nimim. "innokkaasti Naton hävittäjiä odottava, vanhaa vainoojaa seuraava".
   
 9. vierailija Vierailija

  Putinin desanttitrollit on kerenneet jo Annankin palstalle. Tehkää retki vaikka Lappeenrantaan ja lukekaa, mitä esi-isät on vainoojasta kirjoittaneet esim. linnoituksen portille.
  Pitkin sitä itärajaa, jota mm. Mainilan laukausten perusteella on siirrelty, on viestejä menneiltä sukupolvilta eläville. Niitä viisauksia on syytä kunnioittaa. Muuten se Ukraina alkaa muistuttaa omaakin todellisuuttamme.
  Se, mitä venäläiset kertovat aikomuksistaan ja tarkoituksistaan kantaa raskasta historian taakkaa. Kysykääpä nyt ensin vaikka viipurilaisten jälkeläisiltä.
  Taktisesti lienee sekin viisasta, että itärajan se puoli on niin kamalassa kunnossa. Tuskin menetettyjä alueita moni takaisin kaipaa, jos sinne jäisi yksikin venäläinen.
   
 10. vierailija Vierailija

  Alakurtin tukikohta on ollut siihen saakka suljettuna kunnes Naton hävittäjät kävi lentelemässä itärajallamme.
  Venäläisille tuli kiire avata tukikohta uudellen, tämä pitäisi olla tiedossa kaikilla koska se on julkaistu myös suomen medioissa.
   
 11. vierailija Vierailija

  Olen ollut aikanaan töissä Lappeenrannassa, Kotkassa, Imatralla ja Porvoossa, enkä ole kuullut edes silloista Neuvostoliittoa arvosteltavan noin kun Venäjää tänä päivänä arvostellaan. Johtunee myös suomalaisen median vaikutuksesta.

  Paljon ennen Mainilan laukauksia suomalaiset rakensivat linnoituksia Karjalaan itärajalle.
  Tämä operaatio tehtiin todennäköisesti Saksan suunnitelmilla ja tarkastuksilla.
  Silloin Venäjä yritti neuvotella Suomen kanssa alueiden vaihdosta jotta Leningrad olisi enemmän turvattuna mahdollisen sodan aikana. Neuvotteluissa ei onnistuttu.
  Sodan aikana Leningrad oli pitkään piiritettynä suomenkin sotilaiden ansiosta, piirityksen johdosta pelkästään Leningradissa kuoli nälkään moninkertainen määrä ihmisiä verrattuna suomessa sodan vuoksi kuolleisiin nähden.
  Piirityksen aikana kaupungissa kuoli ainakin 641 000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 800 000. Noin puoli miljoonaa piirityksen uhria on haudattu Leningradin liepeillä olevalle Piskarjovin hautausmaalle.

  Jenkkilän entinen Presidetti Obama myönsi heidän sekaantuneen Ukrainan vallankaappaukseen, tätä ilmoitusta hän kyllä katui myöhemmin.
  Vallankaappaus ei tuottanut jenkkien toivomaa tulosta johon kuului venäjän karkoittaminen mustalta mereltä.
   
 12. vierailija Vierailija

  Venäjä yritti neuvotella!? Siis Stalinin aikana, jolloin suomalaiset vastavallankumoukselliset oli jo sen enemmän neuvottelematta voittopuolisesti tapettu, kuduttamalla saaduin tunnustuksin.
  Virolaisia "neuvoteltiin" Siperiaan ja omaa kansaa vankitöissä tapettiin miljoona.
  Venäjän kanssa pitää olla varovainen neuvotellessa. Siinä menee helposti henki.

  Venäjän nykyisen, Syyriassakin tetatun tappokoneiston määrä on sellainen, ettei sen torjumiseen omat voimat riitä. Tarvitaan liittolaisia tukijoiksi. Siihen kelpaa saksalaisetkin taas hyvin. Pääasia on, että puolustuskuvio on uskottava. Jos sinne lähetetään kotiryssiä neuvottelijoiksi on tämä itsenäisyys muisto vain ja sama ohrana, joka sortokautena terrorisoi suomalaisia on vallassa taas. Silloin täälläkin voitaisiin pitää vaalit, joissa 97% haluaisi elää venäjän vallan alla.
   
 13. vierailija Vierailija

  Älä luule vaan lue historian tapahtumat.
  Mitä Syyriaan tulee niin venäläiset ovat vaaleilla valitun Presidentin kutsumana siellä. Jenkit toimivat siellä tapansa mukaan oman käden oikeudella. Tovottavasti venäläiset ja syyrialaiset saa tuhottua isisksen, ettei käy niin kun Irakissa, Libyassa, Jemenissä ja Afganistanissa jossa valtaa pitää nyt vain jenkit ja tulos on myös sen mukainen vuosien sotimisen jälkeen.
   
 14. vierailija Vierailija

  Kyllä nyt on desantit asialla. Missä ne Naton hävittäjät Suomessa kävi lentelemässä? Kutsuttu on kyllä. Harvinaisen törkeää propagandaa. Alakurtti on van yksi pikkujuttu kaluston keskittämisestä rajallemme. Seuratkaa puolustusvoimiemme komentajan kannanottoja. Venäjän aggressiot ovat jatkuvia. Jostakin tarvitaan pirun paljon kalustoa puolellemme, ettei käy kuin Ukrainassa.
   
 15. vierailija Vierailija

  Venäjän aggressiivisen käytöksen vuoksi Euroopan turvallisuusjärjestys ei enää toteudu sellaisena kuin sen tunnemme… Tänäkin päivänä Venäjän miehittämänä on 20 % Georgian alueista vuoden 2008 sodasta lähtien. Vuonna 2014 Venäjä liitti Krimin niemimaan itseensä. Venäjän sijaissota Itä-Ukrainassa jatkuu.

  -Peter Hultqvist, 2017
   
 16. vierailija Vierailija

  Sotilaallinen toiminta ja sotilaalliset jännitteet ovat kasvaneet Itämeren alueella. Sotilaallisten kriisien varhaisvaroitusaika on lyhentynyt ja voimankäytön kynnys madaltunut … Suomen on valmistauduttava itseensä kohdistuvaan sotilaalliseen voimankäyttöön tai sen uhkaan.

  -Valtioneuvoston puolustusselonteko, 2017 (tarkennetaan: Suomen)

  Että ei tossa ole kysymys russofobiasta, vaan ihan realismista, historian tuntien.
   
 17. vierailija Vierailija

  Vuonna 2015 Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin puolustusministerit antoivat yhteisen varoituksen, jossa sanotaan: ”Venäjän armeija haastaa rajojamme, ja Baltiassa on ollut useita rajarikkomuksia … Venäjän toimet ovat Euroopan turvallisuuden suurin haaste.” Olisi vastuutonta aliarvioida se mahdollisuus, että Putin voisi toteuttaa omat ja muiden Venäjän johtajien tekemät uhkaukset estääkseen Suomea ja Ruotsia liittymästä Natoon. Venäjän käytös Itämeren alueella näyttää laajentuvan tähän suuntaan. Suomen ja Ruotsin hallitukset luottavat strategisen monitulkintaisuuden politiikkaan, joka ei ehkä enää palvele niiden etua, kun Venäjä ei halua kunnioittaa niiden rajoja, suvereniteettia eikä niiden kansallisten halua valita liittoumansa. Venäjän halu häiritä ja käyttää väkivaltaa keskeyttääkseen Montenegron liittouman valinnan osoittaa, että Putin on valmis ottamaan yhä suurempia riskejä kieltääkseen naapurimaidensa ”Nato-vaihtoehdon”.

  Jorge Benitez
   
 18. vierailija Vierailija

  Riittääkö tämä?
  Rauhanpuolustajat lehdestä lainattua
  3.3.2017
  Vuonna 2017 Itämeren alueella koetaan kylmän sodan jälkeisen ajan kiivain sotaharjoitteluvuosi. Suomen armeija osallistuu muun muassa Ruotsin ja Viron pääsotaharjoituksiin. Viimevuotiseen tapaan Suomen taivaalle odotetaan ensi syksynäkin yhdysvaltalaiskoneiden vierailua. Puolustusministeriö ei ole tarkentanut, ovatko he tälläkin kertaa kutsuneet itse itsensä vai tulevatko kutsuttuina lentämään yhdessä suomalaiskoneiden kanssa Venäjän rajan tuntumassa.

  Jo tätä aiemmin yhdysvaltalaiskoneita, kuten myös kahdeksan muun Nato-maan (Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Britannian, Kanadan, Ranskan ja Saksan) koneita lentää Pohjois-Suomen taivaalla. Arctic Challenge 2017 -ilmasotaharjoitus on Norjan, Ruotsin ja Suomen joka toinen vuosi järjestettävä harjoitus, tänä vuonna Suomi on järjestelyvastuussa. Mutta kuka harjoitusta todellisuudessa johtaa, jos ennakkotietojen mukaan siihen osallistuu myös Naton taistelunjohto ja muun muassa AWACS-valvontakonekalustoa? Viimeksi Ruotsin vuonna 2015 järjestämiin sotaharjoituksiin osallistui Yhdysvaltojen B-52-pommikoneita, jotka voidaan aseistaa ydinasein. Erityisesti näiden tappokoneiden mukanaolo herätti ansaittua kritiikkiä, sillä ne tulivat surullisenkuuluisiksi Vietnamin sodan aikana.
   
 19. vierailija Vierailija


  Ukrainassa jenkit tekivät vallankaappauksen joka meni kylläkin "reisille", Mustameri jäi edelleen venäjän käyttöön ja Krimin asukkaat päättivät palata entiseen emämaahansa 97% kannatuksella asiasta äänestettäessä, he eivät halunneen jäädä oikeiston ja fasistien tekemän vallankaappauksen uhreiksi.
   
 20. Tämän vuoksi Vierailija

  Venäjä aukaisi uudestaan Alakurtin sotilastukikohdan.
  Rauhanpuolustaja lehdestä kopsattu:

  NATO-VUOSI POHJOLASSA: SOTAHARJOITUKSIA MAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
  3.3.2017
  Vuonna 2017 Itämeren alueella koetaan kylmän sodan jälkeisen ajan kiivain sotaharjoitteluvuosi. Suomen armeija osallistuu muun muassa Ruotsin ja Viron pääsotaharjoituksiin. Viimevuotiseen tapaan Suomen taivaalle odotetaan ensi syksynäkin yhdysvaltalaiskoneiden vierailua. Puolustusministeriö ei ole tarkentanut, ovatko he tälläkin kertaa kutsuneet itse itsensä vai tulevatko kutsuttuina lentämään yhdessä suomalaiskoneiden kanssa Venäjän rajan tuntumassa.

  Jo tätä aiemmin yhdysvaltalaiskoneita, kuten myös kahdeksan muun Nato-maan (Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Britannian, Kanadan, Ranskan ja Saksan) koneita lentää Pohjois-Suomen taivaalla. Arctic Challenge 2017 -ilmasotaharjoitus on Norjan, Ruotsin ja Suomen joka toinen vuosi järjestettävä harjoitus, tänä vuonna Suomi on järjestelyvastuussa. Mutta kuka harjoitusta todellisuudessa johtaa, jos ennakkotietojen mukaan siihen osallistuu myös Naton taistelunjohto ja muun muassa AWACS-valvontakonekalustoa? Viimeksi Ruotsin vuonna 2015 järjestämiin sotaharjoituksiin osallistui Yhdysvaltojen B-52-pommikoneita, jotka voidaan aseistaa ydinasein. Erityisesti näiden tappokoneiden mukanaolo herätti ansaittua kritiikkiä, sillä ne tulivat surullisenkuuluisiksi Vietnamin sodan aikana.
   
 21. vierailija Vierailija

  Korjataan sen verran, että neuvotteluja käytiin ennen talvisotaa Neuvostoliiton kanssa eikä Venäjän kanssa.

   
 22. vierailija Vierailija

  Jaha, että lainaus kotryssien aviisista. Pientähän tuo on, kun venäjän kalusto rikkoo Suomen ilmatilaa lähes kuukausittain. Nuo ovat ilmoitettuja harjoituksia, eikä niiden takia ole perustettu tukikohtia. Neukot on saaneet noita myös seurata. Tokihan sitä seurataan Suomessakin venläisten ilmoittamattomia rajaloukkauksia, noin viranpuolesta. Alakurtin tasolle olisikin syytä ottaa harkittavaksi maa-alan vuokraamista kelle tahansa tukijoukoille, joita saadaan idän uhkaa tasapainottamaan.
   
 23. vierailija Vierailija

  Mitä nopeammin Skandinavia ja Balttia on yhtä ja samaa puolustuslinjaa, sitä nopeammin ne rauhanpuolustajat pysyy varmimmin omalla puolellaan rajaa. Tällä hetkellä Natolle ei ole vaihtoehtoa. EU:n yhteinen puolustus ei ole valmis rakenne vielä pitkään aikaan, jos koskaan.
  Äl' yli päästä perhanaa, so. iivanaa!
   
 24. vierailija Vierailija

  RAUHAA RAJALLE VENÄJÄLTÄ:

  Suomi, Afganistan, Tšetšenia, Georgia, Ukraina, Moldova, Krim, Syyria, Unkari, Viro, Puola, (Itä-Saksa), Latvia, Liettua, Romania, ?????
   
 25. vierailija Vierailija

  MITEN VOIT UNOHTAA Tšekkoslovakian !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti