Hae Anna.fi-sivustolta

Verkkokaupan perustaminen

Viestiketju osiossa 'Kahvitunnilla' , käynnistäjänä Neela, 03.04.2014.

 1. Neela Vierailija

  Olen jo useamman vuoden haaveillut perustavani verkkokaupan. Idea myytävistä tuotteista, markkinoinnista, ulkoasusta jne on jo olemassa. Aluksi kauppa pyörisi oman työni ohessa.
  Mutta nyt haluaisin kovasti kuulla kokemuksia, ajatuksia, mielipiteitä heiltä jotka verkkokauppaa ovat pyörittäneet tai pyörittävät. Mitä hyvää ja huonoa verkkokauppiaan arjessa on? Kannattaako kauppa? Otan mielelläni kaikki kokemukset ja rehelliset mielipiteet huomioon! Kiitos!
   
 2. Täh Vierailija

  Milläs viet ne kamat postiin jos olet työssä?
   
 3. ap Vierailija

  Työaikani on vaihteleva ja joustava. Posti on auki klo 20 asti. En ajatellut, että postiin ehtiminen olisi se suurin ongelma tässä.

  Muita kommentteja ja kokemuksia, miellellään heiltä jotka jo pyörittävät tai ovat pyörittäneet verkkokauppaa!
   
 4. kokemusta on Vierailija

  Verkkokauppa on hyvä muoto käydä kauppaa, mutta varaudu palautuksiin. Muista, että kuluttajalla on 14 vuorokautta aikaa tutustua ja palauttaa. Tuotteessa ei tarvitse olla mitään vikaa, vaan jos ei vain huvita pitää, niin sen voi tuona aikana palauttaa ja palauttaminen tapahtuu sinun kustannuksellasi. Palautuksia voi tulla paljon; vaatekaupassa jopa 50 %:a voidaan palauttaa. Tällöin sinä maksat postikulut.

  Muista myös, että ei kannata laittaa omaa henkilökohtaista puhelinnumeroa tai osoitetta näkyviin, koska osa asiakkaista saattaa tulla kotiovelle sunnuntaiaamuna ostamaan/palauttamaan jotain. Tästäkin on kokemusta.
   
 5. Pompom Vierailija

  Jos myyt laskulla voit varautua myös luottotappioihin, luottoteitojen tarkastus maksaa. Postiennakko taitaa olla yrittäjille kallein muoto lähettää tavaraa, jos asiakas ei sitä pakettia nouda, niin paketille saattaa tulla pari-kolmekymppiä pelkkiä kuluja.
   
 6. Kauppiaan vaimo Vierailija

  Palautukset ovat ongelma vaatekauppaa tekevillä, mutta ei niinkään muilla.
   
 7. Pilleriöösi Vierailija

  Kyllä se palautusoikeus koskee kaikki tuotteita (jotain erikoisjuttuja lukuunottamatta). Jos asiakas ei nouda pakettia niin lähettäjä maksaa, ja tollaselle edestakaisin roudaavalle paketille tulee kyllä hintaa, olen itse ollut postimyynnissä töissä, ja istunut niitä postin palavereita. Kyse oli vielä isosta firmasta, pienyrittäjällä ne kulut voi olla huomattavasti isommat pienemmän volyymin takia.Tuotteet pitää myös hinnoitella niin, että niitä kannattaa lähetyskuluineen kaupasta ostaa ja ap:lle jää jotain käteenkin. Ap:n kannattaisi ensin kokeilla onko tuotteilla edes kysyntää, ennenkuin laittaa ja valmistaa niitä verkkokauppaansa. Kokeile ensin myydä eriä liikkeisiin tai kun sulla on noin "joustava" työaika niin myydä niitä vaikka messuilla tms., jos menee kaupaksi niin laitat sitten verrkokaupan pystyyn.
   
 8. miesss Vierailija

  Verkkokaupat voivat nykyisin asettaa palautuksille maksun. En ole ihan varma että onko jo voimassa mutta tänävuonna tulee tuo uusi käytäntö voimaan. Eli siinä viedään aika paljon riskiä verkkokauppayrittäjältä pois.
   
 9. kauppias Vierailija

 10. Verkkokauppaopisto Vierailija

  Mitä hyvää tai huonoa verkkokauppiaan arjessa?
  • Hyviksi puoliksi voi varmasti lukea mm. sen, että pääsee kokeilemaan uusia asioita ja tietenkin mahdolliset lisätienestit. Verkkokaupan pitäminen edellyttää jonkin verran työtä ja sekään ei ole huono asia, mikäli on vain tarpeeksi aikaa. Jos verkkokauppa on sivutoiminen, niin tuolloin kannattaa pitää huoli siitä, ettei se vie liikaa aikaa päätyöltä, josta saat toimeentulosi.
  Kannattaako kauppa?
  • Riippuu monesta asiasta. Kuten jo tuossa ylempänä todettiin, kannattaa esimerkiksi testata tuotteiden kysyntää jo etukäteen. Yksi hyvä konsti on testata hakujen määrää Google Adwords avainsanatyökalulla. Sillä näkee arvion siitä kuinka paljon käyttäjät hakevat tiettyjä avainsanoja Googlesta kuukaudessa.
  • Jos ihan harrastuspohjalta tekee kauppaa eikä odota kummoisia tienestejä, niin kannattaa ainakin yrittää :)
  Loppuun vielä pieni mainos kaikille verkkokauppaa suunnitteleville: Verkkokauppaopisto.com -sivustoltani löytyy vinkkejä oman verkkoakupan perustamiseksi. Kannattaa tutustua!
   
 11. minulla on ollut erikoistuotteiden maahantuonti ja verkkokauppa lähes 6 vuoden ajan.
  Asiakkaista yli 50% on suoraan sanottuna epärehellisiä.
  Mitä kireämmät ajat, sitä useampi yrittää vedättää, käyttävät esim. vaatteita jopa päiväkausia ja palauttavat ne likaisina ja muka "epäsopivina" vaatien täyttä hintaa takaisin.
  Suosittelen kuvaamaan tuotteet ennen lähettämistä ja ehdottomasti myös palautusvaiheessa.
   
 12. toisinpäin Vierailija

  Jotkuthan elättää ittensä sillai, että myy tavaraa, vie rahat ja tavaraa ei kuulu. Verkkokaupassa pitää olla mahdollisuus ostaa laskulla.
   
 13. Näkökulmia Vierailija

  Ensimmäinen asia, mikä kannattaa tehdä on kunnon tutkimus siitä, minkälaisia kilpailijoita markkinoilla on. Jos ihmiset on tottuneet ostamaan jostakin aidosti laadukkaasta verkkokaupasta, joka myy samoja tuotteita kuin sinä, niin he eivät hevillä vaihda. Eli toisin sanoen oman kauppasi ei tarvitse olla ainoastaan jollakin tavalla parempi kuin kilpailijat, vaan sen pitää olla reilusti parempi.

  Paras tapa erottautua positiivisesti on ehkä se, että myyt ainutlaatuisia tuotteita, jolloin kukaan ei voi myöskään kopioida helposti kauppaasi etkä myöskään joudu hintakilpailuun. Hintakilpailua kannattaa muutenkin välttää, sillä mikään ei estä seuraavaa yrittäjää painamasta hintoja vielä vähän alemmas - verkkokauppaa, kun kuitenkin voi esimerkiksi jonkun Shopify-ohjelman kautta pyörittää todella pienillä kiinteillä kuluilla.

  Kannattaa myös miettiä tarkkaan sitä, miten toteuttaa markkinointia. "some-markkinointi" ei ole varsinkaan enää nykyään mikään ainutlaatuinen valtti, ja monet kaupat saakin todella vähän esimerkiksi tykkäyksiä ja jakoja uudelle sisällöllensä Facebookissa, vaikka niillä olisikin tuhansia seuraajia / tykkääjiä sivustolla. Eli jos tarkoituksena on turvautua sosiaaliseen mediaan, niin mieti sitä, miten voit tarjota sen tyyppistä sisältöä, josta ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita.
   

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti