Hae Anna.fi-sivustolta

Venäläinen hernekeitto

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä artsi, 27.07.2005.

  1. artsi Vierailija

    Hei!

    En ole missään muualla kuin Venäjällä saanut mahtavaa hernekeittoa! Siinä oli makua ja mausteita!
    Kuka osais neuvoa reseptejä kokoiltavaksi ja jalostettavaksi.
     
  2. Miten olisi? Vierailija

    VALAMOLAINEN HERNEKEITTO
    500 g herneitä
    2,5 l vettä
    2-3 kasvisliemikuutiota (varo suolaisuutta)
    3 kookasta sipulia silputtuna (jopa enemmänkin)
    5-10 maustepippuria
    1 laakerinlehti
    (1 tl kuivattua kynteliä)
    2 hapan- tai herkkukurkkua
    pieni pala voita
    Herneet puhdistetaan, pestään ja pannaan veteen turpoamaan
    puoleksi vuorokaudeksi. Vesi kaadetaan pois ja uusi
    vesi lisätään. Keitetään tunnin verran, sipulit ja mausteet
    lisätään ja keitto keitetään kypsäksi.
    Kurkku leikataan pieniksi kuutioiksi. Ne ja voi lisätään,
    kiehautetaan nopeasti.
     
  3. Tuula I Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löysin aiemmista keskusteluista oheisen ohjeen ja nostin ylös - tämähän sopii mainiosti näin "härkäviikoille" ja hyvin myös kasvissyöjille.
     
  4. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo näyttäisi omasta reseptistäni poikkeavan oikeastaan vain tuon kurkun sekä voin lisäyksen verran. Tosin olen oppinut lisäämään keittoon myös porkkanaa, mutta alkuperäisessä reseptissä porkkanaa ei ollut. Useinhan laitamme myös lihaa, mutta kasvisversionakin toimii minusta erinomaisesti ja on riittävän "tuhtia" ruokaa.
     
  5. Leipuritar A Vierailija

    Tuo resepti näyttää aluksi paastokeitolta, mutta voin lisääminen ei sovi kuvaan.
     
  6. Ljudmila Vierailija

    Oliko se hernekeitto tehty kuivatuista herneistä? Oliko lihaa mukana? Venäjällä syödään myös tuoreista herneistä tehtyä sosekeittoa.
     
  7. Ljudmila Vierailija

    Tässäpä venäläisiä hernekeittoja joka lähtöön:

    http://www.cooking-book.ru/recepts/soups/goroh/
     
  8. m---e Vierailija

    Kiitos, kiitos vastaksestasi, mutta, mutta kun ei ole tuota venäjänkieltä hallussa. Minäkin tässä odottelin alkuperäisen kysyjän saamia vastauksia. Niin että odottelemaan jään, suomenkielisiä versioita.
     
  9. Ljudmila Vierailija

    Menepä vaikka työväenopiston venäjänkurssille, niin opit ainakin kirjaimet. Se on hyvä alku.

    Hankala antaa jotain tiettyä hernekeitto-ohjetta, koska kysyjä ei yksilöinyt keiton lajia. Venäjällä tehdään monenlaisia hernekeittoja.
     
  10. lutumiilalle Vierailija

    Noe ihän tässä nyt minnekään kielikurssille mennä ihan vaan että osaisi lukea hernerokan reseptiä!
     
  11. Ljudmila Vierailija

    Käypä ensin suomenkielinen peruskoulu, niin saatat oppia jopa kirjoittamaan suomea.

    Elämä on kovin rajoittunutta, jos käyttää kielitaitoaan vain hernekeittoreseptin lukemiseen. Voisi kysyä, onko sitä edes olemassa.

     
  12. m---e Vierailija

    No, kirjoitit tuossa vähän aikaa sitten, että pitäisi mennä työväenopistoon opiskelemaan venäjänkielisiä aakkosia (kirjaimia). Mutta taitaa olla vähän liian myöhäistä, ikää on aivan liian paljon, ja hankalan matkan päässä. Itse pidän valtavasti hernekeitosta, siis perinteisestä, mutta ajattelin alkuperäisen kysumystä, jos vaikka olisi vähän eri versioita.
    En ymmärrä tätä "ryssä"vihaa ollenkaan, itse elin sota-aikana eikä se ole mitään vihaa saanut minulle ainakaan aikaan. Mutta tämähän ei kuulu keittiöpalstalle.
     
  13. lutmilalle Vierailija

    Nyt arvostelet ihan väärää puuta eli yliopistokoulutuksen saanut ei mene Suomessa peruskouluun! Miski Lutmila tuputtaa ryssän kursseja? Sillä taidolla ei ole EU-maassa mitään tekoa... mutta voisitko ystävällisesti lopettaa tuon vouhottamisen, tämä on ruokapalsta!
     
  14. piet-ari Vierailija

    Tässä sulle mainio hernekeiton ohje:
    http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/erwtensoep.htm
    Toivottavasti taitosi eivät rajoitu pelkästään venäjän kieleen ja naljailuun...
     
  15. Hollandaise Vierailija

    Miten tuo resepti liittyy venäläiseen hernekeittoon? Sitä paitsi ei tuo resepti voi olla aito, kun siinä ei ole hollandaise-kastiketta.
     
  16. Hollandaise Vierailija

    Tässä maukkaan venäläisen hernekeiton resepti:

    http://www.russlandjournal.de/rezepte/suppen-und-eintoepfe/erbsensuppe.html
     
  17. lutumiilasta Vierailija

    Ei lutumila tiedä hollandaisesat mitään...ei myöskään venakot.
     
  18. Hollantilaisten hernekeitto on kuin hevosen oksennus! hyi mikä maku, ihme juttuja ne heittää sinne sekaan! ja niin paksua, se on kuin sementtiä!
     
  19. Vaaai niiiin.. Vierailija



    Mutta kun hevoset ei osaa oksentaa.... ;P
     
  20. Ettäkö ei Vierailija

    Syököön ryssät sitä kaaliaan. Mitä sieltä reseetejä meille haalimaan. Eihän niillä ollut ruokatavaraakaan mistä mitään tehdä vielä vähän aikaa sitten, joten mitä ne mistään ruuanlaitosta tietää. Muualta kopsattuja.
     
  21. Tuula I Uusi jäsen

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kannata väheksyä Venäläistä keittiötä - se kuuluu ns. maailman suurien keittiöiden joukkoon. Toki niin venäläinen keittiö, kuin kaikki muutkin keittiöt ovat saaneet vuosisatojen mittaan vaikutteita muista kulttuureista.
    Eniten venäläiseen keittiöön on vaikuttanut kuitenkin katolinen paasto, joka kielsi lihan, maidon ja munien syönnin pitkinä aikoina vuoden mittaan. Käytettiin siis runsaasti kalaa, kasviksia, marjoja ja sieniä. Kylmän ilmaston takia taloissa oli isot uunit ja niitä käytettiin hyväksi ruoan valmistuksessa. Metsässä oli runsaasti riistaa, jota ne muodostuivat luonnollisesti tärkeiksi raaka-aineiksi. Pietari Suuri toi 1700-luvulla lukemattomilta ulkomaan matkoiltaan vaikuteita ruokapöytään ja myöhemmin tsaarien hoveihin tuli kokkeja eri puolilta Eurooppaa mm. Ranskasta ja vaikuttivat suuresti nykypäivänä tunnetavan venäläiseen keittiön syntyyn.
    Venäjän ja karjalaisen ruokaperinteen vaikutus suomalaiseen keittiöön on ollut myös erittäin suuri.
    Neuvostoliiton aika kesti vain 70 vuotta, eikä onneksi pystynyt juurikaan muuttamaan venäläisiä, saati venäläistä keittiötä yhtään mihinkään suuntaan. Ruokaa on aina tehty kulloinkin saatavana olevista tuotteista ja nykyään esim. pietarilaisissa kaupoissa ja toreilla on jopa meidän kauppojamme suuremmat ja paremmat tuotevalikoimat.
    Olen nauttinut lukuisissa venäläisissä kodeissa niin neuvostoaikaan kuin viime vuosinakin mitä herkullisimpia aterioita. Tarjolla on aina runsaasti erilaisia ruokalajeja - salaatteja, piiraita, leikkeleitä, keittoja, pelmeenejä, blinejä, useita jälkiruokia jne... - ruokailu on Venäjällä tapahtuma, ei tankkaus kuten usein meillä täällä Suomessa.
     
  22. bellona Vierailija

    Samaa mieltä Tuula I:n kanssa: venäläinen keittiö on maailman suuria keittiöitä. Eikä se ole edes mielipidekysymys vaan faktum.
     
  23. Parasta pöytään Vierailija

    Venäläinen keittiö on maailman paras ja piste.
     

Tarot-ennustus – valitse kortti ja lue, mitä se enteilee elämääsi

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti