Hae Anna.fi-sivustolta

Veronasta autolomalle

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Martje, 02.06.2010.

 1. Martje Vierailija

  Heinäkuussa lennämme Veronaan, josta vuokra-autoillen matka jatkuu. Ideoita kaipaamme nyt suunnitteluun.

  Toiveena olisi päästä alpeille vaeltamaan muutamaksi päiväksi. Itävaltaankaanhan ei ole Veronasta pitkä matka. Sitten kiehtoisi kuitenkin myös Veronasta lähteä etelään päin. Toscanaa mainostetaan paljon. Kiinnostaisi käydä katsomassa jotain idyllisä pikku kaupunkeja, luostareita, kirkkoja ja kuljeksia kumpulevissa maisemissa yms. Ja kolmas kiinnostuksen kohde on merenrannat ja uiminen isoissa aalloissa. Mitenhän kaikkea tätä mahduttaisi reilun viikon lomalle? Mistä alkaisi karsimaan? Kertokaapa ideoita ja kokemuksia.

  Miltä kuullostaisi esimerkiksi, jos alkuun ottaa tukikohdan jostakin alppiseudulta Pohjois-Italiasta tai Itävallasta asti ja sitten puolessa välissä reissua nopea siirtyminen esim. Toscanan rannoille. Sieltä sitten tutustelua pieniin kaupunkeihin ja Toscanan maaseutuun. En tiiä. Ehkä mahdoton yhdistää alpit ja tuo Toscanan seutu?
   
 2. sauna Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  462
  Saadut tykkäykset:
  0
  Molemmat ovat hyviä kohteita ja molemmista ehtii hetken nauttia. Välimatka ei ole mitenkään erityisen pitkä, joten kyllä ehtii, mutta luonnollisesti lyhyemmän aikaa. Monipuolisuus on arvo sinänsä.
   
 3. sauna Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  462
  Saadut tykkäykset:
  0
  Molemmat ovat hyviä kohteita ja molemmista ehtii hetken nauttia. Välimatka ei ole mitenkään erityisen pitkä, joten kyllä ehtii, mutta luonnollisesti lyhyemmän aikaa. Monipuolisuus on arvo sinänsä.
   
 4. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm. mitenkäs sen nyt sanoisi; et yhdistä niitä eli Pohjoista ja etelää viikon reisulla mitenkään, jotta molemmista nauttisit. Siis Alpeista ja Toscanasta. Valitse siis vain toinen.

  Miksikö. No otetaanpa esimerkki viime kesältä, jolloin ajoin kaksi kertaa Milanosta Firenzeen ja takaisin. Matka yhteen suuntaan kestää neljästä viiteen tuntiin, ruuhkista riippuen jopa kuusi tuntia. Veronasta matkaan kuluu sama aika. Ensin halki Po-joen tasangon yli Italian vilja-aitan pitkin aakkeeta laakeeta maasetua aina Bolognaan saakka. Sieltä vuoriston läpi puikkelehtivaa kaksikaistaista motaria Firenzen seudulle. Nyt voit sanoa olevasi Toscanassa: ja kas matkaan kului vähintään neljä viisi tuntia. Sama jos haluat ajaa Pisan seudulle. Ensin Veronasta motaria pitkin kohden etelää, sieltä kohden rannikkoa ja Pisaa. Sama matka= sama aika.

  Monta kertaa matkan ajaneena voin sanoa, että siirtymiseen ja majoittumiseen kuluu lähes kokonainen päivä. Siis edestakaisin kaksi päivää. Käypä siinä sitten viikon aikana ensin etelässä kukkuloilla samoilemassa ja tee sama reisuu pohjoiseen niin varsinaisia perilläolopäiviä ei sit jäljelle jääkään.

  Älä siis ahnehdi, vaan valitse joko Garda ja Alpit ja jopa Itävalta tai sitten suuntaa etelään ja nauti olostasi siellä.

  Vastaavasti Gardan ympärilläkin kieppumiseen menee helposti jo yksistään päivä pari, vaikka Gardan kiertäminen ei vaikutakaan pitkältä lenkiltä, niin kyllä siinä päivä tuhraantuu, eikä silloin nautita yhtään mistään. Pelkkä Gardakin kannattaa kiertää esim. kahdessa osassa. Pohjoinen lenkki ja eteläinen lenkki. Järven yli nimittäin pääsee puolivälistä "lossilla" autolautalla jonoperiaatteella Toscolano Madernosta lännestä itäpuolella sijaitsevaan paikkaan vastarannalla. Nimeä en nyt muista, kun ajamisesta on kulunut pari vuotta.
   
 5. Martje Vierailija

  Kiitos vastauksista. Ilin varoituksista huolimatta edelleen suunnittelemme Alppeja ja Toscanaa samaan reissuun. Varmasti tulisi paljon ajelua, kun aikaa siis vain 8 vuorokautta, vaan autoilukinhan on ihan mukavata.

  Ollaan ajateltu alppikohteeksi Val Gardenan laaksoa. Siellä ehkä 3 yötä. Onko jollakin kokemusta kyseisestä laaksosta?

  Toscanan osuus vielä paljolti suunnittelematta. Kertokaapa hyviä ideoiota sinne? Missä kauneimmat maisematiet ja idyllisimmät pikkukaupungit? Entä onko kokemuksia leirintäalueista Toscanassa?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti